Dodaj do ulubionych

sposób na dziewczynkę

31.07.03, 13:01
mam pytanko czy wierzycie ze mozna po troszku zaplanowac plec dziecka,troszke
o tym czytałam na forum ale zastanawia mnie jak to wyglada w praktyce,mam
juz 3 letniego synka i planujemy z mezem drugie dziecko i jesli którejs z was
udało sie takie celowanie to moze i ja spróbuje bo nad wszystko pragne miec
córeczke,ubierac ja w sukieneczki i przypinac na włoskach spineczki,to taka
moja mała obsesja,oczywiscie jesli urodzi sie drugi synek to bede równie
szczesliwa,najwazniejsze zeby dzidziuś był zdrowy.
Ale jesli z tym planowaniem to troszke prawdaa to moze warto
spróbowac,napiszcie jakie macie doswiadczenia i co o tym sadzicie,pozdrawiam
serdecznie-gosia
Obserwuj wątek
    • ykke Re: sposób na dziewczynkę 31.07.03, 14:04
      A może skorzystajcie z tabelki i wybierzcie miesiąc poczęcia! U mnie sie
      sprawdziło, sprawdzałam u znajomych i w większosci również! Łącząc tą metodę z
      dietką i "przytulankiem" w odpowiednim dniu owulacji moze wyjdzie!
      < www.mojedziecko.prv.pl >
      • gosia.mama.wojtusia Re: sposób na dziewczynkę 31.07.03, 14:42
        tabela u mnie się nie zgadza,ale włąsnie chce dowiedziec sie czegos wiecej o
        zaleznosci płci dziecka od wspólzycia w danym dniu owulacji,pozdrawiam
        • mka99 Re: sposób na dziewczynkę 31.07.03, 15:02
          kochana,

na poczatku dni plodnych dziewczynka ,

w czasie owulacji i po chlopczyk

wyczytalam na forum (a to zalezy od tego,ze plemniki dziewczynek sa mocniejsze
          i dluzej zywotne...poszukaj na forum...

powodzenia !!!
          • titicaka Re: sposob na dziewczynke !!!!! 31.07.03, 15:36
            Czesc ,otoz ja mam cala ksiazke ( bardzo ciekawa zreszta) o tym jak zaplanowac
            plec dziecka . Ksiazke te moge polecic , bo jest naprawde fajnie rzeczowo
            napisana , milo sie ja czyta ,opisuje w co wierzyli ludzie od starozytnosci po
            dzisiejsze czasy, co na to medycyna etc... Otoz m.in jeden ze znanych lekarzy
            dr Shettles od wielu lat zajmuje sie wyborem plci . Oczywiscie nie ma 100 %
            pewnosci , ale jesli ktos chcialby miec dziecko wybranej plci to mysle ,ze
            warto jest chociaz sprobowac . Oczywiscie przede wszystkim musisz dokladnie
            obserwowac sluz , mierzyc temperature , po to by znac DOKLADNY DZIEN OWULACJI.
            To jest podstawa ,nastepnie chodzi o to (jak juz wiele razy bylo pisane na
            forum ) ,ze dziewczynki plemniki X maja wiekrze glowki ,dzieki temu sa
            powolniejsze ,ale zyja dluzej i sa bardziej "trwale" a chlopcy Y maja mniejsze
            glowki , sa szybsi smile ale rowniez b.delikatni i szybko umieraja .Wiele tez
            zalezy od faceta , bo niektorzy maja wiecej X a niektorzy Y ,ale o tym dlaczego
            juz pisac nie bede .Jesli chcesz dziewczynke to najlepiej odbyc stosunek 4 lub
            3 do 2,5 dni przed jajeczkowaniem .Stosunki powinny miec miejsce codziennie! od
            ustania krwawienia do tych 3 czy 2 dni przed owulacja.Nastepnie trzeba
            wstrzymac sie ze stosunkami (nawet z prezerwatywa!!) do po owulacji. W
            przypadku planowania dziewczynki zaleca sie pozycje klasyczna,plytka penetracja
            i zero orgazmu (kobiety oczywisciewink.To m.in. dlatego ,ze srodowisko wewnatrz
            przed owulacja jest bardzo kwasne ... X moga to przetrwac, Y nie ... podczas
            owulacji zmienia sie na zasadowe swietne dla Y ... na zasadowe zmienia sie tez
            przy orgazmie . Jesli chcesz wiecej informacji o owulacji , sluzie,
            temperaturze i planowaniu plci zapraszam do lektury " Zaplanuj plec swojego
            dziecka " L.B.Shettles i D.M.Rorvik
            Pozdrawiam i powodzenia Beata
            ---------------------------------------------------------------------------
            • gosia.mama.wojtusia Re: sposob na dziewczynke !!!!! 31.07.03, 16:02
              dziewczyny,bardzo mi pomogłyście,ksiązkę na pewno nabędę a potem do
              dzieła,Beatko,zdjecai z Twojego ślubu są cudne,byłąś śliczniutką panna młodąsmile)
              pozdrawiam serdecznie
            • adzia_a Re: sposob na dziewczynke !!!!! 01.08.03, 08:08
              titicaka napisała:

>W
              > przypadku planowania dziewczynki zaleca sie pozycje klasyczna,plytka
              penetracja
              > i zero orgazmu (kobiety oczywisciewink.To m.in. dlatego ,ze srodowisko wewnatrz
              > przed owulacja jest bardzo kwasne ... X moga to przetrwac, Y nie ... podczas
              > owulacji zmienia sie na zasadowe swietne dla Y ... na zasadowe zmienia sie
              tez
              > przy orgazmie .

Ale osobiście to bym się tym nie bardzo przejmowała wink))) Pogląd pana
              profesora wygląda na mocno naciągany wink a już na pewno jest mocno
              odosobniony wink
        • adzia_a Re: sposób na dziewczynkę 31.07.03, 15:12
          Sposób na dziewczynę to podobne pełen spontan, czyli innymi słowy hulaj dusza ;-
          )
          A tak poważnie i naukowo - plemniki dziewczyńskie są ponoć bardziej żywotne,
          ale wolniejsze. Dlatego sprawdza się w iluś tam procentach wspołżycie na
          początku okresu płodnego - zanim jeszcze wystąpi owulacja. Problem - jak to
          stwierdzić? Jeśl się obserwujesz, to wiesz, a jeśli nie, to przy regularnych
          cyklach mozna się posłużyć kalendarzykiem - też czasem działa.
          Ale ta pierwsza metoda wydaje mi się fajniejsza wink
          A co do spineczek - mam dziewczynę trzyletnią i do dzis nie wiem, co to
          znaczy smile))))
          • evee1 Re: sposób na dziewczynkę 01.08.03, 18:01
            > A co do spineczek - mam dziewczynę trzyletnią i do dzis nie wiem, co to
            > znaczy smile))))

Moja dala sobie zalozyc sukienke dopiero jak poszla do szkoly!!
            Spinki?? Co to sa spinki? smile))
            Mama zawsze zziajanego i spoconego diabla-dziewczynki.
    • marcy-darcy Re: sposób na dziewczynkę 31.07.03, 16:40
      Nie ma sposobu. I zależy tylko od szczęścia. U mnie dwukrotnie sex podczas
      owulacji - raz dziewczynka, raz chłopczyk. A szwagierka to ma nawet dwujajowe
      bliźniaki mieszanej płci. Naprawdę nie ma sposobu na "kitki". Prawdą jest, że
      łatwiej zrobić chłopca, bo dziewczynek statystycznie rodzi się mniej.
      Pozdrawiam i życzę szczęścia.
    • agusiah Re: sposób na dziewczynkę 31.07.03, 16:43
      Ja jako mala dziewczynka nie pozwolilam sie nikomu dotknac do moich wlosow, w zwiazku z czym musialam byc scinana na krotko (z awantura za kazdym razem), a na sukienki patrzylam ze wstretem - strasznie niewygodnie sie w nich po drzewach lazilo...

A co do plci: musze powiedziec, ze w moim wypadku metoda wspolzycia w okreslonym dniu cyklu zadzialala - syn sie poczal w dniu owulacji, teraz wg USG spodziewam sie dziewczynki - poczetej na poczatku okresu plodnego (poznasz po pojawieniu sie szklistego sluzu). Tylko ze ja bardzo dokladnie wiem, kiedy mam owulacje - mysle ze do tej metody (i tak na pewno bez 100-procentowej skutecznosci) niezbedna jest bardzo dobra znajomosc swego organizmu.
      • sugar_mama_danielcia Re: sposób na dziewczynkę 31.07.03, 18:32
        Witam,
        Nam tez sie udalo zmajstrowac synka. Mam nawet wykresy to potwierdzajace!!! Hi
        hi hi - sex w dzien po owulacji i oto prosze. smile))

A co do ilosci chlopcow i dziewuszek to ja z kolei slyszalam, ze facetow jest
        mniej, bo wlasnie ich zarodeczki sa bardziej delikatne i gina, zarowno przy
        zaplodnieniu jak i ciaze czesto nie sa donoszone. Ale nie wiem na 100%.

Jedna prawidlowosc zaobserwowalam: Babki rodza sie czesto z wpadek!
        Wiec- hulaj duszo smile

Pozdrawiam
        Sugar
        • aniaop Re: sposób na dziewczynkę 31.07.03, 18:43
          A u mnie nie bylo wpadki- a wrecz przeciwnie dziecko zaplanowane i wyczekane i
          jest dziewczynka! Nie sprawdzil sie tez horoskop chinski ani dieta na chlopca.
          Malo tego, Zuzia zostala stworzona w dniu owulacji. Jedyne wytlumaczenie- to
          chyba zasluga tego, ze moj maz bardzo ale to bardzo zyczyl sobie dziewczynki.
          No i ma aniolka w sukieneczkach i ze spinkami we wlosach! Pozdrawiam
          • mamamona Re: sposób na dziewczynkę 31.07.03, 22:50
            a u nas wszystko się sprawdziło: i wpadka!, i seks zaraz po okresie(przed
            owulacją, bo potem już się zabezpieczaliśmy wink)), no i wielkie pragnienie
            męża, żeby była córcia (zresztą, chciał też dziecko wrześniowe, a ja miałam
            termin na 7 października, a Poleczka ostatniego dnia września do tatusia
            wyskoczyła!!!).

teraz mi wszystko jedno, ale spróbuję zaplanować, i seks będzie w dniu
            owulacji, bo chcę już drugie dziecko (i dziewczynka fajna, i chłopiec, ale
            spróbujemy trafić wink))

pozdrawiam,
            • gosia.mama.wojtusia zabieramy się do pracy:)))) 12.08.03, 12:10
              ksiązka już jest,troszkę informacji uzbieranych,bierzemy się do
              najprzyjemniejszegosmile))))))o wynikach poinformuję na pewnosmile
              • laskosia Re: zabieramy się do pracy:)))) 12.08.03, 22:48
                Gosia powodzenia smile)
                u nas było tuż po okresie - i od początku miałam przeczucie, że to będzie
                dziewczynka - no i jest smile) moja ukochana , dzielna Igusia smile)
                p.s.
                moja córeczka urodziła się z dość długimi, czarnymi włoskami więc spineczki
                mogłam zacząć jej zapinać jak miała miesiąc smile
                kochana zabierajcie się do robotki a ja życzę Wam dużo radości
                pozdrawiam
                Kasia mama Igi
                • olkamaz Re: zabieramy się do pracy:)))) 14.08.03, 23:06
                  zaraz po miesiaczce do roboty-bedzie dziewczynka, sprawdziłam to sama dwa razy,
                  ale przed połową przestańcie -to według żydowskiej madrości pozdrowienia
                  • titicaka Re: zabieramy się do pracy:)))) 15.08.03, 10:14
                    Zycze powodzenia , ja tez jestem ciekawa co nosze w sobie . To pierwsze
                    dziecko ,wiec my pomieszalismy zupelnie te dwie ksiazkowe metody. Zobaczymy co
                    bedzie smile)) .Bylo dwa dni przed olulacja ,ale cala reszta na chlopca smile)
                    Pozdrawiam Bea
                    • agapolo Re: zabieramy się do pracy:)))) 16.08.03, 10:11
                      ja zaszłam w ciąże zaraz po miesiączce, dzień lub dwa i będzie chłopiec.

Życzę powodzenia.
                      Agnieszka
    • praktycznyprzewodnik Re: sposób na dziewczynkę 18.08.03, 09:59
      JEDNORAZOWE współżycie zaraz na początku wydzielania sluzu - większe szanse na
      dziewczynkę, JEDNORAZOWE w okresie okołoowulacyjnym chlopiec. Nie zaleca sie
      współżycia celem poczęcia dziecka drugiego dnia podwyższonej temperatury, a
      juz na pewnio nie trzeciego. Poczęcie jest możliwe, ale były doniesienia, że
      trzeba brać pod uwagę starzenie sie jajeczka.
      Bardzo szkodliwe jest stosowanie w ciązy rozmaitych diet, które maja rzekomo
      wpłynąć na płeć dziecka.
      • aniaop Re: sposób na dziewczynkę 18.08.03, 10:32
        Ale dieta absolutnie nie w czasie ciazy, tylko przed nia. Ja w czasie ciazy
        oczywiscie zadnych diet nie stosowalam, a przed ciaza bylam akurat na wakacjach
        w Hiszpanii i akurat jadlam glownie to, co zaleca sie jesc, aby poczac chlopca.
        Traktowalam to z przymruzeniem oka a poza tym i tak sie nie sprawdzilo.
        Pozdrawiam
        • gosia.mama.wojtusia jets fasolka 06.01.04, 12:23
          witam serdecznie,no to zaraz zabralismy się do pracy ale było troszkę schodków
          po drodze a to torbielka jakś a to potem nie wiem kiedy jajeczkowanie ale
          udalo sięi to centralnie wycelowane w dziewczynkę bo kochalismy się ostatni
          raz we wtorek a w sobotę pekł pecherzyk(byłam na monitoringu),jestm w 5 tyg
          ciązy i wiecie co?teraz jak już wiem ze wszystko super wycelowalismy to jets
          mi już w sumie obojętnie czy bedzie chlopiec czy córcia,wiem ze zrobilismy
          wszsytko na córcie i ze jak wyjdzie chłopiec to po prostu tak mamy zapisanesmile
          gdybyśmy nie celowali pewnie myslalabym co by było gdyby... a tak jestm
          spokojna smile)
          jak tylko bede wiedziala jaka płec dziecka nie omieszkam się pochwalić a jak
          wasze próby???
          • aniaop Re: jets fasolka 07.01.04, 08:47
            Gratulacje! Bede czekala na info, czy planowanie sie sprawdzilo.
          • agusia-pysia Re: jets fasolka 23.03.04, 22:07
            Na poczatku serdeczne gratulacje z powodu zdrowego dzidziusia !!!!
            Ale szczerze mówiac to troszke mnie załamałaś (w dobrym tego słowa znaczenia
            nie zrozum mnie żle )Myślałam że po tych naszych wspulnych pogaduchch na forum
            stosowania sie do zaleceń w ksiązkach nic nie wyszło !!!!!!
            Ja też bym chciała dziewczynke ale przyznam sie ze teraz raczej boje sie
            spróbować niechce sie rozczarować Bo bardzo pragne córci !!A myślałam że sex
            przed owulacją znaczy te 3,4 dni przed to niemam 90 % szans !!!Napisz Gosiu czy
            napewno wspóżyliście te 3 dni przed owulacją a może za blisko owulacji było i
            dlatego zawiodło! Sama już niewiem co mam o tym myśleć jestem w szoku byłam
            pewna ze ten sposób wypali niemam na bank !!!!!!
    • gosia.mama.wojtusia chyba dziewusia!!!! 17.02.04, 07:57
      hej,bylam wczoraj na usg(11 tydz)i na 70% to ziewczynka,za 3 tyg bedzie juz
      widac na 100%
      • bedita Re: chyba dziewusia!!!! 20.02.04, 21:20
        GRATULACJE!!! Dołączam się całłym sercem do tego szczęscia smile też chcemy
        zaplanować dziewczynkę,to będzie nasze pierwsze dziecko.Poczytałam
        trochę,policzyłam i wyszło mi że mędzy jedną miesiączką a drugą jest 29-30
        dni.CZyli to chyba znaczy że "ta owulacja "jest między 10-16 dniem? czy ja
        dobrze ta matmę rozumię.Więc proszę doradz mi jaki jest najlepszy termin zeby
        osiągnąć sukces.Wiernie śledzę wszystkie newsy,czekam na więcej.pozdrawiam smile)
      • ursgmo Re: chyba dziewusia!!!! -pytanko 05.03.04, 11:33
        Witaj ,
        sama planowalam płeć mojego ostatniego dziecka - synka smile, i szykujemy sie do
        nastepnego malucha ,tym razem niespodzianki , niech sie dzieje co chce ,
        bo "wszystkie dzieci mam w domu" smile, ale zawsze jestem strasznie ciekawa płci
        dzieciątka i tak będzie i tym razem.
        Zdradź mi tajemnice tak wczesnego rozpoznania płci u Ciebie ? 11 tyd.?
        mialam robione wielokrotnie USG , i dopler i 3d w ostatniej ciazy i mimo iz byl
        to chlopiec ,przed 18 tygodniem lekarz twierdził że za nic nie powie ze jest to
        lub nie chlopiec ( z przyczyn oczywistych - bardziej to widac) ani tym bardziej
        dziewczynka. Zreszta dwa razy byłam w ciązy z dziewczynkami i upewnienie się
        nawet na końcu że to babeczka jest dość trudne ( 3 d jeszcze wtedy nie bylo).
        powiedz prosze skąd u Ciebie tak wczesne rozpoznanie ?
    • zaplanuj-dziecko Re: sposób na dziewczynkę 18.02.04, 09:57
      Jestem autorem opracowania którego opis podany jest na stronie

htpp://www.zaplanuj-dziecko.webpark.pl

Już prawie 25 lat udzielam porad dotyczących planowania płci dziecka przed
      poczęciem. Korzystam z kilku aktualnie dostępnych metod i czasami łączę ich
      zastosowanie i potwierdzam własnymi dziećmi planowanymi z 100% skutkiem, że
      planowanie jest możliwe.
      Trudniej jest zaplanować dziewczynkę przy nieregularnym okresie ale mi
      osobiście się to udawało przy nieregularnościach cyklu żony 28 - 38 dni.
      W razie potrzeby proszę o kontakt.
      zaplanuj-dziecko@wp.pl
    • luciam Re: sposób na dziewczynkę 18.02.04, 23:18
      Mi na "los szczęścia" wyszedł chłopiec, w planowaniu nie mam doświadczenia, ale
      jak wytłumaczyć ciąże bliźniacze, gdzie rodzi się dziewczynka i człopiec?
    • aga_mama_tadzia Re: sposób na dziewczynkę 19.02.04, 16:00
      kochana Gosiu,
      mam dwoch synów, z czego drugi zaistniał z całą pewnością przed owulacją i jak
      najbardziej spontanicznie smile). Uważam ze statystyki, metody i obliczenia
      sobie, a Matka Natura sobie...
      pozdrawiam
      Agnieszka, szczesliwa mamuska dwoch urwisow
      • marta_km Re: sposób na dziewczynkę 04.03.04, 23:37
        ja zaszłam w ciążę w szóstym dniu cyklu- byłam święcie przekonana,że w związku
        z tym będzie dziewczynka. A tymczasem znowu facet!
        Nic to, do trzech razy sztukawink
        Bo ze spineczek i sukieneczek nie zrezygnuję!wink
    • ewa.analityk1 Re: sposób na dziewczynkę 05.03.04, 00:03
      Ja też jestem przykładem szczęśliwego planowania, pierwsza dziewczynka, a drugi
      chłopiec. I też jestem za teorią wyznaczania owulacji. Dziewczynkę jednak
      trudniej począć, poza tym są mężczyźni skazani tylko na synów. W jednej z moich
      aukcji jest rysunek zależności pomiędzy owulacją a płcią (link poniżej kreski).
      Warto obejrzeć, na dziewczynkę polecam częste stosunki do najpóźniej 2 dni
      przed owulacją. Powinno się udać smile Owulację można wyznaczyć różnymi
      metodami:wykresy+badanie śluzu, testy owulacyjne i monitoring.
      • bedita Re: sposób na dziewczynkę 05.03.04, 13:44
        ewa.analityk1 napisała:

> Ja też jestem przykładem szczęśliwego planowania, pierwsza dziewczynka, a
        drugi
        >
        > chłopiec. I też jestem za teorią wyznaczania owulacji. Dziewczynkę jednak
        > trudniej począć, poza tym są mężczyźni skazani tylko na synów. W jednej z
        moich
        >
        > aukcji jest rysunek zależności pomiędzy owulacją a płcią (link poniżej
        kreski).
        >
        > Warto obejrzeć, na dziewczynkę polecam częste stosunki do najpóźniej 2 dni
        > przed owulacją. Powinno się udać smile Owulację można wyznaczyć różnymi
        > metodami:wykresy+badanie śluzu, testy owulacyjne i monitoring.
        hej,chciałam wejść na stronę którą poileciłaś nie stety bez efektu,otrzymałam
        komunikat nie ma takiego użytkownika.Czy mogę dostać instrukcję jak
        się "dostać" na ta stronę,pozdrawiam
        • ewa.analityk1 Re: sposób na dziewczynkę 05.03.04, 21:55
          wysłałam ci pocztą smile
        • ewa.analityk1 Re: sposób na dziewczynkę 05.03.04, 21:58
          www.allegro.pl/show_item.php?item=22016510
          mam nadzieję że ok teraz
    • gosia.mama.wojtusia Re: sposób na dziewczynkę 22.03.04, 16:29
      nie udało się,jets synek!!!na 300%,niby wycelowane idealnie a jednak geny robią
      swoje,ciesze sie mimo wszystko,najwazniejsze ze synek zdrowysmile
      • mamadwojga Re: sposób na dziewczynkę 22.03.04, 17:19
        Jeszcze raz gratuluję. Ja drugą też chciałam dziewczynkę - Michalinka nalegała na siostrę i uważałam że dwie dzieczynki lepiej się ze sobą dogadają. Robiliśmy wszystko jak za pierwszym razem i.... urodził się Maksiu. Trochę byłam zła ale gdzieś około drugiego dnia życia Maksiu okręcił sobie mnie dookoła małego palca i jestem teraz zadowolona z parki.
        A czesanie kitek jest bardzo pracochłonne, z łazienki w tajemniczy sposób "wyparowuje" mi brzoskwiniowy odświeżający tonik do twarzy i dezodorant tak jakoś szybciej się kończy... A Misia ma dopiero pięć lat. Może jednak chłopcy lepsi???? Przynajmniej palców w "znikaniu" kosmetyków nie maczają.
        Pozdrawiam Wojtusia- wkrótce starszego brata.
    • edytkus Re: sposób na dziewczynkę 23.03.04, 22:12
      Tak dla ciekawostki napisze ze w USA mozna planowac plec dziecka -$15 tys. za zabieg bez pewnosci
      ze embrion sie "przyjmie"- zazwyczaj potrzebne sa dwa zabiegi.
      • zabcia_m do edytkus 24.03.04, 11:04
        Ale to chyba trochę nie etyczne?
        To jest "do powszechnego użycia" w USA czy tylko w niezbędnych przypadkach typu
        zgodność płci do przeszczepu szpiku dla starszego rodzenstwa itp.?
        Przecież te niepożądane "embriony" (czyt. dzieci) trzeba usunąć a zostawić
        właściwy... hmmm
        Chyba, że to jest jakaś selekcja plemników a nie już embrionów (czyt. dzieci).

A teraz z zupelnie innej beczki:
        GRATULACJE MAMO WOJTUSIA ŻE BĘDZIESZ MAMĄ ZDROWEGO SYNKA (I WCIĄŻ BĘDZIESZ
        JEDYNĄ PŁCIĄ PIĘKNĄ... do czasu pojawienia się za jakiś czas kolejnego
        zagrożenia przestania nią byc, czego serdecznie Ci życzę smile))

Zacia
        • gosia.mama.wojtusia :) 24.03.04, 11:14
          dziękuję Zabciu,no jak na razie mąż się zarzeka ze trzeciego dziecka mieć nie
          bedziemy,ale róznie to bywa,prawda???hihi
          • aniamr Re: :) 24.03.04, 11:26
            Gosiu gratuluję synka!!!! Tak zaglądnęła z ciekawości - może cos wiadomo... A
            tu taka wiadomość. Szkoda jednak, że czapeczki nie zrobięsmile) Ale wojtus będzie
            miał kompana w zabawach!!
          • sugar_mama_danielcia Re: :) 24.03.04, 20:20
            No jakbym slyszala mojego. Wczoraj powiedzial przy kumplach, ze 'sobie
            odrabie'...he he A ja jednak mam pewne przeczucie, ze jednak bedzie trzecie.
            Nie za szybko, ale bedzie. Chyba nigdy nie bylo w domu tyle radosci i szczecia
            (i balaganu smile) odkad malutki sie pojawil. A teraz beda dwa szczescia. A kiedys
            moze trzecie. I moze tez u Was....

Sugar
          • marta_km Re:do gosi :) 24.03.04, 21:01
            jestem w podobnej sytuacjismile)) Będę miała drugiego synka, starszy się cieszy z
            brata, z tym że mój mąż mówi, że...
            za dwa lata montujemy trzeciego!!
            smile
        • edytkus Re: do edytkus 28.03.04, 08:29
          zabcia_m napisała:

> Ale to chyba trochę nie etyczne?

Moim zdaniem nie etyczne, ale wg lekarzy roznie bywa. Z tego co czytalam para musi juz miec
          przynajmniej jedno dziecko.

> To jest "do powszechnego użycia" w USA czy tylko w niezbędnych przypadkach typu
          >
          > zgodność płci do przeszczepu szpiku dla starszego rodzenstwa itp.?

Zachcianka rodzicow, najglupsze argumenty padaly od par z chlopcami gdzie matka chciala miec
          dziewczynke do strojenia i wiazania kokardek.

> Przecież te niepożądane "embriony" (czyt. dzieci) trzeba usunąć a zostawić
          > właściwy... hmmm

Embrionow jest kilka, w artykule nie napisano co sie z nimi dzieje. Jak pisalam zazwyczaj potrzebne sa
          dwa zabiegi, czasem wiecej wiec embriony sie zuzywaja. Co z reszta nie wiem.
      • agusia-pysia Re: sposób na dziewczynkę 24.03.04, 17:37
        Na poczatku serdeczne gratulacje z powodu zdrowego dzidziusia !!!!
        Ale szczerze mówiac to troszke mnie załamałaś (w dobrym tego słowa znaczenia
        nie zrozum mnie żle )Myślałam że po tych naszych wspulnych pogaduchch na forum
        stosowania sie do zaleceń w ksiązkach nic nie wyszło !!!!!!
        Ja też bym chciała dziewczynke ale przyznam sie ze teraz raczej boje sie
        spróbować niechce sie rozczarować Bo bardzo pragne córci !!A myślałam że sex
        przed owulacją znaczy te 3,4 dni przed to niemam 90 % szans !!!Napisz Gosiu czy
        napewno wspóżyliście te 3 dni przed owulacją a może za blisko owulacji było i
        dlatego zawiodło! Sama już niewiem co mam o tym myśleć jestem w szoku byłam
        pewna ze ten sposób wypali niemam na bank !!!!!!

• gosia.mama.wojtusia Re: sposób na dziewczynkę 24.03.04, 20:03
          kochalismy się we wtorek,w czwartek bylam na monitoringu i pecherzyk jeszcze
          był cały,wiec pękł prawdopodobnie w piątek,wiec wygląda na to ze wszystko było
          jak trzeba
        • sugar_mama_danielcia Re: sposób na dziewczynkę 24.03.04, 20:23
          Hej agusia-pysia,
          Tak naprawde szanse wynosza 50:50. Jesli chcesz starac sie o dziecko - do
          dziela. A jak o dziewczynke - Babki zejdzcie na Ziemie....Zreszta chlopcy sa
          boscy. No gosiu.mamo.wojtusia, czyz nie tak??????

Sugar
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka