Dodaj do ulubionych

Pomozcie mi

IP: *.* 01.12.01, 13:42
Witam wszystkich.Emamy ratujcie i poradzcie mi co zrobic. Jestem obecnie za granica , do Polski wyjezdzam dopiero za 2 tygodnie, rozbolaly mnie dziasla, sa spuchniete , zaczerwienione a od wewnetrznej strony troche sie obnizyly . Czy sa jakies domowe sposoby aby to zalagodzic, wiem ze powinnam jak najszybciej odwiedzic dentyste , ale to mozliwe dopiero za dwa tygodnie. :-(bede wdzieczna za kazda rade.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Pomozcie mi IP: *.* 01.12.01, 14:49
      Aniu,napewno mozesz plukac jame ustna tymiankiem i szalwia(chyba,ze jestes w ciazy to wtedy nie).Moze to byc plukanka:1 szkl wody z dodatkiem 1 kropli szalwii+1 tymianku(olejkow) ew czyste ziola-1 lyzka mieszanki pow ziol na 1 szkl wrzatku,ochlodzic i plukac trzymajac tak dlugo w ustach jak wygodniePoza tym duzo wit C i **propolis!!!!!rozpuszczamy 10-12 kropli w wodzie i przecieramy dziasla***wyciag z nagietka-pare kropel na wacik i przetrzec dziasla.Nagietek-lagodzi bol i zapobiega infekcjiDodatkowo ew. zewnetrznie kompres z olejku lawendowego Kompres3-4 krople ol lawendowego1/2 szkl goracej wodyNie wiem gdzie jestes ale np w Anglii mozesz z powodzeniem pojsc do apteki i przy tego typu dolegliwosciach farmaceuta udzieli ci tez fachowej porady i bez recepty sprzeda ew lek(oni sa naprawde dobrze przeszkoleni) -mozliwe ze w in krajach tez tak jest.Zycze powrotu do zdrowkasmileB
      • Gość: guest Re: Pomozcie mi - dzieki Bogusia IP: *.* 01.12.01, 18:05
        Bogusia dzieki za pomoc , napewno je wykorzystam, a obecnie jestem w niemczech.jeszcze raz wielkie dzieki.Pozdrawiam
    • Gość: guest Re: Pomozcie mi IP: *.* 01.12.01, 19:50
      Możesz też kupić pastę do zębów przeciw paradontozie - powinna pomóc. I koniecznie witamina C!Pozdrawiam!Ania
    • Gość: guest Re: Pomozcie mi IP: *.* 01.12.01, 19:57
      DDDDDDDDDuzo witaminy C najlepiej raz dziennie 1000 mg :)
    • Gość: guest Re: Pomozcie mi IP: *.* 02.12.01, 14:17
      :hello:Dziewczyny , wszystkim skladam wielkie dzieki za pomoc , w poniedzialek z rana gonie po tabletki, i szalwie. Jeszcze raz dziekuje, wiedzialam , ze tu od razu znajde pomoc :-)Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka