mom15 22.05.07, 18:20 Moja córeczka ma 2 miesiące jest cudowna. A ja jestem przygnebiona. Napadają mnie smutki. Co mam robić ? Czy to depresja? Czy karmiąc piersią mogę coś brać aby poprawić swój nastrój? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
syriana Re: Proszę o radę 22.05.07, 18:37 no wiesz, smutki to chyba każdego dopadają... Odpowiedz Link Zgłoś
bozenka12 Re: Proszę o radę 22.05.07, 18:48 hormony szaleja. Ale niekoniecznie to musi byc depresja. Bark snu, nowa sytuacja, ogolne zmeczenie. To minie. Na to nie ma lekarstwa. Trzeba przeczekac. Oczywiscie, jesli te smutki sa bardzo intensywne, jesli miewasz dziwne mysli itp to biegem do lekarza. On CI powie czy mozesz cos brac. Odpowiedz Link Zgłoś
organica Re: Proszę o radę 22.05.07, 22:02 ponoć karmiąc piersią wyzwala się hormon szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Proszę o radę 22.05.07, 22:06 organica napisała: > ponoć karmiąc piersią wyzwala się hormon szczęścia. Tak? Cóż, mnie sie nie wyzwalał. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Proszę o radę 22.05.07, 22:08 Spojrz tutaj: www.latona.pl/ Przy kolejnej wizycie kontrolnej z dzieckiem, opowiedz lekarzowi jak sie czujesz. Jesli nie ufasz temu akurat lekarzowi, pogadaj z kims komu ufasz, najlepiej jednak z kims majacym wiedze medyczna. Trzymaj sie dzielnie Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: Proszę o radę 23.05.07, 08:33 hej jeżeli taki stan się utrzymuje dłużej niż dwa tygodnie może zahacz o dobrego psychiatrę. depresja poporodowa to średnio fajna sprawa - wiem z doświadczenia. a są leki, które można brać karmiąc piersią. Odpowiedz Link Zgłoś
mom15 Re: Proszę o radę 23.05.07, 16:28 Jak sobie poradziłaś z depresją poporodową ? Napisz coś więcej ? Pytanie do osoby z ostatniej wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
twoja_matka Re: Proszę o radę 23.05.07, 22:10 Strasznie Ci współczuję...mam już 6 miesięczne dziecko, ale jak sobie przypomnę, jak się czułam 2 miesiące po porodzie, a potem 3, a potem 4, to zimny pot mnie oblewa...(( Pocieszę Cię, że to mija)) I z każdym dniem jest coraz lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Proszę o radę 23.05.07, 23:03 Pierwsze dziecko zmienia wszystko. Poczytaj, przeanalizuj, w którym akapicie znajdziesz siebie i ewentualnie skorzystaj z pomocy fachowca: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=31156185&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola kochana :-) 23.05.07, 23:19 Moje dzieci mają już rok (te młodsze) i też są cudowne, a mnie również czasami dopada smutek ) A tak nma poważnie: chwilę po porodzie działa baby blues. Jeśli piszesz że twoja córeczka jest cudowna, myślę, że to nie depresja ) Koleżanka która przechodziła depresję, chciała wyrzucić dziecko przez okno. Daj sobie jeszcze chwilkę, twoje życie się zmieniło, może to tylko hormony. A jak nie zauważysz poprawy - no, to wtedy do lekarza (a pediatrze, jeśli jest w porządku, powiedziałbym już teraz, ja miałam taką pania doktor dla swojego pierwszego syna, że nawet żebym chciała, to bym z depresją nie pochodziła długo, bo ona interesowała się zarówno małym jak i mną i każdy zły nastrój badała u mnie ) Odpowiedz Link Zgłoś