Gość: jd IP: *.chello.pl 25.11.09, 07:37 I bardzo słusznie panie Sowula. To Lisicki tak naprawdę jest nikim ciekawym, bycie wysokim urzędnikiem z wyboru kumpla to znikome osiągnięcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aneczka Lokal bez przetargu. Nie jestem nikim - mówi sz... IP: 188.33.246.* 25.11.09, 07:42 twszanowni Pańswo, jak to się dzieje, że miasto Gdańsk pustoszeje wieczorami, latem wieczorem wogole jest smutno nijak. dajmy rozwijać sie inicjatywa! rynek sam ureguluje pewne sprawy, prezydenci szczegolnie z gdańska niech wybiora sie chocby do sopotu latem zafunduje im bilet, niech pojada do wroclawia, poznania krakowa, i niech tam mowia ze ktos jest lepszy czy gorszy, a miasta zyja caly rok ... nie tylko podczas jarmarku sw. dominika bo na dominiku nie mozna zbudować wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 bar po rybą? - czy to ten lokal... IP: *.mlyniec.gda.pl 25.11.09, 08:15 bar po rybą? - czy to ten lokal na Targu Rybnym do którego nie mogą wjechać ludzie na wózkach??? Odpowiedz Link Zgłoś
jandalf Re: bar po rybą? - czy to ten lokal... 25.11.09, 12:30 nie ten jest przy Długim Targu - Pozdrawiam jan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc baru! Lokal bez przetargu. Nie jestem nikim - mówi sz... IP: *.chello.pl 25.11.09, 08:18 ha!,znam Pana Jana Orchowskiego! a wlasciwie Jego lokal,faktycznie ,opinia P.Lisickiego jest obrazajaca,kimkolwiek nie jest Orchowski ,prezydent z takimi slowami ,ktory mowi o wyzszej kulturze pokazuje jej brak u siebie !!!ale widocznie w tym naszym kraju staje sie norma obrazanie wyborcow przez (Nie )Wielkich politykow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szydłozwora Lisicki kocha to miasto!!!???ale jaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 08:49 Chociażby to, że jestem gdańszczaninem od 20 lat i kocham to miasto tak jak on. takie porównanie jest z pewnością dla Orchowskiego krzywdzace czlowieku o kim ty mówisz? ten mały kocha tylko budyń a może nie masz budyniu w menu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Panie "bar pod rybką" na nazwisko trzeba sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 08:55 zapracować a nie zasłaniać się dziadkiem. WSTYD. Może i pana ziemniaki są najlepsze na starówce, może popełnił pan kilka lokali ale umówmy się co do jednego: gdańska starówka to straszna wiocha, kulinarne bezguście, estetyczni miszmasz i wielka puuuustkaaaaa w czasie kiedy turyści wybierają ciekawsze miejsca. Gdańscy restauratorzy uderzcie się w pierś i odpowiedzcie sobie szczerze dlaczego tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Lokal bez przetargu. Nie jestem nikim - mówi sz... IP: *.adsl.alicedsl.de 25.11.09, 08:58 Pan Lisicki powinien czesciej bywac na starym miescie, zeby sprawdzic czy potrzebny jest "lokal z wyzszej polki" (nie mam polskich liter) Na piwnej widac pelno ludzi ktorzy przychodza dobrze zjesc za niewygorowana cene, kiedy w tym czasie te "wyzsze" z Dlugiego Targu swieca pustkami. Dobry kucharz i przystepne ceny , a nie nazwisko wlasciciela przyciagaja ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
gtw100 Lokal bez przetargu. Nie jestem nikim - mówi sz... 25.11.09, 09:50 Zgadzam sie z Panem Orchowskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Lisicki powiedz jak kreciles lody na Focha IP: *.chello.pl 25.11.09, 10:17 Panu z baru "Pod Rybą" gratuluję odwagi. Cieszę się, że ludzie tacy jak Pan mają odwagę bronić wolnego rynku i nie klękają przed urzędasami pokroju Lisickiego. Trzymam za Was kciuki. Może jakiś protest gdańskich gastronomików przed tym lokalem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baked potato lover Panie Vice czasami trzeba przeprosic! IP: *.centertel.pl 25.11.09, 10:18 Szanowni Panstwo czy przypomnicie sobie, kiedy ostatnio byl przetarg na lokal w okolicy Dl Targu czy Dlugiej!? Dawno i nieprawda! Wszystkie atakcyjne lokale ida po "kolesiowsku" dla kumpli budynia i spolki. Przykladow jest wiele w okolicy : trzy dla Fundacji p.W,jeden dla p.S., inny dla p.W. , inne na Bieg 2012! Lokale sa przygotowywane dal kolesi :zamieniane za te, ktore biora kolesie na pare miesiecy w dzierzawe w nieatrakcyjnych miejscach, koszty adaptacji kolesiowskich lokali sa odliczane im od dzierzawy, i wiele jeszcze innych przekretow w bialych rekawiczkach! Lokalni, prawi ludzie nie maja szans zaprezentowac swojej oferty Gmnie, bo p.vice "kieruje sie jak zawsze dobrem ogolu"- ciekawe kto z kumpli budynia jest tym ogolem! Te budyniowe kumple nie maja pomyslu jak zadbac o lokalnych ludzi, wola zlupic przez 4 miesiace sezonu turyste , ktory slono placi , nigdy nie wroci do Gdanska bo woli pojechac do Pragi , Budapesztu czy w inne bardziej ku turystyce skierowane miejsce! Narzekacie na fakt, iz gdanska Starowka jest nieatrakcyjna , porownujecie ja do Wroclawia czy Krakowa! Popatrzcie kto tam prowadzi lokale, wynajmujac na rynkowych zasadach od Gmin - nasze polskie "Gwiazdy" ? - nie, lokalni ludzie z pomyslem, bo znaja specyfike okolicy, bo zyja w tych miastach na codzien i dbaja by ich miasto , ich restauracja , pub byly chluba , by ludzie wracali do nich, zostawiali swoje pieniadze, za ktore Ci lokalni inwestorzy placa podatki, poprzez ktore ich miasta sie rozwijaja! W Gdansku nikt z lokalnych przedsiebiorcow nie ma szans zaprezentowac swojej oferty bo p.L nie da im zainwestowac i zarabiac, woli oddac fundacji, ktora odda "sasiadowi - bo co w tym zlego"?! W Gdansku nikt nie dba o malych czy srednich przedsiebiorcow - no chyba ze sa poklejeni z budyniem ! Przepraszam a przy okazji moze ktos z sasiadow budynia chce sie zamienic na mieszkanie ze mna, bo moze uda mi sie zalatwic jakis lokal od sasiada!? Bar pod Ryba to miejsce kultowe! Wlasciciel wklada cale swoje serce by wszystko bylo jak nalezy! Mysle p.vice ze czasami warto przeprosic , jak sie p.juz tak zagalopowal w tym swoim tlumaczeniu , bo nie wiem czy p.pamieta ale powinniscie dbac o elektorat bo juz niedlugo bedzie szansa Was zmienic - no chyba ze macie juz zalatwione posady w budynio fundacji! Panie Janie jestem z Panem - glowa do gory , nie ma wiele osob w tym miescie , ktore potrafa powiedziec szczerze co mysla! Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: Panie Vice czasami trzeba przeprosic! IP: *.chello.pl 25.11.09, 11:55 >Wszystkie atakcyjne lokale ida po "kolesiowsku" dla kumpli budynia i spolki. po to były właśnie drakońskie podwyżki czynszów dla kupców i rzemieślników, chodziło o zwolnienie lokali. Podobnie pewnie jest teraz z podwyżkami cen dla mieszkańców lokali komunalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdanskaaa nie szczekaj .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 12:32 tylko płać czynsz bo to Twój obowiazek. Gdyby nie tacy filozofowie, którzy zamiast płacić odgrażają się i piszą dyrdymały w internecie nie bylo by zadłużeń czynszowych a pieniądze, które miasto wydaje na wyrównywanie czynszów mogłoby np przeznaczyć na inwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baked potato lover Re: nie szczekaj .. IP: *.centertel.pl 25.11.09, 12:46 "...inwestycje..." w akcje firm budyniowych - kolega mial na mysli- rzecz jasna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdanskaaa Re: nie szczekaj .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 13:06 Skoro juz przywołałeś przykłady innych miast, to w obrebie rynków we Wrocławiu, Krakowie czy Poznaniu nie ma żadnych lokali komunalnych, a ich najemcy mają pomysł na ich prowadzenie, czego o panu ...ziemniaku (bez urazy) powiedzieć nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo Re: nie szczekaj .. IP: *.chello.pl 25.11.09, 14:09 >nie szczekaj .. język jak za komuny, podobne traktowanie obywateli - morda w kubeł, nie ty decydujesz, a notable... Historia się powtarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartosz Lokal bez przetargu. Nie jestem nikim - mówi sz... IP: *.chello.pl 25.11.09, 10:29 Nieźle, nawet reżyser Sylwester Latkowski tematem się zainteresował www.latkowski.com/blog/id,1704#1704 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartosz Lokal bez przetargu. Nie jestem nikim - mówi sz... IP: *.chello.pl 25.11.09, 10:36 Dlaczego komentarze, które spełniają regulamin są stąd kasowane? Pisałem, że tematem zainteresował się też Sylwester Latkowski, pisze o tym na swojej stronie. To jakaś zakazana strona czy o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin najpierw naucz się czytać, potem się oburzaj IP: *.chello.pl 25.11.09, 12:37 komentarz nie został skasowany, pod każdym wpisem masz adnotację, że może być opublikowany z opóźnieniem do kilku minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokoz Lokal bez przetargu. Nie jestem nikim - mówi sz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.09, 11:01 idę dzisiaj na ziemniaka :-) są pyszne z najwyższej półki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajny_gość Lokal bez przetargu. Nie jestem nikim - mówi sz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 12:42 Niech się Pan panie ziemniak tak nad sobą nie rozczula i nie miesza w swoje geszefty Pana ś.p. dziadka. Prawda jest taka, że kazdy nowy restaurator spoza mafii "gdanskich pożal się Boże - restauratorów" wzbudza w Was panikę. Niech Pan nie zapomina kto jest dla kogo, a Wy traktujecie swoich klientów jako zło konieczne. Nooo, kiedy wasze dania będą smaczne i tanie, lokale otwarte do min 22,00, toalety ogólnodostępne, wystrój dopasowany do lokalu a nie w hafty kaszubskie etc. Bronisz Pan swoich przywilejów, jakoś dziwnym zrządzeniem losu nikt spoza grupy (Soroczyński, Wasilewski, Szydłowski, Kwiecień, Brzuskiewicz & Co) nawet nie probuje w Gdansku otworzyć nowego lokalu. Pan Kondrat jest tu światełkiem w tunelu, że konkurencja wymoże na Was dbałość o klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wala Lokal bez przetargu. Nie jestem nikim - mówi sz... IP: *.chello.pl 25.11.09, 13:06 pan Lisicki obraża nie tylko pana, to osoba na nieodpowiednim stanowisku, ten pan ze względu na swoją bezczelność i chamstwo nie powinien mieć kontaktu z ludzmi, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Lokal bez przetargu. Nie jestem nikim - mówi sz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 13:18 a kto to jest Lisicki??? zwykły urzędas bez wizji na nasze miasto! bufon i mały czlowieczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: one Mój dziadek odbudowywał Gdańsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.09, 15:36 więc może będziemy się licytować panie Orchowski? Nie o dziadka tu chodzi wszak a o pańskie pieniądze przecie. Boicie się wszyscy Kondrata, przyjdzie Wam zacząć dbać o klienta? Acha, więc może zacznijcie się więcej starać, bo takiej szmiry jaką serwujecie przy Trakcie Królewskim to nigdzie w świecie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słoń Lokal bez przetargu. Nie jestem nikim - mówi sz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 21:29 Man nadzieje że Prezydent Lisicki wyciągnie wnioski ze sprawy. 1. Winiarnia M. Konrada z przekąskami do wina to nic specjalnego. 2. Długa i Długi Targ to zbiór kilku beznadziejnych lokali z zadufanymi właścicielami, którzy żyją z przekupionych Przewodników wycieczek. 3. Od września do maja kompletny zanik atrakcji kulturalno - rozrywkowych w mieście. 4. Bar Pod Rybą - oprócz nazwy to ciekawe miejsc z pomysłowym menu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sol Lokal bez przetargu. Nie jestem nikim - mówi sz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 21:43 Szacunek za artykuł, Pana charakter widać na ścianach bary i na talerzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Lokal bez przetargu. Nie jestem nikim - mówi sz... IP: 81.95.197.* 25.11.09, 22:11 Nie wypada wypowiadać się na temat lokalu, czy jego właściciela jeśli nie ma się o nich zielonego pojęcia...Zapewne Ci, którzy tak krytykują Bar Pod Rybą znają tylko przez szybę,marząc by zjeść pysznego ziemniaka..To,że właściciel chciałby powiększyć lokal nie powinno być dla nikogo zdziwieniem,w końcu każdy pragnie się rozwijać mentalnie i finansowo. Trzymam kciuki za Bar Pod Rybą! Odpowiedz Link Zgłoś