Gość: wychowanka IP: *.nat0.sta.nsm.pl 27.11.09, 17:50 To wielka tragedia ... p. Uba był Moim wychowawcą w 2002-2005r. Był też wspaniałym polonistą ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: M.Gan Stanisław Uba nie żyje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.11.09, 22:43 Bardzo Będzie Nam brakowało Ciebie Stasiu !!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie wiem czy na swojej drodze życia spotkam tak wsaniałego Człowieka jak Ty!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.Gan Stanisław Uba nie żyje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.11.09, 22:53 Byłś I Zawsze Pozostaniesz w Naszych Sercach Stasiu!!!!!!!!! Z Wielkom Bólem Cię Żegnamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Trenerzy UKS dwójka Morena Gdańsk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (*) Re: Stanisław Uba nie żyje IP: *.147.13.27.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.11.09, 23:01 Wielka szkoda i tragedia dla osób które go znały:((( (*)(*)(*) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Stanisław Uba nie żyje IP: *.idk.com.pl 28.11.09, 19:23 Wielka strata [*] Uczył mnie polskiego ,świetny polonista ,swietny człowiek :( odszedł za szybko :( pogrzeb o 14,30 we wtorej =k na cmentarzu Srebrzysko Odpowiedz Link Zgłoś
apbl Stanisław Uba nie żyje 28.11.09, 21:55 moja córka na tę wieść się popłakała i nich to wystarczy za komentarz... A ja zawsze będę Go pamiętał jak z mikrofonem "szalał" ;) na zawodach sportowych mojej córki wieczny odpoczynek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Stanisław Uba nie żyje IP: *.pruszcz.mm.pl 29.11.09, 15:12 Zmarł (odchodził) na moich oczach a ja nic nie mogłem zrobić a kilka minut wcześniej wypowiedziął tyle pięknych słów na pogrzebie członka mojej rodziny. Jestem zszokowany takim przebiegiem wydarzeń oraz nie jestem wstanie tego samemu sobie sensownie wytłumaczyć. Niechaj odpoczywa wspokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agape Stanisław Uba nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 21:19 Nie mogę w to uwierzyć, że już Cię z nami nie ma ;( Jakże ciepło wspominam zarówno Twoje, jak i moje (nasze, klasy c) pierwsze cztery lata w Liceum Ekonomicznym. Twoje ciągłe narzekania na niesforne dziewuchy, Twoje wieczne pretensje, podszyte jednak ciepłem i wielką troską o nas (do dziś łzy stają mi w oczach, gdy przypominam sobie Twoje ciepłe, pełne prawdziwych emocji słowa wymawiane drżącym głosem: "Byłyście najlepsze!!!"). ;-((((( Nie zapomnę nigdy Twoich lekcji polskiego, na których nauczyłam się tak wiele i co procentuje do dnia dzisiejszego z ogromną nawiązką. Dzięki Tobie pokochałam Romantyzm, dzięki Tobie nauczyłam się wrażliwości, prawdziwej motywacji i wiary w człowieka. Nie zdążyłyśmy się z Panem spotkać Panie Profesorze wraz z koleżanką z ławki, choć plany były tak blisko, żeby nie powiedzieć o krok.. Żegnaj. Pozostaniesz głęboko w naszych sercach na zawsze. I wierzę, że jeszcze porozmawiamy. A będzie o czym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Stanisław Uba nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 10:22 (*) był moim najlepszym wychowawcą, a przede wszystkim wspaniałym Człowiekiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Stanisław Uba nie żyje IP: *.89.107.50.static.crowley.pl 01.12.09, 11:19 Bez Tego Człowieka żadne zawody pływackie nie będą już takie jak były. Pan Uba umiał je tak prowadzić , że emocje sięgały zenitu. Znał każdego zawodnika i umiał wiele o każdym powiedzieć. Czesc Jego pamięci :(((((( {*} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka B. Stanisław Uba nie żyje IP: 217.8.176.* 03.12.09, 17:37 Odchodził na moich oczach. Po przepięknej przemowie pożegnalnej na pogrzebie mojego wujka, upadł....i odszedł. Te piekne słowa, które wypowiadał p. Stanisław wruszyły sądzę każdego. Łzy spływały mi po policzkach i w myślałam tylko o tym, jak można było tyle atutów mojego wujka wypowiedzieć tak pięknie, tak treściwie. Gdy p. Stanisław skończył swoją przemowę chciałam ze wszystkich sił bić brawo!!! po mimo, iż byliśmy na pogrzebie czułam, że oklaski byłyby podziękowaniem dla mojego wujka, z którego będę zawsze dumna, jest moim autorytetem i wdzięcznością, że są tacy ludzie, jak p. Stanisław. Nie znałam Go wcześniej, ale miałam wrażenie po tych kilku sekundach, że jest wspaniałym człowiekiem, pełnym ciepła, troski, który sądzę dbał bardziej o innych niż o samego siebie. Nie myliłam się...taki był jest i będzie... w naszej pamięci. Odchodził...każda sekunda była wiecznością, oczekiwaniem na pomoc medyczną... nie mogłam uwierzyć, że nic nie mogę pomóc. Tak strasznie chciałam pomóc podczas pierwszej reanimacji, do której miałam i będę miała dużo zatrzeżeń,ale nie mogłam.Stałam...ludzie zaczeli się rozchodzić, a ja się modliłam po cichu. Błagałam by zdarzył się CUD...niestety:( Panie Stanisławie DZIĘKUJĘ, ŻE MOGŁAM PANA POZNAĆ, JESTEM TYM ZASZCZYCONA!!! NIECH PAN ODPOCZYWA W POKOJU. DLA BLISKICH ŻYCZĘ DUŻO SIŁY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: An Re: Stanisław Uba nie żyje IP: *.chelmnet.pl 05.01.10, 20:02 O smierci profesora Uby dowiedzialam sie dzis z wycinka gazety umieszczonego w gablocie na basenie szkoly nr 2 na Moreane, poszlam z synem na zajecia. Zal i smutek... Byl wspanialym pedagogiem, jakich malo. Sprawil ze pokochalam przedmiot ktory wykladal, potrafil docenic prace. Wiem ze mnie lubil i z wzajemnoscia:) Zawsze bede go cieplo wspominac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika gorowicz Stanisław Uba nie żyje IP: *.rev.pro-internet.pl 06.04.10, 17:17 najlepszy nauczyciel...szkoda, wielka szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda B-Jakubek Stanisław Uba nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.10, 02:28 Dziś - osiem miesięcy od tego smutnego dnia - dowidziałam się o śmierci Pana Uby...nie mogłam uwierzyć...był moim Profesorem. "Był" jak to nieodwracalnie brzmi, dla mnie po prostu "jest". Pan Uba jest najlepszym nauczycielem jakiego kiedykolwiek miałam. Z lekcji polskigo wyniosłam tak wiele wartościowych i mądrych rzeczy, że do dziś pamiętam wiele z nich i co dziwne, nadal przypominam sobie w najróżniejszych okolicznościach... List "Agniszki B" poruszył mnie do łez... Każdy kto znał Pan Ubę ma inne wspomnienia ale niezaprzeczalny jest fakt że to Wielki Człowiek (dosłownie i w przenośni). Panie Stanisławie dziękuję że Pana spodkałam na swojej drodze... Odpowiedz Link Zgłoś