Dodaj do ulubionych

Dostałam pracę!

28.03.06, 18:07
Muszę się podzielić z kimś tą wiadomością. Dziś do mnie zadzwoniła szefowa hotelu i pyta się, czy zgodzę się na pracę kelnerki (starałam się o stanowisko recepcjonistki). A że w ogóle nie spodziewałam, się, że mnie przyjmą, szczególnie, że mam małe dzieci(3 i 4 latka) to byłam i tak mile zaskoczona.
Jeszcze nasłuchałam się od niej komplementów, że bardzo się jej spodobałam i wywarłam na niej pozytywne wrażenie, że przypadłam do gustu itd.
Dowiedziawszy się jakie są zarobki, a latem pewnie i jakieś napiwki zgodziłam się. Bo spokojnie starczy mi na opiekunkę i na dojazdy do tej pracy a i zostanie suma dla mnie wystarczająca.
Dziewczyny, boję się i denerwuję. Nie pracowałam od 5 lat, wiem, że to praca ciężka i nie mam pojęcia jak zdołam pogodzić obowiązki domowe z zawodowymi.
Czy dam rade?
Czeka mnie wstawanie o 5 rano, jazda rowerem do pracy, potem noszenie posiłków dla Niemców (pewnie cały dzień na nogach). Powrót o 14 do domu rowerem i obowiązki domowe, zabawa z dziećmi. Na drugi dzień zmiana popołudniowa, spacerek piechotą 4 km do pracy i powrót taksówką o 12 w nocy. (niestety nie jeżdżą tam autobusy, a samochodu nie mam).
Nie ma wolnych sobót i niedziel.
Ale i tak strasznie się cieszę!
Pewnie niektóre z was powiedziałyby, że szkoda zachodu, też się zastanawiam, czy dobrze robię, ale szczerze powiem, już ta rutyna doprowadzała mnie do szału, ten ciągły brak pieniędzy, ta niepewność jutra, niepewność czy dziecko będzie miało w tym roku buty, czy nie, czy będzie co zrobić na obiad
czy znowu same ziemniaki (bo i tak bywało). Czy ja będę miała się w co ubrac?
No i tak sobie siedze i myślę, czy ja nie zwariowałam przypadkiem, eh, niech się dzieje co chce, ja idę do tej pracy, od czegoś trzeba zacząc..

Pozrawiam
Marta
Obserwuj wątek
    • utunia Re: Dostałam pracę! 28.03.06, 18:10
      Gratuluję!
      Zadna praca nie hańbi, a tym bardziej uczciwie znaleziona i za uczciwie
      zarobione pieniążki. Ja też byłam w sytuacji, gdzie musiałam/chciałam pracować
      niekoniecznie zgodnie z moimi kwalifikacjami. głowa do góry! A może później
      awansujesz na recepcjonistkę?
      • wisienka78 Re: Dostałam pracę! 28.03.06, 18:14
        Utunia, ta praca jest zgodna z moimi kwalifikacjami właśniesmile
        Mam zawód - technik obsługi turystycznej.
        Pozdr.
        • utunia Re: Dostałam pracę! 28.03.06, 18:18
          To tym bardziej gratuluję! Naprawdę jest się z czego cieszyć!
    • moofka Re: Dostałam pracę! 28.03.06, 18:12
      to bardzo dobra wiadomosc,
      zawsze ciesze sie kiedy slysze ze kolejna mloda mama dostaj prace
      a o ciuchy sie nie martw, z pierwszej wyplaty kupisz smile
      powodzenia
    • masara25 Re: Dostałam pracę! 28.03.06, 18:13
      Gratuluje!!!! Zawsze jakieś doświadczenie , mam koleżanke po studiach która nie
      chce zrezygnować ( zaczeła tam pracę jak sie uczyła), bo napiwki to czasami
      jeszcze raz tyle co pensyjka goła.
      Głowa do góry, dasz radę i odżyjesz po tak długim zasiedzeniu!!
      Powodzenia i duuuużych napiwków!

Pozdrawiam
      • kubuspuchatek14 Re: Dostałam pracę! 29.03.06, 11:49
        Kurcze gratuluję Ci i zazdroszczę.też chetnie poszłabym do pracy ale nie mam
        nikogo kto zajałby się moim synem.życzę powodzenia
    • zuzka75 Re: Dostałam pracę! 28.03.06, 18:14
      Gratuluję i życzę powodzenia.
      Łatwo na pewno nie będzie pogodzić Tobie wszystkie obowiązki, ale do odważnych
      świat należy.Trzymam kciuki.Dasz radę.
      • wisienka78 Re: Dostałam pracę! 29.03.06, 09:53
        Dzięki!
        Wiem, że nie będzie łatwo, ale co tam!
        Trzymajcie za mnie kciuki, bo mnie to naprawdę wszystko przeraża!
        I to po 5 latach, jak już odwykłam od ludzi.
    • magdalenkaaa78 Re: Dostałam pracę! 29.03.06, 09:57
      Serdeczne gratulacje. Życzę powodzenia, dobrych kontaktów z ludzmi. poradzisz
      sobie z takim podejściem. I pamiętaj o dobrych butach do pracy.
    • sowa_hu_hu Re: Dostałam pracę! 29.03.06, 10:01
      gratulacje smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka