Dodaj do ulubionych

dziecięce rysunki...

18.11.05, 20:14
Witam
Słuchajcie jak i co rysują Wasze 2,5 letnie dzieci???
Moja Majkocha od pewnego czasy rysuje ludziki z głową nogami brzuszkiem
rączkami itp.
Nie jest to moze szczyt jakiegoś rysownicta ale jednak...
Czy to normalne w tym wieku??/
Pozdrowka
MAgda
Obserwuj wątek
    • driadea Re: dziecięce rysunki... 18.11.05, 20:29
      Nienormalne by było, gdyby nie wiedziała jak trzymać kredkę.
    • czajkax2 Re: dziecięce rysunki... 18.11.05, 22:57
      Przyznaj sie ze chcialas się po prostu pochwalic ze twoje dziecko umie
      rysowac.smile naprawdę długo myslalas jaki post wysmarowac?Bo problem wydaje mi
      sie cokolwiek naciągany.
    • niepytana Re: dziecięce rysunki... 18.11.05, 23:02
      Moze masz dziecko uzdolnione artystycznie. Moja coreczka srednia, ktora jest
      dosc bystra zaczela rysowac takie czlekopodobne stwory gdzies pod koniec
      zeszlego roku szkolnego, czyli w maju, a w grudniu skonczy 4 lata. O synu nawet
      nie wspomne hehehehehe. W tym wieku to on najchetniej kredki jadl. wink)))))))
      • mamamamamama Re: dziecięce rysunki... 18.11.05, 23:10
        droga kubbik1 odpowiem Ci na twoje posta poniewaz moja córeczka właśnie też ma
        dokładnie 2i pół roku (08.05.2005) i powiem Ci , że napraedę czasami mnie
        bardzo zaskakuje swoimi rysunkami. Np. ostatnio narysowała coś podobnego do
        człowieka-głowa , cztery pary oczu ręce i nogi i powiedziała , że to jest
        mama.....a np. dzisiaj narysowała coś dziwnego co kształtem przypominało mi
        rybę i pytając się co to jest powiedziała , że to ryba...........rosną nam
        chyba dzieci ala Picasso smile
    • rybkaisia Re: dziecięce rysunki... 18.11.05, 23:08

ho,ho moja dwulatka za to wypisuje recepty i smaruje na nich swój podpis,
      uparcie twierdząc, że jest ładniejszy od mojegosmile))
    • morelee To i ja się pochwalę 18.11.05, 23:37
      Mój synek prawie 2,5roku rysuje samochody - koła, nadwozie i koniecznie
      światła. Czasem rysuje mamę - kolo z kropkami i kreską. Jesteśmy zachwyceni!
      Ps., córka w tym wieku tak nie rysowała.
    • mamipatryka Re: dziecięce rysunki... 19.11.05, 00:27
      To jest jak najbardziej normalne... Dzieci nie maja sztywnych norm czasowych,
      jeżeli chodzi o jakość rysunkow.... A taka forma rysunku o jakiej piszesz, to
      jedno z kilku stadiów rysunku dziecka, a nosi nazwę "głowonóg" ( wałkowałam to
      poł roku na studiach wink)) Gratuluję, moj Mały nie miał takich uzdolnień w tym
      wieku smile
    • mama_kotula Re: dziecięce rysunki... 19.11.05, 00:37
      Jak się chwalić, to chwalić... moje dziecię 2,5-letnie maluje głównie zajączki z pełną gamą szczegółów (wąsy, pępek, że o guziczkach wink nie wspomnę), ostatnio doszła inna zwierzyna, ale też szczegółowo, no, i standardowo - słoneczka, chmurki, kwiatki, trawkę, oraz niestandardowo - kanapki z szynką i pomidorkiem.
      Jeden z pierwszych zajączków Szymcia jest poniżej:
      nastroje1.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?557370
    • edytkus Re: dziecięce rysunki... 19.11.05, 04:38
      mysle ze to zupelnie normalne, moje dziecko tez tak rysowalo w tym wieku, teraz ma trzy lata i np.
      kolorujac ksiazeczki nie "przeciaga" poza linie, ale nie sadze zeby to swiadczylo o jakims geniuszu
      plastycznym
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka