Dodaj do ulubionych

mam dość

10.11.05, 19:33
mam już dośc siedzenia w domu. mała ma 20 miesięcy i cały czas jestem z nią w
domu, sama,bo mąż wraca dopiero o 18 a nie mam pomocy ze strony mam. kazdy
dzien taki sam i juz dostaje na głowę jak wy sobie radzicie z ta rutyną by
nie oszaleć
Obserwuj wątek
    • 5aga5 Re: mam dość 10.11.05, 20:24
      Czytamy, siedzimy w internecie, bawimy się z dzieciakami i wiele, wiele innych
      rzeczy.
      A co do rutyny, to chyba każdą z nas czasami coś takiego dopada, ale tylko
      chwilowo. Wystarczy spojrzeć na uśmiech Bobasa i na korzyści płynące z tego, że
      siedzimy z dzieciakami w domu.
      Jesli poswięcamy im dużo czasu, rozwijają się lepiej i już!
      Pozdrawiam i trzymaj się!
      • polka3 Re: mam dość 11.11.05, 07:24
        Na pocieszenie powiem tak :potem jest coraz łatwiej.....człowiek się
        przyzwyczaja i znajduje się różne niepłatne zajęciasmile))
        • kasper68 Re: mam dość 11.11.05, 10:30
          W pracy też będziesz miała rutynę smile. A tak na poważnie, Ja wychodzę z
          dzieckiem do znajomych mam małych dzieci, czy one do mnie przychodzą. Zresztą
          przynajmniej raz w miesiącu są jakieś urodziny kogoś z rodziny. Mam więc
          zapewnione życie towarzyskie. A i w domu można zapewnić sobie różne rozrywki,
          dziecko jest przecież coraz starsze i nie trzeba go przecież nieustannie
          nadzorować.
    • kaka272 Re: mam dość 11.11.05, 10:27
      kama chciałabym Cię ciut pocieszyć, mój mąz jeżdzi na tirach i nie ma do całymi
      tygodniami, do wszystkiego sie można przyzwyczić, ale jak go niema na weekend
      to mnie po prostu szkag trafia i chce mi sie wyć, a teraz jest długi weekend i
      tez go nie ma.
      Nawet nie wiesz jak bardzo bym chciała by był dziennie w domu.Nie jestem sama
      mieszkam z mamą, niby nie mam co narzekac , ale mama to nie mąż.
      Jestem ponoć straszną zołzą , bo nie dam sobie narzucić mamaowego zdania i
      pyskuje, dlatego to nie jest taka sielanka.pozdrawiam gorąco Kasia i Szymon
    • 12345i0 Re: mam dość 11.11.05, 22:34
      Ja mam to samo,mój Mati ma 2,5 roku ijuz nie potrzebuje takiej opieki z mojej
      strony i zaczynam sie poprostu nudzić. Mój mąż pracuje 6 dni w tygodniu od 8 do
      22 w domu jest o 22.30,rodzice są 120 km ode mnie. czasem mam ochote wyjś i
      zając sie czymś innym niz obiad,sprzątanie, spotkanie przede wszystkim z innymi
      mamami.
      • rosie.rosie Re: mam dość 11.11.05, 23:35
        To ja tez najpierw ponarzekam.
        Moj maz tez wiecznie zapracowany i nieczesto jest w domu wieczorami, czesciej
        go nie ma niz jest, czasem caly tydzien wraca do domu jak my z Kamilka juz
        spimysad
        Coz podono do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic.

A na przelamanie rutyny i to co w tej sytuacji mozesz zrobic to polecam
        spotkania z innymi mamami i dziecmi.
        Dobrze to zrobi i Tobie i dziecku.
        A jak sie uda od czasu do czasu jednak wyjsc to polecam zostawic meza z
        dzieckiem i troche odetchnac innym powietrzem niz domowe. Mi to bardzo dobrze
        robi, nawet jesli sa to tylko 2 godziny.
        • wesolek11 Re: mam dość 15.11.05, 11:01
          Chętnie bym się z Tobą zamieniła, bo ja MUSZĘ siedzieć w pracy. A wolałabym z
          dziećmi nudzić się... Wiem co mówię, bo siedziałam 5 lat... fajnie było...
          • kejtka1 Re: mam dość 15.11.05, 12:54
            Ja siedzę w domu już prawie 4 lata. Zawsze chciałam być świadkiem jak dorastają
            moje dzieci jak zaczynają siadać, raczkować, chodzić, mówić. Jasio już to
            wszysto ma za sobą, teraz jeszcze Natalka musi troszkę podrosnąć. Mam nadzieję,
            że jeszcze 2 lata i pójdę do pracy a póki co też czasem mam dość.
            Dzisiaj "uciekam" do koleżanki na kawę. Nawet te kilka godzin poza domem bez
            dzieci dobrze mi robi. Czasem sama wychodzę na zakupy albo na spacer. A czasem
            zamykam się w drugim pokoju i czytam a dzieci mają zakaz wstępu. Mnie to
            pomaga.
            • kama2810 Re: mam dość 15.11.05, 15:24
              Wiem, ze moze troszke przesadzam, ale poprostu wczesniej caly czas pracowalam,
              a po urodzeniu niestety stracilam pracę.Brakuje mi właśnie tej rozrywki i chyba
              troszke tego luzu gdy jeszce bylismy wolni i mielismy czas tylko dla siebie.
              wiem, ze krzywdze mojegomeza, ale wydaje mi sie ze ma latwiej ze jego życie tak
              radykalnie sie nie zmieniło jak moje.zewzgledu na to że to nasze pierwsze
              dziecko i na to ze jestem bez pomocy mamy czy tez tesciowej to mi ciezko, no i
              mam jeszcze 1 problem bo moja malutka (dzieki mnie) śpi tylko iwyłącznie na
              dworzu więc tak od 11 do 16 szwędam się po parkach.I mięknę-mięczak!!!
    • charl75 na pocieszenie 15.11.05, 22:45
      powiem Ci, ze moj maz nie wraca o 18 kazdego dnia, i nie wraca nawet
      nastepnego, tylko dopiero w piatki, wiec od poniedzialku do wlasnie piatku
      jestem sama, sama, sama. Corcia jest mlodsza o miesiac od Twojej, ale jakos
      udaje mi sie nie sfiksowac - czytam, robie nalewki, rozne kulinarne rzeczy,
      spaceruje baaaaardzo duzo, codziennie sa to przynajmniej dwa spacery przed i
      popoludniu. I ja tez nie mam zadnej pomocy, babcie zajetesmile)
    • bbb21 Re: mam dość 16.11.05, 22:49
      w rutynę popada się także chodząc do pracy; chyba, że jest to praca, która jest
      pasją. Chociaż w pracy spotyka się więcej ludzi, z którymi można porozmawiać.
      Mimo to, nie chciałabym pracować teraz w swej macierzystej firmie i popadać tam
      w rutyne, a pracą tam byłam już bardzo zmęczona. Wolę tę rutynę domową. Ja
      wychodzę co jakiś czas sama, nawet 2-3 godzinki dają sporą odskocznię. Szczerze
      mówiąc mnie bardziej męczy facet niż dziecko.
      A teraz robię także takie różne rzeczy, które dają mi odpoczynek.
    • kama2810 Re: mam dość 09.12.05, 14:38
    • kama2810 Re: mam dość 09.12.05, 14:38
      • rosie.rosie Re: mam dość 10.12.05, 20:21
        czy wciaz masz dosc??

to ja dorzuce jeszcze to zeby znalezc sobie jakies inne zajecie w domu niz
        tylko sprzatanie, pranie i opieka nad dzieckiem
        najlepiej jakies hobby, super sprawa, polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka