Dodaj do ulubionych

ukryta kamera w domu

05.10.06, 23:00
Witam! Wiecie moze czy sa jakies firmy, ktore porzyczaja taki sprzet? Nie
potrzebuje takiej kamery na zawsze, wystarczy kilka dni (sprawdzenie
opiekunki), wiec to byloby idealne rozwiazanie. Napiszcie prosze, jesli
slyszalyscie o czyms takim.
Obserwuj wątek
    • demarta Re: ukryta kamera w domu 05.10.06, 23:03
      daj maila do męża, najpierw jemu adres firmy podsunę, zeby sprawdził co robisz
      pod prysznicem.
      • eilian Re: ukryta kamera w domu 05.10.06, 23:06
        dzieki, takich rad nie potrzebuje.
        • olcia029 Re: ukryta kamera w domu 05.10.06, 23:10
          moze porzycz od znajomych i sama ja ukryj
    • trzeci.koniec.kija Re: ukryta kamera w domu 05.10.06, 23:45
      Z wypożyczeniem to chyba kłopot, nie wiem o nic o takiej możliwości
      (Londyn/Warszawa/Kraków - się tutaj to odnosi). Ale sprawdź na allegro. Ceny
      takiego ustrojstwa to chyba ze dwie flaszki średniej jakości wina.

Mój małż kupował takie coś na wyjazd na narty. Chyba zapłacił około 150 czy 200
      zł za kamerę montowaną na kasku. Obraz jak z "Superwizjera" ale na opiekunkę
      wystarczy.
      • volta2 Re: ukryta kamera w domu 05.10.06, 23:58
        A w jakim celu mąż brał kamerę na narty? Bardzo mnie to zaintrygowało?
        • trzeci.koniec.kija Re: ukryta kamera w domu 06.10.06, 00:01
          Wsadził na łeb najmłodszemu synowi i kręcił jak się mały uczy jeździć smile
          • volta2 Re: ukryta kamera w domu 06.10.06, 00:22
            A już myśłałam że kogoś tam na tych nartach śledził, wszak tu kamerka do
            podglądu potrzebna.

A do autorki wątku, ja za taką kamerkę płaciłam 4 lata temu 100 na allegro,
            była ustawiona, ale podejrzałam raz czy dwa i zrezygnowałam, nie nagrywał się
            dźwięk i to było nie do oglądania.
            • zojkaojka Re: ukryta kamera w domu 06.10.06, 09:55
              A wiesz że to jest karalne????Jeśli się dowie to może ci normalną sprawę
              wytoczyć w sądzie i wygrać odszkodowanie za straty moralne.No ,chyba że
              poinformujesz swoją opiekunkę o podglądzie , ale wtedy to bez sensu. A jak w
              domu będzie idealna , a na spacerze......dopisz co chcesz. I ile tych kamer ? W
              każdym pokoju i toalecie ? Wyluzuj, jak coś będzie nie tak to po zachowaniu
              dzieciaka to poznasz.
              • a.lenard Re: ukryta kamera w domu 06.10.06, 09:59
                a ja kamerę bym zainstalowała i już , wystarczy w jednym pokoju w tym co się
                najwięcej przebywa, a resztę to i tak słychać. Znam ludzi którzy tak zrobili,
                zresztą tata małego to policjant i opiekunka siedziała przed TV a małego w jego
                pokoju zamykała , zeby nie przeszkadzał. Wywalił opiekunkę, ale przyznac się ni
                emógł dlaczego, bo to nie legalne.
              • aneta76 Re: ukryta kamera w domu 06.10.06, 11:37
                Nie jest to karalne. W swoim domu moze miec kazdy sprzet jaki sobie zazyczy i
                opiekunka nie ma nic do tego. Nie moze tego publikowac bez jej zgody.
                Na spacerze jak zamontuje na wozku to tez nikomu nic do tego.
                To tak gwoli scislosciwink
    • vibe-b Re: ukryta kamera w domu 06.10.06, 09:57
      eilian napisała:

> Witam! Wiecie moze czy sa jakies firmy, ktore porzyczaja taki sprzet? Nie
      > potrzebuje takiej kamery na zawsze, wystarczy kilka dni (

Zadna firma nie wypozyczy prywatnej osobie jednej kamerki na kilka dni, bo to
      sie zwyczajnie nie opyla. Te pare marnych groszy jakie firma zarobi to na pewno
      mniej niz koszt obslugi petenta.
    • elza78 Re: ukryta kamera w domu 06.10.06, 11:01
      nagrynie kogokolwiek bez jego wiedzy jest zabronione
      • a.lenard Re: ukryta kamera w domu 06.10.06, 11:10
        i co z tego ze zabronione, przecież nikomu tego nie bede odtwarzać, tylko chcę
        wiedzieć co baba robi z moim dzieckiem, tym bardziej ze mam jej za to płacić!
        Ja jestem za kamerami!!! Sama byłam niańką i jakby mnie ktoś nagrywał to bym
        nie miała nic przeciwko, bo miałam czyste sumienie.
        • joanna515 Re: ukryta kamera w domu 06.10.06, 11:28
          Do a.lenard: niańka niańkę zrozumie smile ja też byłam i też jestem za kamerami w
          domu. Chyba się za dużo słyszy o kiepskich opiekunkach, usypianiu nad gazem,
          szarpaniu, biciu itp. żeby tak czekać spokojnie na dziwne zachowanie dziecka po
          takiej opiece i wtedy reagowanie, tylko skąd wiadomo co jest przyczyną? a tak,
          widać jak na dłoni. Z tego co wiem, to raczej poszkodowany rodzic może wnieść
          pozew do sądu o krzywdzenie dziecka a nie odwrotnie. Była taka głośna sprawa w
          tv i się babce- opiekunce dostało.
      • vibe-b Re: ukryta kamera w domu 06.10.06, 11:54
        elza78 napisała:

> nagrynie kogokolwiek bez jego wiedzy jest zabronione

Chyba nalezaloby uscislic: nagrywanie i rozpowszechnianie bez zgody
        zainteresowanego. Nagrywanie bez wiedzy osob nagrywanych odbywa sie notorycznie
        w programach z serii ukryta kamera. Samo nagranie delikwenta nie jest scigane
        prawem. Producenci a posteriori pytaa o zgode na upublicznie i czesc.
        W przypadku nagrania na wlasny uzytek nie ma mowy o rozpowszechnianiu.
        • eilian Re: ukryta kamera w domu 06.10.06, 21:01
          Dzieki wszystkim za podpowiedzi,musze poszukac na allegro. Do zojkaojki: nie
          zamierzam podgladac kobiety w toalecie, nie zalezy mi na tym, zeby robic big
          brathera, tylko zeby sprawdzic czy jest w porzadku wobec mojego dziecka. Moj
          synek nie potrafi jeszcze mowic, wiec nie moge sie tego od niego dowiedziec a
          po zachowaniu nie sadze ze mozna poznac, takie male dziecko skrzyczane za chwile
          znowu jest pogodne. On jeszcze za malo rozumie. Pozdrawiam wszystkich!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka