Gość: guest IP: *.* 10.01.02, 15:09 Joasiu, napisz proszę więcej co się działo, bo rozważam zapisanie sie z synkiem na Potocką na wiosnę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: Dobry basen dla niemowlaków IP: *.* 10.01.02, 23:00 Może zacznę od tego,że basen ma swoje plusy i minusy. Do plusów zaliczam:podziemny parking(3,00 zł),ciepłe pomieszczenia i woda, łagodne zejście po schodkach do basenu, po zajęciach można dowolnie długo ubierać siebie i dziecko w szatni, są maty antypoślizgowe, kawiarnia. Kupuje się karnet dla dziecka, na który razem z nim może wejść jeden rodzic. Drugie z nas kupuje sobie normalny bilet żeby wejść na basen. Moim zdaniem minusy tego basenu to: brak miejsca do przebrania dziecka(jedna mała leżanka na tyle mam i dzieci), nie ma kojca, do którego możnaby włożyć dziecko na czas przebierania siebie - ja sadzam Krzysia w foteliku samochodowym, basen jest ogólnodostępny wobec tego panuje tam straszny hałas(może to na początku przerażać dziecko). To były małe minusiki, wielki minus to Pani prowadząca zajęcia. Jeśli chodzi o profesjonalizm prowadzenia zajęć to na 5, gorzej z podejściem do rodziców. Jeden rodzic jest z dzieckiem w wodzie. I wszystko fajnie jak dziecku się podoba ta zabawa. Niestety nasz Krzyś jakoś nie może oswoić się z wodą. Próbowaliśmy sobie z tym radzić tak,że jedno z nas było z dzieckiem w wodzie, a drugie z brzegu basenu zabawiało Krzysia. Niestety do czasu Pani zwróciła mi uwagę,że rozpraszam dziecko i nie może ono skupić się na ćwiczeniach, że to my doprowadzamy je do płaczu i że zasada jest taka: jeden rodzic jedno dziecko.Uważam,że mają bardzo dużo chętnych i dlatego nie za bardzo się starają, a jeśli dziecko ma jakieś problemy to Pani powinno zależeć aby się ich pozbyło i powinna wykazać się większym profesjonalizmem i fachowością ze swojej strony. Pewnie mamy, których dzieci czują się w wodzie jak ryby pomyślą, że przesadzam bo to świetna szkoła. Myślę jednak,że one nie miały żadnych przykrych sytuacji, bo jeśli dziecko nie wykracza poza "wzorzec" to wszysko jest O.K. Życzę Ci żeby Twój Synek był urodzonym pływakiem, a będzie super. Pozdrowienia Joanna i Sławek Odpowiedz Link Zgłoś