22.06.06, 12:49
Powiedzcie mi czy daliście kiedyś lanie swojemu dziecku a jeżeli tak to ile
klapsów , za co i paskiem na gołą czy ręką przez spodnie.Bo ja tak 20 klapsów
za wagary paskiem na gołą.
Obserwuj wątek
    • kosheen4 ale po co? 22.06.06, 13:00
      dotkliwszą karą byłoby raczej suche stwierdzenie, że sam się musi usprawiedliwić
      z tych wagarów przed wychowawcą.
      nie znasz dowcipu o jasiu który niesie do domu cenzurkę i mruczy: no, jeszcze
      lanie i już wakacje?
      • verdana Re: ale po co? 22.06.06, 13:03
        No, a teraz Twój syn pali i masz problem.
        Bo on juz wie, ze Ty nie masz żadnych rzeczowych argumentów i żadnego
        autorytetu. Autorytetem dla niego są nie Twoje słowa, tylko Twoja ręka
        trzymajaca pasek. Możesz cos na nim wymóc, póki jesteś silniejszy, a to juz
        niedlugo.
        Masz przechlapane. Dziecko już wie, że ustępuje sie tylko przed przemoca
        fizyczna, a reszta to nieistotne trucie.
        To dopiero poczatek klopotów.
    • nchyb Re: Lanie 22.06.06, 13:03
      > Powiedzcie mi czy daliście kiedyś lanie swojemu dziecku a jeżeli tak to ile
      > klapsów , za co i paskiem na gołą czy ręką przez spodnie
      setkę - nahajem przez gołe plecy, po uprzednim przywiązaniu dziecka do
      najbliższego publicznego pręgierza...
    • janowa Re: Lanie 22.06.06, 13:09
      Dostawalam tak od ojca - jedyna rzecz jaka tym uzyskal byl moj strach przed nim
      i nerwica zoladka oraz totalny brak szacunku. Do dzis nie jestem w stanie
      powiedziec, ze kocham mojego ojca. Moge JUZ powiedziec, ze go nie nienawidze.
      Podoba ci sie taki rezultat metod wychowawczych? To rob tak dalej...
      ---
      "Bo tak normalnie to człowiek (kobieta człowiek ma pierś, a na niej cyce) wink"
      bonkreta
    • blou1 Re: Lanie 22.06.06, 13:13
      Coś nie wierzę w te 20 na gołą po ojcowsku.
      • mkolaczynska Re: Lanie 22.06.06, 13:24
        blou1 napisała:

> Coś nie wierzę w te 20 na gołą po ojcowsku.
        mam tak samo wink
        • bea.bea a ja wierze 22.06.06, 13:29
          poniewaz sama dostawałam
          • mkolaczynska Re: a ja wierze 22.06.06, 13:31
            bea.bea napisała:

> poniewaz sama dostawałam
            ja wiem ze cos takiego może wypaczyć podejscie do pewnych spraw i właśnie myśle
            że przez to nie dostrzegasz prowokacji.
            • bea.bea prowokacja czy nie..... 22.06.06, 13:35
              problem jest...całkiem możliwy..:

nie podchodx do życia zbyt powaznie , bo i tak nie ujdziesz z niego z życiem...smile

• mkolaczynska Re: prowokacja czy nie..... 22.06.06, 13:45
                bea.bea napisała:

> problem jest...całkiem możliwy..:
                żaden normalny człowiek nie bije dziecka:
                paskiem
                skakanką
                kijem
                nogą od stołu
                batogiem
                czy nahajem
                20 razów??????? no sory na dupie by dziecko chyba nie usiadło co najmniej przez
                tydzień, 20 razów pasem na tyłek 13 letniego dziecka!!! Zobacz jaka to mała
                powierzchnia do bicia no chyba że o rzemyku mówimy nie pasku
                i co ktoś pisał by o tym na forum emama??? a nie lepiej na wychowaniu??
                stąd wniosek prowokacja
                • bea.bea Re: prowokacja czy nie..... 22.06.06, 13:49
                  a kto powiedział , ze stac nie może....
                  a do twojej listy dodałabym jeszcze smycz...witke brzozowa...
                  jak nie sciagaszkoszulki...to preg nie widac...smile)
                  i zdziwiła bys sie ile na takiej powierzchni zmiescic sie moze...i ile moze
                  wytrzymac...

ale wyluzuj..smile))
                  • mkolaczynska Re: prowokacja czy nie..... 22.06.06, 14:04
                    spróbuje matematycznie:
                    zakładam ze pupa dziecka to koło(tak naprawde lepsza była by elipsa, jednak
                    uproszcze bo nie mam tylu danych zresztą przy tak szacukowym liczeniu nie
                    będzie to miało znaczenia)
                    więc koło średnica? ok 15 cm(to oznacza ze w bodrach dziecko ma koło 60 cm)
                    czyli 706,5 cm2
                    pasek szerokości 3 cm? i liczmy ze przy kazdym uderzeniu zetknie się z pupą na
                    ok 15cm i 20 razów 900cm2
                    no sory całe dupsko obite mocno pasem conajmniej raz, a pamiętajmy ze nietóre
                    miejsca będą obite wielokrotnie szacuje ze takie bicie to łomot do krwi.
                    Niemożliwe żeby normalny rodzic tak beztrosko sobie o tym pisał
                    • nchyb Re: prowokacja czy nie..... 22.06.06, 14:08
                      > Niemożliwe żeby normalny rodzic tak beztrosko sobie o tym pisał
                      możliwe. Niestety, są tacy co jednak się tym wręcz szczycą... sad
                      Ich bili i onio ponoć wyrośli na przyzwoitych ludzi, więc i oni teraz biją, a
                      dziecko raczej przeżyje... sad(
                      • mkolaczynska Re: prowokacja czy nie..... 22.06.06, 14:16
                        nchyb napisała:

> > Niemożliwe żeby normalny rodzic tak beztrosko sobie o tym pisał
                        > możliwe. Niestety, są tacy co jednak się tym wręcz szczycą... sad
                        > Ich bili i onio ponoć wyrośli na przyzwoitych ludzi, więc i oni teraz biją, a
                        > dziecko raczej przeżyje... sad(
                        klaps nawet dwa klapsy i kilka jeszcze to jest normalny rodzic.
                        Bicie z użyciem wszelkiego innego rodzaju sprzętu(smycz pasek czy kij itd)
                        kopanie itd oznacza że rodzic nie ejst normalny. Inną krzywde mozesz zrobić
                        klapsem nawet silnym a inną nogą od stołka no sory to juz jest lanie.
                        Podstawowa zasada fizyky mówiąca o przyłożonej do ramienia sile no kurka dodaj
                        to sobie do wyliczenia!!
                        • nchyb Re: prowokacja czy nie..... 22.06.06, 14:24
                          > klaps nawet dwa klapsy i kilka jeszcze to jest normalny rodzic.
                          > Bicie z użyciem wszelkiego innego rodzaju sprzętu(smycz pasek czy kij itd)
                          > kopanie itd oznacza że rodzic nie ejst normalny
                          niestety, nie tylko telewizja, ale i poważne wypowiedzi na różnych forach
                          wskazują, że tych nienormalnych (jak to piszesz) jest całe mnóstwo i oni
                          uważają się niestety bardzo często za dobrych rodziców... sad
                          • mkolaczynska Re: prowokacja czy nie..... 22.06.06, 14:29

nie mów mi prosze ze ktoś kto leje dziecko pasem moze być normalnym rodzicem,
                            20 razów!!!!,no to już jest katowanie.
                            • nchyb Re: prowokacja czy nie..... 22.06.06, 14:34
                              ja tegop nie mówię, ale ci katujący tak twierdzą dość często...
                              • mkolaczynska Re: prowokacja czy nie..... 22.06.06, 14:41
                                nchyb napisała:

> ja tegop nie mówię, ale ci katujący tak twierdzą dość często.
                                Moze psychiatra byłby w stanie ich przekonać dać jakieś leki itd.
                                • nchyb Re: prowokacja czy nie..... 22.06.06, 14:45
                                  oni nie odczuwają potrzeby wizyt u lekarza. Po co. Przecież oni nie mają
                                  żadnego problemu. To reszta się ich czepia bez powodu...
                                  • rita75 Re: prowokacja czy nie..... 22.06.06, 14:51
                                    Nchyb, to nie jest problem , w ktorym by wystarczyla tabletka od psychiatry,
                                    ale raczej kwestia zlych wzorcow wychowawczych. Sami byli bici, uwazaja, ze
                                    dzieki temu wyszli na ludzi, zwyczaj wychowawczego bicia przenosza na swoje
                                    dzieci.
                                    • nchyb Re: prowokacja czy nie..... 22.06.06, 18:17
                                      > to nie jest problem , w ktorym by wystarczyla tabletka od psychiatry,

Rita, ja równiez tak uważam i o tych wzorcach już w tym wątku gdzieś
                                      wspomniałam. O tym psychiatrze to moja przedmówczyni pisała...
                                  • zimorodek10 Re: prowokacja czy nie..... 22.06.06, 14:54
                                    Może przesadziłem może 10.
                                    • rita75 Re: prowokacja czy nie..... 22.06.06, 14:58
                                      > Może przesadziłem może 10.

Musisz zjechac do dwoch, ostatecznie trzech.
          • monisia98 Re: a ja wierze 22.06.06, 13:50
            bo tez dostawalam czasmi 15 pasow na gola dupe a czasmi 20 kablem od zelazka?
            A moze jestescie zdziwione ze moja rodzona matka mnie tak bila ...no coz prawda
            bywa bolesna ...dlatego nie mam matki ....ona dla mnie umarla fizycznie i
            psychicznie.....ale to juz inna historia.
            Ja swoich dzieci nie bije ....nie uwazam ze to dobra metoda i jak ktos zaraz
            napisze o bezstresowym wychowaniu to mu dopiero wygarne... bo nie bicie dziecka
            nie oznacza ze moze robic co chce. Bo dawniej uwazano jak zbijesz to zrobi co
            zechcesz a g.....prawda ! co jak twoj syn bedzie mial 18 lat postwisz sie do
            niego i go zbijesz ? Tylko metoda tlumaczenia i sprytnego podejscia bedziesz
            wstanie mu cos wypersfadowac!
            • mkolaczynska z ciekawości 22.06.06, 14:24
              choć może niedelikatnie
              ile miałaś lat?13??
              • monisia98 Re: z ciekawości 22.06.06, 14:32
                bila mnie od zawsze odkad pamietam... nie wiem od 5-6 lat .... kiedy mialam 19
                lat i skonczylam liceum wyprowadzilam sie z domu znalazlam prace i zaczelam
                studia mniej wiecej od 19 roku zycia nie utrzymuje z nia kontaktu... ojca nie
                mam bo umarl, jak mialam 2.5 roku wiec go nie znalam i nie pamietam jedynie z
                fotogroafii.
                No coz zycie bywa brutalne. Ale teraz juz pisze o tym spokojnie kiedys balam
                sie o tym pisac i mowic - matka wywolala u mnie poczucie winy , ze to ja bylam
                za wszystko odpowiedzialna za wszystkie jej porazki zyciowe i bila mnie bo
                bylam nie grzeczna np. jej nie sluchalam , nie przyszlam na czas na obiad bo
                sie spoznilam 10 min. itd , bo rozwalilam kolano , bo zniszczylam nowe rajstopy
                itd... pisac moge tak ciagle powod zawsze sie znalazl.
                • mkolaczynska Re: z ciekawości 22.06.06, 14:40
                  rozumiem, ale na pewno się tym nie chwaliła
                  • monisia98 Re: z ciekawości 22.06.06, 14:48
                    nic nie rozumiesz i nie zrozumiesz - to nie jest chwalenie sie bo ni by po co
                    mialabym to robic ? to uzmyslowienie mamom takim jak ty ktore nie rozumieja i
                    nigdy nie beda rozumialay jak to jest byc katowanym !!!!
                    Ja zylam i bede zyla z tym faktem do konca zycia... moja matka uwaza ze byla i
                    jest najwspanialasza na swiecie i nie ma wyrzutow sumienia ona uwaza ze tak
                    trzeba bylo!! bo bylas niegrzeczna...ale nikt z was nie zrozumie co przechodzi
                    i czuje 10 -15 latka idaca do szkoly z podbitym okiem i oklamujaca swoje
                    kolezanki ze upadla na stol....!!! chcesz wiecej... mam pisac dalej wiec
                    skoncz !!! bo nie wiesz o czym mowisz panienko!!!
                    • mkolaczynska Re: z ciekawości 22.06.06, 14:58
                      monisia98 napisała:

> nic nie rozumiesz i nie zrozumiesz - to nie jest chwalenie sie bo ni by po co
                      > mialabym to robic ? to uzmyslowienie mamom takim jak ty ktore nie rozumieja i
                      > nigdy nie beda rozumialay jak to jest byc katowanym !!!!
                      nie mowiłam o tobie tylko o twojej matce w kontekście prowokacji jeśli tak żle
                      mnie zrozumiałaś to popracuje nad stylem.

rozumiem dlaczego ty ukrywałaś ze jesteś bita i ze nie chcesz się wogóle tym
                      chwalić
                      mysle tez ze twoja matka tego nie ogłaszała wszystkim
                      i o to drugie mi chodziło
    • bea.bea Re: Lanieto gratuluje !!!!! 22.06.06, 13:17
      a moze utworzymy jakis taryfikator...

wagary 20 na goła
      rozlanie soku 2 przez pieluche
      pyskowanie 6 przez majtki

itd...
      • verdana Re: Lanieto gratuluje !!!!! 22.06.06, 13:22
        Palenie papierosów - publiczna chłosta batogiem.
        • nchyb Re: Lanieto gratuluje !!!!! 22.06.06, 13:25
          ej, ja pierwsza sobie zaklepałam publiczne batożenie...
          Wy możecie wlączyć inne formy, może łamanie kołem?
          • bea.bea no nie....:) 22.06.06, 13:28
            mysle , że łamanie kołem , pozostawiłabym ...dla młodzieży starszej...smile)
            • nchyb Re: no nie....:) 22.06.06, 13:32
              > ...dla młodzieży starszej...smile)
              za cudzołożenie może? lub antykoncepcję niezgodną z zaleceniami ministerialnymi?
              Ja jednak tu optowałabym za kamyczkowaniem... smile
              • bea.bea :)) 22.06.06, 13:35
                • bea.bea na pal.....:)..za cudzołustwo 22.06.06, 13:36
                  a swoja droga.....gdy cudzego meza we własne włoze łoze......wtedy mam pewnosc,
                  ze nie cudzołoze...smile
          • rita75 Re: Lanieto gratuluje !!!!! 22.06.06, 13:40
            > Wy możecie wlączyć inne formy, może łamanie kołem

zimny loszek, pelen szczurów moze byc skuteczny...
            • nchyb Re: Lanieto gratuluje !!!!! 22.06.06, 13:43
              > zimny loszek, pelen szczurów moze byc skuteczny...
              tylko trzeba sprawdzić, czy zamykane dziecko nie ma przy sobie szydełka, by
              wzorem Chmielewskiej się z loszku przez podkop nie wydostało. Bo jak się
              wydostanie, to nie wiadomo co w odwecie dziecięciu do łba przyjdzie... wink
    • bea.bea Re: Lanie 22.06.06, 13:27
      a nie przyszło ci do głowy zapytac dlaczego poszedł na wagary???

wiesz w mojej rodzinie jest dziecko 13 lat...porzadne, inteligentne...które
      pewnego dnia powiedziało, ze wiecej do szkoły nie pójdzie...nie pomogły wizyty
      pani dyrektor i wychowawczyni....do psychologa nie moga iśc bo dzieciak
      oświadczył, że z domu nie wyjdzie....i co ....zabic go maja...za co??

na razie wszyscy szukaja przyczyny...
      • nchyb Re: Lanie 22.06.06, 13:31
        Bea.bea, czy Ty musisz trudnopści takie sprawiać? Pytać? A po co? Czas tracić,
        przecież 20 na gółkę sprawę załatwi zdecydowanie szybciej. A tak pytać,
        tłumaczeń słuchac, strata nerwów, czasu, autorytetu tere fere itp. Przyłożysz.
        Zimorodek nie szuka przyczy, on tylko karzącą reką tfu... sprawiedliwości się
        mieni...
    • triss_merigold6 Re: Lanie 22.06.06, 13:29
      Albo gościu ordynarnie podpuszczasz albo jesteś skrzywiony psychicznie.
    • nisar Kary 22.06.06, 13:30
      - wleczenie za koniem, na golasa, po żwirze
      - łamanie kołem
      - pokaleczenie rąk do krwi a następnie włożenie ich do soku z cytryny
      - walenie kijem bejsbolowym
      - wstawienie do pasieki, na golasa, wyłącznie w "ubranku miodowym"
      - wynalezienie dentystki posiadającej dawną maszynę wolnoobrotową i leczenie
      wszystkich (zdrowych też) zębów tą maszyną. Bez znieczulenia - to jasne.
      • bea.bea chyle czoła...:) 22.06.06, 13:32
        jestes wspaniała...smile)
        uwielbiam cie...smile ...masochistka...smile)
      • nchyb Re: Kary 22.06.06, 13:33
        a w skrajnych przypadkach i przy recydywie - tylko stos...
      • kosheen4 Re: Kary 22.06.06, 13:43
        > - wstawienie do pasieki, na golasa, wyłącznie w "ubranku miodowym"

rotfl
        obstawiam że jak będzie stał spokojnie to pszczoły nic mu nie zrobią. czyli od
        razu trening zen suspicious
    • wieczna-gosia Re: Lanie 22.06.06, 13:36
      eee no to mieczak z tego twojego syna smile

ma 13 lat i ci nie oddal przez 20 batow paskiem???

MOj tatus mnie tlukl regularnie, ale jak mialam wlasnie 12- 13 lat to go
      wysmialam przy jakims laniu- i to nie paskiem tylko kijaszkiem. Po ktoryms z
      kolei razie, powitanym przeze mnie rechotem i zapewnieniem ze nastepnym razem
      zrobuie TAK SAMO- ojciec pojal ze w zasadzie moze mnei zatluc. Nigdy w zyciu
      mnie wiecej nie uderzyl.....

Gdybym byla 13 letnim chlopcem zaprawionym w bojkach z kolegami- to chyba bym
      rozwazala kopanie w jaja a nie dreczenie psychioczne oprawcy.....
    • rita75 Re: Lanie 22.06.06, 13:36
      > Powiedzcie mi czy daliście kiedyś lanie swojemu dziecku a jeżeli tak to ile
      > klapsów , za co i paskiem na gołą czy ręką przez spodnie.Bo ja tak 20 klapsów
      > za wagary paskiem na gołą.

Nie, tę karę o wielowiekowej tradycji, zastapilam rownie wiekowym- zakuwaniem w
      dyby.
      • nchyb Re: Lanie 22.06.06, 13:39
        a zakuwasz w miejscu publicznym, czy tak intymnie, w domowym zaciszu?
        • rita75 Re: Lanie 22.06.06, 13:43
          Mam w salonie wydzielone specjalne miejsce kaźni- przebieramy sie z mezem z
          skorzane wdzianka i czynimy sparwiedliwosc
          • bea.bea mniej batów...wiecej łańcuchów...:)) 22.06.06, 13:45
            jak ja to lubie...i przykuwanie do kaloryfera...smile
      • moofka Re: Lanie 22.06.06, 15:56
        > Nie, tę karę o wielowiekowej tradycji, zastapilam rownie wiekowym- zakuwaniem
        w
        >
        > dyby.

mozna dalej w chwalebną historie
        jeszcze w IV wieku naszej ery rzymska głowa rodziny, tatus w sęsie pater
        familias decydowal o życiu i smierci czlonkow swojej rodziny
        mogl dziecko zabic bezkarnie zabic i korzystał z tego prawa dosc czesto
        jak pokazuje historia
        problem wagarow z banki, ze sie tak wyraze
    • roksi23 Re: Lanie 22.06.06, 13:42
      moj ma 2.5roku nie dostał ani jednego klapsa,bo niby za co mam go bić?za to ze
      jest dzieckiem?mnie rodzice tez nie bili i nie wyrosłam na rozkapryszonego
      dzieciaka...
      • verdana Re: Lanie 22.06.06, 13:48
        Ja za to leje regularnie w soboty o 17. Zawinił czy nie - i tak na pewno mu sie
        należy.
        • nchyb Re: Lanie 22.06.06, 13:52
          > Ja za to leje regularnie w soboty o 17
          a jak wyjeżdżasz służbowo w tym czasie, to syna do publicznej bijalni z
          listempleconym wysyłasz, czy tłuczesz wcześniej na zaś?... wink
      • ledzeppelin3 Re: Lanie 22.06.06, 13:50
        Ci, co biją dzieci to bezradne sk..syny. I tyle w temacie.
        • roksi23 Re: Lanie 22.06.06, 13:56
          zgodze sie ,nie potrafią,nie radzą sobie z wychowaniem własnego dziecka...taka
          mamusia potem zaskoczona skad w moim synku/córce taka agresja!......
      • inez21 Wieczna-gosia 22.06.06, 13:54
        powinnaś dostać Oskara za swój postsmile))
        jak to czasem mozna w kilku słowach zawrzeć mądrośćsmile

A swoją drogą ten post o laniu to chyba prowokacja...idiotycznasad
    • lila1974 No to ja Was teraz wszystkie zadenuncjuje o!!! 22.06.06, 13:56
      Tak, ale gdzie???
      Powiedżcie, że jeszcze nasza władza kochana nie zdołała powymieniac wszystkich
      komendantów i gdzieś ostał się taki, co nie chce powrotu do przeszłości, który
      to zapowiadają nam włodaże?
      • verdana Re: No to ja Was teraz wszystkie zadenuncjuje o!! 22.06.06, 14:10
        Zadenuncjujesz?
        W dzisiejszej rzeczywistosci jeszcze nagrody dostaniemy "za prawdziwie
        chrześcijańskie wychowanie dzieci".
        • nchyb Re: No to ja Was teraz wszystkie zadenuncjuje o!! 22.06.06, 14:11
          ej, a może Lila chciała denuncjować tych, co nie tłuką jako niezbyt gorliwych?
          • verdana Re: No to ja Was teraz wszystkie zadenuncjuje o!! 22.06.06, 14:13
            To słuszne. To patriotyczne. Popieram.
            • melka_x Re: No to ja Was teraz wszystkie zadenuncjuje o!! 22.06.06, 14:30
              Gdyby zapisać dziecko do Odzieży Wszechpolskiej na pewno nie byłoby takich
              kłopotów. Wyciągnijcie wnioski dziewczyny.
    • lenka30a Re: Lanie 22.06.06, 14:20
      Czy Ciebie też rodzice bili???
      Współczuję Twojemu dziecku...
    • kawka74 Re: Lanie 22.06.06, 14:58
      jeżeli tak to ile
      > klapsów , za co i paskiem na gołą czy ręką przez spodnie.Bo ja tak 20 klapsów
      > za wagary paskiem na gołą.
      Zboczeniec. Co Cię tak interesują tyłki cudzych i własnych dzieci?
      • zimorodek10 Re: Lanie 22.06.06, 15:12
        kawka74 napisała:

> jeżeli tak to ile
        > > klapsów , za co i paskiem na gołą czy ręką przez spodnie.Bo ja tak 20 kla
        > psów
        > > za wagary paskiem na gołą.
        > Zboczeniec. Co Cię tak interesują tyłki cudzych i własnych dzieci?
        >Przepraszam.Mnie bili.
        • kawka74 Re: Lanie 22.06.06, 15:16
          > >Przepraszam.Mnie bili.
          >
          I co w związku z tym? Tylko nie mów, że Cię bili i wyrosłeś na porządnego
          człowieka.
          • zimorodek10 Re: Lanie 22.06.06, 15:36
            Bili mnie.
            • verdana Re: Lanie 22.06.06, 15:38
              i co z tego wynika?
              • lenka30a Re: Lanie 22.06.06, 15:41
                I co uwazasz, że to dobra metoda, skuteczna???
            • babka71 Re: Lanie 22.06.06, 15:57
              to Ty nie bij, ponieważ wiesz jak to boli
            • triss_merigold6 I widzisz? 22.06.06, 16:14
              Bili cię, teraz ty bijesz. Znaczy wyrosłeś na kretyna.
              • myelegans Re: I widzisz? 22.06.06, 18:11
                Nie, tylko nie wie, ze mozna byc rodzicem inaczej, wiec propaguje jedyna
                metode, ktora zna.
                Syn na razie tylko pali papierosy w wieku 12 lat. Wiec jak widac metoda dziala
                znakomicie w odwrotna strone.

Kiedy ostatni raz byles z nim w kinie, teatrze, na koncercie, spacerze, ZOO,
                wycieczce rowerowej?
                Kiedy mu ostatnio czytales?
                Kiedy ostatnio jedliscie wspolnie obiad, sniadanie czy kolacje?
                Kiedy z nim rozmawiales na temat ostatnio przeczytanej ksiazki?
                Kiedy z nim grales w pilke, tenisa, paletki, ping-ponga?
                Kiedy ostatnio byliscie razem na wakacjach?
                Czy wiesz jakie syn ma marzenia? Kim chce byc jak bedzie dorosly? Czego sie boi?

Az krzyczy, ze temu dziecku poswiecano malo uwagi. Dotrzyj do niego poki nie za
                pozno, ale nie od d...y strony. Mozna inaczej
                • mkolaczynska Re: I widzisz? 22.06.06, 22:16
                  myelegans napisała:

> Az krzyczy, ze temu dziecku poswiecano malo uwagi. Dotrzyj do niego poki nie
                  za
                  >
                  > pozno, ale nie od d...y strony. Mozna inaczej
                  Jak tak czytam co piszesz to przypomina mi sie taki film "Ballada o Januszku"
                  znasz może? Jemu też matka mało uwagi poswięcała co?, nie wiedziałam ze to
                  takie proste.
              • babka71 trriss napisałam priva do tego Pana/Pani 22.06.06, 18:19
                jak myślisz?? przeczyta i zrozumie???
                • kaliaa to prowokacja 22.06.06, 22:33
                  dziewczyny to moj przyrodni brat, ktory nudzi sie i wypisuje glupoty On ma 13
                  lat i czerpie z tego radosc, nie odpisujcie mu wiecej!
                  • kawka74 Re: to prowokacja 22.06.06, 22:37
                    Mówiłam, że zboczeniec...? Tylko małoletni.
    • gacusia1 Re: Lanie 23.06.06, 00:36
      Ale wiecie co mnie szokuje najbardziej?Brak swiadomosci Zimorodka,ze bicie jest
      zle!!! 20 pasow na gola pupe....o zesz...Zdejmij gacie Zimorodku i niech Ci
      ktos tak przylozy 20 razy!A ja myslalam,ze takie historie to tylko w
      patplogicznych rodzinach...Mylilam sie?
    • moofka Re: Lanie 23.06.06, 08:01
      nawet jezeli zimorodek zartuje czy prowokuje, to niestety w realu spotyka sie
      rodzicow, ktorzy calkiem serio mogliby podpisac sie pod jego paskowym
      taryfikatorem
      co wiecej, kazdego rodzica ktory bicie dzieci uwaza za zle nazwa pozalowania
      godnym bezstresowym rozpuszczaczem, ktory to za lata pare zaplacze gorzko
      - wszystko cytaty tongue_out
      • kawka74 Re: Lanie 23.06.06, 08:51
        Ale lanie, Moofko, jest zgodne z chrześcijańskim modelem wychowania. "Dziateczki
        rózeczką Duch Święty bić radzi".
        Nie jestem w stanie wyobrazić sobie takiej egzekucji. Czy dziecko szarpie się,
        czy posłusznie kładzie i czeka na uderzenia pasa? Czy może jest jak w "Marii i
        Magdalenie" - "proszę zdjąć majtki i położyć się na kanapie"? Co czuje rodzic -
        satysfakcję, że jest silniejszy? Jest przekonany o słuszności sprawiania bólu
        swojemu dziecku?
        Nie jestem w stanie wyobrazić sobie, jak można na zimno tak znęcać się nad
        dzieckiem.
    • madziaa26 Re: Lanie 23.06.06, 08:41
      nie zdziw sie jak za kilka lat syn ci odda
      • kaliaa Re: Lanie 23.06.06, 08:45
        powtarzam to prowokacja 13 latka!
        • kawka74 Re: Lanie 23.06.06, 08:53
          To niech się gó..arz cieszy i posika w portki z radości.
          Sęk w tym, że problem istnieje.
      • rita75 Re: Lanie 23.06.06, 08:57
        > nie zdziw sie jak za kilka lat syn ci odda

a odda...dajmy na to jako silny, wyzszy o glowe 16 latek- bedzie placz i
        zgrzytanie zębów jak przeszura szanownym tatulem po glebie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka