Dodaj do ulubionych

Otrivin allergy w ciąży...

03.08.09, 19:30
Jestem w trzecim miesiącu ciąży. Szczerze mówiąc jestem przerażona bo wczoraj przeczytałam ulotkę z Otrivinu i ścięło mnie z nóg. Nie można używać tego w ciąży. Nie zdawalam sobie sprawy, że zwykły areozol może zaszkodzić. Użuwałam go i boję się, że zaszkodziłam dzieckusad
Obserwuj wątek
    • super-mikunia Re: Otrivin allergy w ciąży... 03.08.09, 19:42
      na początku ciąży miałam RTG kręgosłupa, brałam antybiotyki, nie
      licząc głupich witamin SILICY na włosy, których w ciąży też brać nie
      można...jeśli cię to pocieszy Młody jest zdrowy smile
    • gryzelda71 Re: Otrivin allergy w ciąży... 03.08.09, 20:01
      A gdyby przepisał taki lek lekarz nie byłoby strachu?
      Spokojnie.
    • atena12345 Re: Otrivin allergy w ciąży... 03.08.09, 20:35
      ja tez stosowałam, ale staralam sie ograniczać. Jakoś jednak trzeba
      funkcjonować. Nie martw się na pewno nic sie nie stało. od czasu do
      czasu możesz stosować - zapytaj zresztą lekarza. Kup sobie sól
      morską i psikaj do woli.
    • szyszunia11 Re: Otrivin allergy w ciąży... 04.08.09, 01:20
      jesli stosowałas sporadczynie to spoks. Po 15-tym tygodniu ciązy troche tego mozna stosować (byle nie przedawkować). Pod koniec ciazy stosowałam właściwie permanentnie za zgoda lekarza, bo miałam cały czas kłopoty z oddychaniem przez nos. Mały zdrowy.
      • kocianna Re: Otrivin allergy w ciąży... 04.08.09, 12:13
        Ja się męczyłam bez leków antyhistaminowych i ułatwiających oddychanie przez
        całą ciążę, a potem całe karmienie. W efekcie nabawiłam się astmy, a i Młoda na
        astmę choruje...
        • agunia1978 Re: Otrivin allergy w ciąży... 04.08.09, 12:24
          ja w ciąży tak się dusiłam że i leki astmatyczne brałam
          przepisane przez lekarza
          jak nie możesz inaczej oddychać przez nos to bierz, oczywisćie bez przesady
          a najlepiej idź skonsultuj z alergologiem i będziesz spokojniejsza
    • juzlita Re: Otrivin allergy w ciąży... 13.02.14, 12:00
      Witam, stosuje Otrivin od 3 tygodni, 3-4 razy dziennie , przez te 3 tygodnie zuzylam jakies 5 opakowan, problem polega na tym,ze dowiedzialam sie,ze jestem w ciazy ... Teraz boje sie ,ze moglam zaszkodzic dziecku stosujac tyle kropli, ale bylam calkowicie nieswiadomoma, wedlug moich obliczen jest to jakis 4 tydzien, pomozcie, czy moglam powaznie zaszkodzic dziecku? I co dalej, poniewaz katar nie przechodzi, nie moge oddychac a nawet normalnie funkcjowac ;/
      • naturella Re: Otrivin allergy w ciąży... 13.02.14, 13:12
        Przede wszystkim to sobie możesz zaszkodzić, bo tego nie wolno stosować dłużej niż przez 2 tygodnie.
      • dziennik-niecodziennik Re: Otrivin allergy w ciąży... 13.02.14, 21:40
        po chamsku - jesli to czwarty tydzien (od teoretycznego zapłodnienia czy od ostatniej miesiaczki?) to jak zaszkodzilaś, to sie poroni. niestety. natura potrafi to sama regulowac.
        ale generalnie to raczej nie zaszkodzi
        rozwazyc nalezy celowosc stosowania czegos co nie działa - bo jak zuzylas piec opakowan w trzy tygodnie to znaczy ze nie dziala.
        idz do lekarza. i czytaj ulotki następnym razem. zeby bylo weselej - ja calą ciążę mialam zatkany nos, ponoc jest to naturalne u cieżarnych wink
        • olewka100procent Re: Otrivin allergy w ciąży... 14.02.14, 08:53
          ja używałam nasic dla dzieci, miałam tak zapchany nos , że nie dało sie spać . Spokojnie, nic sie nie stanie. A na ulotkach zawsze tak piszą profilaktycznie żeby w razie czego nikt ich do sądu nie podał
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka