IP: *.* 09.10.02, 10:28
No to zaczynamy.1. Pilnie potrzebuje porady prawnika, który pokieruje , pomoze w zebraniu odpowiednich dokumentów potrzebnych do zarejestrowania Fundacji.Jest to najważniejsze w tej chwili.2. Prosze wszystkich chętnych którzy chcieliby pracować w Fundacji o kontakt ze mną bajbus00@poczta.onet.pl - tel.0prefix9142369223. Czekam na Wasze propozycje nazwania Fundacji mi przyszło do głowy "Fundacja Dobrej Nowiny" ;))4. Wszelkiego rodzaju pomysły, propozycje prześlijcie do mnie.5. Mysle że wspaniale byłoby założyć na edziecku osobne forum Fundacji i z taką propozycją zwróce się dziś do Eldada :))Przepraszam za kolejny wątek w tej sprawie ale to sa ważne informacje i nie chciałam aby zostały pominięte.Pozdrawiam Marzena
Obserwuj wątek
    • Gość: MKatarynka Re: FUNDACJA IP: *.* 09.10.02, 18:27
      ....chyba coś przegapiłam....Jakie miałyby być cele statutowe tej Fundacji?MKatarynka
      • Gość: MKatarynka Re: FUNDACJA IP: *.* 09.10.02, 18:32
        Już wiem...zaczęłam od złego wątku, sorki...MKat
    • Gość: Aari Re: FUNDACJA IP: *.* 10.10.02, 09:06
      Bajbusku ja mam pytania dotyczace punktu 2.Na czym miała by polegac praca , jak to sobie wyobrażasz? Bo napewno jakies wyobrażenie na ten temat masz. No i czy masz kochani na myśli pracę zarobkową czy charytatywną? Niezależnie od tego ja się oczywiście zgłaszam ...chodzi mi tu raczej o mojego męża, który obecnie szuka pracy. A napewno by się nadał :lol:pozdrawiamwioleta
    • Gość: AgnieszkaLO Re: FUNDACJA IP: *.* 10.10.02, 10:05
      Zgłaszam sie - wysyłam mejla na priva, o nazwie jeszcze pomyślmy a najlepiej ogłosić konkurs wśród formumowiczów (co wiele głów to nie jedna)Pozdrawiam Ag
      • Gość: Aari Re: FUNDACJA - nazwa IP: *.* 10.10.02, 14:28
        A mnie się podoba taka nazwa jaką zaproponowała Bajbus ... Fundacja "Dobra Nowina" Brzmi okej i wpada w ucho .... wydaje mi się,ze będzie ok.pozdrawiamwioleta
    • Gość: joannaz Re: FUNDACJA IP: *.* 10.10.02, 10:13
      Drogi Bajbusku- a czy masz już listę fundatorów, bo fundacja musi mieć oprćz celu majątek do jego realizacji tzn. "W oświadczeniu woli o ustanowieniu fundacji fundator powinien wskazać cel fundacji oraz składniki majątkowe przeznaczone na jego realizację.3. Składnikami majątkowymi, o których mowa w ust. 2, mogą być pieniądze, papiery wartościowe, a także oddane fundacji na własność rzeczy ruchome i nieruchomości.Na szczęcie wieększość czynności zwiążanych z ustanowieniem fundacji jest bezpłatnaJoannaz
      • Gość: AgnieszkaLO Re: FUNDACJA IP: *.* 10.10.02, 10:22
        A może zacznijmy od najmniejszych kroczków. Kto może ten niech zadeklaruje ile (pieniądze, obligacje, akcje) dać, a z drugiej strony Ci więksi FUNDATORZY. Łatwo obiecywać, więc przejdźmy do trudniejszej części tzw deklaracji nazwijmy ją wiążącą. Ale zanim to bardzo proszę Bajbuska o przysłanie mi nr telefonu na prive (adres w profilu, poza tym wysłałam juz kilka mejli i na pewno masz kontakt).Ag
    • Gość: fynn Re: FUNDACJA IP: *.* 10.10.02, 10:20
      Fundacja.. Dobrej Nadziei.. bardzo mi się podoba nazwa..Bajbus... wysłałąm do Ciebie maila.. a raczej dwa :).Pozdrawiam.
      • Gość: fynn Re: FUNDACJA IP: *.* 10.10.02, 10:21
        Może bez dobrej.. Fundacja Nadziei..Ale nazwa Fundacja Dobrej Nowiny też jest ładna..
    • Gość: eBeata nazwa IP: *.* 10.10.02, 12:13
      Osobiście nazwę bym skróciła. Jednowyrazowa łatwiej wpadnie w ucho. Może też w nazwie zamieścić coś co będzie się wiązało z dzieckiem. Wiadomo, że najłatwiej dać "ofiarę" na dzieci. A czy to w ogóle musi od razu być fundacja?Nie można stworzyć jakiegoś Klubu Rodzica? Fundacja to duża rzecz, mnóstwo obowiązków i rozliczeń, Bajbus już nie będzie się tak udzielał na forum :-(... inne mamy też. Pozdrowienia od bardziej sceptycznej, choć zawsze wspierającej Dobrą Działalność :-)Beata
    • Gość: magdatorun Re: FUNDACJA IP: *.* 11.10.02, 08:18
      Bajbus napisz może jak wyobrażasz sobie obowiązki osób które miałyby zaangażowac się w pracę w Fundacji, dobrze? Zanim zacznę się deklarowac muszę wiedzieć czego się podejmuję :)Ja osobiście popieram pomysł Fundacji, gdyż jak ktoś mądrze zauwazył - jedna złotówka ofiarowana przez 4000 osób to już 4000zł. Sama nazwa formy organizacyjnej : Fundacja, brzmi bardzo szumnie ale spodziewam się niezbyt szerokiego pola i zasięgu działalności, a więc w sprawie nazwy - proponowałabym coś co faktycznie wyjasniałoby czym ma sie ona zajmować.Przykłady: Fundacja Pomocy Rodzinie, Fundacja Rodzice Rodzicom(wiem, ze nie taki ładny jak Fundacja Dobrej Nowiny ;) albo Fundacja Rodzina w Potrzebie.PozdrawiamMagda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka