reszka2 22.07.03, 08:26 Jeżeli jeszcze takowe nie istnieje - niniejszym je ogłaszam. Wedel, Wedel, niech żyje żyje nam! I otwieram apetyczą tabliczkę białej wedlowskiej czekolady, mojej ulubionej. A jakie czekolady wy lubicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aluc Re: 22. Lipca - święto czekolady 22.07.03, 09:55 oj, lubiło się KIEDYŚ czekolady Wedla, lubiło... niestety, po amerykanizacji niewiele z dawnego smaku zostało, ale powspominać można jestem maniaczką wszelakiej ciemnej gorzkiej czekolady, nie znoszę mlecznej, z orzechami, z nadzieniami, biała to najgorsze dla mnie śffiństwo pod słońcem - wybacz reszko )) ale stopień dobroci czekolady jest dla mnie wprost proporcjonalny do stopnia ciemności uwielbiam rodzynki w ciemnej czekoladzie Jutrzenki - hurtowo jedyne ustępstwo na rzecz mlecznej robię na rzecz Lindta i cieniutkiej czekolady z nadzieniem miętowym, jak również tych z alkoholami wszelakimi, a zwłaszcza z Cointreau mniam mniam mniam niech się święci 22 lipca jak najbardziej ) Odpowiedz Link Zgłoś
g_kasia Re: 22. Lipca - święto czekolady 22.07.03, 10:03 Ja uwilebiam każdą czekoladę w każdej postaci i w każdej iloćści ) Pozdrawiam wszystkich czekoladożerców. Niech się święci 22 Lipiec Odpowiedz Link Zgłoś
oreiro.mama.martynki Re: 22. Lipca - święto czekolady i Magdaleny 22.07.03, 10:27 Dziś są moje imieniny - bo dziś Magdaleny. Więc na te swoje imieniny wcinam sobie ciasto z polewą czekoladową. A czekoladą uwielbiam, zwłaszcza z orzechami - im jest ich więcej i większe tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
maga102 Re: 22. Lipca - święto czekolady i Magdaleny 22.07.03, 12:55 A ja tez jestem Magdalena, ale imieninki mam 29 maja((( szkoda, ze nie dziś, w święto Czekolady))) A czekolady lubię i owszem, ale większym miłośnikiem czekolad jest mój mąż. Uwielbia z nadzieniem truskawakowym z Wedla. Wcina ją jak batonik oddzierając papierek. Pozdrowienia Magda Odpowiedz Link Zgłoś
adzia_a Re: 22. Lipca - święto czekolady 22.07.03, 10:52 Gorzka - to jest to A z mlecznych lubię najbardziej "Studencką" - taką czeskiej czy słowackiej produkcji. Niestety po amerykanizacji ))) ma gorszy smak, ale za to fajniejszy papierek Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: 22. Lipca - święto czekolady 22.07.03, 11:16 Ja też gorzka bardzo, to chyba srodowisko rodzinne wymusiło, bo w domu zawsze wszelakie mleczne oraz wyroby czekoladopodobne (pamiętacie Milę?) znikały w tempie przyspieszonym, a gorzka nie miala takiego wzięcia, bo jej smak jest jakby głębszy, bardziej trzeba się wczuć. Więc się delektowałam.....mmmmm.....Teraz wszystkie jakby do siebie podobne, a mojej ulubionej po gorzkiej, z rumem i winogronami jakos nigdzie nie mogę dostać. Fajny temat, taki słodki) Odpowiedz Link Zgłoś
mamabasi Re: 22. Lipca - święto czekolady 22.07.03, 11:27 Słowacka Studencka (to ta, w której są m.in. kawałki galaretki?)jest wspaniała, ale w Polsce jej nie widziałam. Poza tym lubię wszystkie czekolady, w każdej postaci. Może z wyjątkiem białej. Najbardziej: wedlowską mleczną z całymi orzechami. Odpowiedz Link Zgłoś
adzia_a Re: 22. Lipca - święto czekolady 22.07.03, 12:26 Wydaje mi się, że Studencką w Polsce widziałąm, aczkolwiek mogę sięmylić Ja mam bardzo blisko na Slovensko, wypad na pół dnia i zwozi się rózne pyszności :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
aniamr Re: 22. Lipca - święto czekolady 22.07.03, 11:16 wszelaką byleby nie była gorzka. Najbardziej podzielam Twe gusta z białą i wszelaką mleczną Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
reszka2 Re: 22. Lipca - święto czekolady 22.07.03, 11:40 Dla mnie gorzka czekolada to czekolada zmarnowana przez niedobór mleka i cukru! taki mój plebejski gust, hi hi! I otwieram następna czekolade, mleczna z nadzieniem kokosowym... Odpowiedz Link Zgłoś
maga102 Re: 22. Lipca - święto czekolady 22.07.03, 12:57 mniam, mniam tez lubię z kokosami..... Magda Odpowiedz Link Zgłoś
tojaola2 Re: 22. Lipca - święto mojego synka! 22.07.03, 13:21 który dzisiaj ma 2 urodzinki i też jest słodki jak najwspanialsza czekolada! Pozdrawiam wszystkich czekoladożerców Ola Odpowiedz Link Zgłoś
joaz Re: 22. Lipca - święto czekolady 22.07.03, 15:34 moja ulubiona to rumowa z rodzynkami - oczywiście WEDEL pozdrawiam słodko i czekoladowo joanna Odpowiedz Link Zgłoś
wd34rl22 Re: 22. Lipca - święto czekolady 26.07.03, 14:03 Chyba Cie pojeb..., czy wiesz dlaczego ta twoja czekoladka ma taki smak i aromat? Odpowiedz Link Zgłoś
anna.michal Re: 22. Lipca - święto czekolady 22.07.03, 15:53 Nie ma to jak dobra czekolada. Lubię w zasadzie wszystkie, mniej białą a nadzienie miętowe jest dla mnie nie dopuszczalne (czekoladki). Przepadam za gorzką (pychota) no i Studencka. W ogóle z bakaliami są super. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
xerius Re: 22. Lipca - święto czekolady 23.07.03, 05:34 Lindt z orzeszkami pistacjowymi i takie czekoladowe cukierki kulki, tez lindt. No i bulawki. A pamietacie czekolade toblerone z pewexu?Taka trojkatna? Teraz to juz niestety nie ten smak, ona miala takie pyszne twarde kawalki czegos... Biala i owszem, tez raczej lindt. A ogladalyscie film "Chocolate"? Slinka mi cieknie na mysl jak te smakowitosci tam wygladaly, z reszta nie tylko one robily wrazenie... Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
sugar_mama_danielcia Re: 22. Lipca - święto czekolady 23.07.03, 22:17 Kazda ) A najbardziej takie z chrupkami lub innym chrzeszczacym nadzieniem. Pozdrawiam wszytskie czekoladowe mamusie, Sugar Odpowiedz Link Zgłoś
pumbaa Re: 22. Lipca - święto czekolady 23.07.03, 23:11 Hihi, nie tylko czekolady ale również urodzinki mojej kochanej córeczki!! Skończyła właśnie 4 latka. Pozdrawiam czekoladowo anuś Odpowiedz Link Zgłoś
sikorki_2 Re: 22. Lipca - święto czekolady 24.07.03, 08:35 A propos czekolady. W połowie czerwca byliśmy na wczasach i któreś z nas kupiło słoiczek nutelli (winnych brak), taki w formie szkaneczki. Efekt na dzień dzisiejszy - dziesieć szklaneczek w szafce!!!! A w lodówce już mega-słoik 750 gram. Jak nic udala nam sią ta zastawa, żadna nie jest tak kompletna... I zdardzę wam jeszcze dziewczyny, że wychodzi taniej ... Słodkie pozdrowienia EWA Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: 22. Lipca - święto czekolady 26.07.03, 21:45 hmmm temat dla mnie - dzięki Reszka CZESKA )) czekola Studentska Pecet to jedyna czekolada z galaretką i orzechami jaką lubie jeżeli chodzi o czekolady z bakaliami, pozatym wszystkie czekolady czeskiej produkcji firmy Orion, aaa lubię czekoladki Kinder jak i kinder jajka, no i Milkę szczególnie tą łaciatą czyli biało - mleczną mniam ! Wedel tylko mleczna ! pozdrawiam wszystkie łasuchy - lea wraz z wieeelkim łasuchem mężem Odpowiedz Link Zgłoś