Dodaj do ulubionych

dlaczego przychodzi taki dzień

14.03.06, 14:53
właśnie dlaczego przychodzi taki dzień że na dzień dobry mały potwór o 5 rano
wskakuje na ciebie,a potem prosisz męża o kawę ale on właśnie wychodzi i
bardzo się śpieszy następnie wyskakują ci korki w domu i wszystko zapowiada
okropny dzień ,pogoda zimowa,pełno sprzątania i dziecko w złym
humorze.Dlaczego są takie dni i nic nie zapowiada wiosny słońca odpoczynku i
poprawy humoru
Obserwuj wątek
    • be.em Re: dlaczego przychodzi taki dzień 14.03.06, 14:54
      dla równowagi w przyrodziesmile))
      • maniusza Re: dlaczego przychodzi taki dzień 14.03.06, 15:29
        ja miałam taki dzień wczoraj - nomen omen trzynasty - nigdy nie byłam przesądna
        ale chyba zacznę...

cały dzień był do d... trudno to nawet opisać, ogólnie same porażki mniejsze i
        większe. Po pracy jechałam na zakupy, obładowana jak św. Mikołaj na święta bo
        jeszcze się okazało że promocja na pampry była więc kupiłam
        no i obładowana tak jadę tramwajem - myslę zaraz będę w domku i już będzie
        dobrze. hehe. nadszedł mój przystanek, zbieram się żeby wysiadać i... sru.
        siatka mi pękła. 2 piwka w puszce co je kupiłam na pociechę po tym dniu turlały
        się po całym wagonie... fajnie wyglądałam jak je zbierałam z tymi pampersami w
        ręku.
        jak już pozbierałam to oczywiście już nie zdążyłam wysiąść tylko musiałam
        przystanek dalej jechać...

dzięki Bogu że dziś czternasty big_grin
        • poranna_zorza Re: dlaczego przychodzi taki dzień 14.03.06, 15:33
          hm....no właśnie może jutro będzie lepiej ale pocieszające jest to że nie tylko
          ja mam przekichane
          • maniusza Re: dlaczego przychodzi taki dzień 14.03.06, 15:46
            hehe doładnie - mi wczoraj duzo nie brakowało w tym tramwaju zeby usiąść na
            podłodze i się rozpłakać big_grin

ale dziś jest lepiej i wspominam to wszystko z uśmiechem smile
            • poranna_zorza Re: dlaczego przychodzi taki dzień 14.03.06, 16:08
              maniusza w sumie masz rację do wszystkiego trzeba z dystansem podchodzić ale
              musi conajmniej kilka godzin minąc ale może takie dni są po to żeby mobilizować
              biedne mamuśkismile
              • ciociapolcia Re: dlaczego przychodzi taki dzień 14.03.06, 16:28
                Ja tez miewam takie dni. Dzisiejszy ranek tez sie zapowiadal "wesolo". Niemaz
                wrocil o 4 nad ranem z pracy, oczywiscie sie obudzilam, potem nie moglam zasnac
                bo nawalal w klawiature. Jak juz zasnelam, to o 6.30 zaczal ganiac kota po
                schodach, bo ten wlasnie zaczal drapac w nowa kanape... Obudzil mnie i Mlodego.
                Poklocilismy sie o koty i kanape, bo wg niego koty wydrapaly juz wieeeeelka
                dziure, a wg mnie wystaja 3 nitki, przeciez nie bede z tego powodu
                histeryzowac. W tym czasie nasze dziecko biegalo z samochodem w dloniach i
                wychrzanilo sie na szafke w kuchni ryjac owym samochodem we froncie 1 cm
                wglebienie pozbawione lakieru i koloru oraz znacznej czesci miazgi drewna... No
                to zaczelam sie smiac, ze same "szkudniki" tu mieszkaja, a ja powinnam jeszcze
                glowa wybic dziure w scianie, co ja tak misternie klajstrowal we wrzesniu wink.
                Potem obcinalam sobie paznokiec, odskoczyl mi kawalek zelu i strzelil mi prosto
                w otwarte oko... Chyba bede musiala jechac do okulisty, bo nadal strasznie
                szczypie i lzawi...
                Teraz moje malpy spia, wiec mam troche spokoju. Koty szczesliwe, nikt ich nie
                gania, ani duza, ani mala malpa ;P.
                Oczywiscie dni bywaja gorsze, z takich co juz czekam tylko na jakis meteoryt ;P.
                • mysiam Re: dlaczego przychodzi taki dzień 14.03.06, 16:51
                  he!! ale trafiłamsmile))
                  wlasnie wczoraj odkrylam ,ze cos cieknie z mojej pralki...musze wezwać Pana do
                  naprawy
                  a przed pół godzina wdepnelam w wielka kaluże w kuchni...okazalo sie ze woda
                  wali z mojej zmywarkicrying(
                  wyjelam naczynia na pól brudne i okazalo sie ,ze chyba cos jest zatkane ,bo
                  woda "stoi "
                  cholera..jak sie wali to wszystko ..a miało byc super-wlasnie wczoraj wrociłam
                  z synkiem po tygodniowym pobycie w szpitalu
                  ehhhhhh......
                  • utalia Re: dlaczego przychodzi taki dzień 14.03.06, 18:44
                    mysle, ze wiele zdarzen jest wynikiem nastawienia. Owszem dziecko moze dobic
                    budzac sie o 5 rano ale dalsze "niestosownosci" sa juz raczej wynikiem wlasnie
                    tego zlego humoru, niewyspania: nie dosc ze jest blady swit i nie wiem jak sie
                    nazywam to maz na dokladke sie spieszy..... i dalej to juz leci w tym stylu.
                    Byc moze gdyby nadludzkim wysilkiem powiedziec sobie "ach moje cudowne
                    sloneczko budzi mamusienke skoro swit, jakie to wspaniale!!!!" byloby lepiej.
                    Chociaz jednak pracuje aby wyglosic sobie takie przemowuienie w podobnej
                    sytuacji do tej pory mi sie nie udalo
                    • poranna_zorza Re: dlaczego przychodzi taki dzień 15.03.06, 08:43
                      dobrze przynajmniej że dzisiaj korki nie wyskoczyły mąż zrobił kawę dziecko
                      spało do 7 i nawet ta zima już mi tak nie przeszkadza przecież i tak wiosna
                      nadejdziesmiledzięki drogie mamy za słowa otuchy
    • silna1980 Re: dlaczego przychodzi taki dzień 15.03.06, 08:45
      Ja tak mialam i jeszcze sprawe sadowa na karku.Ale tą sprawę wygrałam i jest lepiej.To byly przejsciowe klopoty.U Ciebie też tak jest.Wypij kawe,zjedz ciastko i nie przejmuj sie.

poranna_zorza napisała:

> właśnie dlaczego przychodzi taki dzień że na dzień dobry mały potwór o 5 rano
      > wskakuje na ciebie,a potem prosisz męża o kawę ale on właśnie wychodzi i
      > bardzo się śpieszy następnie wyskakują ci korki w domu i wszystko zapowiada
      > okropny dzień ,pogoda zimowa,pełno sprzątania i dziecko w złym
      > humorze.Dlaczego są takie dni i nic nie zapowiada wiosny słońca odpoczynku i
      > poprawy humoru
      • natiania Re: dlaczego przychodzi taki dzień 15.03.06, 08:56
        Ja z samego rana miałam wizytę " kochanej cioci" co to wszystko wie, później
        zlew się zatkał i moje dziecko zrobiło sobie kanapkę na ścianie, tzn posmarowało
        ścianę masłem i próbowało przykleić do niej kiełbasę, a dopiero dzień się zaczął.
        • ciociapolcia Re: dlaczego przychodzi taki dzień 15.03.06, 09:55
          Heheh, przepraszam, ale patrzac z boku, to smiesznie z ta kanapka smile.
          A mnie dzisiaj oko nawala, ze zaraz lece do okulisty. Nietesciowie mieli wziac
          na caly dzien Mlodego, ale przyjedzie nietesc... wiec jeszcze obiad bede
          robic...
          A tak poza tym to @ sie zbliza...
          Takie dni musza byc, zebysmy nie myslely ze zycie jest takie latwe i
          przyjemne smile. No i wspomniana wczesniej rownowaga w przyrodzie smile.
          • utalia Re: dlaczego przychodzi taki dzień 15.03.06, 12:02
            ...e ja chyba bez takich przykrosci wiem kiedy jest przyjemnie.
            Dzisiaj moje dziecko wysmarowalo sobie ciemno brazowe buty biala pasta. Poza
            tym wysmarowalo schody i sciane cytryna a podloge i rece z twarza...niebieska
            kreda do tablicy. Ale wypchnalam je z lopatka i wiaderkiem na snieg. O wiele
            lepsza zabawa niz w piaskownicy. A sama...zrobie sobie kawke...hmmmmm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka