stokrotka_k 07.02.07, 13:22 Zerówka w przedszkolu czy w szkole? Jakie są Wasze opinie, doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: zerówka 07.02.07, 13:43 Syn chodził do przedszkolnej, nie chciałam go rozdzielać z grupą, w której wszystkich znał od 3 lat, poza tym oprócz uczenia był też czas na zabawę, było smaczne jedzenie (synkowi bardzo przedszkolna kuchnia smakowała).Do I kl. poszedł gdzie indziej niż większość dzieci, ale szybko się zaaklimatyzował. Ważne też było, że w przedszkolu był od 7.30 do 15, odbierałam go po pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: zerówka 07.02.07, 13:47 przedszkole nie chciałam skracać dzieciństwa Odpowiedz Link Zgłoś
aguskin Re: zerówka 07.02.07, 14:13 przedszkole, bo ta sama grupa, bo dzieciństo dłuższe, bo miałm spokój od 8 do 16, nie musiałam codziennie objadu gotować, a w szkole to do 12, później ewentualnie świetlica, ale to taka przechowalnia, bez problemu zaklimatyzował się w szkole w 1 klasie, straszyli mnie, że dzieci ze szkolnej zerówki więcej potrafią, a u niego w klasie większość takich szkolno-zerówkowych, nic podobnego syn póki co najlepszy w klasie i jego przedszkolni koledzy niczym nie wyróżniają się Odpowiedz Link Zgłoś
mawi_mawi Re: zerówka 07.02.07, 14:13 w przedszkolu bo: - nasze jest naprawdę dobre i przyjazne, szkoda je zostawiać - dużo zajęc dodatkowych (angielski, tańce, rytmika, teatrzyki, wyjścia w ciekawe miejsca) - opieka zapewniona od rana do popołudnia - w szkole pozostaje świetlica albo odbieranie dziecka przez kogoś (no własnie, kogo? nie ma babci, pozostaje opiekunka) - dziecko jest dopilnowane w kwesti jedzenia - synek jest zżyty z grupą (prawie wszystkie dzieci zostały w zerówce przedszkolnej) pozdr mawi Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: zerówka 07.02.07, 15:06 u nas nie ma wyboru, zerówka jest tylko w przedszkolu i uważam, że to ma swoje duże zalety, dzieci się nie gubią wśród dzieci już starszych, i chyba jest milej, przytulniej... Odpowiedz Link Zgłoś
egoya Re: zerówka 07.02.07, 15:09 u nas zerówka jest w budynku przedszkola, obiady są do wykupienia, a co będzie to zobaczymy. Na razie chodzi do przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: zerówka 07.02.07, 15:10 Młody do zerówki idzie od września. Zostaje w przedszkolu z powodów wielu, w tym moim zdaniem przyjaźniejszej dzieciom atmosfery, świetnej pani oraz w związku ze sprawami organizacyjnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb 2Xprzedszkole! 07.02.07, 15:20 w obydwu wypadkach wyjątkowo sprawdza i sprawdzało się... Odpowiedz Link Zgłoś