21.12.25, 10:08
A jak wam się podoba demontaż okrągłego stołu z Pałacu Prezydenckiego?
Ja osobiście mam ogromny żal do Nawrockiego a w odróżnieniu od niego przeżyłem tą pokojową transformację na własnej skórze. Część życia przeżyłem w smutnym kraju pod butem sowieckim i aby nie podskakiwać zostałem silą wcielony do LWP w stanie wojennym. I w tym LWP robiliśmy dobrą robotę, bratając się z ludnością cywilną, a stawiając pokojowy opór trepom.
Według mnie to była pokojowa przemiana na miarę rewolucji, bez ofiar, bez następnych grobów na cmentarzach.
Polska w ogólności przeżyła wiele krwawych powstań, które kończyły się rzeziami i na polu bitwy i na ludności cywilnej.
Uważam, że nasz prezydent nie dorósł do tej zaszczytnej funkcji , a rewolucje i opór kojarzą mu się z kijem bejsbolowym na jakichś ustawkach gdzie obficie leje się krew.
Obserwuj wątek
    • privus Re: Demontaż 21.12.25, 10:14
      Jest to plunięcie w twarz nie tylko rym, którzy brali udział w naradach przy tym stole.
    • don.kulawy Re: Demontaż 21.12.25, 10:48
      > Część życia przeżyłem w smutnym kraju pod butem sowieckim i aby nie podskakiwać zostałem silą wcielony do LWP w stanie wojennym. I w tym LWP robiliśmy dobrą robotę, bratając się z ludnością cywilną, a stawiając pokojowy opór trepom.>>>

Storima pod innym nickiem przechodzi samego siebie. 🤡
    • perla.roztocza Re: Demontaż 21.12.25, 11:27
      teraz wszyscy będą mogli oglądać ten stół w muzeum.
      To chyba dobrze właśnie.
      • mateusz572 Re: Demontaż 21.12.25, 11:54
        perla.roztocza napisał(a):

> teraz wszyscy będą mogli oglądać ten stół w muzeum.
        > To chyba dobrze właśnie.

Pałac Namiestnikowski sam w sobie jest muzeum.
        A to Prezydent za mało miejsca tam ma?
        • privus Re: Demontaż 21.12.25, 12:24
          Miejsca ma więcej, ale inny układ pokoi niż w Grand Hotelu :)
          • perla.roztocza Re: Demontaż 21.12.25, 12:45
            privus napisał:

> Miejsca ma więcej, ale inny układ pokoi niż w Grand Hotelu :)

bywam w Grand Hotelu w Sopocie.
            To jeden z najbardziej luksusowych hoteli w Polsce.
            Chciałbyś tam pracować, nieprawdaż właśnie?
            • x2468 Re: Demontaż 21.12.25, 15:28
              Chcesz powiedzieć ze Grand Hotel tak nisko upadł że wpuszczają tam byle kogo?
              • perla.roztocza Re: Demontaż 21.12.25, 16:05
                x2468 napisał:

> Chcesz powiedzieć ze Grand Hotel tak nisko upadł że wpuszczają tam byle kogo?

oczywiście, ze cię wpuszczą,, ale pod pewnymi warunkami:
                - zapłacisz ponad 1000 zł za dobę,
                - nie będziesz się upijał poza pokojem,
                - nie będzie hałasował,
                - nie sprowadzisz prostytutek.
                Wtedy wpuszczą cię mimo, żeś byle kto właśnie.
            • privus Re: Demontaż 21.12.25, 21:47
              perla.roztocza napisał(a):

> privus napisał:
              >
              > > Miejsca ma więcej, ale inny układ pokoi niż w Grand Hotelu :)
              >
              > bywam w Grand Hotelu w Sopocie.
              Idziesz śladami Batyra? :)

> To jeden z najbardziej luksusowych hoteli w Polsce.
              Być może. Mam nadzieję, że nie mylisz hoteli czy burdelami :)

> Chciałbyś tam pracować, nieprawdaż właśnie?
              I tu jest pewna różnica między nami. Nie muszę się błąkać po jakichś roztoczach czy hotelach, by zarobić na własne utrzymanie.
        • perla.roztocza Re: Demontaż 21.12.25, 12:25
          mateusz572 napisał:

> Pałac Namiestnikowski sam w sobie jest muzeum.
          > A to Prezydent za mało miejsca tam ma?

ale do pałacu nie wejdziesz podziwiać tak ważny dla ciebie stół, a do muzeum jak najbardziej właśnie.
      • adam.eu Re: Demontaż 21.12.25, 12:31
        "teraz wszyscy będą mogli oglądać ten stół w muzeum.
        To chyba dobrze właśnie.
        "

Może i kiedyś ten stół należało by przenieść do muzeum.

Ale po pierwsze, takie decyzje to ewentualnie należało podjąć po zgodzie całego społeczeństwa, a w szczególności z uwzględnieniem zdania tych, co wówczas praktycznie uniknęli wielkiego przelewu krwi.

Warto też pamiętać, i wypominać Batyrowi, że kiedy toczyły się negocjacje co do wyjścia wojsk radzieckich z Polski pod domem Wałęsy organizował manifestacje.

A teraz to razem z CCCP chce w pierwszej kolejności chce wyplenić z Ukrainy faszyzm, korupcję i banderyzm.
        • don.kulawy Re: Demontaż 21.12.25, 12:41
          Batyr dal wyrażnie do zrozumienia, że w jego "Pajacu" nie ma miejsca na rozmowy równego z równym. Zamiast okrągłego stołu ma w planie postawić tam ring bokserski.
          • don.kulawy Re: Demontaż 21.12.25, 16:22
            don.kulawy napisał:

> Batyr dal wyrażnie do zrozumienia, że w jego "Pajacu" nie ma miejsca na rozmowy
            > równego z równym. Zamiast okrągłego stołu ma w planie postawić tam ring bokser
            > ski.

No paczciepaństwo i weź tu sobie zażartuj, a błazny pałacowe od razu ukradną twój pomysł 🤡

https://pbs.twimg.com/media/G8njvzqWwAA-QR0?format=jpg&name=900x900
        • perla.roztocza Re: Demontaż 21.12.25, 12:42
          adam.eu napisał:

> Ale po pierwsze, takie decyzje to ewentualnie należało podjąć po zgodzie całego
          > społeczeństwa,

słusznie, należało rozpisać ogólnonarodowe referendum co zrobić z tym meblem.

> A teraz to razem z CCCP chce w pierwszej kolejności chce wyplenić z Ukrainy fas
          > zyzm, korupcję i banderyzm.

a to "razem z CCCP" to na czym polega właśnie?
          • don.kulawy Re: Demontaż 21.12.25, 12:50
            Zastanawiam się po co Batyr zrobil w obecności orkiestry i fajerwerków? Mógł przecież przemeblować to miejsce po cichu i spokojnie.
            Po co on był obecny podczas demontowania tego stołu? Chwal sam go zanieść na plecach do muzeum? Tanie widowisko w wykonaniu niezbyt rozgarniętego osiłka.
          • adam.eu Re: Demontaż 21.12.25, 12:58
            "słusznie, należało rozpisać ogólnonarodowe referendum co zrobić z tym meblem"

Ależ PO CO?
            Wiadomo, jakie jest zdanie kiboli i skrajnej prawicy.

"a to "razem z CCCP" to na czym polega właśnie?"

Ukraina w całości należała do CCCP.
            • perla.roztocza Re: Demontaż 21.12.25, 13:06
              adam.eu napisał:

> Ależ PO CO?
              > Wiadomo, jakie jest zdanie kiboli i skrajnej prawicy.

no przecież sam napisałeś aby zapytać społeczeństwa.

> Ukraina w całości należała do CCCP.

no tak, ale interesuje mnie to jak ten oczywisty fakt połączyłeś z obecnym prezydentem właśnie.
              • adam.eu Re: Demontaż 21.12.25, 13:19
                "no tak, ale interesuje mnie to jak ten oczywisty fakt połączyłeś z obecnym prezydentem właśnie."

Chociaż troszkę każdy zna język dyplomacji, co można, a co nie można powiedzieć oficjalnie.

Zwróć sobie uwagę, jakie cele stawiał sobie Nawrocki podczas wizyty Żeleńskiego.
                Jeżeli przypadkowo być ich nie znał, to powiem, że były trzy cele RÓWNORZĘDNE.
                A gdyby od Ciebie zależało, to jakie są Twoje priorytety odnośnie wojny na Ukrainy?

Ale po co ja pytam, Ty to podobne jak i Niepoprawny login.
                • perla.roztocza Re: Demontaż 21.12.25, 13:25
                  adam.eu napisał:

> Jeżeli przypadkowo być ich nie znał, to powiem, że były trzy cele RÓWNORZĘDNE.

nie mam telewizora więc nie znam.
                  Możesz podzielić się tą wiedzą właśnie?
                  • adam.eu Re: Demontaż 21.12.25, 15:08
                    Też nie mam telewizora.
                    Ale te trzy równorzędne, oficjalnym zdaniem kancelarii prezydenta, to bezpieczeństwo naszego regionu, współpraca gospodarcza i sprawa historyczna z akcentem na ekshumacje. Wydawało mi się, że dokładniej to gdzieś mówił Przydacz.
                    Wszystko ważne, ale czy naprawdę równorzędne cele?
    • boggi_dan Re: Demontaż 21.12.25, 13:43
      I bardzo dobrze.. No to pomarszczana Szczepkowska prawie dostała zawału. Przecież to ona jest żywym symbolem, że skończył się komunizm jak sztucznie na wyćwiczonym przed lustrem przydechu zapewniała nas. Może by jej ten stół wstawić do mieszkania?
      A najlepiej to do Jandy, Stuhra, Szatanowej, Ostaszewskiej, Frasyniuka, Budki, Lisa, Seweryna. Koniec symbolu zdrady narodowej. I amen.
      • perla.roztocza Re: Demontaż 21.12.25, 13:48
        boggi_dan napisał:

> I bardzo dobrze.. No to pomarszczana Szczepkowska prawie dostała zawału. Przeci
        > eż to ona jest żywym symbolem, że skończył się komunizm jak sztucznie na wyćwic
        > zonym przed lustrem przydechu zapewniała nas. Może by jej ten stół wstawić do m
        > ieszkania?
        > A najlepiej to do Jandy, Stuhra, Szatanowej, Ostaszewskiej, Frasyniuka, Budki,
        > Lisa, Seweryna. Koniec symbolu zdrady narodowej. I amen.

Żurek ma wykształcenie drwala więc umie machać siekierą.
        Niech porąbie mebel i da po kawałku każdemu chętnemu jako relikwię właśnie.
        • don.kulawy Re: Demontaż 21.12.25, 14:07
          > Żurek ma wykształcenie drwala więc umie machać siekierą.

Batyr w swojej młodości robił jako osiłek w firmie przeprowadzkowej. Nawet wykształcenia do tego nie potrzebował, a teraz wykorzystuje swoje doświadczenie zawodowe w przemeblowywaniu historii Polski.
          • bobislaw.borboje Re: Demontaż 22.12.25, 09:22
            Bardzo zgrabnie Pani Szczepkowska przemieliła Batyra na psią karmę.
    • moingeal Re: Demontaż 21.12.25, 15:06
      Długo zastanawiałem się co kieruje ludźmi, którzy głosują na Tuska. Co jest nie tak z elektoratem, który chce oddać wolność i być posłusznym w zamian za pozorny spokój?
      • adam.eu Re: Demontaż 21.12.25, 15:15
        "Długo zastanawiałem się co kieruje ludźmi, którzy głosują na Tuska. Co jest nie tak z elektoratem, który chce oddać wolność i być posłusznym w zamian za pozorny spokój?"

Możesz wyjaśnić, do jakich doszedłeś wniosków?
      • boggi_dan Re: Demontaż 22.12.25, 05:44
        moingeal napisała:

> Długo zastanawiałem się co kieruje ludźmi, którzy głosują na Tuska. Co jest nie
        > tak z elektoratem, który chce oddać wolność i być posłusznym w zamian za pozor
        > ny spokój?
        Dzieci wierzą w Mikołaja, a dorośli w sto konkretów.
      • bobislaw.borboje Re: Demontaż 22.12.25, 09:25
        Co jest nie tak z elektoratem Grigorija Browna, który chce oddać wolność Sowietom i być posłusznym W. Adolfowiczowi Putinowi w zamian za pozorny spokój?
    • obrotowy Stol idzie do Muzeum Historii Polski. 21.12.25, 15:51
      i tam kazdy bedzie mogl go obejrzec.

- to chyba sluszna zmiana ?

• don.kulawy Re: Stol idzie do Muzeum Historii Polski. 21.12.25, 15:57
        obrotowy napisał:

> i tam kazdy bedzie mogl go obejrzec.
        >
        > - to chyba sluszna zmiana ?
        >

Eee tam. Ludzie wolą oglądać stoły w Ikei. Przy okazji mogą zjeść smaczne ciastko i napić się kawy 🤡
      • adam.eu Re: Stol idzie do Muzeum Historii Polski. 21.12.25, 16:04
        "i tam kazdy bedzie mogl go obejrzec"

To część narracji Nawrockiego rozmijająca się z jego intencjami.
        • obrotowy Re: Stol idzie do Muzeum Historii Polski. 21.12.25, 16:07
          adam.eu napisał:

> "i tam kazdy bedzie mogl go obejrzec"
          > > To część narracji Nawrockiego rozmijająca się z jego intencjami.

To Ty to wiesz. Ja tego nie wiem.

- Dla mnie wazne sa jego oficjalne deklaracje w tej kwestii
      • bobislaw.borboje Re: Stol idzie do Muzeum Historii Polski. 22.12.25, 09:35
        > - to chyba sluszna zmiana ?

Chyba słuszna.
        Gdyby stół został w Batyrowni, to nawalony albo naćpany Batyr mógłby mebel rozwalić.

Batyr nienawidzi myśli, że komuniści oddali władzę w sposób pokojowy. Zdaniem Batyra powinno to mieć miejsce w klatce MMA, KSW czy innego ChGW. Albo w lesie na ustawce. O! Jedna wielka ustawka w całej Polsce: jedni kibole z zaostrzonymi prętami zbrojeniowymi vs. drudzy kibole po zęby uzbrojeni w broń palną. To by się Batyrowi podobało.

Stół służy do tego, żeby Batyr mógł sobie przy nim wciągnąć salceson i popić tanią wódką, albo żeby Batyrowa mogła na stole prasować batyrowe gacie, a nie po to, żeby przy nim rozmawiać.
    • albwu Re: Demontaż 21.12.25, 16:59
      Pan Prezydent mówi, że teraz właśnie skończył się post-komunizm. Czyli cały okres rządow PiS to był post-komunizm
      • adam.eu Re: Demontaż 21.12.25, 17:04
        To słyszałem, ale jak on to wpadł, że TERAZ właśnie skończył się post komunizm?
        Ktoś wie?
        • j-k ja viem ::) 21.12.25, 17:17
          adam.eu napisał:

> To słyszałem, ale jak on to wpadł, że TERAZ właśnie skończył się post komunizm?
          > Ktoś wie?

ja viem :)

Ma facet NOSA.

Podobnie jak Joanna Szczepkowska w 1989...
      • privus Re: Demontaż 21.12.25, 17:07
        albwu napisał:

> Pan Prezydent mówi, że teraz właśnie skończył się post-komunizm. Czyli cały okr
        > es rządow PiS to był post-komunizm

Takie stwierdzenie nie budzi wątpliwości.
        • monalisa2016 Re: Demontaż 21.12.25, 19:38
          Co wy tak z tym komunizmem, chetnie bym uslyszala okres/czas w istnieniu poskiego panstwa kiedy panowal komunizm czy jak to nazwal ten nowy prezydent z wyksztalcenia

Co wy tak z tym prezydentem? Powiedzcie tak szczerze z reka na sercu co mieliscie do wyboru? Sodome albo Gomore bo nic innego nie bylo. Tak w prawdzie macie jakiegos polityka ktory moglby przuejac jakas kierownicza funkcje w panstwie na tym politycznym pustkowiu? Na tym politycznym pustkowiu nie widzi sie zadnego ktoremu moznaby bylo powierzyc jakas znaczaca funkcje w panstwie, nie mieliscie i nie macie takowych.
          • j-k odp. sie moze z ocenami ? 21.12.25, 19:44
            monalisa2016 napisał(a):
            Na tym politycznym pustkowiu nie widzi sie zadnego ktoremu moznaby bylo powierzyc
            jakas znaczaca funkcje w panstwie, nie mieliscie i nie macie takowych.

odp. sie moze z ocenami ? z za Odry - co ?

Niemiaszki takowych dla siebie tez dzis nie maja.
            • monalisa2016 Re: odp. sie moze z ocenami ? 21.12.25, 21:08
              j-k napisał:

> monalisa2016 napisał(a):
              > Na tym politycznym pustkowiu nie widzi sie zadnego ktoremu moznaby bylo powier
              > zyc
              > jakas znaczaca funkcje w panstwie, nie mieliscie i nie macie takowych.
              >
              >
              > odp. sie moze z ocenami ? z za Odry - co ?
              >
              > Niemiaszki takowych dla siebie tez dzis nie maja.

W Niemczech nie nauczono ciebie kultury dyskusji, w jakim towarzystwie rzebywales i przybywasz po powrocie do Polski?

Niemiaszki maja takowe i mamy nadzieje ze w wkrotce dojda do wladzy w przeciwnosci do Polski ktora przez prawie 25 lat po przewrocie nie potrafila nic zorganizowac by posiadac takowych, wiec Jasiu ztemperuj twoja buziaczke albo przestan wiesz czego ... przeciez znamy cie nie od dzisiej i wiemy na co cie stac.
              • j-k belkot.... 21.12.25, 21:59
                monalisa2016 napisał(a):
                > Niemiaszki maja takowe i mamy nadzieje ze w wkrotce dojda do wladzy w przeciwno
                > sci do Polski

niemiaszki nie maja takowych - podobnie jak Polska

bredzisz - bo lubisz

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.

ponad 40 lat w reichu.

• boggi_dan Re: Demontaż 21.12.25, 20:02
            monalisa2016 napisał(a):

> Co wy tak z tym komunizmem, chetnie bym uslyszala okres/czas w istnieniu poskie
            > go panstwa kiedy panowal komunizm czy jak to nazwal ten nowy prezydent z wykszt
            > alcenia
            >
            > Co wy tak z tym prezydentem? Powiedzcie tak szczerze z reka na sercu co mielisc
            > ie do wyboru? Sodome albo Gomore bo nic innego nie bylo. Tak w prawdzie macie j
            > akiegos polityka ktory moglby przuejac jakas kierownicza funkcje w panstwie na
            > tym politycznym pustkowiu? Na tym politycznym pustkowiu nie widzi sie zadnego k
            > toremu moznaby bylo powierzyc jakas znaczaca funkcje w panstwie, nie mieliscie
            > i nie macie takowych.
            > Usuniecie go ma wymiar psychologiczny i być moze jest sygnałem Intencji.. Czy szczerych i czy one zakończą się sukcesem przyszłość pokaże. Dobrze , ze go tam juz nie ma.
            Nawrocki sam nie da rady. Post-komuna zapuściła korzenie głęboko.
            >
            • j-k i nie popusci. 21.12.25, 20:09
              boggi_dan napisał:
              > Nawrocki sam nie da rady. Post-komuna zapuściła korzenie głęboko.

i nie popusci.
              - bo ma za plecami poparcie Bruxelki..
              • monalisa2016 Re: i nie popusci. 21.12.25, 21:09
                Jasiu nie post-komuna tylko deepstate czyli globalisci. Naucz sie wreszcie czegos!!!
                • adam.eu Re: i nie popusci. 21.12.25, 21:12
                  "Jasiu nie post-komuna tylko deepstate czyli globalisci. Naucz sie wreszcie czegos!!!"

Jeszcze go poucz, ze na globalistów jest antidotum w postaci Putina.
                  • monalisa2016 Re: i nie popusci. 21.12.25, 21:13
                    www.youtube.com/watch?v=vbzQ5-8MCtQ
                    • adam.eu Re: i nie popusci. 21.12.25, 21:16
                      Praktycznie niemalże nie klikam w gołe linki bez opisu.
                      • monalisa2016 Re: i nie popusci. 21.12.25, 21:26
                        Na polski link nie klikasz? Zachecam mozna sie troche posmiac z tragikomedii.
                        • bobislaw.borboje Śmiechu mamy pod dostatkiem 22.12.25, 18:46
                          Z występów Batyra.
                          To taki raczej gorzki śmiech.

monalisa2016 napisał(a):

> Na polski link nie klikasz? Zachecam mozna sie troche posmiac z tragikomedii.
                          >
                • j-k tia.... 21.12.25, 22:03
                  monalisa2016 napisałc chciala):
                  > Dr Jasiu nie post-komuna tylko deepstate czyli globalisci.

Podobno Trump z nimi walczy ? :)

a konkretnie z amerykanskim globalizmem ?
                  • monalisa2016 Re: tia.... 21.12.25, 22:30
                    Posluchaj wypowiedzi Tulsi Gabbard na wideo a pozniej pomysl jak myje sie polskie glowy.
                    Sadze ze wiesz jaka funkcje pelni ta kobieta w administracji pana D. J. Trumpa.

x.com/EricLDaugh/status/2002531057564823808
                    • monalisa2016 Re: tia.... 22.12.25, 01:37
                      Wrzucilam celowo artylul z Zerohedge o wypowiedzi pani Tulsi Gabbard na tlumacza Google, o czym dowiecie sie jak przeczytacie. :-)

www-zerohedge-com.translate.goog/geopolitical/lie-and-propaganda-gabbard-fact-checks-reuters-russia-scaremongering-real-time?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=de&_x_tr_pto=wapp&_x_tr_hist=true
                      • bobislaw.borboje Re: tia.... 22.12.25, 17:10
                        Szkoda czasu na czytanie pierduł i jeszcze jakieś Tulsie czy Pucie.
                        .
                    • j-k nie mam przekonania 22.12.25, 15:45
                      monalisa2016 napisał(a):

> Posluchaj wypowiedzi Tulsi Gabbard na wideo

nie mam przekonania co do klarownosci pogladow politycznych osoby

- zmieniajecej swoje czlonkowstwo partyjne.
                      • bobislaw.borboje Re: nie mam przekonania 22.12.25, 17:12
                        Jak np. Obatel Rychu "Mynda" Czarnecki.
    • prze.nick Re: Demontaż 23.12.25, 00:08
      Jest taka książka przedwojenna w której Kazimierz Morawski ujawnia, że August II Mocny był przywódcą loży masońskiej Okrągły Stół. Był w niej szefem i rangą ponad królem pruskim. Planował również rozbiory Polski. Czyli sama nazwa tego kantu z okrągłym meblem ma zdecydowanie negatywne konotacje.
      antyksobieski.pl/morawski-zrodlo-rozbioru-polski-wyd-1935r-masoneria-11830.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka