Dodaj do ulubionych

Co na mole w kuchni?

IP: *.* 14.05.02, 22:31
Nie mogę się pozbyć tych paskudztw. Włażą mi do wszystkich (nawet zakręconych (sic!)) słoików.Pomocy!!! Rady!!!Pozdrawiam.Zdesperowana Paka z Wrocławia
Obserwuj wątek
    • Gość: Selina Re: Co na mole w kuchni? IP: *.* 15.05.02, 08:43
      Ja mam ten sam problem!!! :(Chętnie więc poczytam o sposobach na nie! Ale w ubiegłym roku udało mi się ich na jakiś czas pozbyć, gdy powyrzucałam kasze, ryże, a nowe trzymałam już tylko w zamkniętych pudełkach. Wtedy mieliśmy ich mnóstwo!!!Teraz zdarzają się sporadycznie(pojedyncze egzemplarze zaraz zostają zatłuczone!), ale jednak są!
      • Gość: Anita Re: Co na mole w kuchni? IP: *.* 15.05.02, 10:33
        U mnie bylo to samo. Najlepiej sie legna w pudelkach z ryzem.kasza w torebkach do gotowania (bo one maja dziurki). Ale wlasciwie wszedzie gdzie sucho: orzechy, soczewica, kasza, ryz, maka, kaszka blyskawiczna, kasza manna....:fou: Ja pozbylam sie tak, ze wywalilam wszystkie sypkie rzeczy (te co sie "ruszaly" :cry: i te co nie tez, profilaktycznie) a teraz wszystko trzymam w sloikach, bron boze nie w papierowych torebkach. Ewentualnie nie rozpakowane w aluminiowych (foliowym nie wierze). Pomaga.
    • Gość: Gosia1 Re: Co na mole w kuchni? IP: *.* 15.05.02, 09:56
      Mole w kuchni???? Jestem w szoku, bo u mnie żrą tylko ciuchy w szafach..... Ale mam na te małpy sposób - skórki od pomarańczy! Mnóstwo skórek, tylko świeżych, te które się zestarzeją wyrzucam, a kładę świeże. Mole tego nie cierpią, ja ten zapach uwielbiam. I tyle! Pozdrawiam Gosia :hello:
      • Gość: Selina Re: Co na mole w kuchni? IP: *.* 15.05.02, 09:59
        O kurcze!!! A mi trochę szkoda tych pomarańczowych skórek, bo ja je lubię smażyć i wkładać do słoiczków!!! :cry:Ale spróbuję!
    • Gość: Kryszka Re: Co na mole w kuchni? IP: *.* 15.05.02, 09:59
      Ja regularnie stawiam w mieszkaniu zapach "Brio" lawendowy. Mole tego też nie lubią
    • Gość: *farciara* Re: Co na mole w kuchni? IP: *.* 15.05.02, 12:30
      Dziewczyny, to jakaś plaga! Zawsze myślałam, że to tylko u flejwatych ;-) gospodyń :-), a mam ten sam problem!Wszystko w kuchni stoi w słoikach... a mole jak motyle bezkarne! Czy coś oprócz pomarańczy? Brio czy tam, Raid mnie uczula, mam straszny kaszel...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka