mika99 Re: Oryginalne imie dla chlopca 31.05.06, 12:32 Nie wiem czy wiecie co to znaczy "orginalne" ale sorka teraz orginalne to raczej Michał czy Dominik bo Tymoteusze, Kacpry czy Fabiany to raczej "popularne" tak samo jak jakieś 3-4 lata temu Julki czy Aleksandry co druga dziewczynka w przedszkolu ma tak na imię. Tak mi się wydaje /oczywiście każdy da dziecku na imię jak chce dla mnie to nie ma znaczenia/ Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Oryginalne imie dla chlopca 31.05.06, 18:29 Michał oryginalne? obejrzyj sobie statystyki. Odpowiedz Link Zgłoś
tyskaadam Re: Oryginalne imie dla chlopca 31.05.06, 12:32 A ja bedę miała albo Mikołaja, albo Szymona - bardziej podoba mi się Mikołaj, ale Szymon ma dużo zdrobnień... Ciagle myślę, a czasu niewiele, bo to już 38 tydzień...)))) Odpowiedz Link Zgłoś
emilka9 Re: Oryginalne imie dla chlopca 31.05.06, 12:50 Mój będzie Grześ, nie oryginalne, ale dobrze się nosi, ładnie zdrabnia i znam wielu fajnych Grzesków. Na drugie będzie miał Ryszard, po dziadku. Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Oryginalne imie dla chlopca 31.05.06, 12:41 Poszukaj na forum o imionach, lub zadaj tam to samo pytanie. Poniżej podaję link: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12924 Odpowiedz Link Zgłoś
elofon Re: Oryginalne imie dla chlopca 31.05.06, 12:58 Zbylut lub Adson (Adson to z "Imie róży") Odpowiedz Link Zgłoś
aja75 Re: Oryginalne imie dla chlopca 01.06.06, 00:33 dla chłopca - Jonasz , a dla dziewczynki- Anastazja Odpowiedz Link Zgłoś
bea_7 Re: Oryginalne imie dla chlopca 18.06.06, 15:56 Mój synek ma na imię Michał, choć brałam pod uwagę również : Bernard i Stanisław. Michał ma odpowiedniki w wielu językach świata, pięknie się zdrabnia: Michałek, Michaś, Michalinek)) To imie piękne w swojej prostocie. Podobają mi się też imiona: Eryk, Tymoteusz, Maksymilian. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bea_7 Re: Oryginalne imie dla chlopca 18.06.06, 16:02 Moim zdaniem Bartłomiej to oryginalne imię, zdrobnienie to Bartek, Bartuś. Sporo chłopców ma na imie Bartosz, ale Bartłomieja znam jednego. Odpowiedz Link Zgłoś
monika9920 Re: OLAF 30.06.06, 15:26 OLAF : krótko, prosto, męsko brzmi .... przynajmniej dla mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
patyk.od.zosi Re: Oryginalne imie dla chlopca 18.06.06, 21:54 A ja wczoraj poznalam chlopca o bardzo oryginalnym imieniu: FION. Moze to, skoro wynacznikiem ma byc oryginalnosc? ________________ pozdrawiam, Patyk, mama 2x Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Oryginalne imie dla chlopca 27.06.06, 09:59 Jeśli Twoja rodzina jest stricte polska, bez osób pochodzących z zagranicy, proponuję imiona słowiańskie: Jaromir / Jarosław Miłosz Mieszko/Zbyszko itp. pl.wikipedia.org/wiki/M%C4%99skie_imiona_s%C5%82owia%C5%84skie Odpowiedz Link Zgłoś
bogatachcebyc Re: Oryginalne imie dla chlopca 03.07.06, 12:15 Co znaczy orginalne? Wydawalo mi się, że koleżanka dając synowi na imię Marcel nazwala go orginalnie i co i nic z tego Marcelów teraz od groma. Moja żaba, która przyjdzie na świat za 4 tygodnie będzie Remkiem, Remigiuszem. Nie wiem czy to orginalnie, ale młody ma siostrę Darię i jakoś mi te dwa imiona pasują. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Oryginalne imie dla chlopca 18.07.06, 10:08 No nie wiem czy Damian to oryginalne imię. NIepowtarzale i oryginalne imiona to np. Bożydar, Apoloniusz, Tomir,Tymon, ale Damian, pospolite. Odpowiedz Link Zgłoś