kammelia 15.05.03, 08:56 Cześć! W przyszłym roku chcieli byśmy z mężem postarać się o dzidziusia - jestem mamą 2 letniego faceta, teraz nyślimy o córeczce. Czy znacie jakieś "sposoby na dziewczynkę"? Pozdrawiam! kammelia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agacz2905 Re: sposób na dziewczynkę 15.05.03, 10:04 Hm...tak pół żartem, to chyba wystarczy mieć już faceta...Też mam dwulatka faceta i z wczorajszego usg wynikło "na 80%" tym razem będzie dziewczyna... od znajomych słyszałam, że przy planowaniu dziewczynki dobrze jest mieć męża informatyka (ja mam - a Ty?). Dobrze jest też nie chcieć dziewczynki ) - ja nie chciałam w ogóle, koniecznie chciałam (i chcę nadal) brata dla mojego Szymonka. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
adzia_a Re: sposób na dziewczynkę 15.05.03, 10:09 Z tymi informatykami dementuję - chodzi owszem taka pogłoska, że jakieś tam promieniowanie zabija jakieś tam plemniki, ale po pierwsze, przy komputerach pracują nie tylko informatycy, po drugie, jest mnóstwo innych zawodów gdzie jest się narażonym na promieniowanie doprawdy większe niż przy komputerze. A co do sposobu, mówi się, że plemniki "dziewczęce" żyją dłużej, więc warto postarać się o dziecko w dniach płodnych przed owulacją. Są też jakieś naukowe metody polegające na wyznaczeniu polaryzacji elektrycznej komórki jajowej, ale o tym to już nic nie wiem . Odpowiedz Link Zgłoś
pumbaa Re: sposób na dziewczynkę 15.05.03, 10:06 A słyszałaś o diecie - sód i potas na chłopca a wapń i magnez na dziewczynkę. U mnie się sprawdziło - mam chłopca i dziewczynkę, dokładnie tak, jak się odżywiałam (miałam faze na jogurty, czekolade - poczęła się córa, a gdy naszło mnie na pomidory - uff, nie mogłam przeżyć dnia bez pomidora, zupy pomidorowej lub soku - poczeliśmy synka). No ale ja mam czasem takie dziwne napady żywieniowe, utrzymujące się kilka tygodni. Nic nie robiłam 'na siłę'. Pozdrawiam anuś Odpowiedz Link Zgłoś
sugar_mama_danielcia Re: sposób na dziewczynkę 16.05.03, 11:05 Ja też słyszałam o diecie potasowej i wapniowej. Myślę, że jak już chce się planować (Ja bym chyba bała się rozczarowania. Niech natura sama zaplanuje!!!) to najskuteczniejsza jest metoda eliminacji X i Y. Czyli jak na dziewczynke to sex 5-3 dni przed owulają. Na chłopca najlepiej dzień przed, w dzień lub jeden po owulajci. Ja sama mam męża informatyka, który spłodził mi uroczego Danielka . I chwała mu za to. Sugar Odpowiedz Link Zgłoś
silije.amj Re: sposób na dziewczynkę 16.05.03, 15:22 Ja tam jednak głosuję za informatykami Przynajmniej w naszej rodzinie bliższej i dalszej się zgadza, same dziewuszki )) Inne grupy zawodowe to anestezjolodzy, hutnicy i piloci. Ale tak na serio to z duuuuużym dystansem trzeba podchodzić do każdej metody, nawet do tej najlogiczniejszej, z czasem owulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
aagacia Re: sposób na dziewczynkę 16.05.03, 20:37 dziewczyny moje kochane:sposob dwukrotnie sprawdzony i testowany:maz ma dwie cory non stop bez ustanku i na okraglo uprawiac seksik a wtedy dziewczynka murowana dlaczego?w mniejszej ilosci nasienia dluzej zyja plemniki z chromosomem X czyli dziewczynkii latwiej impobic te meski i polaczyc sie z jajeczkiem. gorzej jak bedziemy chcieli zrobic chlopaka bo wtedy trzeba bedzie spasowac no to do roboty! buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
sugar_mama_danielcia Re: sposób na dziewczynkę 16.05.03, 21:40 Hmm....no myśmy właśnie ciężko 'pracowali' nad naszym maleństwem. I wyszedł Danielcio!!!! Ale to może właśnie ten wyjątek potwierdzający regułę Sugar Odpowiedz Link Zgłoś
dosiamamafilipa Re: sposób na dziewczynkę 16.05.03, 22:22 hej jest na www.bajbus.pl taki chinski kalendarz u nas sie sprawdzil i u wiekszosci znajomych rownierz powodzenia dorota Odpowiedz Link Zgłoś
ehhermiona Re: sposób na dziewczynkę 16.05.03, 22:46 Dawno, dawno temu ktoś, może nawet Hipokrates powiedział coś w tym rodzaju: "jeśli chcesz mieć córkę, zbliż się do swojej żony zaraz po ustaniu krwawienia miesięcznego i traktuj ją dobrze codziennie, aż do utraty swoich męskich sił; jeśli chcesz mieć syna, zbliżaj się do swojej żony tylko w te dni, kiedy ona sama tego chce". Potwierdzałoby to "ludową mądrość", że tylko prawdziwi meżczyźni mają córki - czyli tacy, którzy byli w stanie "traktować dobrze" swoje żony przez cały miesiąc. No, ale jak to interpretować, jak ma się i córkę, i syna, i to w dodatku z tym samym mężem? Cóż, nawet mąż się kiedyś starzeje... A tak naprawdę to lepiej korzystać z innej ludowej mądrości "ważne, żeby zdrowe było" ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
grajka11 Re: sposób na dziewczynkę 19.05.03, 11:43 Popieram spróbować z kalendarzykiem chińskim (www.bajbus.pl) u mnie sprawdziło się po fakcie z córką, a z drugim wzięłam go pod uwagę plus druga faza cyklu i synuś jak się patrzy. Ważne aby wiek kobiety w dniu zapłodnienia był brany wg dokładnej daty urodzenia a nie rocznika. U nas wśród znajomych sprawdzalimy po fakcie i większości się sprawdziło ok. 90%, ale to 10% to może być błąd albo lat żony albo miesiąca zapłodnienia. Acha miałam straszny apetyt na śledzie, które jadłam kilka miesięcy przed zajściem i do czasu jak mogłam jeść w czasie ciąży (ok. 2 mies.) To apropo diety. Pozdrawiam i życzę zdrowej pociechy. Grajka Odpowiedz Link Zgłoś