Dodaj do ulubionych

Lubicie felietony o rodzicielstwie Talki???

25.08.08, 16:20

Ja uwielbiamsmile
www.edziecko.pl/rodzice/0,79358.html
Obserwuj wątek
    • kawka74 Re: Lubicie felietony o rodzicielstwie Talki??? 25.08.08, 16:28
      uwielbiam - Talki mają świetne pióro
    • zuzanka89 Tak 25.08.08, 18:05
      Sa bardzo zabawne i z dystansem. Pan Talko jest tez
      felietonista "Twoj Styl". W ksiegarni sa tez dotepne wersje
      ksiazkowe felietonow "dzieciowych".
      • kropkacom Re: Tak 25.08.08, 18:34
        Bardzo. Mają oboje talent do pisania nawet o dzieciach smile
    • kol.3 Re: Lubicie felietony o rodzicielstwie Talki??? 25.08.08, 19:05
      A w zasadzie dlaczego nie pisuje w GW?
    • zona_mi Re: Lubicie felietony o rodzicielstwie Talki??? 25.08.08, 19:30
      Tak sobie.
      O wiele bardziej podobały mi się ich "dorosłe" teksty.
      • anulka.p Re: Lubicie felietony o rodzicielstwie Talki??? 25.08.08, 23:26
        zona_mi napisała:

> O wiele bardziej podobały mi się ich "dorosłe" teksty.
        >
        Ale tylko jak pisali je razem, czy też może razem je firmowali(tzw.
        dawne felietony w "telewizyjnej"). Osobno już przynudzają (on ma
        felieton w "twoim Stylu", ona bodajze w "pani".
        • zona_mi Re: Lubicie felietony o rodzicielstwie Talki??? 26.08.08, 21:52
          Ostatnio to ja ich już ze dwa lata nie czytałam smile
    • lolinka2 Re: Lubicie felietony o rodzicielstwie Talki??? 25.08.08, 20:54
      świetne, lekkie, z zadziorkiem i humorkiem - no i ma poczucie humoru
      patologicznie zbliżone do mojego
    • frogger.1 Nie lubicie!!! 26.08.08, 00:32
      Jak dla mnie sa przerazliwie i przemasakrycznie infantylne.Sama jestem matka,ale
      musialabym miec chyba niezle siano w glowie,zeby sie tym podniecac.Jakby na
      dzieciach swiat sie konczyl.A wogole to nie cierpie facetow rozciamkanych w
      dzieciach.Fajnym,dojrzalym ojcem byc jak najbardziej,ale nie takie dzielenie
      kupy na czworo.Feee..
      • mola_mama Re: Nie lubicie!!! 26.08.08, 08:13
        Uwielbiam!!! I felietony Talki i Magdaleny Mutor smile. Przeczytam i wiem, że moja
        rodzina jest jak najbardziej normalna wink)).
        • mola_mama Uwielbiam :) 26.08.08, 08:16
          Miałam zmienić nagłówek smile.
          • kea100 Re: Uwielbiam :) 26.08.08, 09:56
            Nie,i jeszcze te ksywy dla dzieci,Pitu i Kudłata.....
            • truscaveczka Re: Uwielbiam :) 26.08.08, 13:56
              Moje dziecko ma ksywę Pyszczek (bo kłótliwa) i nie widzę problemu - tak samo
              Pitu czy Kudłata...
            • zona_mi Re: Uwielbiam :) 26.08.08, 21:54
              O, tak - Pitu i dla mnie był nie do przełknięcia jako ksywka.
    • siasiunia1 Re: Lubicie felietony o rodzicielstwie Talki??? 26.08.08, 10:03
      jak czytałam ich książeczke jak to sie przygotowywali do bycia rodzicami to podobało mi się. Ale potem jak opisywał swoje dziecko Pitu (do kudłatej nie doszłam) to mnnie zniechęcił. Widać jak to ma rozpuszczonego bachora w domu i się tym strasznie raduje.
      • mama_kotula Re: Lubicie felietony o rodzicielstwie Talki??? 26.08.08, 14:13
        Lubiłam, bardzo lubiłam - do czasu.
        Natomiast ostatni odcinek, w którym kilkuletnie dzieci drą japy z roszczeniami,
        a tatuś robi dzieciom 2 osobne obiadki zgodnie z potrzebami - powalił mnie na
        kolana.

Ja rozumiem, że każdemu wedle potrzeb się należy, ale jakby moje dzieci zażądały
        gotowania 3 obiadów, to bym je śmiechem zabiła tongue_out
        • siasiunia1 Re: Lubicie felietony o rodzicielstwie Talki??? 26.08.08, 19:26
          ja czytałam całą książeczkę którą dostałam. pod koniec miałam dosyć rozpieszczonego terrorysty pitulka oraz jego zacudowanych w nim rodziców. sorry ale dziecko które rozwala makaron spagetti na głowie rodzica w łóżku.. hm.
          • kropkacom Re: Lubicie felietony o rodzicielstwie Talki??? 26.08.08, 19:34
            Uch, źli rodzice i bebe dzieci normalnie.

Daje głowę że część tego co tam napisali nigdy się nie wydarzyła albo ubarwili.
            To podobnie jak z blogiem (link niżej) tego pana. Widziałam z nim kiedyś wywiad
            i tez przyznał ze ubarwiał.

wawrzyniecprusky.blog.onet.pl/
            • siasiunia1 Re: Lubicie felietony o rodzicielstwie Talki??? 27.08.08, 09:04
              oczywiście że pewnie ubarwiał tylko że jak dla mnie przesadził. po prostu pod koniec główni bohaterowie mnie wnerwiali zamiast bawić. coś co jest raz zabawne powtarzane 100 razy już nie jest.
              To są moje wrażenia.
        • kawka74 Re: Lubicie felietony o rodzicielstwie Talki??? 26.08.08, 19:47
          Nie, no, Kotula, nie mów, że wierzysz w słowo pisane? big_grin
          przeca to trzeba dzielić przynajmniej przez dwa
          • ciociacesia jak jeszcze nie byłam w ciazy 26.08.08, 22:22
            to uwielbiałam te przygody Pitu i Kudłatej w 'dziecku'. mam nawet jedną z tych
            książek i tak jakby popatrzec to sie obraz wyłania rozpiszczonych na maxa dzieci
            i rodziców bojących sie im sprzeciwic bo sie obrażą albo co... jasne ze
            przerysowane na maxa ale po 4 przeczytaniu przestaje bawic - cos jak Brudstock
            bez piwa smile
            za to wawrzyńca ubóstwiam, chociaz przyznam ze dawno nie czytałam... nawet z
            opsesyjną nie jestem na bierząco, za bardzo mnie kregosłup przy kompie boli smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka