asiorzynka 06.09.07, 10:48 np.zauważacie kurz i bierzecie ścierkę w dłoń i do dzieła! ALbo plama w kuchni na podłodze tak Was irytuje ,ze nie możecie obok niej przejśc obojętnie? Ja tak mam.Nie ma dnia, żebym cośtam nie zaatakowała ścierką Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e_r_i_n Re: sprzatacie coś zawsze codziennie? 06.09.07, 10:48 Nie. Zdecydowanie nie. Jedyne, co robie codziennie, to wrzucanie ciuchow do brudow. Odpowiedz Link Zgłoś
bunny.tsukino Re: sprzatacie coś zawsze codziennie? 06.09.07, 10:53 Odkurzam codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
emonik Re: sprzatacie coś zawsze codziennie? 06.09.07, 10:53 A ja tak, sprzątam. A to wanna jakaś niedomyta, a to kibelek się zabrudził, lustra popryskane - i tak ze ścierą ganiam. Oprócz tego codziennie zmywam naczynia (ręcznie - zmywarki brak) i zmiatam spod stołu w kuchni. No i blat kuchenny muszę przecierać kilka razy na mokro bo ciągle się czymś uświni. Jestem pedantką i często mnie to męczy... --- Monika - mama Inki Odpowiedz Link Zgłoś
blu-velvet Re: sprzatacie coś zawsze codziennie? 06.09.07, 10:56 Moja Mała robi taki bajzel,że gdybym po niej na bieżąco nie spfrrzatała to nie weszła bym do domu Plamka na podłodze mnie nie irytuje......... Ale... kupiłam sobie ostatnio łapkę PRONTO do wycierania kurzu- REWELACJA !!!!- latam z nią po całym domu i to tu machnę to tam machnę-naprawdę POLECAM !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: sprzatacie coś zawsze codziennie? 06.09.07, 11:38 nie zawsze i nie codziennie ale lapka propnto mnie zaintrygowala, jak to wyglada? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: sprzatacie coś zawsze codziennie? 06.09.07, 11:02 Ponieważ bałagan mnie z lekka irytuje,zawsze mam jako taki porządek,co jednak nie znaczy,ze ciągle ganiam ze scierą.Jedyne co robię codziennie to odkurzanie i zmywanie(o pracach porządkowych pisze),reszta wedle konieczności. Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: sprzatacie coś zawsze codziennie? 06.09.07, 11:03 dokładnie mam to samo, nie lubię bajzlu a przede wszystkim brudnej podłogi Odpowiedz Link Zgłoś
everyl Re: sprzatacie coś zawsze codziennie? 06.09.07, 11:29 Ja z racji,że mamy małe mieszkanie,ale całkiem fajnie urządzone sprzątam porządnie raz w tygodniu.Ale nie jest to sobota..po prostu jak widzę ze jest juz brudno to się zabieram i nie patrzę jaki to dzień tygodnia..Także w tym samym dniu co porządki robię zazwyczaj pranie.Odkurzanie conajmniej 2-3 razy w tygodniu. Zmywanie 2 razy na dzień.Z synkiem jego pokój to wiadomo codziennie trzeba ogarniać z porozwalanych zabawek oczywiście wspólnie.. Lubię porządek, mąż również ale bez przesady by codziennie z czymś latać i wycierać -szkoda życia Odpowiedz Link Zgłoś
moofka na marginesie 08.09.07, 19:55 czy poradnik nieocenionej turner althei, który daje swoim kursantkom jest gdzies do zbobycia w internecie? marzyłabym o takim w polskiej wersji ) - Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: sprzatacie coś zawsze codziennie? 06.09.07, 11:34 oczywiście. Inaczej zaroślibyśmy brudem, zawaliłyby nas sterty okruchów i śmieci, a dzieci zjadałyby z podłogi wszystko, co znajdą. I tak jest syf, ale przynajmniej świeży Odpowiedz Link Zgłoś
syriana Re: sprzatacie coś zawsze codziennie? 06.09.07, 11:52 codziennie sprzątam łazienkę od sufitu do podłogi nienawidzę brudnych łazienek, a moja przy porażającej wielkości niecałych 4 m2 każdy syfek stokroć bardziej niż na to zasługuje, eksponuje Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: sprzatacie coś zawsze codziennie? 06.09.07, 11:50 Codziennie to ja gotuję a mąż zmywa, no i jeszcze dokładne mycie WC i łazienki, ale to na zmianę jak ja wieczorem czytam to on myje kibel, jak on z pilotem siedzi przez TV i nie wie który kanał sportowy wybrać bo wszystko mu się podoba to kiblel szoruję ja. Gruntowne porządki takie z przestawianiem mebli i myciem okien raz w miesiącu no chyba że jestem wściekła to mam mieszkanie na błysk. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: sprzatacie coś zawsze codziennie? 06.09.07, 12:10 No musze odgruzowywac bo nie dałoby sie przejść. Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: sprzatacie coś zawsze codziennie? 06.09.07, 12:11 Sprzatam,sprzatam...I tak w kolko,ale chyba inaczej sie nie da?Zawsze cos sie znajdzie do roboty.Niestety,choc wlasciwie nawet lubie sprzatac. Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: sprzatacie coś zawsze codziennie? 06.09.07, 12:18 COS zawsze sie znajdzie...nie ma wyjscia... niestety, pomimo moich wielkich staran zawsze wyglada tak, ze szlag mnie trafia... Odpowiedz Link Zgłoś
soemi Re: sprzatacie coś zawsze codziennie? 06.09.07, 12:34 Zapewne jesteś w domu Też tak miałam. Jak wróciłam do pracy trochę mi przeszło, ale staram się sprzątać na bieżąco. I najgorsze jest to, że jak wpadnę w trans to nie przestanę dopóki nie sprzątnę. Odpowiedz Link Zgłoś
yazmine Re: sprzatacie coś zawsze codziennie? 06.09.07, 12:37 Raczej tak, zawsze się coś znajdzie.... Nie mówie, ze latam ze ściera, bo do pedantów nie należę... Ale synek robi cuda hehe No chyba, ze padam na pysk to nie robię nic Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: sprzatacie coś zawsze codziennie? 06.09.07, 12:46 jak jakas plama w kuchni czy wylane coś to sprzątam. chyba ze mam dzien totalnego lenia. ale takie totalne porządki z scieraniem kurzy, myciem łazienki etc to raz na tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 Re: sprzatacie coś zawsze codziennie? 06.09.07, 14:16 ja właściwie wszystko robię codziennie.Podłogi,łazienka,kurz,pranie.to codziennie.Korytarz 2 razy/tydz.Okna 1 raz/tydz.Prasowanie 2razy/tydz.Firanki co 2 tyg. Właściwie ciągle sprzątam... Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: sprzatacie coś zawsze codziennie? 06.09.07, 19:38 roksanaa22 napisała: > ja właściwie wszystko robię > codziennie.Podłogi,łazienka,kurz,pranie.to codziennie.Korytarz 2 > razy/tydz.Okna 1 raz/tydz.Prasowanie 2razy/tydz.Firanki co 2 tyg. > > Właściwie ciągle sprzątam... Łał! Faktycznie. A czy oprócz sprzątania robisz coś jeszcze w życiu? Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: sprzatacie coś zawsze codziennie? 06.09.07, 14:34 ja jestem jak Monika z "Przyjaciół" "sprzatam kibel 20 razy dziennie nawet jak ktoś na nim siedzi" no i jak wiem, ze w domu jest "chlew" to nie moge zasnąć a tak na serio to TAK - sprzatam codziennie. odkurzam w domu codziennie, podłogi myje co drugi dzien, kurze ścieram 2 razy w tygodniu, łazienke sprzatam codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
olcia029 Re: sprzatacie coś zawsze codziennie? 06.09.07, 14:40 staram się na bieżąco i po trochu, bo jak się uzbiera to dopiero się nie chce. A wieczorem to już się zmuszam, żeby nie wstawać rano i od razu być w bajzlu. Mój facet jak jest posprzątane to też więcej się stara i od razu widać jak coś napaprze i mogę go oświergolić. Odpowiedz Link Zgłoś
mata811 Re: sprzatacie coś zawsze codziennie? 06.09.07, 15:22 U mnie tak: łazienka codziennie, odkurzanie i mycie podłóg dwa razy w tygodniu, kurze raz w tygodniu, kuchnia pare razy dziennie ( naczynia, ścieranie stołu i blatów),pranie 3 razy w tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
aguskin Re: sprzatacie coś zawsze codziennie? 06.09.07, 15:34 no jasne, zwłaszcza jak jest beznadziejna pogoda i siedzimy większość dnia w domu, odrabiam z młodym lekcje, a tu kurz buch po scierę i macham, machając patrze nie podlany kwiatek, podlewam, a tu brudna doniczka, myje doniczkę, a tu brudna umywalka, myję umywalkę, schylam się pod nią po ścierkę, a tam myję tam i później tam, siedzę przy kompie i zbieram okruszki, o Boże niech się zrobi cieplej, bo jak nie wyjde, to wszystko wysprzątam, dziewczyny a tak poważnie da się wszystko w domu sprzątnąć??? czy miałyście taką chwilę, że siedzisz na kanapie dopiero co upranej z pachnąca filiżanka kawy lub herbaty i gdzie nie rzucisz okiem tam czysto, za kaloryferem, i pod dywanem, i żyradol i plafon, i za dvd i kable pod tv, w szafkach nie ma makaronu z datą do 06.2004, kiedyś jak mieszkałam w malutkim mieszkanku tak miałam, oczywiście dopóki nie wrócił M. i nie było dzieci nawet w planach Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: sprzatacie coś zawsze codziennie? 06.09.07, 17:16 młodego siku z podłogi nie dlatego, żeby mi jakoś szczególnie przeszkadzało, mogę obchodzić, ale po pewnym czasie zaczyna strasznie śmierdzieć Odpowiedz Link Zgłoś
ania5141 Re:asiorzynka zapraszam do mnie na małe sprzątanie 06.09.07, 17:22 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Machinalnie 06.09.07, 17:30 - odkładam mijane rzeczy na miejsce, jeśli leżą rzucone nie tam, gdzie powinny być, jak się coś rozsypie/rozleje, to zmiatam/wycieram od razu itd. Nie uważam tego za jakieś obciążenie i nie wyobrażam sobie egzystowania w mieszkaniu, gdzie jest pełno okruchów i wszystko jest rozwalone. W dodatku mam małe dziecko, któremu ciągle jeszcze trzeba pomagać w codziennym sprzątaniu zabawek wieczorem po całym dniu zabawy, choć sam radzi sobie coraz lepiej. Ale z drugiej strony - nie mam manii codziennego latania z odkurzaczem, nie myję okien co ileś tam, tylko jak są brudne, a ja mam akurat natchnienie (co się zgrywa zaledwie parę razy w roku...), wiszące od paru dni pranie też mi nie spędza snu z powiek. Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta111131 Re: sprzatacie coś zawsze codziennie? 06.09.07, 18:03 Hej Ja codziennie odkurzam,myje podłogi i ścieram kurze,oczywiście mycie garów 3 razy dziennie a czasami więcej,mycie kibelka raz dziennie,mycie okien średnio raz w miesiącu. Odpowiedz Link Zgłoś
ik_ecc przytkalo mnie 06.09.07, 18:39 Po przeczytaniu powyzszych wypowiedzi. Okna raz w tygodniu? Odkurzac codziennie? Codziennie miec szmate w reku? Plama w kuchni na podlodze..? Matko, wykorkowalabym. Lazienki i odkurzanie raz w tygodniu. Okna? Raz na rok, na wiosne, ale najwyrazniej mieszkam w czystej okolicy bo nie widze najmniejszej potrzeby tego robic czesciej. Dobra, w srodku troche czesciej, bo dzieciak atakuje kredkami, wiec czyscimy jak juz nic nie widac. Codziennie to sa zmywane gary - maz zmywa wieczorem z calego dnia. Kurz? Mycie podlogi? Oj, rzadko, musi na prawde sie rzucac w oczy. Nie prasuje. Pranie mniej wiecej co drugi dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
donatta Re: sprzatacie coś zawsze codziennie? 06.09.07, 18:58 Sprzątam na bieżąco. Mam tyle pracy zawodowej (pracuję w domu), że nie mam czasu na wielkie sprzątanie raz na jakiś czas. A tak, w przerwie między pisaniem umyję podłogę, w czasie kolejnej poprasuję. W następnej wstawię pralkę i zmywarkę. I tak jakoś się kula. I praca i porządki Odpowiedz Link Zgłoś
asiorzynka Re: sprzatacie coś zawsze codziennie? 06.09.07, 20:05 Nie no aż tak to mi nie przeszkadzają brudne okna żeby je yć raz na miesuiąc.Zazwyczaj 2 razy w roku to czynię.Co do odkurzania to kiedys miałam manię odkurzanai codziennie.Obecnie 2 razy w tyg.A i podłogi co tydzień, półtora Za to kuchnia prawie codzień czyszczona i Małego pokój częściej niż inne.Pomału lecze sie z pedantyzmu, gdyż jak to ktoś napisała mądrze- szkoda życia na sprzątanie)) Odpowiedz Link Zgłoś
abi3 Re: sprzatacie coś zawsze codziennie? 06.09.07, 20:10 Mam to samo.....A największym moim "zboczeniem" jest to, że dziennie pucuję kibelek domestosem Odpowiedz Link Zgłoś
olka9917 Re: sprzatacie coś zawsze codziennie? 06.09.07, 22:19 Hej ja tez sprzatam codzienie,lazienka musowo,odkurzanie,nacznia kurze,blaty itp.jak widze plamke obojetni gdzie ....to odrazu szmatka i do dziela....Zazdroszcze tym dziewczyna,co niemusza sprzatac codziennie Odpowiedz Link Zgłoś
iwonas74 Re: sprzatacie coś zawsze codziennie? 07.09.07, 09:53 Dziewczyny wy chyba nie macie co w domu robić i wolny czas wypełniacie sprzątaniem. Ja pracuję zawodowo, a po pracy wolę pobyć z moim maluchem niż biegać non stop ze szmatą. A sprzątam wtedy, gdy jest taka potrzeba i nie przeszkadza mi pyłek kurzu na meblach czy jeden zaciek na kafelce w łazience. No chyba, że ktoś uwielbia spędzanie czasu ze szmatą czy mopem Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: sprzatacie coś zawsze codziennie? 07.09.07, 10:02 Dom jest dla mnie a nie ja dla domu. Nie chciało by mi się poświęcać wolnego czasu na wieczne porządki. Puki sie dobrze czuje na swoich smieciach to nie widze sensu latania ze szmatą po chałupie. Jak juz jest naprawdę źle to biorę łopatę... ;P Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: sprzatacie coś zawsze codziennie? 07.09.07, 10:28 Ja tak nie mam Ubolewam Wyjątek to podłoga w kuchni na której nie toleruję najmniejszej plamki. Odpowiedz Link Zgłoś