Dodaj do ulubionych

sposób na dziewczynkę

15.05.03, 08:56
Cześć!
W przyszłym roku chcieli byśmy z mężem postarać się o dzidziusia - jestem
mamą 2 letniego faceta, teraz nyślimy o córeczce. Czy znacie jakieś "sposoby
na dziewczynkę"?
Pozdrawiam! kammelia
Obserwuj wątek
    • agacz2905 Re: sposób na dziewczynkę 15.05.03, 10:04
      Hm...tak pół żartem, to chyba wystarczy mieć już faceta...Też mam dwulatka
      faceta i z wczorajszego usg wynikło "na 80%" tym razem będzie dziewczyna... od
      znajomych słyszałam, że przy planowaniu dziewczynki dobrze jest mieć męża
      informatyka (ja mam - a Ty?). Dobrze jest też nie chcieć dziewczynki wink) - ja
      nie chciałam w ogóle, koniecznie chciałam (i chcę nadal) brata dla mojego
      Szymonka. Pozdrawiam
      Agnieszka
      • adzia_a Re: sposób na dziewczynkę 15.05.03, 10:09
        Z tymi informatykami dementuję - chodzi owszem taka pogłoska, że jakieś tam
        promieniowanie zabija jakieś tam plemniki, ale po pierwsze, przy komputerach
        pracują nie tylko informatycy, po drugie, jest mnóstwo innych zawodów gdzie
        jest się narażonym na promieniowanie doprawdy większe niż przy komputerze.

A co do sposobu, mówi się, że plemniki "dziewczęce" żyją dłużej, więc warto
        postarać się o dziecko w dniach płodnych przed owulacją. Są też jakieś naukowe
        metody polegające na wyznaczeniu polaryzacji elektrycznej komórki jajowej, ale
        o tym to już nic nie wiem .
    • pumbaa Re: sposób na dziewczynkę 15.05.03, 10:06
      A słyszałaś o diecie - sód i potas na chłopca a wapń i magnez na dziewczynkę. U
      mnie się sprawdziło - mam chłopca i dziewczynkę, dokładnie tak, jak się
      odżywiałam (miałam faze na jogurty, czekolade - poczęła się córa, a gdy naszło
      mnie na pomidory - uff, nie mogłam przeżyć dnia bez pomidora, zupy pomidorowej
      lub soku - poczeliśmy synka). No ale ja mam czasem takie dziwne napady
      żywieniowe, utrzymujące się kilka tygodni. Nic nie robiłam 'na siłę'.
      Pozdrawiam anuś
      • sugar_mama_danielcia Re: sposób na dziewczynkę 16.05.03, 11:05
        Ja też słyszałam o diecie potasowej i wapniowej. Myślę, że jak już chce się
        planować (Ja bym chyba bała się rozczarowania. Niech natura sama zaplanuje!!!)
        to najskuteczniejsza jest metoda eliminacji X i Y. Czyli jak na dziewczynke to
        sex 5-3 dni przed owulają. Na chłopca najlepiej dzień przed, w dzień lub jeden
        po owulajci. Ja sama mam męża informatyka, który spłodził mi uroczego
        Danielka smile. I chwała mu za to.

Sugar
        • silije.amj Re: sposób na dziewczynkę 16.05.03, 15:22
          Ja tam jednak głosuję za informatykami wink Przynajmniej w naszej rodzinie
          bliższej i dalszej się zgadza, same dziewuszki smile)) Inne grupy zawodowe to
          anestezjolodzy, hutnicy i piloci. Ale tak na serio to z duuuuużym dystansem
          trzeba podchodzić do każdej metody, nawet do tej najlogiczniejszej, z czasem
          owulacji.
    • aagacia Re: sposób na dziewczynkę 16.05.03, 20:37
      dziewczyny moje kochane:sposob dwukrotnie sprawdzony i testowany:maz ma dwie
      corysmile
      non stop bez ustanku i na okraglo uprawiac seksik a wtedy dziewczynka murowanasmile
      dlaczego?w mniejszej ilosci nasienia dluzej zyja plemniki z chromosomem X czyli
      dziewczynkismilei latwiej impobic te meski i polaczyc sie z jajeczkiem.
      gorzej jak bedziemy chcieli zrobic chlopaka winkbo wtedy trzeba bedzie spasowacsmile
      no to do roboty!
      buziaki
      • sugar_mama_danielcia Re: sposób na dziewczynkę 16.05.03, 21:40
        Hmm....no myśmy właśnie ciężko 'pracowali' nad naszym maleństwem. I wyszedł
        Danielcio!!!! Ale to może właśnie ten wyjątek potwierdzający regułę wink

Sugar
        • dosiamamafilipa Re: sposób na dziewczynkę 16.05.03, 22:22
          hej
          jest na www.bajbus.pl taki chinski kalendarz
          u nas sie sprawdzil i u wiekszosci znajomych rownierz
          powodzenia
          dorota
    • ehhermiona Re: sposób na dziewczynkę 16.05.03, 22:46
      Dawno, dawno temu ktoś, może nawet Hipokrates powiedział coś w tym
      rodzaju: "jeśli chcesz mieć córkę, zbliż się do swojej żony zaraz po ustaniu
      krwawienia miesięcznego i traktuj ją dobrze codziennie, aż do utraty swoich
      męskich sił; jeśli chcesz mieć syna, zbliżaj się do swojej żony tylko w te dni,
      kiedy ona sama tego chce". Potwierdzałoby to "ludową mądrość", że tylko
      prawdziwi meżczyźni mają córki - czyli tacy, którzy byli w stanie "traktować
      dobrze" swoje żony przez cały miesiąc.
      No, ale jak to interpretować, jak ma się i córkę, i syna, i to w dodatku z tym
      samym mężem? Cóż, nawet mąż się kiedyś starzeje...wink
      A tak naprawdę to lepiej korzystać z innej ludowej mądrości "ważne, żeby zdrowe
      było" smile)))))
    • grajka11 Re: sposób na dziewczynkę 19.05.03, 11:43
      Popieram spróbować z kalendarzykiem chińskim (www.bajbus.pl) u mnie sprawdziło
      się po fakcie z córką, a z drugim wzięłam go pod uwagę plus druga faza cyklu i
      synuś jak się patrzy.
      Ważne aby wiek kobiety w dniu zapłodnienia był brany wg dokładnej daty
      urodzenia a nie rocznika. U nas wśród znajomych sprawdzalimy po fakcie i
      większości się sprawdziło ok. 90%, ale to 10% to może być błąd albo lat żony
      albo miesiąca zapłodnienia.
      Acha miałam straszny apetyt na śledzie, które jadłam kilka miesięcy przed
      zajściem i do czasu jak mogłam jeść w czasie ciąży (ok. 2 mies.) To apropo
      diety.
      Pozdrawiam i życzę zdrowej pociechy.
      Grajka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka