Dodaj do ulubionych

Jade do Trojmiasta

06.02.02, 17:28
Za kilka godzin ruszam w trase Hamburg-Gdansk.
Uznalem za stosowne tutaj o tym nadmienic, bo jade zawsze z duza przyjemnoscia
w tym kierunku.
20 lat temu zapytalbym, czy przywiezc komu papieru toaletowego, a dzisiaj
jedynie serdecznie pozdrawiam.
J.
Obserwuj wątek
    • Gość: Carioca Re: Jade do Trojmiasta IP: *.dip.t-dialin.net 06.02.02, 18:06
      Prosze, pozdrow Neptuna na dlugiej i podepcz po deptaku w Sopocie i na molo tez
      za mnie !!!
      Nie bylam tam juz 2 lata i jakos tak stesknilam sie :(

Pozdrowiam Ciebie tez z Hamburga ! :)
    • kasia_57 Re: Jade do Trojmiasta 07.02.02, 19:23
      ja.nusz napisał(a):

> Za kilka godzin ruszam w trase Hamburg-Gdansk.
      > Uznalem za stosowne tutaj o tym nadmienic, bo jade zawsze z duza przyjemnoscia
      > w tym kierunku.
      > 20 lat temu zapytalbym, czy przywiezc komu papieru toaletowego, a dzisiaj
      > jedynie serdecznie pozdrawiam.
      > J.

No to zycze Ci rownie duzej przyjenmosci w ogladaniu miasta i 3-miasta, mimo
      niewatpliwych szkaradziejstw, jakie nam pobudowano i to niemal w historycznej
      dzielnicy. MIlych wrazen i wspanialkej pogody (ducha rowniez!) :-))))

• Gość: Carioca Re: Jade do Trojmiasta IP: *.dip.t-dialin.net 07.02.02, 20:01
        Tiaaa...Kasia masz racje !.
        To smutne, co robi sie z tak pieknymi i zabytkowymi miastami :(
        Bylam w Sopocie i w Gdansku w 2000 roku. Wspomnienia prowadzily mnie po
        znajomych mi uliczkach. To juz nie te uliczki i juz nie ta atmosfera w okolo.
        Wiem, w wspomnieniach czesto pozostawiamy to co najpiekniejsze, albo to co
        najbardziej zabolalo.
        Idac znajomymi mi uliczkami wspominalam..., ale byly zaklocenia hehh...
        Wsrod zabytkowego i pieknego budownictwa, pojawily sie nowoczesne sklepy i
        McDonald,y itd... Odebralam to jak reklamowki w TV, ktore przerywaja ogladanie
        interesujacego filmu.
        Juz o molo w Sopocie nie wspomne...strach noge tam postawic :(
        Lepiej tez nie bede wspominac o kosztach utrzymania sie w polsce, jak rodzinka
        nie dozywi, to te same finanse mozesz wykorzystac w cieplych krajach.
        To dziwne, ale mnie nadal tam cignie pomimo wszystko i jak mi sie uda to bede
        ponownie wedrowac uliczkami Sopotu i Gdanska.

Ja.nusz zycze milego spedzenia czasu w 3-miescie i dobrej zabawy !!!.
        • Gość: nina Re: Jade do Trojmiasta IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.02.02, 14:41
          Racja co do "upiększania" pieknych miast, ale tak się niestety dzieje wszędzie.
          Mozna sobie powzdychać do miejsc sprzed lat, ale warto też poznawać nowe. Nie
          zniechęcajcie się, tylko przybywajcie!!!
          Morze to samo a i Neptun wiecznie młody :))
          Pozdrowienia dla wszystkich fanów Trójmiasta!!!!
          • Gość: Carioca Re: Jade do Trojmiasta IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.02, 20:35
            I tu sie zgadzam z Toba !
            Neptun nie starzeje sie i jest nadal ten sam. Przystojniak ;-)
            W wielu zakatkach zupelnie nic sie nie zmienilo, a szkoda bo mozna zauwazyc jak czas je niszczy. Pomimo, teskno mi do tych bocznych uliczek, tych waskich, tych z tzw. kocimi lbami.
            Ochh...3miasto, zmienione z postepem, zmienione pod wpywem czasu, a jednak tak sercu biskie.
            Golebie nadal zamieszkuja na wiezy Ratusza i wierzy Kosciala Mariackiego ?

Ja.nusz milego pobytu, dobrej zabawy i szczesliwego powrotu zycze !
            • iwa.ja Re: Jade do Trojmiasta 08.02.02, 21:00
              Carioca, a może byś się kopnęła do Gdańska? Pogadałybysmy do spodu?
              • Gość: Carioca Re: Jade do Trojmiasta IP: *.dip.t-dialin.net 09.02.02, 12:03
                iwa jestes pewna ?
              • Gość: Carioca Re: Jade do Trojmiasta IP: *.dip.t-dialin.net 09.02.02, 12:14
                iwa wybacz ale nie zrozumialas......
                Ja naprawde nie interesuje sie kobietami i prosze nie biegaj za mna po forum !.
                Nie ma szans...wybacz !
                Pomimo pozdrawiam i milego...w 3miescie
    • jarromir Re: Jade do Trojmiasta 08.02.02, 23:08
      ja.nusz napisał(a):

> Za kilka godzin ruszam w trase Hamburg-Gdansk.
      > Uznalem za stosowne tutaj o tym nadmienic, bo jade zawsze z duza przyjemnoscia
      > w tym kierunku.

Dzięki za pocztę!
      Zajrzyj też do skrzynki.
      I miłego pobytu!!!
      Polecam: spacer plażą brzeżnieńską w stronę portu - nie ma już ogrodzenia na jej
      końcu, a skarpą można dostać się niemal do kanału portowego.
      • Gość: nina Re: Jade do Trojmiasta IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.02.02, 14:55
        Co do gołębi, carioca, to oczywiście są (ku uciesze dzieci i turystów).Jest ich
        na Starówce tak dużo, że miasto wymyśla coraz to nowsze sposoby na odpędzanie
        ich od zabytkowych kamienic, co by ich nie niszczyły. Ale one się nie dają ;)
        A boczne uliczki, masz racje-mmmmm...
        Jutro wracam do domu i chyba zaliczę taki spacer- nabrałam ochoty po tych
        Twoich wspominkach ;)))
        Pozdrowienia!!!

• Gość: Carioca Re: Jade do Trojmiasta IP: *.dip.t-dialin.net 09.02.02, 20:34
          nina wlasnie na tych bocznych uliczkach bedziesz miala zupelnie inne odczucia/wrazenia niz np. na ul. Dlugiej. Na nich jest spokojnie, cichutko, czesc budynkow jest w zalosnym stanie ( no coz czas robi swoje ), ale zachowaly swoj urok :)
          Milego spacerku :)
          • lucy_z Re: Janusz???????? 20.02.02, 11:24
            Nie napisałeś jak było?????? Jakie wrażenia??????
            • Gość: ja.nusz Re: Janusz???????? IP: *.HH1.srv.t-online.de 20.02.02, 13:57
              lucy_z napisał(a):

> Nie napisałeś jak było?????? Jakie wrażenia??????

Wrazenia jak zawsze pozytywne. A poniewaz nie naleze do gtunku marudzacego, nie
              przeszkadzaja mi drobne niedociagniecia tu i tam.
              Krotko przed moim wyjazdem dyskutowano tu zaciekle na temat jazdy samochodem po
              trojmiescie. Pseudorajdowcy pluli na wolnojezdzacych i odwrotnie.
              A ja ogladalem sobie jednych i drugich przez okno taksowki.
              Chcialem troche pospacerowac nad morzem ale mialem wyjatkowego pecha do pogody,
              lalo prawie bez przerwy. Na wieksza turystyke nie bylo tez czasu , bo bylem w 75%
              sluzbowo.
              Odwiedzalem troche trojmiejska gastronomie "Ul", "Blekitny Pudel", "Wieloryb"
              oraz inne.
              Pojezdzilem troche po Kaszubach bylo piknie.

• Gość: ja.nusz Re: Janusz???????? IP: *.HH1.srv.t-online.de 20.02.02, 13:59
              lucy_z napisał(a):

> Nie napisałeś jak było?????? Jakie wrażenia??????

Wrazenia jak zawsze pozytywne. A poniewaz nie naleze do gtunku marudzacego, nie
              przeszkadzaja mi drobne niedociagniecia tu i tam.
              Krotko przed moim wyjazdem dyskutowano tu zaciekle na temat jazdy samochodem po
              trojmiescie. Pseudorajdowcy pluli na wolnojezdzacych i odwrotnie.
              A ja ogladalem sobie jednych i drugich przez okno taksowki.
              Chcialem troche pospacerowac nad morzem ale mialem wyjatkowego pecha do pogody,
              lalo prawie bez przerwy. Na wieksza turystyke nie bylo tez czasu , bo bylem w 75%
              sluzbowo.
              Odwiedzalem troche trojmiejska gastronomie "Ul", "Blekitny Pudel", "Wieloryb"
              oraz inne.
              Pojezdzilem troche po Kaszubach bylo piknie.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka