Dodaj do ulubionych

Muzyka Mozarta - POLECAM

IP: *.* 13.09.01, 09:41
Hej dziewczyny,ostatnio w szkole rodzenia rozmawialismy o tym, ze muzyka Mozarta (i Vivaldiego) uspokoja dziecie w brzuszku, a potem po urodzeniu tez. Juz kiedys puszczalam moim maluchom Mozarta, ale wtedy nie czulam ich ruchow, wiec nie bylam w stanie stwierdzic, czy sa spokojne czy tez wrecz przeciwnie. Teraz moge: wybitnie rozbrykane malenstwa, jedno z nich z uporczywa (dla mamy glownie) czkawka, milka i zasypiaja, jak tylko uslysza koncert fletowy Mozarta! :-) ponadto czytalam, ze Mozart ksztalci u dzidzi sluch absolutny! moze bede miala dwa male geniuszki w domu? :-) polecam wszystkim ciezarowkom! sluchajcie Mozarta, TO DZIALA
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Muzyka Mozarta - POLECAM IP: *.* 13.09.01, 10:43
      Ach, ten kochany Mozart!Właśnie przed chwilą dzięki Tobie, Asiu, włączyłam sobie i maleństwu (36 tyg.) Symfonię "Jowiszową".Muszę przyznać, że ostatnio trochę zaniedbałam edukacji muzycznej mojego dziecka. Sama jestem muzykiem i przez pierwszą połowę ciąży grałam dziecku na klawesynie, no ale wtedy jeszcze tak dobrze nie słyszało.Jeszcze raz dziękuję!Zwłaszcza, że przez parę ostatnich dni faszerowałam je swoimi reakcjami na widoki WTC w NY.Pozdrawiam, Sławka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka