Dodaj do ulubionych

Zaproszenie na wesele tylko dla męża

06.07.07, 15:34
Właśnie dowiedziałam się że za dwa miesiące pobierają się nasi dobrzy
znajomi. Powiedział mi to mój mąż, który pracuje z tym kolegą i oznajmił że
idzie na wesele. Kolega chce go zaprosić jako kumpla i jako delegacje
jednocześnie. O mnie nie wspomniał. Nie pierwszy raz mąż ma iść jako delegat
ale to mnie jakoś walneło. W końcu się z obojgiem przyjaźnimy. Jak się znam
to wbrew dobrej woli dam im odczuć że mi przykro. Może po prostu zarzne głupa
i zanim zaproszą męża samego żucę "o idziemy na wesele" smile ?
Obserwuj wątek
    • syriana Re: Zaproszenie na wesele tylko dla męża 06.07.07, 15:38
      no ale jeszcze nie ma oficjalnego zaproszenia, prawda?

pogadali sobie chłopcy, rozmarzyli się jak to będzie, więc nic dziwnego, że o
      żonie zapomnieli
      • aanna6 Re: Zaproszenie na wesele tylko dla męża 06.07.07, 15:43
        jak dostal oficjalne zaproszenie tylko dla siebie to niepowinnien nigdzie
        isc wkoncu jestescie rodzina
    • iwoniaw Re: Zaproszenie na wesele tylko dla męża 06.07.07, 15:42
      Jeśliby to byli NASI dobrzy znajomi, a nie tylko mężą, to mój M. by nie poszedł
      na wesele. Jako delegacja zjawiłby się co najwyżej na ślubie. Zamiast robić
      aluzje do znajomych pogadałabym z mężem, czy rzeczywiście uważa za dobr pomysł
      pójście na wesele bez żony i czy będzie się dobrze bawił.
      Jeśli tak - niech idzie, a Ty wyciągnij wnioski.
    • jusytka Re: Zaproszenie na wesele tylko dla męża 06.07.07, 16:04
      Dla mnie to niewyobrażalne chamstwo z ich strony oraz dziwne zachowanie twojego
      męża, który zdecydował ze pójdzie tam bez ciebie.
      • anet78 Re:u nas podobnie 06.07.07, 16:39
        Witam, u nas podobna sytuacja mąż został zaproszony na ślub i obiad sam.
        Różnica jest taka, że żeni się jego brat rodzony, ale mój mąż odpowiedział
        natychmiast, że ma rodzinę i nigdzie sam nie idzie. Jego brat się obraził.
      • asinek68 Re: Zaproszenie na wesele tylko dla męża 06.07.07, 16:39
        szczyt chamstwa zaprosić tylko jednego z małżonków na jakąkolwiek imprezę (poza
        kawalerskim i panieńskim).
        Mój mąż na 100% by nie poszedł ale znam takich co tylko patrzą gdzie okazja i
        zachowują się potem jak psy zerwane z łańcucha. Szkoda mi dziewczyn takich
        mężusiów sad((
        • beata985 Re: Zaproszenie na wesele tylko dla męża 06.07.07, 17:43
          no jezeli to ma być delegacja z pracy to idzie sie niestety bez os.
          towarzyszącej.
          ty jednak piszesz, ze to Wasi dobrzy znajomi...hmmm
          a może to mąż zastosował taki wykręt??? /spiskuję/
          • asinek68 Re: Zaproszenie na wesele tylko dla męża 06.07.07, 18:25
            jeśli już zapraszałabym kolegę z pracy na wesele, to wiedząc, że jest żonaty
            zaprosiłabym oboje mimo, że nie znałabym żony. Chyba kultura tego wymaga. Tu
            jednak chodzi o wspólnych, dobrych znajomych, więc nie rozumiem czym się
            kieruje młoda para.
            • beata985 Re: Zaproszenie na wesele tylko dla męża 06.07.07, 19:18
              jeśli już zapraszałabym kolegę z pracy na wesele, to wiedząc, że jest żonaty
              > zaprosiłabym oboje mimo, że nie znałabym żony.

ale czym innym jest zaproszenie kolegi jako-kolegi, a czym innym jest delegacja
              z pracy- tu idzie kilka osób bez pary/chyba, ze ustalą inaczej/

jednak chodzi o wspólnych, dobrych znajomych, więc nie rozumiem czym się
              > kieruje młoda para.
              >
              wiec moze jednak mąż kręci, bo chce isc samotnie a młodzi nieswiadomi są
              niczego???-czego oczywiscie nie życzę
              • wegatka Re: Zaproszenie na wesele tylko dla męża 06.07.07, 19:47
                beata985 napisała:

> ale czym innym jest zaproszenie kolegi jako-kolegi, a czym innym jest delegacja
                >
                > z pracy- tu idzie kilka osób bez pary/chyba, ze ustalą inaczej/

Osobiście nie spotkałam się nigdy z taką sytuacją, że delegacja z pracy idzie na
                wesele bez osób towarzyszących. Sam ślub to co innego ale jeśli chodzi o wesele,
                to takie zaproszenie moim zdaniem jest dużym nietaktem, zwłaszcza jeśli są to
                wasi wspólni znajomi. Mojemu mężowi nie przyszło by do głowy skorzystanie z
                owego zaproszenia.
                Nie wiem czemu, ale jakoś mi się wydaje, że Twój mąż sam to sobie sprytnie
                wykombinował wink
                • beata985 Re: Zaproszenie na wesele tylko dla męża 06.07.07, 20:25
                  wegatka napisała:

> beata985 napisała:
                  >
                  >
                  > > ale czym innym jest zaproszenie kolegi jako-kolegi, a czym innym jest del
                  > egacja
                  > >
                  > > z pracy- tu idzie kilka osób bez pary/chyba, ze ustalą inaczej/
                  >
                  >
                  > Osobiście nie spotkałam się nigdy z taką sytuacją, że delegacja z pracy idzie
                  n
                  > a
                  > wesele bez osób towarzyszących.

czy to na moim weselu, czy tez na innych w których uczestniczyłam delegacja
                  przychodziła sama, kilka osób i byli na weselu przez jakąś tam krótszą lub
                  dłuższą chwilę
                  byc moze w różnych rejonach jest inaczej.

jutro będę na weselu to po przyjezdzie napiszę

chipsi a może tam będzie Twoj???to będe miała na niego oko, potem zdam Ci
                  relacjęwink))
    • soemi Re: Zaproszenie na wesele tylko dla męża 06.07.07, 20:14
      Totalny nietakt ze strony kumpla. Małżeństwo na wesele idzie razem koniec i
      kropka. A jak koleś zaprosił tylko twojego męża to ten z miejsca powinien
      wspomnieć o Tobie. Jeśli mąż sam się wybiera to czeka Was rozmowa.
    • klara114 Re: Zaproszenie na wesele tylko dla męża 06.07.07, 20:32
      Ja mam rozwiazanie poprostu daj im pusta koperte a meza nigdzie nie
      puszczaj.Beda zastanawiali sie o co chodzi hihi.Ale chamy juz niebyliby moimi
      znajomymi.
    • kobieta_renesansu Re: Zaproszenie na wesele tylko dla męża 06.07.07, 20:55
      Moze ciebie po prostu nie lubia. Nie robilabym z tego problemu, kazdy ma prawo
      dobierac sobie gosci tak, jak chce.
    • fergie1975 Re: Zaproszenie na wesele tylko dla męża 06.07.07, 21:04
      nie obraz się ale to Twoj mąż powinien powiedzieć że bez zony na wesela nie
      chadza....
      • ammam Re: Zaproszenie na wesele tylko dla męża 06.07.07, 21:12
        Na Ślasku jak prosi sie delegację z pracy to młodzi decydują czy zapraszają
        konkretnych z żonami, czy po prostu dowolne dwie lub trzy osoby bez toważyszy.
        Ale jeśli to dobrzy znajomi to coś tu jest nie tak, pogadaj z młodą panią może
        wyjasni Ci tą sytuację.
    • escribir Kobiety! 06.07.07, 21:30
      A moze to było rzucone "tak o!". Często dla facetów "ja idę" i "my idziemy" to
      jedno i to samo.

Chipsi:
      Poczekaj na oficjalne zaproszenie. Jakos nie chce mi sie wierzyć, żeby tylko
      Twój mąż był zaproszony.
    • chipsi No, dobry mąż :) 09.07.07, 09:24
      Dobry bo jednak upomniał sie kumlowi że jak już to idziemy razem. Kumpel
      pogłówkował i powiedział nam że "najwyżej my bedziemy od początku a drugi
      kumpel (kawaler) przyjdzie na zabawe". A już byłam skłonna posądzic męża o
      kombinowanie smile Czekam na zaproszenie. Wesele za 2 miesiące.
      • asinek68 Re: No, dobry mąż :) 09.07.07, 09:28
        Nooo smile) To dobrze, że się wszystko wyjaśniło. Teraz zamiast netować marsz do
        sklepu po kieckę big_grin
        • chipsi Re: No, dobry mąż :) 09.07.07, 09:46
          Tiaaa, jak pójdę po kieckę to będę netować jeszcze więcej bo będę zrzędzic że
          nic na siebie nie mogę kupić smile
          • asinek68 Re: No, dobry mąż :) 09.07.07, 13:36
            nie czekaj na ostatnią chwilę, to na pewno na spokojnie coś znajdziesz. Ja to
            zaawsze mam czas smile) A potem latam jak z piórkiem w d... i wtedy faktycznie nic
            dla siebie nie mogę znaleść big_grin
    • koza_w_rajtuzach Re: Zaproszenie na wesele tylko dla męża 09.07.07, 12:12
      Nie obrażałabym się od razu.
      Spytałabym się wprost o to, bez żadnych wyrzutów.
      Pisząc zaproszenia na swój ślub też popełniłam gafę. Miałam dwóch kuzynów,
      którzy mieli dziewczyny (obecnie to ich żony). Na zaproszeniach ślubnych nie
      dopisałam, że zapraszam ich z osobą towarzyszącą, bo było to dla mnie logiczne,
      że przyjdą ze swoimi partnerkami wink. Okazało się, że nie było to dla nich
      logiczne, w ogóle nie chcieli przyjść skoro ich dziewczyny nie zostały
      zaproszone i musiałam się dużo tłumaczyć smile.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka