Dodaj do ulubionych

Okularnice;))

24.04.06, 07:59
Która nosi szkiełka..? smile)
Ja do kompa, i auta i TV i czytaniasmile Powinnam na stałe, ale jakoś uwielbiam
ściągać i nosić na czolewink) Słoneczne też mam korekcyjne. Kontaktów nie
lubięsmile

Kto ze mną?
Obserwuj wątek
    • ada_zie Re: Okularnice;)) 24.04.06, 08:11
      Ja!! Rok temu miałam krótką przygodę z soczewkami ale wróciłam do okularów.
      Lubię swoje okulary - bez nich czuję się nie ubrana smile))
      Z tym, ze ja noszę non stop.
      • wenus2006 Re: soczewki!!!nigdy nie miałam okularów 27.04.06, 19:35
    • siasiuszek Re: Okularnice;)) 24.04.06, 08:26
      Ja z tobą nosze okulary od 7 lat. Niestety po ciąży tak mi się pogorszyła wzrok
      ze nosze już na stałe, na co dzień. Wcześniej zakładałam tylko do oglądania
      filmów w telewizji.
    • e_r_i_n Re: Okularnice;)) 24.04.06, 08:31
      Ja. Tez do kompa, czytania, kina, TV.
    • lola211 Re: Okularnice;)) 24.04.06, 08:42
      POwinnam, ale nie nosze.Mam takie zrywy- nosze pare lat, a potem
      odkladam.Jakies 2 lata temu dziecie mi na nich siadlo i poszlo szklo- do optyka
      nie poszlam.Od lat mam te sama niewielka wade.
      Ale jak czasem ogladam piekne oprawki na wystawach to mnie kusi, bo ładne
      okulary zdobia.
      • jklk Re: Okularnice;)) 24.04.06, 09:02
        Ja noszę. Ale tylko kiedy jestem poza domem. W domu jedynie do telewizji, a i
        to nie zawsze. Albo jak ktoś do nas przychodzi - trochę to dziwne, ale kiedy
        ktoś obcy wchodzi do domu, to natychmiast czuję potrzebę założenia okularów -
        chyba żeby zobaczyć go wyraźnie? smile
        Po wielu latach noszenia różych nie do końca podobających mi się oprawek mam
        wreszcie od około oprawki IDEALNIE w moim guście, i też idealne jeśli chodzi o
        wygodę. Modlę się tylko cały czas, żeby mi się gdzieś nie uszkodziły, połamały
        itp.
        Próbowała kiedyś kupić soczewki, ale jakoś nie widziałam w nich wyraźnie,
        przeszkadzały mi w oczach, jakbym miała oczy zalane wodą. Dziwne uczucie to
        było... Moze teraz są lepsze soczewki, może byłoby inaczej, ale po co mi
        soczewki, skoro mam IDEALNE okulary?
        Pozdrawiam okularnice!
        jklk
    • tamara30 Re: Okularnice;)) 24.04.06, 09:08
      ja noszę smile bez nich się nie ruszam smile
      • alex05012000 Re: Okularnice;)) 24.04.06, 09:26
        a i owszem, mam minusy, okulary noszę na stałe od wielu lat..., a teraz "na
        starość" to mam dwie pary, do noszenia tak w ogóle i drugie do czytania,
        komputera, patrzenia z bliska, szycia itd...
      • jashka80dm Re: Okularnice;)) 24.04.06, 12:30
        ja nosze od 13 lat smile jestem uzalezniona od okularow- bez nich wygkladam gorzej. nosze je od momentu przebudzenia, az do momentu zasniecia- czasami mi moj tomek je zdejmuje jak juz zasne. soczewki sa idealne na lato- nie kurza sie jak okulary- i nie na zbyt mrozna zime- szkla nie zachodza mgla. a jesli soczewki to tylko Focusa- kolorowe- jak juz pokazywa oczy to niech sie wszyscy gapia smile u mnie ukulary to juz rodzinne- ja nosze, moja mama, moj ojciec, moj brat i moj tomek smile pozdrawiam smile
        • kgbx2 Re: Okularnice;)) 24.04.06, 12:55
          Noszę, noszę od szkoły średniej, od nauki wzrok mi się posuł smile)) jeszcze 8 lat
          temu nosiłam tylko do kina,, teatru, tv i komputera ale odkąd siedzę 8 godz.
          dziennie przy komputerze w pracy to musiałam zaczać nosić na stałe bo jak
          zdejmowałam po tych 8 godz. to nie widziałam nic. Ale szkiełka też lubię
          zaczęłam nosić ok 4,5 roku temu jak moja mała córcia zniszczyła mi dwie pary
          okularów, ściągając z nosa. Teraz mam przerwę w szkiełkach bo ciąża jakoś nie
          sprzyja więc znowu jestem stała okularnicą. Właśnie przymierzam się do zakupu
          nowych smile))
    • kasper68 Re: Okularnice;)) 24.04.06, 13:27
      Okulary noszę od 25 lat. Soczewek niestety nie mogę sad
      • kulawa.stonka Re: Okularnice;)) 24.04.06, 21:39
        Ja noszę soczewki. Okulary mnie dobijały parującymi szybami, kroplami deszczu,
        zjeżdżały mi ze spoconego nosa w upał itp
    • maja_sara Re: Okularnice;)) 24.04.06, 22:16
      Ja nosze od 7 roku zycia. Zakladam zaraz po przebudzeniu, zdejmuję tuż przed
      snem.
    • gacusia1 Re: Okularnice;)) 25.04.06, 02:24
      Ja!!!
      • sypla1 Re: Okularnice;)) 25.04.06, 07:45
        Ja też noszę okulary od ok.9 lat.
        Jak byłam dzieckiem to marzyłam, żeby nosić okulary -smile))

S.
        • maniusza Re: Okularnice;)) 25.04.06, 07:49
          ja też noszę od... niech pomyslę... chyba 20 lat..

bardzo je lubię są delikatne leciutkie i moim zdaniem ładne. traktuję je jako
          część bizuterii wink
          bez nich jestem nie ubrana - nosze je od rana do wieczora. Bez okularów gorzej
          wyglądam bo rano mam podpuchniete lekko oczy a za okularami tego tak nie
          widac smile
    • rita75 Re: Okularnice;)) 25.04.06, 07:54
      Powinnam, gdy pracuję przy kompie, ale nie noszę, w sumie moje -0,5 D mi na to
      pozwala, tzn nie nosić wink
      • roxanna1336 Re: Okularnice;)) 25.04.06, 08:42
        Ja nosze smile. I mam szczerze mówiąc z tym problem , bez okularów słabow widze (minus 1,5 dioptrii) , a w okularach boli mnie głowa , bo każde oprawki uciskają mnie za uszami . Pewnie najlepszym rozwiązaniem byly by soczewki , niestey sa poza moimi mozliwościami finansowymi . Okulary noszę od 21roku zycia i na szczęście wada się nie powieksza smile)
    • oxygen100 Re: Okularnice;)) 25.04.06, 08:59
      ja nosze soczewki. od okularow bolala mnie glowa zawsze i to od podstawowki.
      Zakladam tylko na chwile przed pojsciem spac
      • gosiamam Re: Okularnice;)) 25.04.06, 09:19
        ja noszę od...18 lat i jest super, ostatnio mnie kuszą soczewki ale tylko na
        zmianęsmile
    • kotbehemot6 Re: Okularnice;)) 25.04.06, 09:24
      noszę od rana do wieczora...bez czuję sie nieubrana, dobieram sobie jakies bajeranckie oprawki i sa elementem...Makijażu? Robę przymiarke do kontaktowych , żeby nosic przeciwsłoneczne ...jakieś zamarchy mi sie robią od mrużenia oczusmile
      • jarzebina_cz Re: Okularnice;)) 25.04.06, 09:35
        Noszę od siedmiu lat... w torebce. Nie mogę się przekonać do okularów, nie
        potrafię dobrać idealnych oprawek. Na dokładkę mąż zawsze mówi, że nie wyglądam
        w okularach najlepiej. Wkładam szkła na nos, gdy jestem w kinie, teatrze albo w
        kościele. Od dawna przymierzam się do kupna soczewek, ale przeraża mnie to
        gmeranie w oku. A zmarszczki od mrużenia oczu już są...
    • mijaczek Re: Okularnice;)) 25.04.06, 12:08
      Non stop... wlasnie sie dowiedzialam, ze wada mi sie poglebila....
      wakwakwakwakwa
    • anias29 Re: Okularnice;)) 26.04.06, 23:01
      Ja noszę okulary cały dzień, kontakty źle toleruję, więc używam okazyjnie.
      Przeciwsłoneczne miałam też od dawna korekcyjne, a teraz dla odmiany mam jedne
      okulary: korekcyjne "samo-ściemniające się", bo to wygodniejsze niż zmienianie
      okularów przy wchodzeniu ze słońca np do ciemnawego sklepusmile
    • kin2 Re: Okularnice;)) 27.04.06, 14:30
      20 lat koryguję wzrok, ale od 12 lat okulary zamieniłam na soczewki, a 5 lat
      temu odkryłam soczewki Night&day i luzik, można w nich spać, Nigy nie lubiłam
      okularów, wyglądam beznadziejnie i nie mogłam dobrać odpowiednich oprawek.
    • 7betinka9 Re: Okularnice;)) 27.04.06, 18:27
      już prawie 10 lat mam okulary
      minusy, pogłębiająca się co jakiś czas wada
      ale lubie je
      dodają mi uroku big_grinD
    • kagorek Re: Okularnice;)) 27.04.06, 19:23
      ja noszę a dziecko ściągasmile)) zdecydowanie wolę kontaktysmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka