Dodaj do ulubionych

Tabletki przeciwbólowe

IP: *.* 13.06.01, 12:48
Powiedzcie jakich dostępnych na rynku środków przeciwbólowych można bezpiecznie używać w czasie ciąży.Np. na ulotce w Panadolu wyczytałam, że nie jest on zalecany kobietom w I trymestrze ciąży. Czy oznacza to, że później spokojnie można go przyjmować? Oczywiście w rozsądnych dawkach...
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Tabletki przeciwbólowe IP: *.* 13.06.01, 14:02
      Około 12 tygodnia ciąży miałam bardzo silne bóle głowy. Cierpiałam, ryczałam, nie przyjmowałam żadnych środków, bo nie wolno. Aż wybawił mnie lekrza, który powiedział, że mogę brać wszystko, co jest na paracetamolu (Panadol, Apap np), o ile dobrze pamiętam nawet 4 tabletki dziennie. Nie miałam takiej potrzeby w I trymestrze, więc nie wiem.
      • Gość: guest Re: Tabletki przeciwbólowe IP: *.* 13.06.01, 14:59
        Paracetamol i imbuprofin(?) i pochodne mozesz brac spokojnie. Zgodnie z instrukcja dawkowania.
        • Gość: guest Re: Tabletki przeciwbólowe IP: *.* 23.06.01, 19:10
          Moj lekarz domowy zaleca Panadol na bóle. Ale w bezpiecznej ilości 2 tabl. dziennie. Ponoć szkodliwa jest aspiryna Pozdrawiam
        • Gość: guest Re: Tabletki przeciwbólowe IP: *.* 24.06.01, 22:55
          paracetamol tak,ibuprofen i jego pochodne-nie. Przynajmniej tak twierdził mój ginekolog przy 2 ciążach
      • Gość: guest Re: Tabletki przeciwbólowe IP: *.* 03.07.01, 20:54
        Mój lekarz powiedział to samo, wszystkie tabletki zawierające paracetamol.
    • Gość: guest Re: Tabletki przeciwbólowe IP: *.* 24.06.01, 12:08
      wg mojego doktorka mozna brac leki przeciwbolowe tylko te ktore sa oparte na paracetamolu
    • Gość: guest Re: Tabletki przeciwbólowe IP: *.* 28.06.01, 21:48
      Paracetamol tak inne tj aspiryna, ibuprofen, i nawet w maściach Naproxen nie. Moga one powodowac zaburzenia funkcji łożyska i krwawienia trudne do opanowania. D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka