barbami 21.10.05, 13:31 widzieć swego odbicia w lustrze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata985 Re: Czy to prawda, że dziecko do roku nie powinno 21.10.05, 13:32 )))))) i nie powinno się strzyc do roku jesli chodzi o zabobony to chodzą takie Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Czy to prawda, że dziecko do roku nie powinno 21.10.05, 14:16 > i nie powinno się strzyc do roku to akurat ma pewne praktyczne uzasadnienie bodajże w Chinach. z pierwszych włosów dziecka wyrabia się najlepsze pędzelki. zdaje się do kaligrafii. z kolejnego cięcia już nie są takie idealne. Odpowiedz Link Zgłoś
julia246 Re: Czy to prawda, że dziecko do roku nie powinno 21.10.05, 13:32 A niby dlaczego ma nie widzieć, czy to jakieś zabobony????????? Odpowiedz Link Zgłoś
michalina7 Re: Czy to prawda, że dziecko do roku nie powinno 21.10.05, 13:38 No to po co producenci zabawek robią takie nietłukące się lusterka z przeznaczeniem dla dzieci od nawet 3 m + ? Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: he he he (n/tx 21.10.05, 14:10 a ja słyszałam ,że dziecku do roku nie należy wyryać zębów... Odpowiedz Link Zgłoś
allaxx2 dyrowa--i zakładać rajstopek do zdjecia:))) 21.10.05, 14:11 pamietasz o tym Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: dyrowa--i zakładać rajstopek do zdjecia:))) 21.10.05, 14:12 buhahahahah pamiętam... Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Czy to prawda, że dziecko do roku nie powinno 21.10.05, 14:13 Cos Ci sie pomyliło.Lustra nie powinno być w pokoju zmarłego..A jeśli jest-powinno być zakryte.Ale czemu,to juz nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Czy to prawda, że dziecko do roku nie powinno 21.10.05, 14:17 w domu powieszonego nie mówi się o sznurze.... a od lustra to była Alicja... Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: Czy to prawda, że dziecko do roku nie powinno 21.10.05, 14:15 Tak, tak, nie powinno, a jeżeli już to zrobi, to należy przeciągnąć je przez spódnicę 4 razy i i trzy razy przez półhalkę teściowej, następnie dać mu do wypicia wodę trzymaną na parapecie w noc, gdy jest pełnia księżyca, a jeszcze później wsiąść na miotłę i zrobić 5 okrążeń wkoło domu Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: jest nawet taka ustawa, można poszukać sobie 21.10.05, 14:49 w Dzienniku Ustaw, a jeśli dziecko się zobaczy to trzeba iść do Urzędu Miasta (Gminy, Województwa, Powiatu) i zapłacić karę w kasie. Odpowiedz Link Zgłoś
polaola Re: Czy to prawda, że dziecko do roku nie powinno 21.10.05, 14:56 Z tego co wiem dziecko do ok. roku NIE ROZPOZNAJE swego odbicia w lustrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamamamama Re: buahahahaa o matko !!!!!!!!!!!!!!!!! 21.10.05, 15:04 a ja słyszałam , że jak ktoś się powiesi to trzeba potem wziąść sobie troszkę tego sznurka na którym był wisielec , bo to ponoć przynosi szczęście.......ciekawe co jeszcze "mądrego" ludzie wymyślą....... Odpowiedz Link Zgłoś
redudek Re: Czy to prawda, że dziecko do roku nie powinno 21.10.05, 15:20 Ja też słyszałam że dziecko nie powinno się przeglądac w lustrze do roku,ale to chyba stary zabobon jakiś,natomiast nie obcinałam włosów dzieciom aż do pierwszych urodzin ,bo to podobno skraca życie(przezorny zawsze ubezpieczony) A wiem też że butów nie stawia się na stole,bo jak postawisz to się o śmierci dowiesz albo gdy swędzi cię prawa ręka to będziesz się z kimś witać a jak nie chcesz to drapiesz ją o jakiś kant Jeszcze tam jakies znam ale mi się pisać nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
atta Re: Czy to prawda, że dziecko do roku nie powinno 21.10.05, 17:12 No! A jak się uderzysz w łokieć (aż "prąd" przejdzie), to Cię teściowa wspomina. Ach, i nie powól córce siadać przy rogu stołu - jak nic starą panną zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
karawara ciemnogród 21.10.05, 19:51 rany gościa w którym to my wieku żyjemy??!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karawara Re: ciemnogród 21.10.05, 19:53 raz jak mnie babka na ulicy spytała dlaczego nic czerwonego na wózku nie mam, może mi ktoś przez to na dziecko urok rzucić to w twarz się jej roześmiałam. Normalnie średniowiecze. Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: Czy to prawda, że dziecko do roku nie powinno 24.10.05, 15:54 Cholerna teściowa, niech ją... Odpowiedz Link Zgłoś
redudek A na pierwsze urodziny? 24.10.05, 09:10 Na pierwsze urodziny stawia się przed dzieckiem rózne rzeczy i dziecko musi którąś z tych rzeczy wybrać.Jak np jako pierwszą rzecz weżmie kieliszek tzn. że w przyszłości nie będzie stronić od alkoholu,jak np książeczka z modlitwami to wiadomo że będzie bardzo modlące itp. Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: A na pierwsze urodziny? 24.10.05, 15:54 A jak prezerwatywę weźmie, to znaczy że będzie lubiło bzykanie, czy raczej że będzie zapobiegliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
palka_zapalka Re: Czy to prawda, że dziecko do roku nie powinno 26.10.05, 00:23 ...a dziewczynki w wieku szkolnym nie powinny grać w gumę bo im się macice obsuną Ło matko mamy kraj wierzący w Boga i zabobony!! a to grzech Odpowiedz Link Zgłoś
pumka.pumek Re: Czy to prawda, że dziecko do roku nie powinno 26.10.05, 22:50 ja słyszałam że dziecko patrzące w lustro bardziej przeżywa wychodzące zęby. sprawdziłam. Kacper ma 3 lata, pierwszy ząbek poczłam jak ugryzł cycusia. Miał 3 miesiące. Pierwsze włoski obciełam Kacprowi jak miał 7 miesięcy (miał dość długie) teraz ma bardzo gęste. a dużo osób mi powtarzało że włosy będą słabe. w lipcu urodziłam drugiego syna Mikołaja (uwielbia się sobie przyglądać w lustrze) Odpowiedz Link Zgłoś