Gość: Agnieszka IP: *.* 27.02.01, 22:33 Jestem w 3 miesiacu ciazy i mam duzy brzuch czy jest to normalne?Oczywiscie duzy bez przesady ale juz go wyraznie widac czy ktoras z Was podobnie zaczynala? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marta Re: brzuch IP: *.* 28.02.01, 12:11 Ja zaczelam miec widoczny brzuch dopiero okolo 6/7 miesiaca, i tez sie martwilam troszke ze nie widac. Kobiety w ciazy chyba po prostu musza sie czyms martwic. Ja jestem "okragla" kobietka i chyba dla tego tak pozno bylo widac. Jezeli jestes szczupla to to moze byc rozwiazaniem Twoich niepewnosci, ale zawsze najlepiej spytac lekarza, jezeli z maluszkiem i Toba wszystko jest ok, to po prostu taka masz urode. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: brzuch IP: *.* 01.03.01, 14:10 To zalezy ile juz przytylas ........ Moj brzuszek w 3. miesiacu byl leciutko zaokraglony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: brzuch IP: *.* 02.03.01, 08:19 A może przesadzacie, każda ciąża jest inna i inaczej wygląda brzuch u każdej kobiety.\nWszystko zależy od jej wagi przed ciążą, budowy ciała, układu miednicy itp... itd... no i od dziecka.\nJeśli z ciążą wszystko w porządku to nie ma się czym przejmować!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: brzuch IP: *.* 20.05.01, 10:16 czesc! ja koncze 4 miesiąc i mam malutki brzuch,ale w 3 miesiącu to raczej widac przesunieta miednice a nie macice bo dzidzius jest jeszcze malutki.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: brzuch IP: *.* 05.03.01, 14:51 Witaj!! Ja właśnie kończę trzeci miesiąc. Mój brzuch dopiero delikatnie zaczyna się odznaczać. Z tego co wiem ( i od mojej lekarki i od mojej mamy), to kiedy brzuch zaczyna być widoczny zależy bardzo od ukształtowania macicy. Moja mama ma na przykład macicę w "przodozgięciu" więc w ciąży już drugi miesiąc był u niej widoczny. U mnie jest wręcz na odwrót - mam tyłozgięcie, więc pewnie nie szybko doczekam się okazałego brzuszka. To, jaką masz macicę może określić ginekolog podczas badania lub lekarz robiący USG. Przede wszystkim się nie przejmuj. Na pewno wszystko jest OK. Pozdrawiam. Marta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwira Re: brzuch IP: *.* 06.03.01, 11:40 Agnieszko. Jestem mamą prawie ośmiomiesięcznej Wiktorii. Córeczka urodziła się duża, miała 4030g. Niby nic, ale ja przed ciążą miałam 43 kg przy 157 cm wzrostu i muszę Ci powiedzieć, że ja już pod koniec drugiego miesiąca musiałam zmienić dotychczasową garderobę i włożyć ciążowe ogrodniczki. Taki duży brzuszek mi urósł - mimo, że mam tyłozgięcie macicy! Tak więc może twój brzuszek jest duży, bo dzidzia jest duża? Można to sprawdzić na USG badając, jeśli dobrze pamiętam, obwód główki i długość kości udowej płodu. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: brzuch IP: *.* 06.03.01, 12:30 Elwiro. Nie dziwię się, że Twój brzuszek tak szybko urósł, jesteś bardzo drobną osobą. Jeżeli Agnieszka ma podobną budowę ciała, to na pewno dlatego jej brzuszek wydaje się być duży. Moja figura jest niestety bardziej masywna, więc pewnie dlatego też i mój brzuch wydaje się przy niej mały. Swoją drogą to bardzo ciekawe, już nie pierwszy raz słysze, że właśnie kobiety o drobniutkiej budowie ciała rodzą największe dzieci.... Pozdrawiam. Marta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: brzuch IP: *.* 21.05.01, 14:04 No cóż wydaje mi się (może się mylę) że przodo- lub tyłozgięcie nie ma tu wiele do rzeczy. Ja mam tyłozgięcie macicy, 166 cm wzrostu i budowę raczej przeciętnę (w kierunku szczupłą, ale nie za bardzo) i wyobraź sobie, że pierwszym objawem ciąży jaki się pojawił było przytycie w pasie - a nie w biodrach jak to na ogół u mnie było. Nie od razu zorientowałam się, że to ciąża dopiero późniejsze objawy to potwierdziły, ale efekt był taki, że w drugim miesiącu musiałm powoli zacząć zmieniać całą swoją garderobę. Moja mama mówi jednak, że to i tak nic w porównaniu z nią, bo choć przez całą ciążę przytyła 8 kg to w trzecim miesiącu brzuch miała jak w ósmym i taki już pozostał prawie do końca (dodam, że była osobą raczej szczupłą). Nie ma więc reguły, a lekarz i tak jest w stanie określić czy dziecko się prawidłowo rozwija, a to chyba najważniejsze!Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: brzuch IP: *.* 23.05.01, 15:06 Ja jestem w czwartym miesiącu zaczynałam od wagi 43 kilogramy przy 160 cm wzrostu , i tak samo mam juz bardzo duzy brzuch trche się tego obawiałam ale po badaniu USG wiem że to napewno jedno dziecko więc sie troche uspokoiłam pozatym mysle ze poprostu organizm sam musiał nadrobić niedobór wagi.Pozdrawiam serdecznie .Kasia Odpowiedz Link Zgłoś