luleczka1 06.02.06, 11:33 kupy, typu jedzenie, takie codzienne sprawunki. Ja widzę że wydaję coraz więcej.zastanawiam się czy nie potrafię się rządzić czy to życie jest coraz droższe.u mnie to jest średno 2 dychy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_kotula Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 11:35 Na pięcioosobową rodzinę (w tym dwoje dzieci), zakupy na trzy dni - ok. 200 zł. Zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś
mamapiotra Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 11:37 150 na tydzien, na trzy osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmama Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 12:42 Codziennie ze trzy dychy. Jest nas troje. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 12:48 Średnio 3 dychy tak plus minus. Nie licząc solidnych zakupów w hipermarkecie raz w miesiącu (olej, oliwa, kawa, puszki różne, mrożonki, makarony, ryż, jogurty, soki, woda, mleko, serki i tysiąc drobiazgów)i chemii. Miesięcznie wychodzi tyle, że wolę nie mysleć.D Odpowiedz Link Zgłoś
syla113 Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 13:04 niestety najwiecej pieniedzy sie przejada, ja wydaje srednio 50 zl dziennie i naprawde niewiele za to kupuje Odpowiedz Link Zgłoś
luleczka1 Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 13:06 ufff... ulżyło mi trochę.my ostatnio z mężem policzyliśmy ile wydajemy miesięcznie na życie. codziennie notowaliśmy wszystkie wydatki. i wiecie co załamaliśmy sie. wyszła taka suma że lepiej nie mówić. ale co ważniejsze nie wydajemy na kino, ja trochę na książki, nie kupujemy płyt, ja czasami coś z avonu zamówię, nie chodzimy do knajp. po prostu siedzimy w domu. życie jest cholernie drogie Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 13:13 Tak naprawdę to zależy jakie życie. Można kupować najtańsze rzeczy w Biedronce czy Liderszajsie i też nie umrzeć z głodu. Przyzwoite jedzenie (świeże, dobrej jakości, urozmaicone) kosztuje. W Polsce i tak jest tanio jeśli chodzi o spożywcze. A prasa, książki, płyta, wyjście do knajpy czy gdzieś z dzieckiem to też element życia i to żaden luksus tylko przyzwoita norma. Odpowiedz Link Zgłoś
76kitka Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 13:41 Ja zakupy robię raz na dwa tygodnie, wydajemy rzeczywiście coraz więcej, ostatni rachunek 468 złotych, a z codziennych zakupów to mąż kupuje tylko chleb. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda56 Re: Do triss merigold. 06.02.06, 14:35 W leader price są także rzeczy oryginalne.Wszyscy wiedzą żeś majętna,ale nie musisz tego ciągle przypominać.Według ciebie ktoś kto tam robi zakupy jest kimś gorszym.Jak bys się czuła gdybysmy z mężem stracili pracę i pod szajsem wybierali ze śmietników.Moja DROGA NIE SKACZ. Odpowiedz Link Zgłoś
headonshoulders Re: Do triss merigold. 06.02.06, 14:44 .Według ciebie ktoś kto tam robi zakupy jest kimś > > gorszym. sama to powiedzialas a nie triss Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiajedrusia Re: za duzo 13.02.06, 16:43 Za duzo wydaje adecydowanie na codzienne zakupy. Ok.50zl dziennie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda56 Re: do triss 06.02.06, 14:42 Chyba w rzeczywistości ledwo wiążesz koniec z końcem.Gdyby bylo inaczej to byś inaczej pisała o sobie.Ktos kto ma pieniadze wcale o tym nie pisze.Dowartosciowujesz się,jak wiele innych forumowiczek. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa Re: do triss 06.02.06, 14:47 jagoda56 napisała: > Chyba w rzeczywistości ledwo wiążesz koniec z końcem.Gdyby bylo inaczej to byś > inaczej pisała o sobie.Ktos kto ma pieniadze wcale o tym nie > pisze.Dowartosciowujesz się,jak wiele innych forumowiczek. Dlaczego tak uważasz? Ja tez nie kupuję w takich szajsach, moja mama też nie chodzi do takich sklepów.Jedno co kupuję stamtąd do woda i płatki Musli bo dobre i duzo tansze. Nic wiecej bym nie kupila w takich sklepach, mięsa, warzyw a juz szczegolnie szajsowatych kosmetyków. Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: do triss 13.02.06, 16:31 no coz, ja w zasadzie ledwo wiaze koniec z koncem (wszystko idzie teraz w mieszkanie), ale jedzenia w biedronce nie kupuję. w hipermarketach tez tylko wybrane rzeczy. po prostu dbam o zdrowie mojej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
lajlah Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 14:47 na trzy osoby ze 150 -200 zł na tydzień, to tak około 25-30 zł dziennie( w tym żarcie dla psow), ale czesto robiezakupy w lider prajs, spożywcze, bo mają tam np. tanie i dobre masło, niektóre słodycze,nabiał i owoce. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda56 Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 14:48 Wcale tak nie twierdzę,bo sama tam kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 14:49 jagoda56 napisała: > Wcale tak nie twierdzę,bo sama tam kupuje. Ale inni nie muszą. Jesli ktos chce i moze kupowac w normalnych sklepach a nie dyskontach to kupuje. Swoja drogą znam mnostwo osob ktore stać na porządne, markowe zakupy a i tak kupuja w dyskontach najgorsze badziewie. Ale to takie chytrusy. Odpowiedz Link Zgłoś
majutka3 Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 19:24 "chytry" znaczy "przebiegły" a nie "skąpy", znajomosc jezyka polskiego sie klania.... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 19:25 majutka3 napisała: > "chytry" znaczy "przebiegły" a nie "skąpy", znajomosc jezyka polskiego sie > klania.... A tobie się kłania słownik wyrazów bliskoznacznych )) Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda56 Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 14:50 Bardzo duzo produktów mam z tamtąd.Mieszkam koło tego sklepu,a produkty wcale nie sa złej jakosci. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 14:52 jagoda56 napisała: > Bardzo duzo produktów mam z tamtąd.Mieszkam koło tego sklepu,a produkty wcale > nie sa złej jakosci. znaczy "z kąd "? Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda56 Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 14:54 Z leader price. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 14:57 jagoda56 napisała: > Z leader price. aha no ale nie każdy chce kupować takie produkty, wiekszosc z nich to szajs. Widzialam na wlasne oczy i nawet probowalam majonezu ( gluty ), keczupu ( czerwona woda lekko posolona ), jogurtow ( tez gluty ) z takich sklepow, uzylam szamponu ( wlosy wypadaja ) i zelu pod prysznic ( skóra wyschła na wiór) Odpowiedz Link Zgłoś
julia246 Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 15:17 Ja wydaję dziennie około 50zł. jedzenie kupuję na rynku, po chemie chodzę do "Lidla" Do hipermarketów staram się nie jeździć, bo tam zawsze zostawie kupę kasy na bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
luxfera1 Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 15:25 Z liderprajsu to najbardziej obawiałabym sie właśnie wody.i naprawde nie dlatego żeby byc przeciw Lipcowej. Gdzies sie nasłuchałam jakim oszustwem sa mineralki...że tak naprawdę źródła nie mogą dac aż tyle wody. Odpowiadajac na pytanie w temacie..50-100 zł.Nie kupuje na zapas,sklepy mam obok. Odpowiedz Link Zgłoś
nuke2005 Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 16:58 Ludzie, to, że się robi zakupy w tescos, czy Leader price nie znaczy, że kupuje się produkty pod nazwą sklepu produkowane. A co to za różnica, czy ktoś kupi w promocji palmolive w tescos, czy za jakieś 4 zł droższe w markowym sklepie kosmetycznym? Na jedzenie w domu wydaję nie więcej niż 200zł tygodniowo. Dodatkowych zakupów nie robię, chyba, że mnie na coś najdzie ochota, więc doliczę jeszcze koło 20zł na tydzień na widzimisię. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_ziel Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 17:09 Na samo jedzenie tygodniowo okolo 300. Kupuje w sklepach ekologicznych, tam jedzonko jest droższe plus moja specjalna dieta. srodki czystosci kupuje w marketach typu Carefour. Kosmetyki w Douglasie. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 17:12 a to róznie dzisiaj 0,99 bo kupiłam kasze mazurską tylko za to w sobote strach pomyslec ogólnie norma na dzinne domowe zakupy to jakies 20-30 złotych jak u innych, ale ja o czym innym - nie zawsze tanie marketowe oznacza gorsze, ja mam swoje ulubione zakupy za przysłowiowe grosiki, po ktorych nie kupie w sklepie pod domem - szczerze nie lubie osiedlowych sklepikow, ciasno i drożej w kauflandzie na przykład uwielbiam sadynki marokańskie za 1,39 - w chili, pomidorach albo oleju - z porecznym wieczkiem, do roboty na sniadanko jak znalazł takiego musli ezgotycznego pełnego owocow jak w lidlu za 2,29, to nigdzie nie kupiłam - jest śwetne po prostu w lidlu są tez fantastyczne produkty do czyszczenia pod nazwą adritt, płyn do kuchni czyni cuda jednym psiknięciem a kosztuje przyjemnie 5 złotych, owocowe chusteczki do kurzu 5,99 za wieeelką paczkę są lepsze niż wszystkie markowe i ostatnio odkryłam tam nawilżane dzidziusiowe za 3,99 są świetne i naprawde nawilzone duzo lepiej niz sucharki pampersa mięsa i wędlin nie kupię w marckecie żadnym, mam taką małą masarnię pod domem, świeżutko, szynka wprawdzie kosztuje jak szynka, ale tez smakuje jak szynka zawsze mnie zastanawia z czego jest szynka za 8,99 za kilogram Odpowiedz Link Zgłoś
ciociapolcia Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 17:13 Przecietnie na dzien 50-70zl, choc czasem sa dni, ze wydam mniej. Chemia, kosmetyki raz w miesiacu w supermarkecie. Chyba, ze cos sie skonczy i musze kupic w okolicy (Bomi). Na zarciu nie oszczedzamy, a czasem by sie przydalo, niestety moj niemaz nie umie sobie odmowic . Nie mam nic przeciwko Biedronce, Lidlowi czy Liderowi, czasem mozna znalezc cos dobrego . Ostatnio kupilismy swietne gumisie i pieczywo chrupkie w Lidlu... Niestety do tego rodzaju przybytkow mam dosyc daleko, a i czasem wyrzuci sie kase... Odpowiedz Link Zgłoś
ciociapolcia Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 17:15 A, kosmetyki kolorowe w Rossmanie i Sephorze. Wody toaletowe na Allegro . Odpowiedz Link Zgłoś
ola_ziel Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 17:17 Jesli chodzi o Liedl lub Biedronke to jedzenia bym tam nie kupila(balabym sie) ale raz bylam po pieluchy ,bo testowalam wszystkie na rynku i byly calkiem niezle Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 18:08 Nawiązując do postu wyżej: nie kupuję w Biedronce jedzenia marki Biedronka i no name. Pieluchy mogą być, danonki, mleko NAN - czemu nie? Papier toaletowy? Tego chyba nie da się spieprzyć... Jesli za NAN z Biedronki czy TESCO płaciłam niecałe 10 zł a za NAN w aptece około 15 to kupowanie w markecie było czystą oszczędnością. Odpowiedz Link Zgłoś
ursgmo Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 19:02 Dziennie różnie , jeśli jestem po większych zakupach w markecie , to potem przez parę dni mogę kupować tylko wędlinę i pieczywo . Generalnie tygodniowo wydaję ok. 400-500 zł. W tym nie ma chemii gospodarczej bo mam swój sklep i takie rzeczy mam za pół ceny ( a dużo tego idzie jednak ). Czasami zaopatruję się np. w Lidlu ( mają tam genialne orzeszki - mój mąż uwielbia - felix sie chowa ) , ale to wyłącznie wybrane produkty które znam i wiem że są dobre . Poza tym nie kupię nigdy nieznanego majonezu , keczupu , jogurtu czy serka. Tu już tylko konkretne marki , te same od lat jak hellmans czy danone. Odpowiedz Link Zgłoś
black_currant Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 18:45 Jest nas czworo. Na jedzenie wychodzi nam ok. 1500 - 1800 zł miesięcznie (ale to dlatego, że często jemy na mieście lub korzystam z półproduktów przy gotowaniu w domu). Poza tym większość rzeczy kupuję (typu wędliny, nabiał czy sery) w sklepikach przy domu, a nie w marketach. Dość drogie jest jedzenie Grzesia i soki w kartonach. Chemia (wliczając w to pieluchy) to pewnie ok. 500 - 600zł. Odpowiedz Link Zgłoś
scania81 ostatnio doszłam do wniosku, że 06.02.06, 19:03 im więcej zarabiam tym mam większe wydatki, więc i tak nadal nie mam co marzyć o odłozeniu kasy np na domek czy mieszkanie, a bieżące oszczędności zawsze znajdą jakiś szcytny cel i są natychmiast wydane wiem, ziarnko do ziarnka... ale ja tak nie umiem;/ juz lepiej mi idzie spłacanie rat, więc banki mnie będą lubiły Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 20:00 Dziennie okolo 35 zlotych na jedzenie i chemie. Wedliny i mieso kupuje w malym sklepie miesnym, reszte w polo markecie, pieluchy w biedronce. Owoce krajowe mam wlasne [ogrod], na zime mroze cala zamrazarke [duza]. Warzywa mam z dzialki od rodzicow. Do smarowania i kremow do ciast kupuje maslo. Do pieczenia margaryne.Do picia - soki w kartonach, wody nie kupuje - mam filtr osmotyczny. Z kosmetykow kupuje tylko dezodorant i maslo kakaowe - nie maluje sie - jedyna pomadka i kredka do ust od dwoch lat spoczywa w lodowce. W ciuchy zaopatruje sie przede wszystkim w lumpeksach. Najwiecej kasy miesiecznie idzie na telefony [cztery komorki i stacjonarka] - okolo 450 zlotych, prad - ostatni rachunek 380 zlotych, ogrzewanie 480 zlotych, papierosy niemeza 250 zlotych. Ostatnio sie wlasnie zastanawialam - cud ekonomiczny - bo wydawalo mi sie, ze miesiecznie nie mamy takich dochodow - a jednak... Odpowiedz Link Zgłoś
dzidecka Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 20:13 Jakieś 30 - 40 zł dziennie na 5 osób. Kupuje obojętnie gdzie, najczęsciej w Albece bo mam blisko. Mięso i wędliny jedynie w moim osiedlwym mięsnym. A co do Biedronki to niekótre ich rzeczy są dobre a tanie. Np. chusteczki nawilżane dla dzieci za 4,99zł w słodkie żabki są rewelacyjne. Chipsy biedronkowe wielka paczka za 1,99zł. Sa też chipsy bekonowe takie same w wyglądziei smaku jak Bahlsena a za 0,99zł!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brygida111 Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 20:58 Rany !!! porównując do niektórych z Was to my głodujemy 20 -30 zł to ja wydaje na 2-3 dni, z codziennych zakupów to jedynie chlebek A co do " marketowych produktów" owszem kupuje ale tylko te na których pisze bez konserwantów, zawsze czytam etykiety, nie kupuje nigdy śmieci Ale i Biedronka i Lidl mają produkty o wiele lepsze i tańsze niż sklepiki osiedlowe Dziewczyny wyżej wymieniły Ale że do lidla mam bliżej to tam częściej robie zakupy, a przede wszystkim pampersy, chusteczki 3.99 tańszych i lepszych nie ma, papier toaletowy maja duży wybór warzyw i owoców Odpowiedz Link Zgłoś
izelka Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 21:20 Ja wydaję ok.100 zł na tydzień(jedzenie, chemia, kosmetyki), jak kupuję pieluchy i mleko itp. rzeczy dla dziecka to ok.200 zł(co 2 tyg). Na codzień wydaje jakies 5 zl na chleb i niekiedy wedline. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 21:53 Trudno powiedziec, ile dziennie- tygodniowo, na 4 osoby wydajemy okolo 400 - 500 zl. Mniejsze zakupy robię w biedronce( 2 razy w tygodniu po okolo 50 zl), bo mam blisko oraz dlatego, ze nie cierpie przeplacac w malych sklepikach z przeterminowana zywnoscia. W biedronie kupuje jogurty, platki, mleko,sery, owoce i warzywa, twarogi, z tym, ze produktów spod marki wlasnej nie tykam, (no moze za wyjatkiem twarogu, ktory jest smaczny, piatnica go robi)- nie odpowiada mi ich jakosc. Raz w tygodniu robimy zakupy w jakims wiekszym hipermarkecie, wtedy zapelniamy caly kosz: wodą mineralną, jedzeniem dla niemowlat, pieluchami, srodkami czystosci, kosmetykami, makaronami, ryzem, jogurtami, pieczywem chrupkim, sokami, okladem na chleb, pieczywem, miesem, rybami, piwem itd, itd Odpowiedz Link Zgłoś
pandora_ Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 22:13 Dziennie około 2-10 zł. (pieczywo, wędlina). Raz w tygodniu około 150 (teraz odeszły pampersy) w porywach do 200 w hipermarkecie. Około, bo miesięcznie rachunek z marketu jest na jakieś 700 zeta. A nie żałujemy sobie )) Odpowiedz Link Zgłoś
astra161 Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 06.02.06, 22:50 widzę że nie należę do najoszczędniejszych 50-70zł dziennie,a często i więcej,zakupy robię w dużym osiedlowym sklepie,tylko tam mają najświeższe wędliny i mięcho.Nie odżegnuję się od dyskontów typu"Biedronka"czy "Lidl"tam zawsze kupowałam Pampersy jak jeszcze były w użyciu,chusteczki do tyłka,czasami proszek do prania,szczerze mówiąc bała bym się tam kupić wędlinę,po doświadczeniach z parszywą wędliną z "Championa" bueee... Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 07.02.06, 00:59 ok 50 złotych na codzienne jedzenie i gazety. Narzekacie na Lidla, a ja tam lubię kupować-szczególnie mrożonki-marchewka z groszkiem kosztuje coś ok. 1,20- 1,30. Poza tym często potrzebuję rzeczy, które robi się szybko-jakieś gotowe kotlety czy coś innego-jeszcze się nie zawiodłam. A panierowane ryby Alaska są świetne. Odpowiedz Link Zgłoś
smagliszka Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 11.02.06, 23:22 Ja na jedzenie dla siebie i dziecka wydaję ok 150-200 zł/mc. Chleb jeden starcza na 4-6 dni Takie z nas niejadki Mąż mieszka w Anglii i sam jeden wydaje na życie (jedzenie i papierosy) na tydzień ok 250 zł Więc w sumie sporo wychodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
catalinka Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 11.02.06, 23:39 U nas podobnie. Dziś np.poszło około ponad 20 zł. Mięsko na niedzielę, lepszy majonez, dodatki do ciasta, mandarynki dla dzieci itd. Ja jednak staram się chodzić tam gdzie taniej. Np. jabłka na osiedlowym placu(Kraków) są po około 2 zł, alwe już w kiosku warzywnym mozna je kupić po 1,20 lub 1,40. Warzywa zaś kupuję w Lewiatanie i tu są naprawdę najtańsze. Zakupy w hipermarketach tsk około raz w tygodniu mleko, majonez( w Realu jest niezły Krakus a niedrogi, mąka, trochę chemii, oleje tylko te duże Kujawski itd. Jak bym robiła zakupy tylko w osiedlowym sklepie poszłabym z torbami raz dwa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
clk Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 12.02.06, 00:45 Za duzo. Przeraza mnie to, zakupy raz w tygodniu w supermarkecie za 150 zl a i tak jak otwieram lodowke, to tego brakuje i tamtego Nie jestem "majetna" liderszajs to bdb okreslenie. Kupialm 10 produktow, wszystkie polecaily do kosza. Juz wole Lidla, gdzie duze rzeczy jest tanich i rewelacyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
maggs1 Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 12.02.06, 14:57 Generalnie więcej jak ide codziennie po kilka rzeczy, niz jak raz na tydzień duuużo. Staramy się robic listy zakupów i bywać w sklepie raz na tydzień ( nie licząc pieczywa), wtedy mozna zaoszczędzić i czas i pieniądze. Wydajemy ok. 200zł na tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Witam. Jestem ciekawa ile dziennie wydajecie 12.02.06, 15:05 Na zakupy jedzeniowe wydajemy jakies 700 zł miesiecznie. W tym comiesieczny zakup miesa, wieksze zakupy w markecie (maki, kasze, cukier itd). Zakup codzinne robimy w przydomowym sklepie - zakupy na dwa dni (wedlina, ser, mleko) to jakies 30 zł. Odpowiedz Link Zgłoś