Dodaj do ulubionych

problemy z paczka

IP: *.* 14.11.01, 17:52
Alez jestem wsciekla :gun: i chociaz i tak juz sie nic nie zdziala to przynajmniej sie wyzale na nasza "kochana" pocztę :Jakies poltora miesiaca temu dalam ogloszenie do sklepiku , ze oddam 3 i poł rocznika "Dziecka" i "Twojego dziecka" . Napisala do mnie Ania z Warszawy, umówiłysmy się, że przesle mi najpierw pieniazki za przesylke, tak sie stalo. Paczke (prawie 14 kg) wyslalam 14 października.Jakie bylo dzisiaj moje zdziwienie kiedy jakis bardzo chamowaty facet :( przyniosl mi paczke z powrotem z pieczatka "zwrot minal termin odbioru" ocywiscie musialam zaplacic za powrotna przesylke.W pierwszym odruchu napisalam do Ani dlaczego nie odebrala gazet, okazalo sie ze Ania nie dostala zadnego awizo a na jej poczcie powiedziano jej ze zadnej paczki do niej nie bylo.A najwieksza atrakcja czekala mnie po otwarciu paczki tasma na kartonie byla przecieta :O czyli paczka byla otwierana .Rozumiem ze kogos skusilo 14 kg ale stare gazety nie okazaly sie atrakcyjne i gdyby w paczce bylo co innego ani nie dotarlaby do Warszawy ani nie wrocila do mnie.Normalne, cholerne zlodziejstwo buuuuuuuuuu :O
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: problemy z paczka IP: *.* 15.11.01, 08:27
      Cze Joluczasami zastanawiam się kto te paczki obrabia - listonosz? Na początku roku koleżanka (z okazji narodzin dziecka) przysłała mi paszkę ze Szwecji. Maskotkę i kartkę z żyzceniami. Paczka dostarła do mnie otwarta. Pani na poczcie stwierdziął, że do niemożliwe i mogę zgłosić reklamacje . Sama paczkę odbierałam i niezauważyłam rozciętego papieru a potem ponownie zaklejoengo. Nic nie zginęło ale miałam wrażenie, że czasy otwierania paczek juz minęły.pozdrawiamEliza
      • Gość: guest Re: problemy z paczka IP: *.* 15.11.01, 14:22
        czesć!co prawda w nadawaniu paczek nie mam wprawy. Ale za to z całą korespondencją do mnie wielkie przeboje. W trakcie poprzedniej prenumeraty (Dziecka zresztą) połowa numerów nie doszłą do mnie. Teraz w pażdzierniku pierwszy zamówiony nr dotarł na czas listopadowy do tej pory nie doszedł (interweniowałam w tej sprawie- podobno wysłali drugi-hi,hi też nie doszedł). To samo z wyciągami z banku nie dochodza (teraz zmieniłam i będę odbierać w banku). Inne listy też nie. Ale za to listy do kobiety (która nigdy tu nie mieszkała i nie znamy jej) dochodzą regularnie - smieszne ale i wkurzające zarazem. Poczta nadal tkwi w dobie PRL chyba, a przynajmniej jej pracownicy-listonosze i panie na poczcie. Pozdrówka
        • Gość: guest Re: problemy z paczka IP: *.* 15.11.01, 14:39
          Marta, a mnie się też kilka razy przydarzyło, że coś nie doszło, potem poczta była wrzucana przez płot do ogrodu, a nie do skrzynki, bez względu na to czy padał deszcz, czy świeciło słońce. Wkurzyłam się jak dostałam zawiadomienie o kontroli ZUS-u, które miało być za potwierdzeniem odbioru, a nikt odbioru nie podpisał. Koperta leżała oczywiscie w ogródku na trawie z oderwanym potwierdzenim odbioru. Ciekawe, co by było jakby pan z ZUS-u przyszedł do mnie na kontrolę a ja bym o niczym niewiedziała i nie miałabym przygotowanych żadnych dokumentów ! Poszłam na pocztę, porozmawiałam stanowczo z pewna panią (nie dałam sie odsyłać od jednej do drugiej, jak to zamierzały zrobić) i kłopoty sie skonczyły. A nastepnego dnia listonosz przyszedł skruszony, przeprosił i powiedział, ze trzeba było jemu powiedzieć, a nie zaraz robic szum, bo mu sie oberwało. Jakos nie pamietał kilkakrotnie zwróconej mu uwagi.Radzę zrobić to samo.ATA
          • Gość: guest Re: problemy z paczka IP: *.* 15.11.01, 14:49
            My mielismy problem z niedoreczonym listem raz, jak wprowadzilismy sie do naszego mieszkania, zadzwonilismy na poczte , nastepnego dnia listonosz przyszedl przeprosil, przedstawil sie i od tych 4lat nie mialam najmniejszych problemow z normalna korespondencja, ale paczkami zajmuje sie niestety ktoś inny :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka