Dodaj do ulubionych

Druga cesarka?

IP: *.* 30.07.01, 20:39
Duza Buzka wszystkim :)))No wiec, w grudniu na swiat ma przyjsc moj drugi dzidzius i juz teraz lekarz powiedzial mi, ze na 90% moge sie spodziewac ciecia cesarskiego. Wydal taka diagnoze, miedzy innymi po tym jak opowiedzialam co bylo przy pierwszym porodzie. W skrocie wygladalo to tak: 10 dni po terminie, nie mialam oznak akcji porodowej, podali mi zel i pojawily sie bole krzyzowe, ale dziecko zaczelo sie dusic, no i bylo ciecie w dodatku pod narkoza ..brrrrrrrrMoj synek mial niski apgar, spedzil dobe w inkubatorze, nabral sil i wszystko bylo w porzadku. Rozwija sie wspaniale, jest teraz duzym siedmiolatkiem.Bardzo chcialabym urodzic drugiego dzidziusia naturalnie, z roznych wzgledow, ale wiem, ze szanse sa male.Kobietki kochane, czy ktoras z Was byla w podobnej sytuacji?Czy ktorejs z Was udalo sie naturalnie urodzic , mimo diagnozy lekarza?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Druga cesarka? IP: *.* 31.07.01, 06:12
      Nie miałąm takiego szczęścia żeby urodzić naturalnie. Dwa razy rodziłam i dwa razy miałam cesarkę. Muszę Tobie powiedzieć że ten drugi raz był o wiele przyjemniejszy. Wszystko wiedziałam co się ze mną dzieje. Znieczulenie w kręgosłup to naprawde super sprawa. Może troche gorzej jest jak wszystko to odchodzi ale wtedy jest już mały kochany skarb koło Ciebie i to jest najważniejsze.
    • Gość: guest Re: Druga cesarka? IP: *.* 31.07.01, 18:59
      Ja mialam ciecie z powodu nieprawidlowego polozenia plodu (cesarka planowa, po terminie, bez jakiejkolwiek akcji porodowej). W tym roku rodzilam drugi raz, do szpitala (po przenoszeniu ciazy 2 tygodnie) poszlam z zalozeniem poloznikow, ze tylko bedzie u mnie proba porodu drogami natury (nie moglam miec prowokacji, ze wzgledu na ryzyko pekniecia blizny). No i tak sprobowalam, pewnej nocy, ze maz nie zdazyl dojechac do szpitala (porod trwal 3.5 godziny). A ja sie nastawialam na druga cesarke... jesli przyczyna ciecia u ciebie byly problemy z dzidziusiem, a nie z Twoim zdrowiem, to nie jest powiedziane, ze powtorza sie one przy drugim porodzie. Ponoc 80% kobiet po cieciu moze (i rodzi) dolem z powodzeniem i bez powiklan. Powodzenia!
    • Gość: guest Re: Druga cesarka? IP: *.* 07.08.01, 10:06
      Joasiu ! Ja również przy drugim porodzie mogę spodziewać się cesarki (problemy przy pierwszym) ale tak bardzo pragnę znowu rodzić naturalnie. Będę mocno trzymać kciuki !!!PA Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka