Dodaj do ulubionych

Mamy polonistki-ratunku!

08.07.03, 11:46
Czy któraś z Was posiada materiały pomocne w prowadzeniu fakultetu w klasie
maturalnej?Będę wdzięczna za pomoc.Pozdrawiam
Ola
Obserwuj wątek
    • olutek2 Re: Mamy polonistki-ratunku! 08.07.03, 23:11
      A o jakie konkretnie materiały Ci chodzi i dlaczego na początku wakacji!? Ja także uczę języka polskiego w klasach maturalnych i jakieś materiały posiadam. Pozdrawiam
    • yok Re: Mamy polonistki-ratunku! 09.07.03, 15:37
      O to ja też przyłaczę sie do tej prośby, potrzebuję np. programu dla takich
      zajęć.
      Kasja
      • tojaola2 Re: Mamy polonistki-ratunku!-do Olutka 09.07.03, 21:58
        Cześć,dziękuję ,że odpisałaś.Na początku wakacji,ponieważ pierwszy raz będę
        prowadzić takie zajęcia a jeśli chodzi o materiały to zalezy mi na wzsystkim.W
        bibliotece znalazłam stary program,który przewiduje 6 godzin zajęc w tygodniu
        a ja mam przewidziane 2.Czy mogę Cię prosić o kontakt na mój adres
        tojaola@interia.pl
        Pozdrawiam i z niecierpliwoscią czekam na list
        Ola
    • tojaola2 Re: Mamy polonistki-ratunku!jeszcze raz do Olutka! 11.07.03, 17:18
      Wyciagam ten watek mając nadzieję na to,że jednak napiszesz!A moze jakaś inna
      mama będzie mogła pomóc?Pozdrawiam
      Ola
      • olutek2 Re: Mamy polonistki-ratunku!jeszcze raz do Olutka 16.07.03, 14:03
        Przepraszam, że nie odpisywałam, ale nie było mnie w domu(wakacje). Ja na fakultetach zajmowałam się z młodzieżą omawianiem różnych motywów w literaturze, np:motyw kobiety w literaturze polskiej - do takiego hasła najpierw dobieraliśy utwory , segregowaliśmy w różne aspekty, a następnie uczniowie pisali wypracowania lub konspekty, bo jak wiesz czwarta klasa to czas wytężonej pracy, pisania wypracowań. Z tego, co zaobserwowałam jest to bardzo przydsatne. Oprócz tego na fakultecie możesz powtarzać wiadomości o epokach literackich, ćwiczyć styl. Niestety, ja swoje materiały trzymam w szkole, a ta dopiero w sierpniu będzie otwarta. Konkretnego rozkładu na fakultet jako osobne zajęcia nie mam, bo u mnie często bywa tak, że jego tematyka zależała od bieżących problemów. Może uda mi się znaleźć jakieś dobre tytuły opracowań, wtedy Ci prześlę.Pozdrawiam.
        • tojaola2 Re: Mamy polonistki-ratunku!jeszcze raz do Olutka 16.07.03, 21:09
          Dziękuję za podpowiedź.Bedę czekać ,każda informacja jest dla mnie
          ważna.Pozdrawiam
          Ola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka