Dodaj do ulubionych

Mam rybkę..... mam pytanie

IP: *.* 17.01.03, 10:59
Dostałam rybkę - bojownika samczyka.Pływa sobie w kuli i jest śliczny.Pytanie- czy mogę coś do niego dokupić??Samczyka podobno nie bo będą walczyć, samiczkę będzie męczył - tak mi powiedział sprzedawca w sklepie zoologicznym.Polecił np. 3 samiczki - wtedy będzie ganiał 3 na raz i "każdej się upiecze".Mam wątpliwość - a jeśli "się uwezmie na jedną"... i po kolei będą zdychały...Wiem, że to głupi problem ale naprawdę nie wiem jak to jest z tymi rybkami.
Obserwuj wątek
    • Gość: zgagusia Re: Mam rybkę..... mam pytanie IP: *.* 17.01.03, 18:07
      dobrze w sklepie doradzili - mozna dokupic samiczke i lepiej wiecej niz jedna. nie obawiaj sie ze upatrzy sobie jedna z nich, problem jest gdzie indziej - wazna jest wielkosc zbiornika i ilsc "kryjowek" czyli miejsc w ktorych gonione samiczki moga sie zaszyc( rosliny, rurki ceramiczne czy ozdobne domki do akwariow). i bardzo polecam - nieruchawy bojownik bardzo sie ozywia w obecnosci samiczek, plywa dookola nich rozkladajac swoje piekne pletwy czy wreszcie zaczyna budowac gniazdo, trzec sie z samica i potem pilnowac ikry... naprawde jest na co popatrzec!!!
      • Gość: guest Re: Mam rybkę..... mam pytanie IP: *.* 17.01.03, 19:55
        Jest jest ale pod warunkiem że to nie dzieje się w kuli !Ryby się okropnie męczą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka