Dodaj do ulubionych

test ciążowy

IP: *.* 05.04.02, 12:04
Witam! Jestem pierwszy raz na stronie i na forum. Jestem mamą 4-letniej Oliwii, no prawie, bo urodziny ma 12 maja. Od dziesięciu dni martwi mnie pewna sprawa. Chcę się jak najszybciej dowiedzieć, czy jestem w ciąży czy nie, bo od półtora roku palę papierosy, (niestety z przyjemnością). Kiedy byłam w ciąży po raz pierwszy, (może i ostatni, jeszcze nie wiadomo), test ciążowy- ten błyskawiczny wyszedł mi dopiero za trzecim razem i to grubo po spodziewanym terminie. Moje pytanie brzmi: czy jest jakaś mama, której test ciążowy wyszedł pozytywnie powiedzmy po 10 dniach od zapłodnienia? Jeśli tak to proszę o odpowiedź. Bardzo mi zależy na czasie, bo nie chcę truć ewentualnego dziecka, a do niepalenia na razie brak motywacji i ciężko to idzie...Pozdrawiam wszystkich
Obserwuj wątek
    • Gość: pysia22 Re: test ciążowy IP: *.* 05.04.02, 12:33
      Może będę nieco brutalna. Jeżeli jesteś w ciąży - rzucić musisz, ale nawet jeśli nie jesteś, a chcesz być - to także musisz rzucić. I to najlepiej w każdej chwili, żeby organizm mógł się odtruć. A jeśli chodzi o wynik testu, to po pierwsze zrób badanie krwii, a po drugie mi juz w tym momencie wyszedł test. Pojawiła się kreseczka.Ale naprawdę radzę rzucić palenie. Po co Ci to - i Twojemu dziecku tym bardziej.Trzymam kciuki za powodzenie akcji.
    • Gość: Agaa Re: test ciążowy IP: *.* 05.04.02, 20:25
      Aniu ! Zgodzę się z Pysią. Jeśli planujesz dzieciaczka natychmiast rzuć palenie. A że jest to trudne to wiem sama bo paliłam. Jednak kiedy postanowiłam zajść w ciążę rzuciłam palenie oczywiście było bardzo trudno ale naprawdę tak trzeba. Lekarz powiedział mi, że po rzuceniu papierosów powinno się odczekać pół roku aby organizm zdążył się odtruć i aby skutki palenia nie dotknęły dzidziusia. Ja odczekałam pięć miesięcy potem odstawiłam tabletki i zaszłam w ciążę. Wiem że taka decyzja jest bardzo trudna może pomóż o pomoc męża mój po prostu postawił sprawę na ostrzu noża. Co do testu ciążowego pierwszy zrobiłam w ok. trzecim tygodniu ciąży i niestety wyszedł negatywnie. A przecież te pierwsze tygodnie są takie ważne.Będę trzymała kciuki za Ciebie.PozdrawiamAga
    • Gość: M_iśka Re: test ciążowy IP: *.* 05.04.02, 20:41
      Tydzeń po zapłodnenu wykazał mi ciąże taki najzwyklejszy test z dziaciaczkiem na opakowaniu.Nie pamiętam jak się nazywał ale był najtańszy,dobry też jest Pink Test
    • Gość: AneczkaG Re: test ciążowy IP: *.* 06.04.02, 16:54
      Nie wiem, czy Was to zaciekawi, ale czytałam ostatnio pracę o wykrywalności ciąży na podstawie HCG. Stosowali tam metodę 100 razy bardzej czułą niż testy paskowe z moczu i wyszło im, że w dniu spodziewanej miesiączki nie stwierdzili ciąży u 10% kobiet, które faktycznie w ciąży były, a tydzień później u 3%. Jest to związane z terminem implantacji jaja do macicy, co może zajść różnie późno w stosunku do zapłodnienia.Więc nasze testy mogą mieć jeszcze większy "poślizg", niezależnie czy na ulotce pisze, że są SUPER czułe. Aneczka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka