Był już wodnik, były ryby więc czas na barana

Ile z nas jest z pod tego znaku i czy zgadzacie się z cechami przypisanymi baranowi?Wszystko chcą mieć od razu i są bardzo niecierpliwe. Rzadko kiedy kończą rozpoczęte sprawy, zwłaszcza gdy te się przeciągają i wymagają wytrwałości. Jeśli efekt nie jest natychmiastowy Baran po prostu znajdzie coś ciekawszego, bardziej ekscytującego.
Jeżeli chodzi o mnie to jest to szczera prawda, niestety. 
Ludzie spod znaku Barana są bardzo niezależni, nie znoszą gdy ktoś im wydaje polecenia, mówi co i jak mają robić. Niestety nie przyjmują żadnej krytyki i czasami trudno ich do czegoś przekonać.
Dokładnie, ale jak ja lubię rządzić wszystkimi dookoła. Ale jak mi się wytłumaczy to daję się przekonać 
Charakterystyczną cechą Baranów jest ogromna uczciwość, wręcz prostolinijność. Bez ogródek mówią to, co myślą. Brak subtelności, dyplomacji i taktu powoduje, że ich zachowanie często bywa odbierane jako szokujące, czy wręcz niegrzeczne. Nierzadko zachowują się zbyt swobodnie, mówią dużo i głośno, są niecierpliwe, wybuchowe i szybko wpadają w złość, ale nie są pamiętliwe. Byłoby im łatwiej, gdyby czasami pomyślały zanim coś powiedzą.
Znowu szczera prawda, dyplomacji u mnie żadnej
A czasami tak by się przydała 
Osoby urodzone pod znakiem Barana są bystre, przedsiębiorcze i pełne energii. Barany bywają kapryśne, awanturnicze, wręcz nieznośne. Ich popędliwy charakter często doprowadza do konfliktu, a wtedy Baran dąży do siłowego, natychmiastowego rozwiązania. Baran nie waha się, nie ma oporów, kompleksów i zahamowań. Idzie do przodu i nie zastanawia się nad konsekwencjami. Zawsze wszystko wie najlepiej. Barany bywają złośliwe i zaczepne, zawsze chętnie wywołają jakąś awanturkę, podyskutują i pokłócą się. Przywitanie kogoś powiedzeniem "Jak ty źle wyglądasz" jest w stylu Barana, zawsze jest szczery aż do bólu.
Nic dodać, nic ująć
Poza tym jestem hazardzistką, uwielbiam wolność, więc roczne siedzenie w domu powoli daje mi w kość. Aha, nie jestem pamiętliwa, robię awanturę, zapominam o co poszło i jestem strasznie zdziwiona, że ktoś jest na mnie obrażony 
pozdrawiamsammy - 100% baran