Dodaj do ulubionych

Ciąża poczas zażywnaia tabletek

IP: *.* 23.08.01, 14:17
Mam problem.Może ktoś miał podobny. Czy w któras z was zaszła w ciążę podczs zażywania tabletek antykoncepcyjnych?Mam podejżenia że się tak stało, ale musze jeszcz poczekać a tabletki lekarz kazał mi odstawić i czekac na okres. Fakt że byłam chora i brałam antybiotyk.Boli mnie brzych i mam mdłości.Może ktoś coś wie na ten temat
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Ciąża poczas zażywnaia tabletek IP: *.* 23.08.01, 14:31
      Niewiem jakie moga byc skutki zajscia w ciaze jesli sie bierze tabletki. Moze jednak pociesze cie jesli ci powiem ze moja znajoma zaszla w ciaze jak byla pod wplywem tabletek i dodatkowo nosila spirale. Lekarz musial wyjac ja w czasie ciazy. Dziecko urodzilo sie zdrowe.
    • Gość: kzk Re: Ciąża poczas zażywnaia tabletek IP: *.* 24.08.01, 07:29
      Czesc Ireno, Jestem w 10 tygodniu ciazy, ktora z powodu brania pigulek byla dla mnie i dla meza wielka niespodzianka. Wydaje mi sie, ze zaszlam w ciaze w dniu kiedy przegapilam wziecie tabletki-wyjechalismy na weekend a ja zapomnialam wziac tabletek ze soba. Po pierwszym szoku, jestesmy bardzo szczesliwi. Moze i Tobie LOS splatal figla. Powodzenia Kasiaps Robilas juz sobie test ciazowy?
      • Gość: guest Re: Ciąża poczas zażywnaia tabletek IP: *.* 24.08.01, 08:41
        Cześć 1testu jeszcze nie robiłam ale kiepsko coś sie czuję i nie wiem czy to to czy po odstawieniu coś tam wraca do normy.Czy wszystko w porządku z twoim maleństwem?Czy branie tabletek podczas ciązy nie wpływa na dziecko? Co powiedział lekkarz? Kiedy ty robiłaś test ciążowy? Nie wiem czy to jescze nie za wcześnie.
        • Gość: kzk Re: Ciąża poczas zażywnaia tabletek IP: *.* 24.08.01, 11:00
          Dziecko rozwija sie prawidlowo. Przyznaje, ze zaraz po powrocie z weekendu, kiedy moglo dojsc do zaplodnienia, czulam sie jakos inaczej. Nie wzielam wiec wiecej pigulek i juz 3 dni przed spodziewanym okresem zrobilam test. Test wyszedl pozytywnie, co jeszcze niczego nie dowodzilo, gdyz czesto przed miesiaczak wzrasta poziom hcg wzrasta i wcale nie oznacza ciaze. Test wiec powtorzylam ok 4 dni po spodziewanej miesiaczce i oczywiscie nadal byl pozytywny. W celu potwierdzenia ciazy mialam usg w 6 tygodniu. Aby sie nie niepokoic kup test, jest tani, jego negatywny wynik oznacza brak ciazy, pozytywny zas nie musi oznaczac ciazy. Powodzenia, daj znac jak bedizesz juz cos wiedziecKasiaps Miesiac temu urodzila moja kolezanka, ktora jeszcze miesiac po zajsciu w ciaze brala pigulki.
          • Gość: guest Re: Ciąża poczas zażywnaia tabletek IP: *.* 24.08.01, 11:16
            Kasiu, ztymi wynikami testu to nie zawsze jest tak jak piszesz. Mój pierwszy test zakończył się wynikiem negatywnym. zrobiony był w terminie miesišczki. Dopiero powtórzony po kilku dniach dał wynik pozytywny. Wszędzie spotykam sie z opiniš, że wynik pozytywny jest pewny w 99 procentach. Jeżeli w kilka dni po takim wyniku pojawia sie miesišczka to jest to oznacza to bardzo wczesne poronienie. Tow wła?nie negatywny wynik nie przekre?la cišży - być może test jest wykonany zbyt wcze?nie.PozdrawiamMarta
    • Gość: guest Re: Ciąża poczas zażywnaia tabletek IP: *.* 24.08.01, 13:56
      HejkasmileMoja kuzynka zaszla w ciaze w czasie brania tabletek antykoncepcyjnych i urodzila zdrowego synka, ktory ma teraz pol roczku.Wiec nie martw sie jesli jestes w ciazy, mysl pozytywniesmileZycze powodzenia i pozdrawiamsmile
    • Gość: guest Re: Ciąża poczas zażywnaia tabletek IP: *.* 28.08.01, 10:44
      Test robiłam ale nic nie wykazał. Ale zato zaczełam plamić przez 2 dni i teraz to ustało. ale boli mnie brzych. Co jest grane. W piątek idę do swojego lekarza.Albo wszystko wraca do normy po tabletkach albo sama nie wiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka