mamaicorcia 03.12.06, 15:33 Jak płacicie nini za dni kiedy nie pilnuję Waszego Szkraba, chodzi mi o czas kiedy rodzice np. mają urlop? Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tatko1 Re: Do rodziców z nianiami 03.12.06, 16:46 takie rzeczy najlepiej uzgadniać najlepiej przy zatrudnieniu, żeby potem nie było żalu. U nas się nie zdarzyło, ba mamy nianię krótko, ale ponieważ wiem, ze się jej nie przelewa przy paru dniach wolnych w mies np na Święta nie planuję jej za bardzo zmniejszać zapłaty, no ale nasza otrzymuje ok 450zl/mies. Nie miałam dłuższego urlopu więc nie wiem co będzie potem. Kiedyś 1 dzień chciala wolnego to umówiłam się, ze odpracuje parę godz w sobotę. Odpowiedz Link Zgłoś
edycja_kopiuj_wklej Re: Do rodziców z nianiami 03.12.06, 20:47 Ech, tez bym tak chciala... Nam wychodzi 300 zl za tydzien Odpowiedz Link Zgłoś
kumakk Re: Do rodziców z nianiami 03.12.06, 17:53 nasza bierze za godzine. Jakos nie wyobrazam sobie placenia za dzien, kiedy jej w pracy nie ma DOstaje za tyle ile pracuje (plus obiad, kanapki, kawe - co tam chce) Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: Do rodziców z nianiami 03.12.06, 18:05 Tak jak w każdej pracy- za okres urlopowy płacimy.Wg nas praca niani jest nawet cięższa niż nasza-nie widzimy więc powodu, żeby traktować ją gorzej niż nas nasi pracodawcy. Ale- to kwestia ustaleń i kontaktów z nianią. Nasza traktowana jest w zasadzie jak członek rodziny( nie tylko przez dziecko, ale także przez nas). Odpowiedz Link Zgłoś
chircia Re: Do rodziców z nianiami 03.12.06, 21:55 hmm. Ja mojej niani płacę za godziny. W dni wolne nic nie płacę. Odpowiedz Link Zgłoś
aguniaxxx Re: Do rodziców z nianiami 04.12.06, 09:47 Nasza ma stałą miesięczną pensję. Wychodzę z założenia, że ja również mam stałą pensję, bez względu na moje urlopy tudzież święta więc jej również nie pomniejszam pensji. Dobrze opiekuje się moim 9-cio miesięcznym niezwykle absorbującym dzieckiem a to jest jednak bardzo odpowiedzialna i wcale niełatwa praca. Odpowiedz Link Zgłoś
ania175 Re: Do rodziców z nianiami 04.12.06, 10:19 My płacimy naszej niani 200 zł co piątek (tak chciała). Płacimy również za wolne dni. Odpowiedz Link Zgłoś
kumakk Re: Do rodziców z nianiami 04.12.06, 13:14 no, coz - ja nie mam stalej pensji, bo jestem samozatrudniona i albo wypracuje sobie cos za zlecenie od klienta albo nie. Nikt sie nie rozczula nade mna kiedy choruje albo chce miec wolne - nie pracuje, wiec nie zarabiam w tym czasie i tyle. Ja sama zreszta nie oczekuje od nikogo, zeby mi placil za przestoje. Nikt mi nie placi za okres kiedy nie pracuje i ja rowniez place wylacznie za wykonana prace. Odpowiedz Link Zgłoś
monami77 Re: Do rodziców z nianiami 04.12.06, 13:21 Witaj. Ja płaciłam swojej niani 400 zł za miesiąc,pomniejszając kwotę o dni wolne. a jak to wyliczyłam ?? Proste: 400 zł podzielić na dni robocze (w listopadzie 21) to ok.19 zł za dzień.Nie pilnowała małego 8 dni,więc 400zł-( 8x21)=248 zł i tyle zarobiła.koniec i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
monami77 Re: Do rodziców z nianiami 04.12.06, 13:22 8x19 a nie jak napisałam 8x21 Odpowiedz Link Zgłoś
steffan Re: Do rodziców z nianiami 04.12.06, 13:44 musisz to ustalic przy zatrudnianiu. u mnie dostaje stała miesięczna pensję, a za wakacje - połowe stawki Odpowiedz Link Zgłoś
joasia1234 Re: Do rodziców z nianiami 04.12.06, 14:13 Ja płacę za godziny, więc w dni wolne nic. To wszystko zależy od ustaleń. Uważam jednak, że skoro nie zatrudniam na umowę o pracę nie mam obowiązku płacić za dni wolne. Sama prowadzę działalność gospodarczą i kiedy nie pracuję, nie otrzymuję zapłaty. Takie uroki mojej pracy. To samo chyba dotyczy nani. Odpowiedz Link Zgłoś
ade1 Re: Do rodziców z nianiami 04.12.06, 14:59 ja place za caly miesiac z gory tyle samo zawsze jak jade na urlop na 2 tygodnie to tez place calosc- ona jest jakby u mnie na etacie i z tego zyje, ja jak ide na urlop tez mi placą. Odpowiedz Link Zgłoś