gabrysia5 01.10.08, 14:10 dobrze żyć? Dla mnie to oznacza tyle,że jak będę leżała na łożu śmierci to nie będę się musiała wstydzić tego co zrobiłam w swoim życiu,a dla was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dlania Re: co w.g was oznacza.......... 01.10.08, 14:12 Skrót od 'według' pisze się bez kropki w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia5 dlania dziekuję, 01.10.08, 14:13 miał być ukośnik, ale nie sprawdziłam i wyszedł błąd.A na temat? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: dlania dziekuję, 01.10.08, 14:15 gabrysia5 napisała: > miał być ukośnik, ale nie sprawdziłam i wyszedł błąd.A na temat? Ukośnika też tam nie ma A na temat, to ktoś kiedyś miał taką sygnaturkę, że na drugi świat powinno się dotoczyć narąbanym w 4 litery, z butelką chardonnay w ręce i krzycząc "to była jaaaazdaaaa!" Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: dlania dziekuję, 01.10.08, 14:15 Ja Ci dam ukośnik! Takiego znaku interpunkcyjnego to w ogole nie ma, tylko z urządowych pismidłach! A w temacie to musze pomyśleć chwilę, tak z biegu to nie mam nic do powiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: co w.g was oznacza.......... 01.10.08, 14:16 Dla mnie dobrze znaczy przyjemnie. Czyli bez wiekszych stresów,problemow, w sposob jaki lubie.Cieszyc sie drobnostkami, milo spedzac chwile.Nie krzywdzic innych. Odpowiedz Link Zgłoś
michalina4 Re: co w.g was oznacza.......... 01.10.08, 14:17 U mnie odwrotnie - na łożu śmierci chciałabym się rumienić na myśl o tym, co robiłam - że i śmiesznie i straszno było Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia5 Michalina 01.10.08, 14:19 czyli dobrze zrozumiałam. Dobrze życ - to dla ciebie bawić się , bać i co jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: co w.g was oznacza.......... 01.10.08, 14:20 O! To to! ja chciałabym na łozu smierci nie żałować, że czegos nie zrobiłam, bo.... (tu można wpisac tysiąc idiotycznych, nic nie znaczących w perspektywie wiecznej smierci, powodów). No i jednak żeby nikt nie cierpiał przeze mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: co w.g was oznacza.......... 01.10.08, 14:17 Naprawdę nie wstydzisz się NICZEGO, co zrobiłaś w życiu? Albo jesteś chodzącym aniołem, albo mało spostzregawcza No, pozazdrościć. Ja tam się wstydzę paru rzeczy i żałuję pewnych moich poczynań. Dokonań. Czynności. Czegoś tam Dobre życie to takie, którego będzie żal umierając. Że już się kończy. O którym się będzie myślało z uśmiechem. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia5 Morgen 01.10.08, 14:21 hmmm chyba się nie wstydzę niczego na razie.Może dlatego,że ja raczej dość nudne i stateczne życie prowadzę.Nie jestem chodzącym aniołem , o nie!!! Absolutnie.Ale wiesz mi chodzi o takie rzeczy , których naprawde mogłabym sie wstydzić.Takich co wywołuja zażenowanie u innych i ich dezaprobatę. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Morgen 01.10.08, 14:24 Aha. Tak czy siak ja się paru rzeczy wstydzę Nie jestem aniołem i ciągle się w jakieś g.. pakuję Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 Re: co w.g was oznacza.......... 01.10.08, 14:24 Dobrze zyć w sensie duchowym czy materialnym? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia5 Re: co w.g was oznacza.......... 01.10.08, 14:26 tak ogólnie, ale chyba bardziej duchowym, bo kasa raz jest raz nie ma, a ducha ma sie zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: co w.g was oznacza.......... 01.10.08, 14:28 Być szczęśliwą i umieć znaleźć dobrą stronę nawet w nieszczęściu, które nas spotyka. Zyć tak by na łożu śmierci powiedzieć sobie z uśmiechem :Niczego nie żałuję! Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 Re: co w.g was oznacza.......... 01.10.08, 14:31 Tak,aby nikomu krzywdy i przykrości nie robić.Jednocześnie móc robić to co najbardziej lubię. W sensie materialnym nie jestem zachłannaNie potrzebuję fortuny do szczęścia Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: co w.g was oznacza.......... 01.10.08, 14:27 Cholera, serio chciałaybyście żyć bez stresów i spokojnie? Ja bym umarła z nudów. Bodźce, bodźce Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia5 Re: co w.g was oznacza.......... 01.10.08, 14:28 Żywe srebro z ciebie Morgen!!! Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: co w.g was oznacza.......... 01.10.08, 14:38 Najwyraźniej miałaś zbyt mało bodźców w życiu. Ja miałam na tyle dużo, że interesuje mnie głównie stabilny, przewidywalny święty spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: co w.g was oznacza.......... 01.10.08, 19:22 Pudło Życie mam bardzo ciekawe i na nudę nie narzekam. Najwyraźniej od dużej ilości bodźców jestem uzależniona Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: co w.g was oznacza.......... 01.10.08, 20:52 Kwestia charkteru i potrzeb. Ja zyje w taki sposob, by nie fundowac sobie stresu.Nie lubie, nie chce. Wole wiesc zycie przewidywalne, miec wszystko pod kontrola,nie szarpac sie, nie miec dylematow.Ostroznie, rozsadnie. Pracowac, zapracowana kase wydawac na przyjemnosci.Zwiedzac,czytac,sluchac, delektowac sie pieknem (w roznym wydaniu).Nie komplikowac sobie zycia, miec w zyciu "to co na swiecie najswietsze- swiety spokoj". Moj facet natomiast zapewne by swietnie ciebie Morgen zrozumial- on zyje, gdy cos sie dzieje.Duzo, glosno, szybko, intensywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
irmaaa Re: co w.g was oznacza.......... 01.10.08, 14:29 Dla mnie to znaczy- spełniać się, iść do przodu w wyznaczonym kierunku, by osiagnąć zamierzone cele (pod warunkem, że są to szlachetne cele). Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: co w.g was oznacza.......... 01.10.08, 14:31 A czym wg ciebie są "szlachetne" cele? Kto o tym decyduje? Ja na ten przykład mam cel zostania najbardziej zajebistą kochanką, żeby mnie jeszcze po 30 latach wspominano z dreszczem w lędźwiach, czy to jest szlachetny cel? Odpowiedz Link Zgłoś
irmaaa Re: co w.g was oznacza.......... 01.10.08, 14:37 Sprawa indywidualna. Dla wielu pewnie będziesz najszlachetniejszą ze szlachetnych. Ja mam trochę inne cele,ale może też mi sie uda kogoś uszczęśliwić . Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: co w.g was oznacza.......... 01.10.08, 14:34 ja to bym wolała nie mieć czasu na takie rozmyślania..odejść szybko, krótko i bez roztrząsania.. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: co w.g was oznacza.......... 01.10.08, 14:34 Względnie bezstresowo, przyjemnie, bez większych problemów egzystencjalnych i zdrowotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: co w.g was oznacza.......... 01.10.08, 14:38 A ja nie chcialabym lezec na lozu smierci. Nigdy, wcale. A zyc chcialabym w zdrowiu i spokoju. I raczej, jesli juz musze na tym lozu byc, to wolalabym sie rumienic. Odpowiedz Link Zgłoś
siasiuszek Re: co w.g was oznacza.......... 01.10.08, 20:21 > I raczej, jesli juz musze na tym lozu byc, to wolalabym sie rumienic. o to to Odpowiedz Link Zgłoś
gacusia1 Re: co w.g was oznacza.......... 01.10.08, 16:48 Dla mnie "dobrze zyc" to zyc na takim poziomie finansowym,zeby nie trzeba bylo sie martwic o rachunki i o to,ze trzeba kupic dzieciom buty na zime. Dobrze zyc,to zyc tak,by inni nie mowili o mnie przykrych rzeczy,ktore bylyby prawda.Dobrze zyc to zyc bez wyrzutow sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
cora73 Re: co w.g was oznacza.......... 01.10.08, 17:01 Dobrze zyc.....dla mnie oznacza zyc przedewszystkim w zgodzie z samym soba, moc robic(zawodowo np) to co sie lubi. Zyc ,nie krzawdzac , nie raniac bliskich. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: co w.g was oznacza.......... 01.10.08, 19:29 gabrysia5 napisała: > dobrze żyć? Dla mnie to oznacza tyle,że jak będę leżała na łożu > śmierci to nie będę się musiała wstydzić tego co zrobiłam w swoim > życiu,a dla was? Zdrowie, milosc, szczescie, swiety spokoj, brak problemow materialnych. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: co w.g was oznacza.......... 01.10.08, 19:31 dobrze żyć - żyć tak, żeby na koniec nie dojść do wniosku, że się tak naprawdę nie żyło, tylko wegetowało Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: co w.g was oznacza.......... 01.10.08, 19:37 Dobrze żyć to dawać z siebie jak najwięcej, tak aby pozostać w pamięci innych. To również branie z tego życia jak najwięcej, czerpanie pełnymi garściami tego, co świat nam proponuje. To spełnianie swoich marzeń a nie ciągła gonitwa za nimi. To przeżycie chociaż raz chwili, w której można powiedzieć "Jestem królem świata" Odpowiedz Link Zgłoś
lora78_pl Re: co w.g was oznacza.......... 01.10.08, 21:39 A dla mnie dobrze żyć to być zadowolonym z siebie z tego co się robi być zapamiętanym przez ludzi zostawić ślad po sobie i to nie tylko w postaci dzieci ale np.rozkręcić taki interes, który dziedziczyłyby po nas nasze kolejne pokolenia czy mieć piękną posiadłość i żeby kiedyś jakiś praprawnuk powiedział że ten sad posadził prapradziadek A. a babcia miała tutaj swoja rabatę a czyny drobne złośliwości kłótnie rozterki? o nich długo się nie pamięta, miałam takiego dziadka był łobuzem święty nie był a wszyscy go dobrze zapamiętali i była rozpacz gdy zmarł. Odpowiedz Link Zgłoś