Dodaj do ulubionych

Dr. Michalski

25.07.05, 11:56
Co sadzicie o dr. Michalskim-neonatologu?
Obserwuj wątek
    • fasola25 Re: Dr. Michalski 30.07.05, 19:27
      jesli chodzi o tego ze szpitala dzieciecego - to nie polecam
      wczoraj wyszlam z patologii noworodka i nie mam dobrych wpomnien
      nie wiem czy jest kompetentny czy nie bo nawet nie mozna sie tego dowiedzec
      strasznie nieprzystepny, nieuprzejmy i niemily facet
      moze podczas prywatnej wizyty jest inaczej
      ale w szpitalu - dramat
      pozdrawiam
    • mamajedrusia Re: Dr. Michalski 30.07.05, 19:33
      ordynator patologii noworodka w Korczaku.....nie polecam. Jak mój mały leżał na
      R to on miał dyżury....nic innego nie mówił tylko , że mały jest skazany na
      wegetację i , że muszę się już do tego przyzwyczajać. Potem już do niego nawet
      nie chodziłam...strasznie niemiły , gburowaty facet. Nie pocieszy tylko
      załamie....
      • kasia_wp Re: Dr. Michalski 02.08.05, 11:18
        Był u mnie z wizytą prywatną, bo słyszałam ze super specjalista. Moze i tak ,
        ale podejscie do dziecka okropne, jak do rekruta w wojsku a nie malucha.
        Pokrzykiwał na mnie, niewiele wytłumaczył. Moja kolezanka była zadowolona, ja
        nie.
        • sisi80 Re: Dr. Michalski 02.08.05, 11:24
          Ja równiez odradzam. Miałam z nim styczność w szpitalu na Korczaka. Bardzo
          niekompetentny.
          sisi
          • andzela1974 Re: Dr. Michalski 06.01.06, 02:06
            znam tego lekarza bardzo dobrze,leczy mojego synka.Zgadzam sie ze jest
            strasznym gburem ale to lekarz bardzo kompetentny,posiada duza wiedze.Jednak
            rowniez zastanawiamy sie nad zmian pediatry,tym bardziej ze to nie jest tani
            lekarz i za takie pieniadze powinien byc jednak milszy.Ciezko z nim nawizac
            wspolprace,dodam ze jest bardzo czestym gosciem u nas w domu i nie przeszkadza
            to traktowac nas jak niedouczonych gowniarzy.
    • andzelika2 Re: Dr. Michalski 06.01.06, 08:29
      Byl u mnie na wizytach prywatnych ok.3 razy. Odnieslismy z mezem bardzo mile
      wrazenie. Zawsze dlugo i dokladnie badal corke, wszytsko po koleji tlumaczyl.
      Zwrocil nam uwage na bardzo wazna rzecz, ktora byla niepokojaca w rozwoju
      corki, a inni lekarze tego nie dostrzegali. Ogolnie jestem zadowolona i
      polecalabym, (dostalam namiar od kolezanki, ktora rowniez byla zadowolona).
      • andzela1974 Re: Dr. Michalski 06.01.06, 11:46
        zgadzam sie z Toba,ze jest to lekarz posiadajacy ogromna wiedze ale jest
        czlowiekiem wyjatkowo niemilym.Leczy mojego synka od urodzenia i co do jego
        kompetencji nie mam zastrzezen,wrecz przeciwnie uwazam ze to najlepszy pediatra
        we Wroclawiu.Niestety przeszkadza mi jego chamstwo
        • dorittak Re: Dr. Michalski 09.01.06, 12:24
          Był u nas raz na prywatnej wizycie u noworodka, dokładnie zbadał dziecko, nie
          wydawał pochopnych diagnoz (mielismy już skierowanie do szpitala). Odniosłam
          wrażenie, że na prawdę starał się być miły, ale to chyba jakoś nie leży w jego
          naturze ;-). Jedank sumując uspokoił mnie, wydał trafna dignozę, zalecone
          lecznie było skuteczne, nie musieliśmy być hospitalizowwani, co bezwzględnie
          sugerowała inna lekarka. Cena wizyty domowej nie odbiega chyba jakoś znacząco
          od tej jaką pobierają inni pediatrzy. Acha, dzwoniąc nie mogłam się umówić na
          ten dzień, tylko na następny w południe, mi to wtedy nie przeszkadzało, ale
          czasem oczekuje się natychmiastowej wizyty.
    • jkatnik Re: Dr. Michalski 15.01.06, 18:40
      A ja byłam z niego bardzo zadowolona. Dwa razy dzięki niemu Ania uniknęła
      antybiotyków. Poznałam go jak wylądowałyśmy w szpitalu z alergią jak Ania miała
      4 tyg. Lekarka, która nas przyjmowała od razu kazała dać antybiotyk (na wszelki
      wypadek), chociaż nie było wiadomo co jest córeczce. On kazał się wstrzymać i
      po obserwacji okazało się, że to po prostu była alergia pokarmowa.
      Drugi raz jak Ania miała 5 miesięcy, dostała gorączkę. Pojechaliśmy do
      przychodni, lekarka stwierdziła czerwone gardło i kazała brać antybiotyk.
      Wróciłam do domu i wezwałam dr Michalskiego prywatnie na wizytę. Zjawił się po
      godzinie od momentu jak zadzwoniłam, a był to sobotni wieczór. Dokładnie zbadał
      dziecko i powiedział, że nie warto od razu dawać antybiotyku. Przepisał
      kropelki, syrop, same leki homeopatyczne. Ania po 3 dniach była zdrowa.
      Ogólnie byłam z niego bardzo zadowolona. Nie zauważyłam żeby był niemiły. Mam
      do niego duże zaufanie i jak kiedyś coś się będzie działo na pewno znów po
      niego zadzwonię.
      • annasza33 Re: Dr. Michalski 21.01.06, 21:16
        Raz był u nas na wizycie w domu, a że mieszkam poza Wrocławiem, kwota za wizytę
        była odpowiednio wyższa.
        Dla nas okazał się wybawieniem, dziecko miało w gardle gronkowca, pałeczkę ropy
        błękitnej i brało kilka różnych antybiotyków, nie wspominając
        innych "dodatkowych" leków.
        Najpierw przejrzał wszystkie badania Piotra, łącznie z RTG płuc, potem
        dokładnie go zbadał łącznie z układem kostnym, bo Młody dostawał 5 kropli
        Vigantolu niby z powodu "zagrażającej" krzywicy. Wizyta trwała ponad 1,5
        godziny. Wydał mi się bardzo kompetentny, a że ja też znałam się na temacie,
        porozmawialiśmy bardzo otwarcie i bez żadnych niedomówień. Pytałam o wszystko,
        o co tylko miałam wątpliwości. Absolutnie nie odniosłam wrażenia jakoby był
        niemiły.
        Poszliśmy za jego radami. Syn ma się dobrze, infekcje się (odpukać!) skończyły,
        a jak coś się będzie znowu niepokojącego dziłao - na pewno zadzwonię po niego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka