be.em 24.04.06, 07:59 Która nosi szkiełka..? ) Ja do kompa, i auta i TV i czytania Powinnam na stałe, ale jakoś uwielbiam ściągać i nosić na czole) Słoneczne też mam korekcyjne. Kontaktów nie lubię Kto ze mną? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ada_zie Re: Okularnice;)) 24.04.06, 08:11 Ja!! Rok temu miałam krótką przygodę z soczewkami ale wróciłam do okularów. Lubię swoje okulary - bez nich czuję się nie ubrana )) Z tym, ze ja noszę non stop. Odpowiedz Link Zgłoś
siasiuszek Re: Okularnice;)) 24.04.06, 08:26 Ja z tobą nosze okulary od 7 lat. Niestety po ciąży tak mi się pogorszyła wzrok ze nosze już na stałe, na co dzień. Wcześniej zakładałam tylko do oglądania filmów w telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Okularnice;)) 24.04.06, 08:42 POwinnam, ale nie nosze.Mam takie zrywy- nosze pare lat, a potem odkladam.Jakies 2 lata temu dziecie mi na nich siadlo i poszlo szklo- do optyka nie poszlam.Od lat mam te sama niewielka wade. Ale jak czasem ogladam piekne oprawki na wystawach to mnie kusi, bo ładne okulary zdobia. Odpowiedz Link Zgłoś
jklk Re: Okularnice;)) 24.04.06, 09:02 Ja noszę. Ale tylko kiedy jestem poza domem. W domu jedynie do telewizji, a i to nie zawsze. Albo jak ktoś do nas przychodzi - trochę to dziwne, ale kiedy ktoś obcy wchodzi do domu, to natychmiast czuję potrzebę założenia okularów - chyba żeby zobaczyć go wyraźnie? Po wielu latach noszenia różych nie do końca podobających mi się oprawek mam wreszcie od około oprawki IDEALNIE w moim guście, i też idealne jeśli chodzi o wygodę. Modlę się tylko cały czas, żeby mi się gdzieś nie uszkodziły, połamały itp. Próbowała kiedyś kupić soczewki, ale jakoś nie widziałam w nich wyraźnie, przeszkadzały mi w oczach, jakbym miała oczy zalane wodą. Dziwne uczucie to było... Moze teraz są lepsze soczewki, może byłoby inaczej, ale po co mi soczewki, skoro mam IDEALNE okulary? Pozdrawiam okularnice! jklk Odpowiedz Link Zgłoś
alex05012000 Re: Okularnice;)) 24.04.06, 09:26 a i owszem, mam minusy, okulary noszę na stałe od wielu lat..., a teraz "na starość" to mam dwie pary, do noszenia tak w ogóle i drugie do czytania, komputera, patrzenia z bliska, szycia itd... Odpowiedz Link Zgłoś
jashka80dm Re: Okularnice;)) 24.04.06, 12:30 ja nosze od 13 lat jestem uzalezniona od okularow- bez nich wygkladam gorzej. nosze je od momentu przebudzenia, az do momentu zasniecia- czasami mi moj tomek je zdejmuje jak juz zasne. soczewki sa idealne na lato- nie kurza sie jak okulary- i nie na zbyt mrozna zime- szkla nie zachodza mgla. a jesli soczewki to tylko Focusa- kolorowe- jak juz pokazywa oczy to niech sie wszyscy gapia u mnie ukulary to juz rodzinne- ja nosze, moja mama, moj ojciec, moj brat i moj tomek pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kgbx2 Re: Okularnice;)) 24.04.06, 12:55 Noszę, noszę od szkoły średniej, od nauki wzrok mi się posuł )) jeszcze 8 lat temu nosiłam tylko do kina,, teatru, tv i komputera ale odkąd siedzę 8 godz. dziennie przy komputerze w pracy to musiałam zaczać nosić na stałe bo jak zdejmowałam po tych 8 godz. to nie widziałam nic. Ale szkiełka też lubię zaczęłam nosić ok 4,5 roku temu jak moja mała córcia zniszczyła mi dwie pary okularów, ściągając z nosa. Teraz mam przerwę w szkiełkach bo ciąża jakoś nie sprzyja więc znowu jestem stała okularnicą. Właśnie przymierzam się do zakupu nowych )) Odpowiedz Link Zgłoś
kasper68 Re: Okularnice;)) 24.04.06, 13:27 Okulary noszę od 25 lat. Soczewek niestety nie mogę Odpowiedz Link Zgłoś
kulawa.stonka Re: Okularnice;)) 24.04.06, 21:39 Ja noszę soczewki. Okulary mnie dobijały parującymi szybami, kroplami deszczu, zjeżdżały mi ze spoconego nosa w upał itp Odpowiedz Link Zgłoś
maja_sara Re: Okularnice;)) 24.04.06, 22:16 Ja nosze od 7 roku zycia. Zakladam zaraz po przebudzeniu, zdejmuję tuż przed snem. Odpowiedz Link Zgłoś
sypla1 Re: Okularnice;)) 25.04.06, 07:45 Ja też noszę okulary od ok.9 lat. Jak byłam dzieckiem to marzyłam, żeby nosić okulary -)) S. Odpowiedz Link Zgłoś
maniusza Re: Okularnice;)) 25.04.06, 07:49 ja też noszę od... niech pomyslę... chyba 20 lat.. bardzo je lubię są delikatne leciutkie i moim zdaniem ładne. traktuję je jako część bizuterii bez nich jestem nie ubrana - nosze je od rana do wieczora. Bez okularów gorzej wyglądam bo rano mam podpuchniete lekko oczy a za okularami tego tak nie widac Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Okularnice;)) 25.04.06, 07:54 Powinnam, gdy pracuję przy kompie, ale nie noszę, w sumie moje -0,5 D mi na to pozwala, tzn nie nosić Odpowiedz Link Zgłoś
roxanna1336 Re: Okularnice;)) 25.04.06, 08:42 Ja nosze . I mam szczerze mówiąc z tym problem , bez okularów słabow widze (minus 1,5 dioptrii) , a w okularach boli mnie głowa , bo każde oprawki uciskają mnie za uszami . Pewnie najlepszym rozwiązaniem byly by soczewki , niestey sa poza moimi mozliwościami finansowymi . Okulary noszę od 21roku zycia i na szczęście wada się nie powieksza ) Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: Okularnice;)) 25.04.06, 08:59 ja nosze soczewki. od okularow bolala mnie glowa zawsze i to od podstawowki. Zakladam tylko na chwile przed pojsciem spac Odpowiedz Link Zgłoś
gosiamam Re: Okularnice;)) 25.04.06, 09:19 ja noszę od...18 lat i jest super, ostatnio mnie kuszą soczewki ale tylko na zmianę Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Okularnice;)) 25.04.06, 09:24 noszę od rana do wieczora...bez czuję sie nieubrana, dobieram sobie jakies bajeranckie oprawki i sa elementem...Makijażu? Robę przymiarke do kontaktowych , żeby nosic przeciwsłoneczne ...jakieś zamarchy mi sie robią od mrużenia oczu Odpowiedz Link Zgłoś
jarzebina_cz Re: Okularnice;)) 25.04.06, 09:35 Noszę od siedmiu lat... w torebce. Nie mogę się przekonać do okularów, nie potrafię dobrać idealnych oprawek. Na dokładkę mąż zawsze mówi, że nie wyglądam w okularach najlepiej. Wkładam szkła na nos, gdy jestem w kinie, teatrze albo w kościele. Od dawna przymierzam się do kupna soczewek, ale przeraża mnie to gmeranie w oku. A zmarszczki od mrużenia oczu już są... Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: Okularnice;)) 25.04.06, 12:08 Non stop... wlasnie sie dowiedzialam, ze wada mi sie poglebila.... wakwakwakwakwa Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 Re: Okularnice;)) 26.04.06, 23:01 Ja noszę okulary cały dzień, kontakty źle toleruję, więc używam okazyjnie. Przeciwsłoneczne miałam też od dawna korekcyjne, a teraz dla odmiany mam jedne okulary: korekcyjne "samo-ściemniające się", bo to wygodniejsze niż zmienianie okularów przy wchodzeniu ze słońca np do ciemnawego sklepu Odpowiedz Link Zgłoś
kin2 Re: Okularnice;)) 27.04.06, 14:30 20 lat koryguję wzrok, ale od 12 lat okulary zamieniłam na soczewki, a 5 lat temu odkryłam soczewki Night&day i luzik, można w nich spać, Nigy nie lubiłam okularów, wyglądam beznadziejnie i nie mogłam dobrać odpowiednich oprawek. Odpowiedz Link Zgłoś
7betinka9 Re: Okularnice;)) 27.04.06, 18:27 już prawie 10 lat mam okulary minusy, pogłębiająca się co jakiś czas wada ale lubie je dodają mi uroku D Odpowiedz Link Zgłoś
kagorek Re: Okularnice;)) 27.04.06, 19:23 ja noszę a dziecko ściąga)) zdecydowanie wolę kontakty Odpowiedz Link Zgłoś