Dodaj do ulubionych

Grubasy do kanałów

01.05.07, 19:13
Czy jeśli ktoś ma nadwagę to powinien przebywać w domu dopóki nie schudnie?
Ewentualnie wychodzić nocą, żeby nie urażać wrażliwych estetycznie? Wkurza
mnie brak szacunku dla osób z nadwagą. Osoba postronna przecież nawet nie wie
z jakiego powodu ktoś jest gruby, a nawet jeśli z lenistwa, to co? Jest jakimś
podczłowiekiem? Nie wolno się śmiać z Murzynów czy Żydów ale z grubych można?
Czy naprawdę kobiecość kończy się na rozmiarze 38? A co z Kate Winslet czy Liv
Taylor? Albo z naszą polską Joanną Liszowską? Ja uważam je za piękne, a Wy?
Obserwuj wątek
    • rita75 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 19:17
      czy grube jest piekne?

rzecz gustu, ale na pewno niezdrowe
      • renia1807 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 19:23
        w czasach Rubensa grubasy były w modziesmile
        img368.imageshack.us/img368/4986/trzygracje163638pradomadryt0mw.jpg
        • shady27 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 19:25
          renia1807 napisała:

> w czasach Rubensa grubasy były w modziesmile
          > img368.imageshack.us/img368/4986/trzygracje163638pradomadryt0mw.jpg

o fuuuujjjj, chwala bogu te czasy minely, co nie znaczy ze wieszaki typu kate moss mi sie podobaja.
    • escribir Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 19:20
      No akurat Liszowska to guzik piękna, ale jej rozmiar nie ma nic do tego. wink

Sama mam rozmiar 50-52 i g... powinno to innych interesować dlaczego i co (i
      czy w ogóle) robię coś w temacie odchudzania.
      Moim zdaniem bardziej nieestetyczne jest palenie papierosów.
      • kattkak Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 19:27
        escribir napisała:

> .... Moim zdaniem bardziej nieestetyczne jest palenie papierosów.

Kwestia gustu.
        JA zupełnie odwrotnie.
        Nic nie mam do ludzi otyłych.
        Otyłość nie jest dla mnie estetyczna.
    • vibe-b Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 19:30
      mamameg napisała:

> Czy jeśli ktoś ma nadwagę to powinien przebywać w domu dopóki nie schudnie?
      > Ewentualnie wychodzić nocą, żeby nie urażać wrażliwych estetycznie? Wkurza
      > mnie brak szacunku dla osób z nadwagą.

Moze w domu siedziec to niekoniecznie, ale w kazdym razie nie uprzykrzac innym
      zycia swoim wielkim cialem. Mam na mysli osoby skrajnie otyle w srodkach
      komunikacji na przyklad, kiedy grubas tarasuje przejscie/wyjscie. Albo jak sie
      grubas dosiada w pociagu/autobusie to kurde, lepiej od razu nogi za pas brac
      jak sie nie chce byc zwalcowanym.
      • rita75 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 19:32
        Mam na mysli osoby skrajnie otyle w srodkach
        > komunikacji na przyklad, kiedy grubas tarasuje przejscie/wyjscie

albo gdy zajmuje dwa miejsca siedzace- powinien podwojnie placic za bilet
        wink
    • kasia2721 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 19:33
      Ja nosze rozmiar 44 i szczerze zwisa mi czy to sie komuś podoba czy nie!!
    • monia145 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 19:46
      Ale lenistwa w naszej kulturze nie akceptujemy, prawda?
      Nie będziemy przyklaskiwać matce, która z lenistwa i niczego więcej nie myje
      swojego dziecka, czyż nie?
      Wiesz, gdybym miała dobrą znajomą i na 100% wiedziała, że to jej gnuśność i
      niechęć do wyrzeczeń jest powodem jej otyłości a ona sama cierpi z powodu
      swojego wyglądu, nie omieszkałabym powiedzieć, co o tym sądzę. Tym bardziej, że
      większość znanym mi grubasów bez przerwy narzeka na swoja tuszę a między jednym
      jękiem a drugim podjada ochoczo batoniki. Mnie to drażni, ale nic nie mówię, bo
      tak naprawdę mało mnie to obchodzi, co ktoś robi ze swoją figurą, wątrobą,
      żołądkiem, jelitem grubym, sercem itp.

Natomiast przybliżone przez Ciebie osoby, dziwnym trafem jakos wcale nie
      przypominaja grubasek , które codzinnie widuje w swojej pracy...założę sie, że
      taka Liv Tyler przez wiekszośc ze zwykłych ludzi nie zostałaby zaliczona w
      poczet puszystych, ale wariacja Hollywood na temat tuszy, czyni z niej
      tą "grubą".
    • hexella Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 19:49
      Ale kogo razi widok takich osób, mnie nie.
      Co mi do tego, że ktoś ma kłopoty z wagą, z mojej lodówki nie wyjadawink

Może wogóle pozwolić by po ulicach paradowały tylko pięknolice pannice i
      przystojni chłoptysie, bo ci mniej urodziwi mogą urazić czyjeś wysublimowane
      poczucie estetyki.
      • wjw2 Taaa... i autobusy tylko dla szczupłych i pięknych 01.05.07, 20:30
        Czy to Wam czegoś nie przypomina?
    • moofka Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 19:57
      ale o jakim stopniu grubasostwa mówimy?
      liszowska? kate winslet?
      tak wygladają normalne zdrowe kobiety to naturalne i mnie sie podoba, ze jako
      symbol seksu i urody lansuje sie kobiete z tylkiem i cyckiem, a nie
      anorektyczny zabiedzony wieszak - bo to drugie jest szkodliwe
      one sa ładne i kobiece i te z podlinkowanego rubensa rubensa tez smile
      natomiast grubas gruby prawdziwie zaczyna sie gdzies od manna i joanny bartel -
      chociaz ona tez jest calkiem apetyczna babka smile
      mam takie spostrzezenie, ze w takim okolomenopauzalnym wieku kobieta lepiej
      wyglada jak ma troche wiecej puszystosci niz szkieletu
      • mamaroksany Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:05
        no cudnie wygląda kobieta rozmiaru 48 w obcisłych biodrówkach ze złotym paskiem
        oddzielającym dość mocno część górną i dolną, brzuch niczym lawa wulkaniczna
        spływa i leje się, nie mówiąc o przykrótkiej bluzeczce naciąganej co chwila
        żeby przypadkiem ktoś coś nie zobaczył smile

Nie mam nic przeciwko ludziom otyłym, czasem choroba czasem lenistwo jest
        przyczyną ale nie lubię jak osoba otyła ubierze się na wzór rozmiaru 36 bo to
        wygląda po prostu mało estetycznie. Sama kiedyś nosiłam rozmiar 44 i powiem
        szczerze, że się źle z tym czułam jednak nie zawsze ma się na tyle silną wolę
        żeby schudnąć te 20 kg i wyglądać wg tzw standardów.

Ale do kanałów??? neeee, Ludzie otyli są weselsi od chudzielców i mają dość
        specyficzne poczucie humoru.

Pozdrawiam wszystkich "grubasków"
        • balbinka01 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:23
          a ja nie lubie chudych laluni w różowych kieckach.... co to ma do rzeczy? chudy
          czy gruby? nawet jak jest leniwy i przez to ktos tyje - MA DO TEGO PRAWO, czyż
          nie?
          • vibe-b Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:26
            balbinka01 napisała:

> a ja nie lubie chudych laluni w różowych kieckach.... co to ma do rzeczy?
            chudy
            >
            > czy gruby? nawet jak jest leniwy i przez to ktos tyje - MA DO TEGO PRAWO,
            czyż
            > nie?

smile)
            no pewnie. tylko ze z otyloscia powiazane jest szereg chorob w tym
            pierwszorzedna cukrzyca. Za leki dla cukrzykow, w tym tych, ktorzy sobie sami
            ja zafundowali placa rowniez szczupli tongue_out
            • balbinka01 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:30
              i na tym polega rola państwa - kazdy - gduby czy chudy ma jakies grzeszki na
              sumieniu. jedni palą i potem chorują, drudzy nie jedza warzyw i owoców i też
              chorują, trzeci wspina się po górach nierozwaznie i w szpitalu ląduje itd......
              Trochę tolerancji!!!! Kto jest bez winy niech pierwszy... tralalala.... a
              bezdzietny powie Ci, że on nie ma zamiaru płacić na twoje dziecko... a
              dzieciaty, ze jego dziecko bedzie płacić na bezdzietnego... tak patrząc mozna
              dojść do absurdów...
              • vibe-b Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:33
                balbinka01 napisała:

> i na tym polega rola państwa - kazdy - gduby czy chudy ma jakies grzeszki na
                > sumieniu. jedni palą i potem chorują, drudzy nie jedza warzyw i owoców i też
                > chorują, trzeci wspina się po górach nierozwaznie i w szpitalu ląduje
                itd......
                >
                > Trochę tolerancji!!!! Kto jest bez winy niech pierwszy... tralalala.... a
                > bezdzietny powie Ci, że on nie ma zamiaru płacić na twoje dziecko... a
                > dzieciaty, ze jego dziecko bedzie płacić na bezdzietnego... tak patrząc mozna
                > dojść do absurdów...

Wiedzialam, ze tak skomentujesz tongue_outP, Boze jacy ludzie sa przewidywalni tongue_out
                jasne, ze to wszystko prawda, o czym piszesz, ale z tego samego powodu moge nie
                znosic palaczy, co i grubasow- i jedni i drudzy sa - tak na oko- 10 krotnie
                wiekszym obciazeniem dla systemu zdrowia ni ja.
                • balbinka01 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:38
                  NA RAZIE. Skąd wiesz, ze tak bedzie zawsze hę? i skąd wiesz, ze te grubasy sa
                  takim obciązeniem? jedni może tak, drudzy nie! Wszystkich wrzucasz do jednego
                  wora? a wiedziałaś, ze tak napisze, bo to jest logiczne, wiedziałaś, ze
                  napisałaś delikatnie mówiąc bzdurę - przynajmniej w miare inteligentna jesteś,
                  zeby to wiedziećwink palaczy możesz nie znosic, bo jednak trują, grubaski żadnej
                  krzywdy Ci nie robią. Równie dobrze możesz napisac, ze nie znosisz Murzynów, bo
                  smierdzą i nie znosisz czarnej gęby - na kogo wtedy wyjdziesz? ale po grubasach
                  możesz jezdzić tak?
                  • vibe-b Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:42
                    balbinka01 napisała:

> NA RAZIE. Skąd wiesz, ze tak bedzie zawsze hę? i skąd wiesz, ze te grubasy sa
                    > takim obciązeniem? jedni może tak, drudzy nie! Wszystkich wrzucasz do jednego
                    > wora? a wiedziałaś, ze tak napisze, bo to jest logiczne, wiedziałaś, ze
                    > napisałaś delikatnie mówiąc bzdurę - przynajmniej w miare inteligentna
                    jesteś,
                    > zeby to wiedziećwink palaczy możesz nie znosic, bo jednak trują, grubaski
                    żadnej
                    > krzywdy Ci nie robią. Równie dobrze możesz napisac, ze nie znosisz Murzynów,
                    bo
                    >
                    > smierdzą i nie znosisz czarnej gęby - na kogo wtedy wyjdziesz? ale po
                    grubasach
                    >
                    > możesz jezdzić tak?

Uspokoj sie, mam wrazenie ze ci sie cisnienie podnioslo. Tak jak grubasy maja
                    prawo tyc, tak ja mam prawo nie lubic grubasow. Ze sztandarami na ulice nie
                    wychodze,ale kochac nie musze. Kapish?
                    • balbinka01 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:46
                      Nie, nie rozumiem, nie kapuję, nie pojmuje... Ten twój tekst:

"Moze w domu siedziec to niekoniecznie, ale w kazdym razie nie uprzykrzac innym
                      zycia swoim wielkim cialem. Mam na mysli osoby skrajnie otyle w srodkach
                      komunikacji na przyklad, kiedy grubas tarasuje przejscie/wyjscie. Albo jak sie
                      grubas dosiada w pociagu/autobusie to kurde, lepiej od razu nogi za pas brac
                      jak sie nie chce byc zwalcowanym." - jest tak wulgarny, że faktycznie podniósł
                      mi ciśnienie, bo w przeciwieństwie do Ciebie nie patrze na ludzi lekceważąco -
                      wszystko jedno jak wygladają.
                      • vibe-b Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:49
                        balbinka01 napisała:

> Nie, nie rozumiem, nie kapuję, nie pojmuje... Ten twój tekst:
                        >
                        > "Moze w domu siedziec to niekoniecznie, ale w kazdym razie nie uprzykrzac
                        innym
                        >
                        > zycia swoim wielkim cialem. Mam na mysli osoby skrajnie otyle w srodkach
                        > komunikacji na przyklad, kiedy grubas tarasuje przejscie/wyjscie. Albo jak
                        sie
                        > grubas dosiada w pociagu/autobusie to kurde, lepiej od razu nogi za pas brac
                        > jak sie nie chce byc zwalcowanym." - jest tak wulgarny, że faktycznie
                        podniósł
                        > mi ciśnienie, bo w przeciwieństwie do Ciebie nie patrze na ludzi lekceważąco -

> wszystko jedno jak wygladają.

Wulgarny? Wulgarna to byla jedna 150 kilowa paniusia, ktora mnie prawie
                        zgniotla swoim wielkim tylkiem jak kolo mnie usiadla z rozmachem. Dlaczego ma
                        mi sie to podobac? Podobalo by sie tobie?
                        • balbinka01 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:50
                          nie mówię o PODOBANIU SIĘ - mówię o lekceważeniu i uważaniu siebie za lepszym
                          BO szczuplejszym... żenada...
                          • vibe-b Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:54
                            balbinka01 napisała:

> nie mówię o PODOBANIU SIĘ - mówię o lekceważeniu i uważaniu siebie za lepszym
                            > BO szczuplejszym... żenada...

Nie chodzi o to, iz uwazam sie za lepsza. Ale ja w zaden sposob nie naruszam
                            czyjejs nietykalnosci (doslownie). Nie zycze sobie zatem, by ktos na mnie
                            pokladal swoj tylek. Bo to jest obzrydliwie nieprzyjemne.
                            • balbinka01 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:01
                              Miałam koleżanke, która utyła i to bardzo, BO zazywała leki - rozumiesz? nie
                              żażywała leków, BO była gruba, tylko odwrotnie. Czy osoby na wózkach
                              inwalidzkich też Ci przeszkadzają, bo Twoją nietykalność naruszają? bo zajmuja
                              dwa miejsca w autobusie? Poszkodowana byłaś? trzeba było iść na obdukcję do
                              szpitala...
                              • vibe-b Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:05
                                balbinka01 napisała:

> Miałam koleżanke, która utyła i to bardzo, BO zazywała leki - rozumiesz? nie
                                > żażywała leków, BO była gruba, tylko odwrotnie. Czy osoby na wózkach
                                > inwalidzkich też Ci przeszkadzają, bo Twoją nietykalność naruszają? bo
                                zajmuja
                                > dwa miejsca w autobusie?

Twoja kolezanka zazywala byla gruba bo zazywala leki, ok. Jakies 95 % jest
                                grubych z obzarstwa.
                                I nie, inwalidzi mi nie przeszkadzaja. Co jeszcze wyciagniesz jako argument Bo
                                miecz ci sie juz stepil jak widze.
                                • balbinka01 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:08
                                  a dlaczego inwalidzi Ci nie przeszkadzają? wiekszośc z nich jest na wózkach z
                                  własnej głupoty - bo nie uważali i skakali w niedozwolonych miejscach do wody,
                                  bo jechali za szybko itd - przeciez tarasuja wejście, nie? czym sie róznia od
                                  ludzi wiekszych od Ciebie? spreczysz sobie w każdym zdaniu...
                                  • monia145 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:10
                                    No nie wiem czy większość..z moich doświadczeń wynika, że to choroba
                                    najczęściej przykuwa ludzi do wózków...
                                  • wjw2 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:11
                                    i jeszcze wózki dziecięce też tarasują przejście w autobusie, osoby starsze o
                                    lasce, o kulach też
                                  • vibe-b Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:11
                                    balbinka01 napisała:

> a dlaczego inwalidzi Ci nie przeszkadzają? wiekszośc z nich jest na wózkach z
                                    > własnej głupoty - bo nie uważali i skakali w niedozwolonych miejscach do
                                    wody,
                                    > bo jechali za szybko itd - przeciez tarasuja wejście, nie? czym sie róznia od
                                    > ludzi wiekszych od Ciebie? spreczysz sobie w każdym zdaniu...

Inwalidzi nie moga nic zrobic by wyzdrowiec. Ktos kto sie obzera moze przestac -
                                    ma na to szanse kazdego dnia. Chryste panie! Obzarstwo toc grzech.
                                    • balbinka01 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:16
                                      a może wlasnie ten grubas, który tak Cie staranował - postanowił się odchudzać
                                      i toczy ciężka walke o to? a może jest chory nie z własnej winy, jak moja
                                      koleżanka? to nie ma dla Ciebie znaczenia? jesteś az tak bez serca? Czyli
                                      denerwuje Cie to, ze ktos nie wybrałby tak, jak sobie tego zyczysz?
                                      • vibe-b Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:18
                                        balbinka01 napisała:

> a może wlasnie ten grubas, który tak Cie staranował - postanowił się
                                        odchudzać
                                        > i toczy ciężka walke o to? a może jest chory nie z własnej winy, jak moja
                                        > koleżanka? to nie ma dla Ciebie znaczenia? jesteś az tak bez serca? Czyli
                                        > denerwuje Cie to, ze ktos nie wybrałby tak, jak sobie tego zyczysz?

Ja im z calego serca zycze powodzenia. I naprawde, walory wizualne tez sa mi
                                        zupelnie oboejetne. Ja bym tylko sobie zyczyla, by nikt otyly nie siadal na
                                        mnie. Ja waze tylko 45 kg i jestem krucha smile
                                        • balbinka01 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:21
                                          tak, pani usiadła NA TOBIE - gdyby tak było technicznie rzecz umując - nie
                                          bylabys w stanie kulturalnie wstac i odejść... Kobieto, zastanów sie, co
                                          piszesz... a jeśli usiadła i było Ci po prostu ciasno - cóż... wiele razy mi
                                          sie to zdarzało i to z osobami szczupłymi w tłumie...
                                          • vibe-b Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:24
                                            balbinka01 napisała:

> tak, pani usiadła NA TOBIE - gdyby tak było technicznie rzecz umując - nie
                                            > bylabys w stanie kulturalnie wstac i odejść... Kobieto, zastanów sie, co
                                            > piszesz... a jeśli usiadła i było Ci po prostu ciasno - cóż... wiele razy mi
                                            > sie to zdarzało i to z osobami szczupłymi w tłumie...

Nie, nie bylo mi po prostu ciasno, rozplaszczylam sie na szybie. Dzieki temu
                                            przezylam tongue_out. Wez, nie mow mi, ze rozplaszczanie na szybie to rzecz latwo
                                            tolerowalna, bo sie zadlawie moim czarnym chlebkiem.
                                            • balbinka01 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:29
                                              dobrze, ze Ciebie to bawi.......koniec dyskusji z Toba....
                        • wjw2 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:53
                          > Wulgarny? Wulgarna to byla jedna 150 kilowa paniusia, ktora mnie prawie
                          > zgniotla swoim wielkim tylkiem jak kolo mnie usiadla z rozmachem. Dlaczego ma
                          > mi sie to podobac? Podobalo by sie tobie?

Jak Ty to przeżyłaś bidulko???
                          Policję wezwałaś?
                          Powiedziałaś jej coś "uprzejmie" do słuchu?
                          • vibe-b Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:55
                            wjw2 napisała:

> > Wulgarny? Wulgarna to byla jedna 150 kilowa paniusia, ktora mnie prawie
                            > > zgniotla swoim wielkim tylkiem jak kolo mnie usiadla z rozmachem. Dlaczeg
                            > o ma
                            > > mi sie to podobac? Podobalo by sie tobie?
                            >
                            >
                            > Jak Ty to przeżyłaś bidulko???
                            > Policję wezwałaś?
                            > Powiedziałaś jej coś "uprzejmie" do słuchu?

Jestem kulturalna, wiec po prostu wstalam i odeszlam. I kto byl poszkodowany w
                            tejze sytuacji?
                            • wjw2 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:09
                              > Jestem kulturalna,

Taaak, dałaś temu świadectwo w postach powyżej....
                              • vibe-b Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:15
                                wjw2 napisała:

> > Jestem kulturalna,
                                >
                                >
                                > Taaak, dałaś temu świadectwo w postach powyżej....

Twierdzisz, ze odejscie bez slowa po przywaleniu przez tylek przez kogo innego
                                nie jest wyrazem kultury? A zatem co zrobilaby osoba kulturalna? Moze polozyla
                                nogi tego kogos na swoich kolanach?
                                tongue_outP
                                • wjw2 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:17
                                  Widzę problemy ze zrozumieniem tekstu czytanego
                                  • vibe-b Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:19
                                    wjw2 napisała:

> Widzę problemy ze zrozumieniem tekstu czytanego

A ja widze kogos kto chce sobie popisac z nudow i przy tym wykazac sie
                                    bystroscia i elokwencja.

tongue_out
                                    • wjw2 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:22
                                      Brak argumentów?

Bez odbioru
                                      • vibe-b Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:25
                                        wjw2 napisała:

> Brak argumentów?
                                        >
                                        > Bez odbioru

Nareszcie smile
              • asia_i_p Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:34
                Dzięki, dzięki, dzięki! Trochę zdrowego rozsądku jest takie ożywcze. . .
            • hexella Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:42
              vibe-b napisała:

> smile)
              > no pewnie. tylko ze z otyloscia powiazane jest szereg chorob w tym
              > pierwszorzedna cukrzyca. Za leki dla cukrzykow, w tym tych, ktorzy sobie sami
              > ja zafundowali placa rowniez szczupli tongue_out

Tak na prawdę najwięcej zapłacimy za choroby cywilizacyjne, w tym także te
              związane ze stresem.
              Do kogo mieć o to pretensje?
              • vibe-b Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:46
                hexella napisała:

> vibe-b napisała:
                >
                >
                > > smile)
                > > no pewnie. tylko ze z otyloscia powiazane jest szereg chorob w tym
                > > pierwszorzedna cukrzyca. Za leki dla cukrzykow, w tym tych, ktorzy sobie
                > sami
                > > ja zafundowali placa rowniez szczupli tongue_out
                >
                > Tak na prawdę najwięcej zapłacimy za choroby cywilizacyjne, w tym także te
                > związane ze stresem.
                > Do kogo mieć o to pretensje?

Tu nie chodzi o wymierzanie pretensji przeciw komukolwiek. Zwrocilam tylko
                uwage, ze tycie spoleczenstw, jak i propagowanie "prawa do tycia" moze miec
                tylko negatywne konsekwencje. Nie widze pozytywow.
                • balbinka01 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:04
                  Nikt tutaj nie przeczy, ze powinno się propagować zdrowy tryb zycia... mylisz
                  pojęcia
                  • sowa_hu_hu Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:07
                    ja proponuje do kanałów wszystkich którzy odstają - grubasów ,chudych (bo
                    chudzi moga przeciez w tramwaju pokaleczyć swoimi wystającymi kośćmi ,no i
                    niepełnosprawnych tez bo ci przecież tez zajmują dużo miejsca w autobusie...)
                    • joasiiik25 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:13
                      sowa ty jak juz cos powiesz.....

a ty do jakiej "grupy" sie zaliczasz?
    • headonshoulders Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:00
      ja bylam swojego czasu "gruba" przy wzroscie 167cm wazylam 70 kg. Teraz waze 54 kg i zycie jest
      prostsze. Zarowno osobiste jak i profesjonalne. Gruba bylam ( tak jak w 90% przypadkow) z lenistwa.

Nie czuje sympatii do grubasow bo wiem ze to po prostu brak motywacji.
      Ostatnio gruba kolezanka mimo iz ma super kwalifikacje, nie dostala wymarzonej pracy. Po prostu
      podejrzewam wydala sie pracodawcy osoba leniwa i bez motywacji.
      • joasiiik25 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:03
        nic nie ma przeciw otylosci innych
        jezeli otyla osoba ubiera sie zgodnie ze swoim faktycznym rozmiarem ubran
        a nie zaklada o 3 roz mniejsze.....
        wyglada kosmicznie smieszniesmile
        • myelegans Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:28
          Bardzo lubie zdania zaczynajace sie od "nic nie mam do
          grubasow/gejow/lesbijek/Arabow/Murzynow itd itp, byleby ..... "

A moze grubej osobie zwisa i powiewa czy wyglada smiesznie, czy mniej
          smiesznie. Dlaczego ma jej to ograniczac zycie, np. na plazy nie moze nosic
          kostiumu, wiec na plazy grubych nie powinno sie wpuszczac, zeby nie razic uczuc
          estetycznych chudziakow.
          Mieszkam w USA wiec widok ludzi otylych, z nadwaga, chorobliwie utytych w
          roznym przekroju rasowym, genderowym i wiekowym mam przeglad na codzien.
          Promotor mojej pracy doktorskiej mial okolo 200kg, widzialam go w szortach na
          basenie, jest dziekanem, czodziennie o 5 rano jest juz w gymie, i wiem, ze bylo
          mu w zyciu 100 razy trudniej do czegokolwiek dojsc niz komus w rozmiarze M.
          W koncu poddal sie operacji redukcji zoladka, ze wzgledow zdrowotnych nie
          estetycznych. Jak przyjechalam z nim do Polski na zjazd, ludzie nas wytykali
          palcami, zatrzymywali sie, i ogladali jak malpe cyrkowa. Bylo mi wstyd.

Mnie estetycznie to zwisa czy ktos chodzi w legginsach i krotkiej spodniczce i
          co mu sie gdzie wylewa. Wazniejsze tutaj jest zdrowie i to powinno byc glowna
          motywacja.
          • joasiiik25 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:31
            wiesz po to sa lusterka
            a my zyjemy NIE W USA a w PL
            tu sa inne standardy smile
            w USA to sa same kobiety przy kosci-wiec ich widok w bikini nikogo nie dziwismile
            tutaj natomiast moze albo razic albo szokowac albo smieszyc

nadal sie upieram,ze kobieta powinna sie ubierac zgodnie z jej walorami a nie
            kupowac 3 razy mniejsze ubrania
            bo moze wtedy nikt nie zauwazy jej walkow
            • wjw2 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:35
              joasiiik25 napisała:

> wiesz po to sa lusterka
              > a my zyjemy NIE W USA a w PL
              > tu sa inne standardy smile

A tak konkretnie, to jakie inne standardy w PL obowiazują????
            • myelegans Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:35
              Tak, bylas, widzialas, tu sa same grubasy i przy kosci, innych nie ma.
              wiesz, kto jest najgrubszy?
              A ja nadal twierdze, ze niech sobie nosza co chca, jezeli sie w tym dobrze
              czuja, za nikim na ulicy sie nie ogladam i na nikogo widok nie spluwam.
              • joasiiik25 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:38
                wiesz ja tez sie za nikim nie ogladam,ani na nikogo nie plujesmile
                najwyzej sie w duchu posmieje.....
                ale przejde obojetnie
            • hexella Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:38
              Standardy?
              Gdzie Ty mieszkasz? Na ulicach mojego miasta spotkasz wielu otyłych ludzi!
              Do dziś nie wiedziałam, że to razi tak wielu z Was...uncertain
              • myelegans Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:55
                Za to w Polsce do rzadkosci nalezy widok wysportowanego/umiesnionego
                niezdzialalego, z plaskim brzuchem 45-50 latka
                Kazdy medal ma dwie strony i uogolniac tu nie nalezy
                • lola211 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 22:19
                  Tyz prawda.
                  Najczesciej sflaczale toto, smierdzace piwskiem i z ubytkami w uzebieniu.Na
                  szczescie coraz mniej wasatych na ulicach, to juz jakies swiatełko w tunelusmile.
    • elza78 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:14
      IMO ideal kobiecego piekna jest w tej chwili spaczony, pewnie wyjde na
      homofoba, ale mysle ze w tym momencie orientacja seksualna projektanta
      (wiekszosc meskiej czesci projektantow mody to homoseksuaisci) wielki wplyw na
      ksztaltowanie takich a nie innych wzorcow kobiecego piekna - czyli
      bezbiusciastych, bezdupnych wieszakow podobnych jak najbardziej do mlodych
      chlopcow, ktore od kilkudziesieciu lat opanowaly wybiegi najwiekszych kreatorow
      mody...
      gdzie jest Marylin Monroe ze swoim 42/44 sie pytam, z mega seksownym wcieciem w
      talii kolosalna jak na dzisiejsze czasy pupa i ogromnym biustem - niepodwazalny
      symbol seksu ??
      kobiet apowinna byc kobieta a od kobiecosci wymaga sie "tego" i "owego" na
      swoim miejscu smile
      zeby nie bylo nie pisze o kims kto zapuscil sie do tego stopnia ze wazy 300
      kilo smile
      • buggi21 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:20
        ot i polska tolerancja,grubas powinien placic za 2 miejsca w autobusie,a
        projektanci mody to geje...brak slow.Dajcie spokoj przy swiecie.Na szczescie
        juz nie mieszkam w Polsce,nasz brak wyrozumialosci dla ludzi innych niz my sami
        jest slawny na calym swieciesad((
        • elza78 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:29
          buggi o co ci chodzi, ja do gejow nic nie mam smile ale uwazam ze w tym akurat
          wypadku orientacja ksztaltuje wzorzec to chyba logiczne prawda, czy sie nei
          zgodzisz??
          • buggi21 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:31
            nie zgodze sie,nie wiem co ma orientacja seksualna do ksztaltowania wzorcow w
            modzie?Tzn.,ze projektanci nie bedacy gejami projektuja na grusze babki,a geje
            za wieszaki?
            • elza78 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:40
              wiesz bez sensu jest sie o to spierac, to moja opinia - ze w tym wypadku akurat
              ma to wplyw na takie a nie inne postrzeganie "piekna" smile bo jak to mowia
              wszystko jest wzgledne, ale to ze tak twierdze nie znaczy ze nienawidze gejow
              bo juz wychodzi na to ze uzyje sie gdzies slowa "gej" i jest sie homofobem -
              dziwne myslenie smile
              w ogole co przyszlo ci do glowy zeby porownac moja wypowiedz z wypowiedzia o
              scisle negatywnym przeslaniu o podwojnym bilecie w autobusie, bo nie wiem gdzie
              w mojej opini byla tak jawna agresja w kierunku gejow jak w tamtym poscie w
              stosunku do otylych?
            • lola211 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:04
              Ale to jest prawda.Spora czesc projektantow jest gejami i preferuja model im
              bliski- plaskie, chude modelki.To zadna tajemnica.
              • asia_i_p Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:11
                Podobno chodzi też o to, że na chudym każde ubranie dobrze wygląda i nie trzeba
                takich dużych umiejętności, żeby uszyć/zaprojektować coś fajnego.
                • lola211 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:14
                  I mniej materiału schodzismile.
    • asia_i_p Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:18
      No wiesz, takie czasy. Zdradą małżeńską absolutnie nie wypada się oburzać, bo
      to ciemnogród i świętoszkowatość, w ogóle kwestie moralne są śliskie, bo zawsze
      można być posądzonym o nietolerancję i moherowatość. A że jad gwałtownie domaga
      się ujścia, to zajmujemy się otyłymi, niewydepilowanymi, z popękanymi piętami,
      itp. itd., bo to już kwestia zdrowia, higieny, estetyki, a nie tolerancji, a to
      zawsze tak miło podzielić świat kreską na pół i znaleźć się po tej właściwej
      stronie. Smutne to jest.
      Myślę jednak, że coś drgnęło. Popularność aktorek, które wymieniłaś, kampania
      Dove sugerują, że kanon piękna się zmienia. To mnie cieszy, ale wolałabym, żeby
      zmieniał się sposób myślenia, żeby ludzie zrezygnowali z wyciągnia pochopnych
      wniosków i dowartościowywania się przez malowanie świata na czarno-biało. Żeby
      zauważyli, że prawdziwa tolerancja to po prostu dawanie szansy człowiekowi,
      nawet jeśli pewne jego cechy czy poglądy nam nie odpowiadają. Tolerancja
      ograniczona do listy "inna rasa, inne wyznanie, inna narodowość, inna
      orientacja seksualna", zresztą tolerancja ograniczona do jakiejkolwiek listy to
      tylko dobre wychowanie, a nie tolerancja.
    • ik_ecc Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:21
      Liv Tyler gruba?? Kate Winslet gruba? To normalne kobiety przeciez.
      Do grubasow nic nie mam, jakos tak sie sklada, ze moje dwie najblizsze
      przyjaciolki sa z tych puszystych, chodzilam kiedys z chlopakiem ktory mial
      mocna nadwage.
      Ale co mnie wkurza, to ich bezustanne jeki na temat jakie to sa grube i
      brzydkie i jak to chca schudnac i jak to mi jest latwo w zyciu, bo jestem
      szczupla, itd. Kurde, chcesz schudnac, to schudnij, tylko mi przestan jeczec.
      Nie chcesz schudnac - to sie zaakceptuj taka jaka jestes (ja cie akceptuje) i
      tez mi przestan jeczec. wink
    • triss_merigold6 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:22
      Yyy to osoby z nadwagą powinnam szanować za nadwagę?
      Ani Liszowska ani Winslet mi się nie podobają akurat i co z tego? Tak samo nie
      podoba mi się Kate Moss.
    • lola211 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:23
      Osoby grube i otyle nie podobaja mi sie i juz.Mam takie poczucie piekna, które
      sadło calkowicie dyskwalifikuje.Wiele niebrzydkich grubasow bylo by pieknymi
      osobami w normalnym, standardowym rozmiarze.Liv nawet jesli ma ciut wiecej tu i
      owdzie to nie jest jeszcze gruba.Popatrzcie natomiast na polska ulice- ile
      baleronów odzianych w obcisle ciuszki.
      • joasiiik25 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:25
        ja jestem za chuda....
        i nikt i nic tego nie zmienismile
        ale z tego powodu nie placze
        a zdanie innych mam daleko w d...

ale osoba otyla w super malych ubraniach wyglada nadal smiesznie
      • triss_merigold6 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:26
        Dla mnie otyłość zwłaszcza męska jest aseksualna. Taaa jasne... dusza, wnętrze,
        osobowość ale gruby facet mógłby być tylko moim kolegą.
        • lola211 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:31
          Mnie tez nie rajcuja takie gabaryty, miekkie ciała, wielkie brzuszyska, mam
          wrazenie, ze sa wiecznie lepiacy i spoceni.
          • triss_merigold6 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:33
            Nie wnikam jacy są. IMO aseksualni po prostu. Jakoś nie wierzę w to żeby gruby
            gość miał rewelacyjną kondycję w łóżku.
        • balbinka01 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:35
          a dla mnie TYLKO kolegami mogą być wszyscy faceci poza jednym , którego mam w
          domu i co przez to mam nie tolerowac reszty? jeden gruby, grugi z wąsem, trzeci
          z brzydkimi zebami, czwarty zle ubrany......i co? nie patrzę na nich przeciez
          jak na obiekty seksualne... ehhhhhhhh baby.....
          • triss_merigold6 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:38
            A co ma do tego tolerancja? Nie podobają mi się i już. Podobnie jak nie
            podobali mi się odjechani studenci filozofii.P
            Dla mnie jedyn z podstawowych kryteriów doboru partnera (nieważne na stałe czy
            na chwilę) jest wygląd.
            • elza78 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:42
              > Dla mnie jedyn z podstawowych kryteriów doboru partnera (nieważne na stałe
              czy
              > na chwilę) jest wygląd.

takie dosc "atawistyczne" smile)
              wracajac do tematu - mnie tez otyli mezczyzni nie pociagaja fizycznie
              • triss_merigold6 Atawistyczne :) 01.05.07, 21:55
                Nie wnikam w cudzy gust i nie komentuję głośno i publicznie cudzych wyborów.
                Moje są takie a nie inne - facet powinien być zbudowany jak młody bóg, bo tacy
                mnie kręcą. Czysta biologia.D
                • elza78 Re: Atawistyczne :) 02.05.07, 00:00
                  no wlasnie pisze triss, tak bylo od zarania dziejow poprostu ze wybieralo sie
                  tego "bardziej atrakcyjnego" to normalne wink
                  a skoro mezczyzna nie ma na tyle kondycji zeby zadbac o tusze... pomijam
                  choroby itp, to w jaki sposob zadba o kobiete i jej potomstwo wink
            • balbinka01 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:42
              aha - rozumiem, oceniasz ludzi na podtsawie tego, czy by Ci pasowali do wyra?
              hmmmmmmmmm......... cóż..... jestem dość oburzona, bo wymowa tych wszytskich
              wypowiedzi jest straszna - mnie ludzi otyłych - tych mocno otyłych żal
              strasznie, nigdy nie wiadomo, dlaczego ktoś ma taka tuszę - może chory, może
              mega nieszczęliwy...może inne powody... a może lubi jeść i wali go, co kto
              myśli. Może się nie podobac, ale zeby od razu z takim lekcewazeniem o nich
              pisać? wstyd....
              • lola211 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:57
                A tobie nie wstyd, ze tak do otyych podchodzisz? Myslisz, ze oni czekaja na
                twoja LITOSC? To dopiero jest ponizajace..
                • balbinka01 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:05
                  kto mówi o LITOŚCI???? ja mówie o zrozumieniu a nie potępieniu - widzisz
                  różnicę? a zal mi ich miedzy innymi dlatego, że spotykaja się z taka reakcją
                  jak wasza.
                  • lola211 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:09
                    Ty sama:

>mnie ludzi otyłych - tych mocno otyłych żal
                    strasznie

To nie jest litosc?

Nie spotykaja sie z reakcja, bo przeciez nie odsuwam sie z obrzydzeniem od
                    grubasa.Mam chyba prawo do preferencji estetycznych? Grube mi sie nie podoba
                    tak jak nie podobaja mi sie niscy faceci.A przeciez na glowe im nie pluje z
                    tego powodu.
                    • triss_merigold6 Uwielbiam Cię :) 01.05.07, 21:56
                      Taktaktak.
                      Niskich również nie preferuję ale nie pluję im na głowę dlatego, że są niscy.D
                      • lola211 Re: Triss 01.05.07, 22:15
                        big_grinD

tylko czekać, az nam zarzuca brak szacunku(!) dla niskopiennychtongue_out.
                        • triss_merigold6 Re: Triss 01.05.07, 22:20
                          Ja jestem niskopienna więc mam prawo mówić o kurduplach.P Chłop duży powinien
                          być.wink
              • triss_merigold6 Dokładnie tak 01.05.07, 21:53
                Mężczyzn którymi mogłam być zainteresowana jako kobieta oceniałam pod kątem
                tego czy by mi pasowali do wyra, jak byłaś uprzejma to określić.

Z mężczyzną grubym mogę się kolegować, rozmawiać z przyjemnością, iść na piwo
                etc. ale nie do łóżka. Takie dziwne?
    • omamamia1 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:24
      Mnie drażnią grubasy w stylu mojej koleżanki z pracy-165cm wzrostu,97kg
      wagi,ciagle miele gębą,z torebki wyłażą batony,kanapki,w ciagu dnia spada jej
      cukier więc wyskakuje na chwilę do lunch baru na parę hamburgerów lub kebaba
      mega,całe ubranie,które ma tylko jedno na zmianę bo jej na wyglądzie nie
      zależy,przepocone i ufajdane żarciem.Jest przy tym wszystkim cholernie głośna
      bo taki ma styl obrony i ciągle obgaduje wszystkie co ładniejsze koleżanki
      (zgrabne,chude i zadbane),że to dziwki,które prowokują wszystkich.Żal jej d...
      ściska,że ona od zawsze czyli od 38 lat jest sama w swojej tuszy(z obżarstwa) i
      złośliwości.Takich grubasów nie cierpię.
      • gania76 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:38
        A ja uważam "promowanie" grubasów za nienormalne. Nie mówię tu oczywiście o normalnych kobietach jak Kate Winslet czy Liszowska, bo tak wyglądają właśnie normalne kobiety, ale o trendzie, który rozwija się właśnie w USA i w Europie Zach. Grubi uważają się tam za prześladowaną mniejszość i walczą o swoje prawa, nie wiem czy pamiętacie jak było głośno o tym, że taki grubas występuje w "Zagubionych", że wreszcie grubasy pojawiły się na ekranie, itp. To prawda, że grubi ludzie stanowią coraz większą część społeczeństwa. Tylko - spójrzmy prawdzie w oczy - tolerancja grubości oznacza również tolerancję niezdrowego trybu życia, obżarstwa, i w końcu chorób związanych z otyłością. Łatwiej jest siedzieć z batonikiem czy z puszką piwa przed TV niż ruszyć cztery litery i poćwiczyć czy chociaż wyjsć na spacer z psem. U nas też już coraz częściej widać na ulicy grubasów, i to nie osoby po prostu mocno zbudowane, ale takie prawdziwe BigMaki (jak to określa mój mąż). Żal mi ich, bo to często młode dziewczyny, które cierpią z tego powodu. Ja się na takie coś nie zgadzam i w tym sensie nie toleruję grubasów. A pokolenie moich dzieci ma niestety ogromne szanse na grubość. Kiedyś nie było chipsów, coli, batoników itp., a tyje się niestety w 98% od jedzenia.
        • myelegans Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:44
          Nawyki zywieniowe wynosi sie z domu, z otylych dzieci wyrosna otyli dorosli. W
          tzw. krajach rozwinietych ludzie otyli, to ludzie gorzej wyksztalceni i
          biedniejsi. Jedzenie fastfoodowe i przerabiane jest tansze, a producenci
          fastfoodow zadbali o to, zeby "walory" smakowe byly uzalezniajace. W tej chwili
          najbardziej za otylosc wini sie .... coca cola i inne wysoko slodzone, gazowane
          swinstwa.
          • lola211 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:54
            > Nawyki zywieniowe wynosi sie z nawyki- ziemniaki, schabowy i surowka, tluste
            ssy, kluski.Chleb z maslem i czymstam,tluszcze zwierzece.Polska kuchnia, ktora
            raczej do najzdrowszych nie nalezy.I co? jedni maja problem z waga, a drudzy
            nie.
    • kirianna Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:44
      A mnie osoby grube nie przeszkadzają, ale wydaje mi się, że jest im trudniej w
      życiu niż osobom szczupłym. Tak jak ktoś pisał: wiecej chorób, stresu,
      kompleksy, trudności ze znalezieniem partnera, pracy,... A te problemy
      zaczynają się moim zdaniem od braku samoakceptacji.
      Zasmuca mnie fakt, jak ludzie piszą o ludziach szczupłych czy chudych:
      wieszaki, brak kobiecości, młodzi chłopcy.
      Można mieć rozmiar 32, 34, 36, 44, 48, 52 i wyglądać atrakcyjnie. To jest juz
      kwestia wnętrza potem.
      • hexella Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:47
        kirianna napisała:

> Można mieć rozmiar 32, 34, 36, 44, 48, 52 i wyglądać atrakcyjnie. To jest juz
        > kwestia wnętrza potem.

Jesooo! Ja nawet nie wiedziałam, że jest rozmiar 32wink
        I dlaczego pominęłaś atrakcyjność mojego rozmiaru 38, hę...?wink
        • kirianna Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:56
          oj przepraszam: 38, 40, 42, smile jeszcze. Ja zwykle noszę 36, ale ostatnio moje
          dupsko weszło do spódniczki 32 (taka praca fajna wink
        • lola211 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:06
          > I dlaczego pominęłaś atrakcyjność mojego rozmiaru 38, hę...?wink
          Bo to przeciez oczywiste, ze 38 MUSI byc atrakcyjne, w koncu to rozmiar
          najblizszy ideału.
          • hexella Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:09
            lola211 napisała:

> > I dlaczego pominęłaś atrakcyjność mojego rozmiaru 38, hę...?wink
            > Bo to przeciez oczywiste, ze 38 MUSI byc atrakcyjne, w koncu to rozmiar
            > najblizszy ideału.

Łał! smile))
      • crises Re: Grubasy do kanałów 02.05.07, 10:11
        Największy rozmiar, w którym można wyglądać atrakcyjnie, to 40/42, w zależności
        od budowy ciała. Powyżej zaczyna się strefa mastodontów i wygląda się
        tragicznie, bez względu na to, co się ma na sobie i bez względu na to, jakie
        się ma bogate wnętrze.
    • iziak80 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:49
      niewielki odsetek osób z nadwagą są otyłe przez chorobę. Większośc jest gruba bo
      wpieprza wszystko jak leci i wcale się nie rusza. I takie gadanie i obużanie się
      tych osób jest dla mnie śmieszne. jesteś gruba?? Bo tak chcesz, widocznie Ci to
      nie przeszkadza.
      Sorry, ale na kolor skóry, wyznanie a nawet preferencje seksualne często nie
      mamy wpływu, na swój wygląd i owszem. Przywołanie kraju grubasów czyli USA jako
      przykład tolerancji?? Jasne tam osoba szczupła to ewenement smile))
      I żeby było jasne, przez otyłośc rozumiem naprawde wysoki wskaźnik BMI,
      Liszowska czy Winslet to dla mnie normalne kobiety a dopiero z tego wątku
      dowiedziałam się, że Liv też jest uważana za grubasa smile

konkretnie odpowiadając, nie, nie razi mnie widok osób otyłych, ich sprawa.
      Jadąc do pracy zawsze widzę dziewczynę, na oko waży konkretnie koło setki, ale
      jest przy tym tak piękna, że te kilogramy zauważa człowiek na końcu. Piękna, to
      znaczy ma piękną twarz, jest zadbana i ubiera się stosownie do swojej sylwetki
      • umasumak Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:02
        iziak80 napisała:

> I żeby było jasne, przez otyłośc rozumiem naprawde wysoki wskaźnik BMI,
        > Liszowska czy Winslet to dla mnie normalne kobiety a dopiero z tego wątku
        > dowiedziałam się, że Liv też jest uważana za grubasa smile

Mnie też to zdziwiło, bo największy rozmiar jaki nosiła w życiu to 38, przy
        wzroście 176 bodajże, a ostatnio ponoć wlazła w kieckę 34... No grubas
        rzeczywiście ;-P. No ale ponoć teraz na wybiegach panuje moda na 32...
        >
        • lola211 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:11
          Ee, 38? To chyba nie europejska rozmiarowka.Liv czasami wyglada na takie 42,
          bardzo zreszta apetycznesmile.
      • l.e.a Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:12
        Jestem osobą chorującą, na sterydach od 6 miesięcy, nie mogę jeść owoców
        pestkowych ( żadnych !!! ) zero włoszczyzny, pomidorów, ogorków i papryki. Nie
        wolno mi jeść produktów z mąki żytniej, owsiannej, kukurydziannej.

Mam pytanie: skoro piszecie,że wszystko zależy od odżywiania, CO mam jeść aby
        nie tyć ????? no i niestety sterydy mmo wszystko nie pozwalają mi chudnąć !
        • monia145 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:14
          Lea, Ty jestes osoba chorą, skoro bierzesz sterydy...to one maja wpływ na
          pobudzenie apetytu....
          • l.e.a Monia145 01.05.07, 21:18
            Ale teksty, które tu czytam ranią jak cholera - bo jestem otyła i nie ważne z
            jakiego powodu
            • umasumak Re: Monia145 01.05.07, 21:20

Lea, ja Cię przepraszam najmocniej, ale masz chyba skłónność do przesady.
              • l.e.a Umo 01.05.07, 21:26
                Możesz jaśniej proszę ? bo nie zrozumiałam
          • wjw2 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:21
            > Lea, Ty jestes osoba chorą, skoro bierzesz sterydy...to one maja wpływ na
            > pobudzenie apetytu....

Wiesz o tym, bo Lea o tym napisała.
            Na codzień nie nosi ona kartki na czole "przytyłam, bo jestem chora i zażywam
            sterydy".
            • monia145 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:27
              Owszem.
              Dlatego jeśli napisałam w tym wątku jakiekolwiek krytyczne słowa pod adresem
              ludzi grubych, to tylko tych, których znam i wiem skąd bierze sie ich
              otyłość..reszty staram sie nie analizować, bo wiem, że powody otyłości moga byc
              rózne. Znam mnóstwo osób grubych, dzieci, młodzież z cukrzycą, z zaburzona
              gospodarka hormonalną. Takie osoby, jak lea, biorące sterydy, to, ze tak
              powiem, mój chleb codziennywink
              • ada9611 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 22:47
                czyli jak wszyscy poza rozmiar 38 mamy popelnic samobojstwo?zeby nie szpecic
                tego ziemskiego padola czy jak??jaki rozmiar jest dopuszczalny?/
                • lola211 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 22:53
                  Przeciez nikt nie nawoluje do takiego desperackiego kroku.
                  Natomiast faktycznie dobrze by bylo, aby osoby, ktore z wlasnej winy
                  doprowadziły swoj organizm do nadmiernego otłuszczenia po prostu wziely sie za
                  siebie i schudły.Dla zdrowia i dobrego samopoczucia, dla podniesienia wlasnej
                  atrakcyjnosci.Bo prawda jest brutalna- malo kiedy grube jest piekne.Jest to
                  mankament.
                  Przypadki takie jak Lei zostawmy z boku, bo to sa inne sytuacje.

Wiem, ze odchudzanie sie jest pasmem wyrzeczen, wiem ze jest trudne.Ale jest
                  mozliwe.A jak ktos podchodzi do tego na luzie i sie po prostu rozrasta, bo woli
                  sobie pojesc, to niech sie spodziewa, ze ktos go bedzie postrzegal jako osobe
                  niearakcyjna wizualnie.Cos za cos.
                  • procesor Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 23:02
                    lola211 napisała:
                    > Przypadki takie jak Lei zostawmy z boku, bo to sa inne sytuacje.

skąd wiesz pazrąc na grubasa na ulicy że tez nie jest chory?
                    bo obiegowa opinia jest że większość tylko sie obżera?
                    nigdy nie wiadmo czy akurat nie patzrysz na chorego smile

nie każdy na chorego wygląda kto jest chory
        • moofka Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 22:21
          lea smile
          ale Ty nie jestes grubasem, tylko apetyczną puchatką
          do wspomnianych 150 kg to Ci jeszcze daleko big_grin
          • l.e.a Moofuś 01.05.07, 22:27
            Ty mnie kochana dawno temu widziałaś, Ty nie chciej wiedzieć jak ja posterydach
            wyglądam crying
            • moofka Re: Moofuś 01.05.07, 22:28
              chetnie Cie zobacze smile
              jak majowkujesz?
              • l.e.a Re: Moofuś 01.05.07, 22:30
                pracując uncertain 9 maja już będę w klinice , zastanawiają się nad leczeniem mnie
                imunoglobulinami. Jeżeli 5 maja nie wyjadę już masz czas ? big_grinbig_grinbig_grin
                • moofka Re: Moofuś 01.05.07, 22:33
                  do samego siodmego sie obijam wink
                  ale nie wyjezdzam, bo monsz pracuje w kratke
                  mow tylko kiedy - bede gotowa smile
                  • l.e.a Re: Moofuś 01.05.07, 22:46
                    pracuję codiennie od 14-24 , qoln mam tylko 5-tego o ile nie wyjadę uncertain
    • agnes123 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 20:54
      Kiedyś pewna osoba napisała; jak można zapuścić się do rozmiaru 44 - 46 ? Dla
      mnie oznaczały te słowa całkowity brak taktu i kultury oraz ...

Teraz kiedy dużo schudłam i nie noszę rozmiaru 44 - 46 nadal jestem tą samą
      osobą - wciąż bardzo radosną i lubianą - z ogromnym poczuciem humoru ( sorry za
      szczerość ) i naprawdę nie zwracam uwagi ile kg. ma moja koleżanka,czy
      osoba,którą właśnie poznaje czy po prostu obca mi postać.Mam wartości,które
      cenię w ludziach - bez względu na ich figurę - budowę.

Niestety muszę zgodzić się z Tobą,że pewien " % " naszego społeczeństwa nie ma
      szacunku dla osób " puszystych " I jest to przykre,nawet bardzo ...
      • hexella Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:01
        agnes123 napisała:

>
        > Niestety muszę zgodzić się z Tobą,że pewien " % " naszego społeczeństwa nie
        ma
        > szacunku dla osób " puszystych " I jest to przykre,nawet bardzo ...

Jak wynika z powyższych postów ten % jest dość spory...uncertain
        • agnes123 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:02
          No niestety - a nie powinno tak być ... bo nawet jeśli taka osoba jest z
          wyboru " puszystą " moim zdaniem należy jej się choć gram szacunku...
          • mamaroksany Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:07
            a jaki oni (grubasy) mają szacunek do siebie???
            doprowadzając siebie do takiego stanu???
            sory ale argument z kosmosu.
            • balbinka01 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:10
              ah, no tak - szanujmy tylko tych pieknych , szczupłych i mądrych....
            • agnes123 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:12
              dla mnie nie z kosmosu - kiedyś też byłam " gruba " i wiem co to znaczy. Można
              to porównać do niejednego nałogu - np. do nikotynowego.Po co palacze palą - co
              to im daje? Tak samo jak " grubasy " jedzą - po prostu lubią!
              • mamaroksany Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:17
                agnes, wiem ja też miałam duuży rozmiar i chowałam się w domu bo mi było wstyd,
                jestem zdrowo myślącą kobietą więc wiem doskonale co myślą o mnie inni: mam
                rozmiar 44 bo... się obżeram, mam mało samodyscypliny i nie potrafię
                zrezygnować z mojego "nałogu".

Jednak po sobie wiem, że jest możliwe zjechanie tych 20kg tylko i wyłącznie za
                pomocą samodyscypliny a nie wymyślnych diet, ćwiczeń czy innych cudactw z
                naszego rynku. To mnie dobija, że tak mało ludzi wierzy w swoje siły i
                doprowadzają siebie do ruiny emocjonalnej i fizycznej...

tyle w temacie
                • agnes123 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:19
                  mamo roksany :
                  zgadza się,aczkolwiek wielu grubaskom jest naprawdę ciężko zrzucić nawet 5 kg sad
                  Znam takie przypadki ... i mi samej jest żal ich patrząc jak się męczą ;/
                • procesor Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 22:28
                  obiegowa opinia - gruby bo za dużo je
                  i ta pewność że to 90%

ciekawe
                  na ile lekarze sami przyczyniaja sie do tej teorii

pomijając budowę - a mam grubokościstą - NIGDY nie wcinałam fastfoodów, piwska
                  nie piłam, dość racjonalnie sie odzywiałam
                  ot, z czasem przytyłam - i co? no tak, obwiniałąm siebie, lekarze ktrym czasem
                  wspominałam o tej zmianie kiwali głowami i mówili żeby mniej jeść albo więcej warzyw

chwała Bogu za internet
                  bo nie wiem ile jeszcze lat nie leczyłabym się
                  sama postawiłam sobie diagnozę
                  i całe szczęście
                  ale tych zyskanych kilogramów mimo leczenia zrzucić nie mogę
                  i podejrzewam że jest takich jak ja duuużo więcej
                  choćby dlatego że lekarka powiedziała mi że ma coraz więcej pacjentów z takim
                  schorzeniem jak moje

nie przylepię sobie kartki na czole że moja nadwaga to efekt choroby
            • asia_i_p Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:14
              Argument, że każdemu człowiekowi należy się choć trochę szacunku, jest z
              kosmosu? Nie przerażaj mnie. Człowieka się nie szanuje za to, jaki jest (za to
              to można podziwiać) tylko za to, że jest.
              • lola211 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:18
                Człowieka się nie szanuje za to, jaki jest (za to
                > to można podziwiać) tylko za to, że jest.

Kryminaliste SZANUJESZ, bo JEST?
                Ja szacunek rezerwuje tylko dla tych, ktorzy na niego zasługuja.
                • asia_i_p Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 22:01
                  Tak. Nie podoba mi się jak cholera, co robi, popieram zamykanie go w więzieniu,
                  żeby już tego nie mógł robić, ale popieram też konstytucyjny zakaz torturowania
                  go i poniewierania w tymże więzieniu i zakładam, że jest tak samo skomplikowaną
                  istotą ludzką, jak ja. Szacunek to nie podziw czy miłość, to takie minimum
                  należne każdemu.
                  • triss_merigold6 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 22:22
                    Szacunek to zupełnie cos innego niż prawo do godnego traktowania, to tak na
                    marginesie.
                    Szanuje się za coś. TRudno żebym szanowała kogoś tylko za to, że jest
                    chudy/gruby/rudy/dzieciaty/bezdzietny.
                    • asia_i_p Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 22:33
                      Mi się wydaje, że godne traktowanie to uzewnętrznienie szacunku, jaki mamy dla
                      człowieka ze względu na to, że jest człowiekiem; naszej świadomości, że to ktoś
                      taki jak my, który też myśli, czuje, ma marzenia i plany, ma swoją historię.
                      Jeszcze raz mówię, że dla mnie szacunek to nie podziw, tylko nie zamykanie
                      człowieka w jednej jego cesze, uznanie jego skomplikowania i wyjątkowości. To
                      nie respekt i podziw, jaki w nas budzą wyjątkowe osiągnięcia.
                      Ale to spór o słowa, a o słowa nie ma się co spierać. To, co naprawdę chciałam
                      powiedzieć, to że nie zgadzam się, aby nasze odczucia estetyczne czy
                      przekonania dotyczące zdrowego trybu życia dawały nam prawo do poniżania kogoś
                      gestem czy słowem, dawania mu odczuć, że jest gorszy, upraszczania go w słowach
                      typu grubas, jednym słowem urażania jego uczuć w jakikolwiek sposób.
                      • triss_merigold6 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 22:40
                        Dżisas, kobieto...
                        Moje odczucia estetyczne odnośnie cudzego wyglądu (pomijam osoby, które się NIE
                        MYJĄ) zamykam w dość wąskim przedziale preferencji seksualnych. Nie spławię
                        grubego faceta tekstem "spadaj, bo jesteś gruby" tylko delikatniej dam mu do
                        zrozumienia, że poza znajomość towarzyską to nie wyjdziemy. I mam do tego
                        prawo. Tak jak mam pełne prawo nie umawiać się z kimś na wózku inwalidzkim,
                        mającym fatalny zgryz czy typem o wzroście siedzącego psa.
                        • asia_i_p Re: Grubasy do kanałów 02.05.07, 08:14
                          Oczywiście, że masz prawo. I to twoje prawo nikomu krzywdy nie robi, toteż ja
                          się nie do twojego posta podpięłam, tylko do posta mamyroksany, która uważała,
                          że gram szacunku dla grubasów to już za dużo, bo sami się doprowadzili do
                          takiego stanu, czyli robiła dokładnie to, co mnie wkurza - uzależniała swój
                          szacunek do kogoś od jednej jego cechy. Wiem, że nie chciała nikogo bić, ale ja
                          uważam, że to trochę za mało.
                  • lola211 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 22:24
                    Jak napisalam- zupelnie inaczej szacunek pojmuje.
                    To o czym piszesz to prawa nalezne kazdemu, ale gdzie tu szacunek? Pedofilem,
                    ktory zrobil sobie dobrze kosztem dziecka tylko i wylacznie POGARDZAM, szacunku
                    dla niego nie mam za grosz, bo sam sie go pozbawil.Co nie znaczy ze odbieram mu
                    podstawowe prawa.
                  • lola211 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 22:26
                    A co do podziwu- to rezerwuje juz tylko dla naprawde waskiego grona.Nie myle
                    bynajmniej z szacunkiem.
          • akseinga Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:10
            Dopóki ja , maż i dziecko nie mamy nadwagi jest ok, reszta ludzi mnie nie
            obchodzi pod tym względem i nie zwracam uwagi kto i jak wygląda.
    • shady27 ciekawe ile osob tu wypowiadajacych sie 01.05.07, 21:13
      pogardliwie o otylych jest faktycznie szczuplych. Podejrzewam, ze niewiele.
      • joasiiik25 Re: ciekawe ile osob tu wypowiadajacych sie 01.05.07, 21:16
        JA
        170/46

smile
        • shady27 Re: ciekawe ile osob tu wypowiadajacych sie 01.05.07, 21:22
          46 kilo wazysz??? o rany malo.... moja wymarzona waga to 59 kilo, poki co zrzucam wink

a spytam z ciekawosci czy masz z tego powodu traume??? bo ja mysle, ze lepiej mniej wazyc niz wiecej, chocby z tego powodu, ze mniej chorob sie czepia. Ja sama schudlam 15 kilo,bo nogi i kregoslup odmawialy posluszenstwa
          • mamaroksany Re: ciekawe ile osob tu wypowiadajacych sie 01.05.07, 21:24
            to ja jestem gruba 170/56 smile
            • shady27 Re: ciekawe ile osob tu wypowiadajacych sie 01.05.07, 21:26
              jejjj idealna waga jak dla mnie...jak wazylam 56 przy 174 cm bylam najszczesliwsza
              • ada9611 Re: ciekawe ile osob tu wypowiadajacych sie 01.05.07, 22:45
                mam wrzenie ze mieszkam w hollwood ,nie ktore z pan wypoowadajacych sie ,chyba
                zycia nie zaznala,czyli wszystkie grubaski,mam rozmiar ?popelnimy zboirowe
                samobojstwo zeby nie szpecic tego padola ziemskiego??
          • joasiiik25 Re: ciekawe ile osob tu wypowiadajacych sie 01.05.07, 21:26
            nie nie mam zadnej traumysmile
            nigdy sie nie odchudzalam i nie mam zamiaru
            niestety przybrac na wadze nie mogesmile
            mimo,iz w ciazy wazylam 78 kg waga wyjsciowa w 6 tyg ciazy to 51kg
            po 3 miesiacach po porodzie wrocilam do swojej wagi

maz sie ze mnie smieje,ze moj koscisty tylek wbija mu sie w kolanasmile
            a ja czuje sie z moja waga oki
            • shady27 Re: ciekawe ile osob tu wypowiadajacych sie 01.05.07, 21:27
              tak trzymac smile
              • joasiiik25 Re: ciekawe ile osob tu wypowiadajacych sie 01.05.07, 21:32
                smile
                ostatnio kolega mi powiedzial,ze porozmawia z moim mezem zeby ten mi wiecej
                dawal jescsmile
                bo pewno sadzi,ze sie glodze....
                ah faceci!!!!!
                wprosilam sie do niego na calodzienne wyzywienie-tak zeby wiedzial ile potrafie
                zjescsmile
      • triss_merigold6 Ja :) 01.05.07, 21:59
        Dwie panny z forum (nie powiem które) widziały mnie w realu i mogą zaświadczyć
        jakby co.smile
        Rozmiar 34/36 w porywach.
    • ankab29 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:14
      Wsrod moich znajomych grubasow zaden nie jest pogodzony z wlasnym wygladem.
      Szczerze mowiac mnie wizualnie otyłość innych nie razi. Natomiast nie potrafie
      patrzec obojetnie jak ludzie zajadaja sie smieciowym zarciem niszczac wlasne
      zdrowie. Moja przyjaciolka zajada sie kebabami, wsuwa na sniadanie dwa pęta
      kielbasy, pod wieczor 3 piwka przed TV i fast foooj przez telefon zamawia ok
      22! I niestety zgodze sie, ze ludzie otyli w wiekszosci wypadkow funduja sobie
      nadwage przez brak ruchu i nadprogramowe zarcie. Jakos to jednak swiadczy o
      charakterze czlowieka i jego samodyscyplinie. U mnie pare kilo na + zawsze
      konczy sie unormowaniem jedzenia i zwiekszona dawka ruchu. Mimo, ze cierpie na
      chorobe, ktora sprzyja nadwadze i utrudnia gubienie kilogramow, dbam o to co i
      w jakiej ilosci jem i utrzymuje rozm 40 (cycek i pupa musi byćsmile). Nie chce
      sie "zapuścic" i tyle. A czesto nadwaga powstaje wlasnie w ten sposob, ze skoro
      przybralo sie pare kilo, to w przeciagu 2-3 lat robi sie z tego kilkanascie kg.
      Nie jest to ani zdrowe ani ładne.Ale jezeli ktos na wlasne zyczenie funduje
      sobie nadwage i wszelkie dolegliwosci z nia zwiazane i nic nie robi w kierunku
      polepszenia samopoczucia i zdrowia to jego sprawa- jego wyglad tez.
      • agnes123 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:17
        Tak...
        wszystko wszystkim - ale gdzie tutaj jest szacunek dla takowych osób? To,jak
        wygladają - no trudno,może tak chcą,może jest im ciężko schudnąć,może jest
        jeszcze 100 innych powodów,ale ... nie znaczy to,że trzeba śmiać się z nich,czy
        wytykać palcem - bo i takie coś widziałam ;/
        To jest właśnie obrzydliwe moim zdaniem uncertain
        • mamaroksany Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:23
          czy to że ktoś jest nałogowym palaczem to "tak po prostu musi być"???, no
          trudno moze tak chcą ich zdrowie i tralalalala???

hym dziwny tok myślenia, wiem - z kosmosu smile
          • sowa_hu_hu Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:25
            45 kg wagi? to jest przeciez nieestetyczne.... ja bym sobie nie zyczyła aby tak
            chuda osoba siadała obok mnie w autobusie.
          • agnes123 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:26
            ojj.....mamo roksany smile)
            • mamaroksany Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:30
              cioo???

po prostu wiem, że chcieć to móc. Przez 4 lata walczyłam z 20-oma kilogramami i
              doprowadzało mnie to do szału ale się zaparłam i teraz noszę 36/38, a wiele
              spraw jest mi łatwiej załatwić bo ostatnio "cmoknęłam" pana w zdeżak to
              najpierw wysiadł i zaczał kląć a potem mnie na kawę zapraszał. Nie wiem czy
              ważąc 90 kg i mając na twarzy 3 cm tapetę nie musiałabym zapłacić sporo za
              zderzak w Mesiu, a tak... mam znajomości
              • agnes123 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:35
                mamaroksany:
                rozumiem Cię doskonale... podobnie do Ciebie ważyłam do niedawna 17 kg więcej -
                tera zczuję się jak nowo narodzona,ale chyba musiałam dojrzeć do tego "
                odchudzania " nie wiem - uświadomiło mi to kilka osób,nawet osoba,która
                najmniej by się tego spodziewała...
                Teraz jestem niesamowicie dumna z siebie !!!
                Odnośnie zderzaka,hmm... no- masz rację.Znam to z autopsji ...
                • mamaroksany Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:36
                  ofkurs zdeżak=zderzak
      • verdana Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:22

Pamietajcie, ze sa kobiety, ktore tyją np. po ciąży. pamietajcie, zeby
        powtarzać dzieciom, ze gdy utyją, stracą Wasz szacunek i milość, ze kazdy
        kilogram wagi wiecej, to hańba. Pamiętajcie, zeby wychowac wysterylizować swoje
        córki - bo moga przestać byc estetyczne,. A bycie szczuplym jest przeciez
        wyznacznikiem moralnosci.
        A jak wiadomo obsesyjne dbanie o wagę jest zdrowe, a anoreksja piękna...
        Otyłość widać na pierwszy rzut oka i to odstręcza wiele osób. Beznadziejną
        glupote widzać dopiero po przeczytaniu niektorych postów i ta głupota jest
        jeszcze mniej 'estetyczna" od nadwagi.
        Ciekawe, ile dzieci wychowanych przez matki, ktore w nadwadze widzą wyłącznie
        lenistwo, brak dbałości o siebie i patrzą na takie osoby z obrzydzeniem, umrze
        na anoreksję. Albo bedzie całe zycie miała zaburzenia odżywiania.
        • triss_merigold6 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 22:05
          No sorry ale na swoje preferencje wizualne i pociąg seksualny wpływu nie mam.
          Kobiety z nawet z dużą nadwagą ale w typie śródziemnomorskim, Hinduski,
          Haitanki wyglądają pięknie, kobieco, seksownie.
          Gruby facet jest nieapetyczny erotycznie i tylko pod tym kątem zwracam uwagę na
          wagę u panów.
          Waga kobiet mi zwisa i powiewa.
      • renia1807 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:24
        moja sąsiadka waży ponad 90 kg
        zaczęła tyć po lekach hormonalnych, które musiała brać, gdyż w wieku 32 lat
        zaczęły się u niej pierwsze objawy przekwitu
        odchudzała się wiele razy i efekt niestety marmy
        ale porusza się zgrabnie, nie dyszy jak dłużej popracuje i z jaką gracją
        porusza się w tańcu! widziałam, bo byłyśmy na wspólnym weselu
    • sowa_hu_hu Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:19
      mam rozumiec ,że osoba otyła nie powinna siadac w autobusie obok osoby
      sczupłej??? miejsce jest wolne ale ona ma stać tak? żeby przypadkiem nie
      dotknąc swoim cielskiem lali z wysokim poczuciem estetyki?
      • joasiiik25 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:24
        Dziewczyny nie popadajmy w skrajnosci
        kazda osoba otyla ma na swoim punkcie "bzika" i okazuje to w rozny sposob....
        mam duzo kolezanek otylych i sobie swietnie radza w zyciu w pracy jako mamy
        ale maja jedna zasade: ubieraja sie tak,ze ich otylosci nie widac lub tak,ze
        ona nie szczeci ich urody
        ale mam tez kolezanke,ktora chyba zapomniala,ze rozmiar 40 jest dla niej zbyt
        maly.....wyglada kosmicznie....
        ale jej to widocznie nie przeszkadza
        z otyloscia jest tak jak z nadmiernym "tapetowaniem" sie przez kobiety
        umiar w jednym i drugim nie zaszkodzi,a moze zdzialac cudasmile

ale nie wszyscy o tym pamietaja...niestety
        • balbinka01 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:26
          ale co komu przeszkadza wytapetowana lala? może się nie podobać, ale czy to
          oznacza, że trzeba nią pogardzać? Kazdy ma jakieś swoje halo i jeśli nikomu to
          nie szkodzi, trzeba to uszanować!po prostu!
          • agnes123 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:28
            balbinka01 napisała:

> ale co komu przeszkadza wytapetowana lala? może się nie podobać, ale czy to
            > oznacza, że trzeba nią pogardzać? Kazdy ma jakieś swoje halo i jeśli nikomu
            to
            > nie szkodzi, trzeba to uszanować!po prostu!

Zgadzam się !
            • joasiiik25 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:30
              kto powiedzial,ze ja jej nie szanuje
              szanuje wszystkich....tych wymalowanych i tych w zamalych ubraniach
              a dyskutowac wolno?
              bo ja mowie, o tym co mnie szmieszy a nie czym/kim gardze!!!!
      • agnes123 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:25
        A właśnie niech siada i jeszcze lekko ją przydepnie smile)
        Żartuję oczywiście smile
    • anik801 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:26
      Liszowska piękna?Ja znam wiele grubych dziewczyn i wyglądają okropnie.Same o
      tym wiedzą i ciągle się użalają nad swym wyglądem.Tylko co z tego,jak cały czas
      jedzą?Co innego jest choroba,a co innego objadanie się bez opamiętania.Jeśli
      ktoś chce być gruby to niech będzie,a jak nie to niech się opamięta a nie tylko
      użala.Jak dla mnie kobiecość to maksymalnie roz.40,ale to kwestia gustu.Na
      pewno w kontakcie z grubymi osobami nie daję im odczuć,że są za grube.
      • agnes123 Re: Grubasy do kanałów 01.05.07, 21:37
        OK,rano zajrzę spoglądnąć w wolnej chwili na tę dyskusję smile

Tymczasem życzę wszystkim grubym i chudym i tym średnim SPOKOJNYCH SNÓFFFF smile)
    • balbinka01 Re: ciekawe ile osob tu wypowiadajacych sie 01.05.07, 21:44
      joasiiik, ja mówię poważnie- zbadaj się na robaki, skoro jesz bardzo dużo i
      ważysz tylko 46 kilo... może masz jakiegos pasożyta....
      • joasiiik25 Re: ciekawe ile osob tu wypowiadajacych sie 01.05.07, 21:45
        hahaha mam pasozytasmile
        ktory sie zwie przemiana materii
        nawet anemi nie mamsmile

badania mam oki-robie z racji zawodusmile
        • balbinka01 Re: ciekawe ile osob tu wypowiadajacych sie 01.05.07, 21:48
          ale jako pedagog robisz sobie badania kału? a np. tasiemca ponoć bardzo trudno
          wykryć - czasem nawet w badaniach labolatoryjnych... czasem trzeba kilka razy
          powtarzać... jesli nawet koledzy to zauwazają, to znaczy, ze Twoja waga nie
          jest zbyt... normalna...
          • joasiiik25 Re: ciekawe ile osob tu wypowiadajacych sie 01.05.07, 21:51
            e tam kolegow zdanie sie nie liczysmile
            im zawsze cos nie pasuje
            moja waga jest normalna waga wyjsciowasmile
            zawsze tak mialam i nikogo to nie dziwlo(nawet lekarzy)
            ostatnio uslyszalam,przy badaniach ze czym mniej tym lepiej...
            nie mam zadnych bolow brzucha ani innych niepokojacych objawow (jak to bywa
            przy pasozytach)
            • balbinka01 Re: ciekawe ile osob tu wypowiadajacych sie 01.05.07, 21:56
              kiedyś się tym interesowałam - objawów może nie być... na Twoim miejscu bym sie
              jeszcze raz przebadała - jeśli - tak jak mówisz jesz bardzo duzo
              • joasiiik25 Re: ciekawe ile osob tu wypowiadajacych sie 01.05.07, 22:01
                duzo nie duzo-pojecie wzgledne
                nie opycham sie jedzeniem
                po prostu jem kiedy jestem glodnasmile
                zaraz postawicie mi diagnoze,ze jestem chorasmilesmilesmile
    • gacusia1 Gdyby te rozmiar "34" Polki zobaczyly... 01.05.07, 21:52
      ...jak w rzeczywistosci wyglada kobieta o wadze 200kg i wiecej,to juz nawet nie
      byloby jej do smiechu.W Kanadzie ludzi otylych spotykam na kazdym kroku.Nigdy w
      Polsce nie widzialam nikogo o takich rozmiarach,jak tu.W Kanadzie nikt sie z
      nikogo nie smieje,mimo ze nieststy te ogromne kobiety ubieraja sie,jak "34"...
      • triss_merigold6 Re: Gdyby te rozmiar "34" Polki zobaczyly... 01.05.07, 22:07
        O to zupełnie jak w USA. Kanada to jednak pikuś w porównaniu ze Stanami.
        Nigdzie nie widziałam tylu osób wyglądających jak matka Gilberta Grape'a co w
        Stanach, zawartość ich wózków na zakupy wskazywała na dość określone
        preferencje żywieniowe.wink
        • gacusia1 Triss 01.05.07, 23:28
          Wiesz,co najbardziej mnie przeraza i trudno mi zrozumiec???Dlaczego?Dlaczego
          takie ladne,mlode dziewczyny,nawet 15-letnie,jezdza na wozkach(samochodzikach
          elektrycznych) zamiast przestac w pore stolowac sie w McDonald's itp.? Nie
          mowie tu o ludziach chorych!!!No bo chyba niemozliwe jest,by ci wszyscy wazacy
          350-400 funtow cierpieli na te sama chorobe...
          • triss_merigold6 Re: Triss 01.05.07, 23:44
            To mnie właśnie w USA rozwaliło - ludzie na wózkach inwalidzkich elektrycznych
            ważący milion kg z zakupami typu czpisy, cola, fast food, słodycze. Mniej żreć
            powinni a nie jęczeć, że są dyskryminowani.
            Ślubny siostry męża ma potężny kałdun. Młody facet koło 30-tki. Chory? Skąd.
            Zwyczajnie - żre i się nie rusza.
      • agnes123 Re: Gdyby te rozmiar "34" Polki zobaczyly... 02.05.07, 20:15
        Gacusia....
        podobnie jak w Anglii .... chodzą kobiety z odkrytym brzuszkiem,pomimo ,że spod
        bardzooo kruuuuuciutkiej bluzeczki wystawie ogromny " brzuszek " ...
    • lola211 Re: ciekawe ile osob tu wypowiadajacych sie 01.05.07, 21:56
      No, larwy sie przemieszczaja, w mozgu na przyklad moga egzystowac..tasiemce czy
      inne lamblie..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka