yenna_m 11.12.06, 10:51 U nas od paru lat żywa - wlasnie idziemy na plac, moze juz dzis kupimy choineczke Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aluc żywa :) 11.12.06, 10:53 zwykle jodła kaukaska (wiem, że nie pachnie, za to jak pięknie wygląda), taka wysoka, że czubek się na suficie zagina Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: Choinka - zywa czy sztuczna? 11.12.06, 10:57 Żywa, pachnąca, kupimy pewnie w przyszłym tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Choinka - zywa czy sztuczna? 11.12.06, 11:02 Zywa. Nienawidze sztucznych choinek. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: Choinka - zywa czy sztuczna? 11.12.06, 11:07 Żywa w doniczce - po świętach pojedzie na działkę "do ziemi". Odpowiedz Link Zgłoś
etiennette Re: Choinka - zywa czy sztuczna? 11.12.06, 11:10 A u nas sztuczna. Po pierwsze juz się przyzwyczailismy, po drugie to jest naprawdę ładna sztuczna choinka, a po trzecie nie mamy mozliwosci zakupu żywej, a nawet jesli by sie udało, to nie bardzo jest co z nią zrobic po świętach. Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Re: Choinka - zywa czy sztuczna? 11.12.06, 11:16 Sztuczna zawsze od wielu lat!!! Widok wyrzucanych na smietnik choinek to naprawdę "piękny widok""!! ..zwykły ludzki egoizm i snobizm .... gadania o zapachu i innych pierdołach nie będę komentowac!! Odpowiedz Link Zgłoś
buanitka Re: Choinka - zywa czy sztuczna? 11.12.06, 11:39 Sztuczna! Już ubrana! Jest piękna! Strasznie mi szkoda jak te żywe trafiają do śmietnika Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Choinka - zywa czy sztuczna? 11.12.06, 11:51 No i co ze trafiaja na smietnik? Za to jak rosna, to dostarczaja swiatu mase tlenu Chyba wiesz, ze choinek nie wycina sie z lasow (pomijam nieuczciwe jednostki) , tylko uprawia w tym celu na specjalnych szkolkach lesnych? Natomiast przy produkcji sztucznych choinek, do atmosfery sa wydzielane niezbyt fajne rzeczy z fabrycznego komina. A ze Ci tych choinek zal...no coz, mnie na przyklad zal bezpanskich psow. Kazdy ma jakiegos bzika Odpowiedz Link Zgłoś
buanitka Re: Choinka - zywa czy sztuczna? 11.12.06, 12:12 > Natomiast przy produkcji sztucznych choinek, do atmosfery sa wydzielane niezbyt > fajne rzeczy z fabrycznego komina Faktycznie -masz racje.. To już wolę choinkę w doniczce, która by nie "umarła", a zamieszkała w ogródku. > A ze Ci tych choinek zal...no coz, mnie na przyklad zal bezpanskich psow. Kazdy > ma jakiegos bzika Może faktycznie powinnam to traktować jako bzik Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Choinka - zywa czy sztuczna? 11.12.06, 12:20 Jak juz zamieszkam w moim pieknym domu z wieeelkim ogrodem, to tez bede kupowac choinki w doniczkach.A moze nie bede wcale kupowac , tylko bede stroic drzewka przed domem? Mam jeszcze kilka lat na zastanowienie sie Odpowiedz Link Zgłoś
miirabelka babka71 11.12.06, 16:56 widzę że z ekologią jesteś za pan brat to i zapewne wiesz, że proces technologiczny produkcji sztucznych choinek i ich utylizacja jest bardzo szkodliwa dla środowiska ♥♥ • ♥♥ • ♥♥ • ♥♥ Odpowiedz Link Zgłoś
ememka1 Re: Żywa. 11.12.06, 11:48 Ww zeszłym była sztuczna, bo baliśmy się o rozrabiającego maluszka)) Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: Choinka - zywa czy sztuczna? 11.12.06, 13:05 "Ale pytanie żywa czy sztuczna? Wybór należy do ciebie to tak jak prawdziwy męski penis czy wibrator". Ja tego nie wymyśliłam ja to tylko zacytowałam. Jak wam sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: Choinka - zywa czy sztuczna? 11.12.06, 13:25 Oczywiście żywa. W doniczce, po świętach trafi na działkę. Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 sztuczna 11.12.06, 16:32 i to jak najwyżej się da, moje kochane dzieciątko szybko by ją załatwiło gdyby stała w zasięgu jej łapek Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Choinka - zywa czy sztuczna? 11.12.06, 16:36 Żywa jak co roku w moim własnym domu. Przeraża mnie co prawda trochę wizja sypiących się igieł, więc możliwe, że w tym roku wstawię sobie choinkę z mojego ogrodu w donicy. Odpowiedz Link Zgłoś
eva123 Re: Choinka - zywa czy sztuczna? 11.12.06, 19:43 zawsze zywa, wielka i pachnaca choc mam wrazenie, ze te hodowlane sa jakby mniej pachnace lasem... Odpowiedz Link Zgłoś
lidia23 Re: Choinka - zywa czy sztuczna? 11.12.06, 19:43 JA zawsze kupuję żywą. Tylko raz miałam sztuczna. Odpowiedz Link Zgłoś
endi100 Re: Choinka - zywa czy sztuczna? 11.12.06, 21:12 U nas sztuczna - pomimo że wolałabym żywą. Raz miałam żywą choinkę, ale u nas w mieszkaniu jest bardzo ciepło i żywa szybko opada. Potem przez rok wyciągałam suche szpilki powbijane w wykładzinę dywanową Odpowiedz Link Zgłoś
egoya Re: Choinka - zywa czy sztuczna? 11.12.06, 21:25 ooo, to niczym u mnie. Uwielbiam żywe choinki, całe życie takie były bo rodzice pracowali w nadleśnictwie, ale w tamtym roku kupilismy z mężem sztuczną. Przez te igły w wykładzinie, a że wykłądzinę mam też w przedpokoju, więc igieł musiałam wyciągnąć sporo. Potem wyrzucalismy ją na balkon, ale zanim przepchnęliśmy przez drzwi, to wszystkie igły zostały w pokoju. Teraz robie tylko stroiki i też mi pachną. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: Choinka - zywa czy sztuczna? 12.12.06, 10:03 Przypomniała mi sie sztuczna choinka mojego ciotecznego rodzeństwa. Zawsze wyglądała tak samo, mieliśmy wrażenie, że nawet bąbki wiszą co roku na tych samych miejscach. I co roku zastanawialiśmy się: Czy oni taką ubraną wrzucają po świętach na strych i później za rok ją wyciągają trochę tylko odkurzoną, czy też co roku zdejmują te ozdoby i później wieszają z porotem. Chyba ta pierwsza wersja byłaby bardziej ekonomiczna?... - Jakość zabawy, podobnie jak jakość życia nie zależy od warunków materialnych Odpowiedz Link Zgłoś
mamaalana1 Re: Choinka - zywa czy sztuczna? 11.12.06, 21:22 Witaj Oczywiście, że żywa. Jakoś nie wyobrażam sobie Świąt z naszym maluchem i sztuczną choinką. Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś