buzka5 10.06.06, 13:56 Dziewczyny czym usuwacie wtarty brud ze spodni raczkującego szkraba?Nie mogę doprać spodni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dariamax Re: Sposób na plamy 10.06.06, 22:44 U mnie skutkuje dobry proszek, kupowany w niemczech Ariel Mild& Rein. Wsypuje do automatu i schodzą wszystkie, nawet po raczkowaniu na trawie i piasku. Odpowiedz Link Zgłoś
olusza3 Re: Sposób na plamy 11.06.06, 00:12 Na uparte plamy np. po kupie albo właśnie brud ,stosowałam mydło bambino. Nacierałam ubranko mokrym mydełkiem i zostawiałam, a potem do pralki.Raczej skutkowało, tylko cholerna oliwka jakaś niespierliwa jest. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda270 Re: Sposób na plamy 11.06.06, 00:45 Persil w żelu całkiem nieźle sobie radzi ---------------------------- mama Idy(9.10.2001)i Jasia(28.06.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
wadera77 Re: Sposób na plamy 11.06.06, 00:47 Szare mydło - rewelacja ! Natrzeć i wrzucić do pralki. Odpowiedz Link Zgłoś
mihoo2 Re: Sposób na plamy 11.06.06, 08:42 www.biust.pl/pranie/usuwanie_plam.htm#b1 Odpowiedz Link Zgłoś
mihoo2 Re: Sposób na plamy 11.06.06, 11:45 a z wlasnego doswiadczenia - brud np od trawy czy blota itp najpierw mocno nacieram mydlem a w razie b mocnego zabrudzenia w rece szoruje a jesli chodzi o tluste plamy to zielony ludwik (plyn do naczyn) rewelacyjny nawet jak plama stara natrzec plame i do pralki. Najgorsze sa do usuniecia plamy "zaprane"tzn te ktorych sie nie zauwazylo i wypralo sie rzecz ale ja np przed chwila pralam ubranko mlodego (ktore dostal w spadku po kuzynie ) i byla tam stara plama chyba po jakims jablku i tak dlugo nacieralam ja mydlem uzylam nawet delikatnie szczoteczki do rak i zeszla. Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: Sposób na plamy 11.06.06, 21:46 Spróbowałam szarym mydłem.Zeszło Dzięki dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś