hellious 15.11.08, 09:12 ... z zaniedbanymi dloniami? Tzn. nieopilowane, niepomalowane paznokcie, niepousuwane skorki, sucha skora dloni itp.? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polaola Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 15.11.08, 09:22 Jesli maja czyste paznokcie to wszystko w porzadku. Napewno czyste (choc moze nie opilowane itp) sa pod wzgladem estetycznym lepsze niz pazury z ponaklejanymi tipsami (na gorze ujjj - pod spodem fuuuj). Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 15.11.08, 09:25 Zeby mieć zadbane dłonie paznokcie muszą być pomalowane? Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 15.11.08, 10:04 Nie musza, ale moje np. wygladaja fatalnie jesli nie sa mazniete chocby bezbarwnym Moga byc czyste, wypilowane itp, ale same w sobie jakies takie brzydkie sa Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 15.11.08, 10:09 Nie lustruje ludzi z góry do dołu i na odwrót. Mam gdzieś jakie mają paznokcie. To takie dziwne? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_kasia13 Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 15.11.08, 12:38 Ja mam brzydki ksztalt paznokci, taka natura. Sa czyste, opilowane, zadbane ale wlasnie dlatego, ze z natury ladne nie sa obcinam je krotko i ich nie maluje, zeby nie przyciagaly uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 15.11.08, 10:17 nienajlepsze. Dotyczy to zresztą każdej zaniedbanej części ciała (włosy, pięty, twarz). Ale najlepsze jest to, że w pewnym momencie złapałam się na tym, że w ferworze walki z codziennością nie zauważyłam, że moje własne dłonie stały się zaniedbane, z poogryzanymi skórkami, z poodrastaymi, niespiłowanymi paznokciami. Zauważyłam to w sklepie, przyjmując resztę od espedientki z ładnymi, zadbanymi dłoniami. Zrobiło mi się wstyd i poleciałam zrobic sobie żele. Króciótkie, nżeby nie przeszkadzały w pracach domowych. Ale jak inaczej ręka od razu wygląda! I nic nie trzeba z tym robić. Bo to własnie w tym jest problem - że mi się nie chce siedzieć i dłubać przy tych paznokciach. Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 15.11.08, 10:19 Mi to nawet by sie chcialo, gdyby bylo kiedy Tyle ze ja nie bardzo umiem zrobic z nimi cos ladnego, wiec robie minimum. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 15.11.08, 10:23 W ogóle nie zwracam na to uwagi. Ja sam paznokcie obcinam, nie piłuje, nie usuwam skórek (jezu! co za barbarzyństwo! po co to? wystarczy po każdej kąpieli paznokciem je przesunąć z płytki paznokcia ku krawędziom), nie maluje (śmieszy mnie to, czułabym sie jak 6-letnia barbie), kremuje tylko po garach. Zazdroszcze wolnego czasu i braku problemów ludziom, którzy tak dużo czasu poświęcają ... kawałkowi ciała Pomijam sytuacje, gdy jest się na świeczniku i do obowiązków zawodowych należy piekne wyglądanie. Odpowiedz Link Zgłoś
babowa Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 15.11.08, 10:35 A ja zwracam uwagę na zadbane dłonie i bardzo ich zazdroszczę innym. Jestem alergiczką,typowo skórną i miejsca przesuszone umiejscowiły sie u mnie własnie na dłoniach,przegubach.Jest to dla mnie baaardzo krępujące i kłopotliwe.Kremuję dłonie nieustannie a i tak wydają mi się jakos mało ładne i pewnie dlatego z takim "zachwytem" przyglądam się ładnym dłoniom. I co z tego że mam pomalowane paznokcie,skórki zrobione jak skóra jest i tak nieciekawa. I dlatego nie maluję paznokci by dodatkowo nie przyciągac spojrzeń Ale ogólnie "zazdraszczam" innym pięknych pazurów Odpowiedz Link Zgłoś
niesiah Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 15.11.08, 16:05 Moje także ze względu na alergie nie są najpiękniejsze, zresztą zawsze tak było. Pamiętam taką sytuację jeszcze z LO kilka dziewczyn z klasy zlustrowało mi dłonie i z obrzydzeniem stwierdziło, że są koszmarne. Wtedy chciałam zapaść się pod ziemię, chowałam dłonie w rękawach, kieszeniach byle tylko nie było widać. Teraz mam to gdzieś - moje łapy. Takie mam i już. Do tego lubię ciemne lakiery na paznokciach. W "buraczanym" towarzystwie od x lat nie przebywam więc i głupich komentarzy nie słyszę. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 15.11.08, 10:28 Żadne. Akurat na dłonie nie zwracam specjalnie uwagi. Tylko tipsy mnie brzydzą. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 15.11.08, 10:33 Ja przyglądam się natrętnie dłoniom. W ogóle męskie czy kobiece działają na mnie jak fetysz, więc i wszelkie zaniedbania tez widzę- jak mi sie nie podoba to odwracam wzrok i tyle Sama dłonie mam szczupłe, długie palce, ale paznokcie nie najlepsze, wymagają pielegnacji i staram sie jak mogę, aby wyglądały dobrze- skórki powycinane, paznokcie opiłowane, pomalowane bezbarwnym lakierem( ew. jakims jasnym)- to jak idę do pracy, bo pracuję z ludzmi, w bliskim kontakcie i dłonie mam niejako na świeczniku, więc zarówno krwiste tipsy jak i połamane, nierówne paznokcie odpadają. Poza pracą lubie mieć paznokcie kolorowePoświęcam im duzo czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 15.11.08, 10:34 hellious napisała: > ... z zaniedbanymi dloniami? Tzn. nieopilowane, niepomalowane paznokcie, niepou > suwane skorki, sucha skora dloni itp.? Nie widzialam kobiety z sucha skora na dloniach- kazda babka raczej wsmarowuje krem w rece po kilka- kilkanascie razy dziennie, wiec jest ok. Natomiast niepousuwane skorki czy niepomalowane paznokcie nie uwazam za dlonie niezadbane. Wrecz uwazam za piekniejsze niz dlonie z krzykliwymi tipsami. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 15.11.08, 10:38 Vibe-b - ja nie wsmarowuję kremu w dłonie kilka razy dzinnie - może za młoda i jędrna jestem? Natomiast za cholere naprawdę nie rozumiem idei wycinania skórek: zranione, zaczerwienion i lekko spuchnięte ciało wokół paznokcia - to jest jakies ladne czy eleganckie????? Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 15.11.08, 10:57 dlania napisała: > Natomiast za cholere naprawdę nie rozumiem idei wycinania skórek: zranione, > zaczerwienion i lekko spuchnięte ciało wokół paznokcia - to jest jakies ladne > czy eleganckie????? dokladnie mam wrazenie ponadto ze te wycinane skorki bardziej sie rozrastaja - moja matka zawsze wycinala (regularnie co tydzien) i zawsze takie platy doslownie 1-2 mm szerokosci. Ja nie wycinalam nigdy i przysiegam, skorki sa niemal niewidoczne Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 15.11.08, 11:09 vibe-b napisała: > mam wrazenie ponadto ze te wycinane skorki bardziej sie rozrastaja - > moja matka zawsze wycinala (regularnie co tydzien) i zawsze takie > platy doslownie 1-2 mm szerokosci. Ja nie wycinalam nigdy i > przysiegam, skorki sa niemal niewidoczne No i ja to moge potwierdzić Cała moja "pielęgnacja" skórek to odsunięcie ciała z paznokci ku krawędziom w czasie kąpieli - i nie mam żadnych skórek! Odpowiedz Link Zgłoś
babowa Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 15.11.08, 10:40 vibe-b napisała: > > Nie widzialam kobiety z sucha skora na dloniach- kazda babka raczej > wsmarowuje krem w rece po kilka- kilkanascie razy dziennie, wiec > jest ok. Vibe-b to chyba mało widziałas Ja własnie jestem tym niechlubnym przykładem wiecznie przesuszonych dłoni z przyczyn ode mnie niezależnych Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 15.11.08, 10:55 babowa napisała: > vibe-b napisała: > > > > > Nie widzialam kobiety z sucha skora na dloniach- kazda babka > raczej > > wsmarowuje krem w rece po kilka- kilkanascie razy dziennie, wiec > > jest ok. > > Vibe-b to chyba mało widziałas No kocham takie teksty po prostu "malo widzialas" Malo widzialam (i malo o zyciu wiem ) bom przesuszonych dloni kobiecych nie widziala? hue hue Odpowiedz Link Zgłoś
babowa Vibe-b 15.11.08, 11:01 nie rozumiem czemu sie vibe tak unosisz? Sama napisałaś, ze nie widziałaś kobiety z suchą skórą na dłoniach a ja własnie takie mam i mnie osobiscie nie zadziwi ten fakt ze również ktoś inny takowe miec może. > No kocham takie teksty po prostu "malo widzialas" > Malo widzialam (i malo o zyciu wiem ) bom przesuszonych dloni > kobiecych nie widziala? > hue hue A ja mało "kocham" takie zgryźliwe, z przyczyn niewiadomych, komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: Vibe-b 15.11.08, 11:04 babowa napisała: > nie rozumiem czemu sie vibe tak unosisz? > Sama napisałaś, ze nie widziałaś kobiety z suchą skórą na dłoniach a > ja własnie takie mam i mnie osobiscie nie zadziwi ten fakt ze > również ktoś inny takowe miec może. > > > > No kocham takie teksty po prostu "malo widzialas" > > Malo widzialam (i malo o zyciu wiem ) bom przesuszonych dloni > > kobiecych nie widziala? > > hue hue > > A ja mało "kocham" takie zgryźliwe, z przyczyn niewiadomych, > komentarze. W ogole sie nie unosze, raczej rozbawil mnie Twoj tekst. Jesli myslisz sie ja sie unosze to chyba jeszcze mnie uniesionej nie widzialas. Malo widzialas Odpowiedz Link Zgłoś
babowa Re: Vibe-b 15.11.08, 11:10 > > W ogole sie nie unosze, raczej rozbawil mnie Twoj tekst. Jesli > myslisz sie ja sie unosze to chyba jeszcze mnie uniesionej nie > widzialas. Malo widzialas Vibe-b turlaj sie do wieczora Oczywiście ,że mało widziałam i oczywiste jest że Ty widziałaś dużo wiecęj. Życzę miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka8801 Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 16.11.08, 10:36 przeszkadzqa mi tylko brud za paznokciami tipsy są dla mnei obleśne zwłaszcza te w stylu rosyjskim. do vice b- nie kremuję rąk wcale!!!!i nie są wysuszone!!!!skórek tez nie wycinam Odpowiedz Link Zgłoś
starapokrzywa Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 15.11.08, 11:23 Jak dla mnie to bardzo na czasie temat... Dwa dni temu rozpoczęłam szkolenie, na którym uczestniczy również pewna...Pani(?) Jest wysoka, i z nadwagą, ma małe ręce- paznokcie poobgryzane i ... brudne! Ogólnie strasznie się jej brzydzę! W ramach szkolenia-mamy zapewniony obiad, i z dziewczynami na zmianę sobie nosimy talerze- i jak ona się zbliża do odbioru, ja panikuję że dla mnie niesie-dlatego lecę sama! Po za tym-mówi że ma dwójkę dzieci- 5l. i roczne, więc ja się pytam?!Jak przy takim maluszku można mieć tak brudne ręce?! Nie ma mowy żeby zbrudziła się w trasie, gdzieś tam-ponieważ zaczynamy zaraz z rana i wszystkie jesteśmy prosto z domu. Jeśli ona ma tak paskudnie brudne dłonie...nie chcę myśleć jak się ma reszta ciała... Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 15.11.08, 11:48 jesli chodzi o same dlonie i skore to nie zwracam uwagi, czasem nic nie mozna zrobic sama mam od zawsze szorskie dlonie natomiast paznokcie nieopilowane, polamane mnie brzydza Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 15.11.08, 12:55 Zwracam uwagę. Nie znoszę tipsów i paznokci mieniących się kolorami tęczy. Albo takich sztucznych, rozłożystych "łopat", nie wiem, czy to akryle czy jakieś inne, nie znam się, ale wyglądają równie uroczo i naturalnie jak silikonowy biust. Już nie wspominając o tym, że od razu odpada taka delikwentka jako ewentualna partnerka. Jaka kobieta lubiąca kobiety będzie się do niej zabierała z takimi strasznymi tipsami, bueee. Odpowiedz Link Zgłoś
mearuless Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 15.11.08, 12:56 pracownic fizycznych, ciezko tyrajacych na kawalek chleba. z natlokiem obowiazkow- bez czasu dla siebie. TO JEST ODCZUCIE SUBIEKTYWNE Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 15.11.08, 13:41 nie widze tego na ogol zwracam uwage tylko na naprawde piekne dlonie Odpowiedz Link Zgłoś
tritin Re: O rany... 15.11.08, 14:10 Na mnie nie robią zadnego wrażenia, jeśli nie są brudne. Moje wrażenie: po prostu nie przywiązują wagi do wyglądu paznokci, bo może mają ciekawsze zajecia, pasje, hobby, moze zamiast nakładać tipsy u kosmetyczki czy robić godzinami manicure wolą pouczyć się języków albo pobawić się z dzieckiem albo moze wolą te pieniądze przeznaczyć na coś innego niż lakier, kosmetyczka, sztuczne naklejki czy nalepki na pzanokciach wyglądająco IMO bardzo często KICZOWATO. )) Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 15.11.08, 15:19 Jeśli paznokcie są czyste, to w porządku. Natomiast obrzydliwe są dla mnie długie tipsy. Mam znajomą z takimi, brzydzi mnie to, co może mieć pod spodem. No i parę razy przemknęła mi przez głowę myśl, jak się podciera z takimi szponami. Fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
ik_ecc Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 15.11.08, 15:35 Bardziej mnie odrzuca od przerobionych, z tipsami czy innym syfem, nie znam sie. O ile nie sa brudne (chociaz rozumiem i szanuje brud za paznokciami u kobiet pracujacych np. w ogrodzie - sama tak miewam w lecie) nie zwracam na dlonie uwagi. Ja swoich nie maluje (mam nieladny ksztalt paznokci i pomalowane bardziej sie rzucaja w oczy), opilowane mam na niedlugie, ze skorkami tez dawno przestalam walczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 15.11.08, 15:58 Zapracowane. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Zaniedbane dłonie sa czasem efektem wykonywanej 15.11.08, 16:05 pracy (i nie mam tu na myśli li i jedynie pani z warzywniaka). Bardziej od nieopiłowanych paznokci, ziemi za nimi tudzież poplamionych odczynnikami dłoni rażą mnie tipsy na pół metra. Moja wewnętrzna kalwinka oburza się na ten widok bezgranicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
net79 Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 15.11.08, 16:13 nie pazury mi powiedzą, czy człowiek jest dobry i fantastyczny w obyciu... dawno nauczyłam się nie osadzać po wyglądzie, bo nie ma nic bardziej mylącego. Zadbane dłonie świadczą tylko o tym, że ich posiadacz poświęca im dostacznie dużo uwagi i lubi dobrze wyglądać... Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 15.11.08, 16:22 O ile pod paznokciami czysto i nie ma resztek lakieru to ok. Odpowiedz Link Zgłoś
gacusia1 Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 15.11.08, 16:23 Nie zwracam uwagi na brzydkie dlonie,nie zauwazam ich nawet. Wpadaja mi w oko tylko dlugie pazury-sztuczne,ktorych niecierpie. Mam to szczescie,ze moje paznokcie sa bardzo ladne i niewiele musze z nimi robic. Nie maluje bo nie lubie,jedynie u stop. CO do suchosci dloni,to niestety jak tylko wyjme pranie z pralki to juz mam dlonie,jak po ciezkiej pracy. Zbawieniem jest dla mnie zmywarka do naczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 15.11.08, 17:32 Myślę,że są zapracowane i bardzo zajęte. Ale nie mogą być brudne! Odpowiedz Link Zgłoś
1beata31 Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 15.11.08, 20:20 To jest tak obgryzałam pazury do krwi przez całą podstawówke i liceum przez panie od rosyjskiego, no co byłam matołem z tego pięknego języka to sobie zrobiły z tego żart.Ale po szkole przestałam chociaż było i jest nadal ciężko dlatego wynogradzam im dbając o nie .Ale dłonie to mój fetysz ale u facetów, oni to u mnie muszą się starać o nie dbać bez przeginki ale .... Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 15.11.08, 20:35 Zawsze wtedy zerkam na swoje. Mam obsesje na punkcie zaniedbanych dłoni. Jakiś czas temu miałam problem z paznokciami: przeraźliwie mi się rozdwajały, co mnie bardzo krępowało. Krótko obcięte były, a i tak coś się zadzierało zawsze. Zrobiłam sobie wtedy tipsy chociaż generalnie tipsy mi się nie podobają. Ale moje były krótkie, bez brokatów itp cudów i wyglądały bardzo naturalnie. Płaciłam kupę forsy przez kilka miesięcy, ale się opłaciło. Po zdjęciu tipsów została cienka warstwa żelu, moje paznokcie ładnie odrosły. Teraz mam swoje, krótkie, nie wystające poza opuszki palców, pomalowane bezbarwnym lakierem. Choćby nie wiem co to 1-2 razy w tygodniu muszę o paznokcie zadbać. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 15.11.08, 21:11 dziewczyny wszystko zalezy od tego czy macie bidet. bo jezeli macie bidet a paznokcie niepomalowane, nieopilowane i ze skorkami to nadal wszystko ok. problem sie zaczyna dopiero gdy bidetu brak Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 16.11.08, 07:49 O cholera, ja bidetu nie mam ale remont lazienki jeszcze przede mna, wiec raz dwa zamontuje. Moze nie wszystko stracone Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Jakie pierwsze wrazenie robia na was kobiety. 16.11.08, 10:18 nie zwracam uwagi na takie szczegoly, jak niepomalowane, paznokcie, niepousuwane skorki... a nawet gdyby, to i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś