Gość: nurek IP: *.ny5030.east.verizon.net 31.01.04, 00:57 odpier-papier od studentow,niechaj sie szkola !nauka nie idzie w las:-))) mich ! wy sie zajmijcie tymi funduszami na sluzbe zdrowia co to ich niby brak...inspektor Gadzed sie znalazl:-)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Student UG Re: Gdzie szkolą się studenci - parlamentarzyści? IP: *.chello.pl 31.01.04, 18:08 Nie podoba mi się fakt, że media coraz częściej żerują na tym co złe, a nie zwracaja uwagi na to co dobre. Ja sam jestem przykładem na to, że Parlament robi dużo dobrych rzeczy dla studentów - rozpoczynając od neptunaliów na których świetnie się bawiłem a kończąc na pomocy finansowej dla mojego koła naukowego dzięki której udało nam się zorganizować swietną konferencję. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuck the PS UG !!! Re: Gdzie szkolą się studenci - parlamentarzyści? IP: *.gdynia.mm.pl 02.02.04, 21:25 To nie jest tak, ze media żeruja i nie zwracja uwagi na to co dobre. To co dobre bowiem, powinno być niczym niezasakującą codziennościa. Patologie zaś (a z patologią bez wątpienia mamy w tym wypadku do czynienia) należy zwalczać z cała bezwzględnością. Patologii na UG jest dużo więcej, a Gniew jest tylko ułamkiem calego brudu który na uczelni rozprzestrzenił. Twoje koło jest wyjąkiem. Parlament o wiele chetniej dofinansowuje dyskoteki w Galaxy. A oferta programowa zeszłorocznych neptunaliów była właśnie na poziomie "Galaxy". Dosłownie i w przenośni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: członek PS UG odrobina obiektywizmu nie zaszkodzi IP: *.gda.pl 31.01.04, 19:03 szkoda, ze autor artykulu nie wzial pod uwage robiac "wnikliwie" swoje kalkulacje kosztów, że w weekend wszystkie aule na UG sa zajete przez majacych w tymn czasie zajecia studentow zaocznych, a hotele, czy nawet same sale konferencyjne w Trojmiescie znacznie przekraczaja koszty z Gniewa. Ci sami studenci, ktorzy brali udzial w szkoleniu, brali udzial w organizacji ostatnich i beda organizowac kolejne Neptunalia, co zawsze wiaze sie z koniecznoscia pozyskiwania pieniedzy od sponsorow. Moze przy tej okazji w ramach krucjaty o jawnosc wydatkow pieniedzy publicznych Gazeta Wyborcza rzuci pare groszy na kulture studencka, zamiast ograniczac sie do kasliwych i niezbyt rzetelnych uwag pod katem ludzi, ktorzy staraja sie na tej Uczelni cos zrobic... P.S. Nastepnym razem zrobcie lepsze rozeznanie zanim cos nasmarujecie na pierwszej stronie gazety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student UG od parlamentu UG do RP :-((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.04, 18:28 proszę nie mów nic o kosztach, nie wciskajcie kitów o tym że nasz szanowny parlament coś robi, nie mówcie nam że wybory są demokratyczne, nie okłamujcie samych siebie-nas nie trzeba-i tam nie mamy argumentów by z naszym szanownym parlamentem "powalczyć" Ten wyjazd był jedną wielką popijawą dla członków PS UG - nie pierwszą i domniemam że nie ostatnią-niestety Nasi szanowni członkowie PS UG balują zawsze za nasz (studentów) koszt- ostatnio świetnie bawili się na zawodach paintbolowych w Sopocie na torach wyścigów konnych - kto za to płacił - oczywiście Pan, Pani - społeczeństwo płaci!! Więć proszę odważcie się być szczerzy sami ze sobą i nie róbcie z siebie kolejnych IDIOTÓ - bo tych już w naszej pięknym kraju jest nadtto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly student Re: od parlamentu UG do RP :-((( IP: *.gdynia.mm.pl 01.02.04, 19:00 BRAWO JASIU !!! A o co chodzi z tym paitbolem dlaczego oni się bawili a my prości studenci nie co ? O co wogole w tym całym parlamencie chodzi ? Czym oni się zajmują a czym powinnie się zajmować co ? Kto ich wogole wybrał ? Po przeczytaniu artykułu mogę domniemywać ,że kręca wałki ale to prasa zawsze wyolbrzymia wiec może być zupełnie innego (daj bóg) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student "fajni" ludzie was reprezentują IP: *.am.gdynia.pl 02.02.04, 21:13 oj gdyby zwykli studenci wiedzieli o wszystkich dokonaniach szanownwgo "parlamentu" to by się dopiero zdziwili. ciekawe tylko czym te same osoby zasłużyły się na drugą kadencję. a i żeby policzyć ile dni byli trzeźwi a ile pod "wpływem" w ubiegłej kadencji. Nareszcie wszystko wychodzi na jaw i ludzie zaczynają interesować się tym kto ich tak niechlubnie reprezentuję w całej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hexen Re: Gdzie szkolą się studenci - parlamentarzyści? IP: 194.204.184.* 31.01.04, 19:33 A kto tam w ogóle pojechal. Jacy studenci - dajcie jakies nazwiska??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek ""Najlepsi z najlepszych ?" A ja na was glosowalem IP: *.gdynia.mm.pl 31.01.04, 21:07 Wydaje mi sie,że ludzie będący w PS UG jak i na każdym stanowisku w ktorym jest SIĘ "WYBIERANYM " powinno się cos reprezentować SOBA !!!Ludzie przecież WY zostaliscie PRZEZ NAS wybrani !!!HOLA HOLA !!! To JA tu na WAS glosuje a WY jeździcie sobie i vodke za MOJA kasiorke chlejecie ?????? EJ znam kilku kolesi z PS UG i fajnie sie z WAMI chlopacy imprezuje ale wolnego Ziomale to JA "was" wybieralem i to WY mieslicie BYC NAJLEPSI Z NAJLEPSZYCH a tu dupa ........To jest qrcze POLASKA wlasnie !!! qrcze Panienki daliscie .......(4 literki ) Wiecie co jesli faktycznie tam byliscie i tyle kasy przewaletowaliscie to koniec ja zabieram zabaweczki i jade do domu .12 tysiecy zlotych ????qrcze laseczki przeciez to kasiorki troszke duzzzzoooooo bardzo duzo !!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neptun neptunalia? IP: *.am.gdynia.pl 02.02.04, 21:17 tak się chwalą neptunaliami które nie tak do końca oni sami robią. a ciekawe czy i tam nie było przekrętów i lewych faktur lub zleceń. Panie Rektorze czas wziąć młode pokolenie pod lupkę. a chleją ile wlezie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal UG zarzadza Do wilece szanownego czlonka PS UG IP: *.gdynia.mm.pl 31.01.04, 21:17 Wielce Szanowny Panie Członku bo tak chyba nalezy sie do WAS zwracac ,troszke przesadziles z tymi salami na UG mamy ich ponad 70( auli ) ,ja sam w styczniu robilem debate na zarzadzaniu na kotra przyszlo 80 osob i dalo sie (8 h) ,gdybyście pomysleli to byscie dali rade a koszty pewnie byly by o 3/4 tansze i bym nie mosial placic WIELCE SZNAOWNY PANIE CZLONKU ZA wasze jedzenie i szkolenie 12 tylko max 4 tys ,wiec please PANIE czlonku nie wciskaj mi kitow ze sie nie dalo .Sorki za ton ale mnie wkurzyliscie bo zglaszalem sie do WAS 3 krotnie po dofinansowanie i pomoc w organizowaniu debat na zarzadzaniu i mnie zlaliscie a to nie byly duze kwoty 400 zł ale jak widze dostaja tylko ci co maja dostac a mi mowicie ze pieniedzy brak !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Re: Do wilece szanownego czlonka PS UG IP: *.gdynia.mm.pl 01.02.04, 09:20 Takich więcej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Do wilece szanownego czlonka PS UG IP: *.am.gdynia.pl 02.02.04, 21:21 Parlament tyyyyyyyle robi dla dobra studentów UG. Aż życie studenckie kwitnie, wspiera, organizuje, pomaga, finansuje, ..... . Jest chociaż jakaś studencka gazeta na UG lub dobra strona internetowa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PG Wyrzucone pieniądze w błoto IP: 62.233.233.* 31.01.04, 21:26 Ja tam uważam, że tą kasę można było znacznie efektywniej wykorzystać. Przez 2 dni zawiele się nie mogli nauczyć. Pozatym na weekend napewno by się znalazło coś taniej tylko trzeba byłoby zrobić rezerwację. I cała impreza zamknęła by się w 3000 zł max. Pozatym te pieniądze zostały zwyczajnie przechulane. Jaki student nie chciałby spędzić sobie weeken poza miastem w stosunkowo dobrym hotelu? Pozatym dawanie całkowitej wolnej ręki samorządom studenckim prowadzi tylko do tego, że niektóre osoby zasiadające w samorządach studenckich nadużywają swoich stanowisk do czerpania korzyści majątkowych. Wiadomo nie wszyscy ale tacy są. Ludzie z samorządów rzadko się interesują co się dzieje ze zwykłymi studentami i bardzo rzadko walczą o coś dla studentów, a często nawet działają im na szkodę aby wyrobić sobie chody u rektora lub u dziekana. Aby zostac wybranym do samorządu studenckiego trzeba mieć znajomości wśród pewnych środowisk i naprawdę jest tam się ciężko wkręcić jeśli ktoś z zewnątrz tego chce. To tyle. Wiem, że moja się wielu nie spodoba, ale trudno. Niech się ludki zastanowią nad tym, ale z tego co wiem to na UG lizanie dupy dziekanom i rektorowi jest w modzie. Niech się ten cały samorząd baczniej na paluchy niektórych dziekanów przygląda, bo na UG na niektórych wydziałach zaczyna się łamanie praw studenckich i ogólne wyżywanie się na upatrzonych przez wykładowców "ofiarach". Funkcjonowanie dziekanatów też pozostawia wiele dożyczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek polityczka? IP: 194.204.184.* 01.02.04, 00:10 Hej! A nie jest przypadkiem tak, ze jakies okreslone srodowisko polityczne zrobilo sobie "kuznie polityczna' i sposob zgarniecia kasiorki z parlamentu studentow dla jakies mlodziezowki? Jak myslicie - dziwnym trafem kilku z tych wazniakow widzialem na listach wyborczych, albo krecacych sie obok niektorych, "wybranych" polityków.Cos jest nie taaak. I dlaczego akurat takie szkolenie - marketing polityczny??? techniki socjotechniczne??? Dla Parlamentu Studentów??? Wolne zarty!!! Po to, zeby pozyskiwac sponsorów na Neptunalia??? Nie badzmy smieszni. A moze czas przygotowywac sie do wyborów, no przeciez nie za swoja kase!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil PG Re: polityczka? IP: *.gdynia.mm.pl 01.02.04, 09:25 Tomku nie jest to gra polityczna wierz mi tylko zwykla pazerność ,w tym środowisku duza część ludzi jest po prostu pazerna !! i o zadnych wyborach nawetnie mysla bo wiedza ze samym GNIEWEM POSLAMI NIE BEDA :))) a co do polityki i krecenia sie wokol roznych elit politycznych to fakt jest to prawda ale( ale ok 5 % parlementarzystów jest taki ) reszta PAZERNYCH !!!;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student UG Re: polityczka? IP: 213.17.239.* 01.02.04, 23:11 Spekulacji na temat działalności samorządowej na UG jest tu wiele. Niestety ani artykuł, ani obecny wice Szymon, ani znikający w ważnych momentach przewodniczący Sławek nie wyjaśniają niczego w tej sprawie. Niektórzy tu piszą, że ciężko się dostać do samorządów, że kasę tu kradną, że wydają nasze pieniądze (jakie nasze pieniądze?), itp. Jednak ty kolego jesteś najbliższy prawdy, szkolili się, bo postanowili profesjonalnie podejść do nadchodzących wyborów. Niech ktoś poda mi adres firmy szkoleniowej, bo jeśli w dwa dni nauczyli składać poprawne zdania Szczygła, to są nieźli (mogli go jeszcze nauczyć mówienia na temat a nie o gwarze kaszubskiej na korytarzach UG - ale dwa dni to za mało), pięknie się koledzy wykręcają, że przygotowywali niby organizatorów neptunaliów (o ile ich znam, to nie trzeba było ich do niczego przygotowywać, bo poprzednie były nadzwyczaj udane), ewentualnie Szymon mógłby się szkolić... Wybory wygrali, ale nie o te wybory im chodzi. Mam nadzieję Brutel, że przyda ci się to szkolenie przy okazji wyborów do PSRP, jednak nie zapomnij o tym, że jesteś słaby merytorycznie, bo wódkę już umiesz pić. Ktoś tu pytał o nazwiska, wystarczy zerknąć na listę delegatów do PSRP, to oni się szkolili. A na listach wyborczych pojawiali się, fakt, krążą wokół polityków i uczą się i od nich. Warto czasem prześlidzić ich losy partyjne. Jak to niektórych Platforma za przkręty finansowe wyrzuciła i PIS przyjął. A teraz ta elita jest u władzy - cud, miód i orzeszki!!!! Pewno i na niejedno szkolenie jeszcze pojadą, niejedną konferencję w Hotelu Gdynia zorganizują, bo tam ciocia pracuje i fakturki łatwiej się wypisuje... Płakać się chce, bo teraz głupio być studentem uczelni, na której co miesiąc wykrywa się jakieś afery. Oj, coś mi się wydaje, że jest ich jeszcze dużo, tylko te informacje jakieś niekomletne do Gazety trafiają i udaje sie je jakoś zagłuszać. Ja znam sporo ludzi z parlamentu, są różni: niektórzy poszli tam bo kasę na lewo chcą przeżucać, a prorektor jest na tyle ospały, że nic nie zauważy; inni działac by chcieli a nie wiedzą jak i snują się jak cienie starszych doświadczeniem kolegów (też się uczą ptaszyny), poza tym, kto ze Sławkiem pije ten i dofinansowanie dostanie, (dla innych jest informacja, że fundusze się skończyły) i zdziałąć wtedy coś łatwiej; są sterujący i sterowani (ci pierwsi nigdy nie są przy stole i żadnej fakturki nie podpiszą, bo ostrożni są), są wreszcie ci, którzy działąć potrafią i daje się im nawet po jednej szansie, wykazują sie, można się pod ich przedsięwzięciami podpisać i won, bo wałków nie tolerują i za inteligentni są, może też dlatego, że wódki nie piją, a jak tu nie pić skoro uniwerek stawia (tak krzyczał kiedyć Członek pijaniusieńki na wydziale). To wszystko jest dużo śmieszniejsze, jak sami opowiadają. Warto czasami usiąść z nimi do stolika w zeppelinie czy na ławce pod DS7 i posłuchać historii smutnie prawdziwych. Ale korzyści z tego są - chłopaki honorowe, stypę, akademik, czasem zapomogę załatwią. Kończąc, chcę dodać, że włosy na głowie się człowiekowi jeżą, jak sobie zdamy sprawę z ich przyszłych karier politycznych. Boże dopomóż! Daj im rozum i odbierz chciwość! Pozdrawiam i życzę udanej sesji, bo nam to teraz egzaminy w głowie. PS. Czy S.S. zdal już wreszcie Rzym? Czy dostał może n-tą szansę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nogal Re: polityczka? IP: *.gdynia.mm.pl 02.02.04, 07:29 Witam serdecznie Jestem członkiem PS UG te wszystkie dziwne sprawy ktore znalazły sie gazecie i szereg innych postanowilem zadać na wyborach parlamentu niestesty nikt w sposob jasny nie potrafil mi na nie dac odpowiedzi.Dlaczego? :))) oni znaja odpowiedz ale my raczej sie jej nigfy nie dowiemy. A co do artykulu kolegi ktory bardzo dobrze zna realia na PS UG i zna widze ludzi to wiecej prawdy drogi kolego np.Pawła Brutela z tego co wiem nie był w Gniewie wiec nie oskarzajmy ludzi ktorych nie nalezy oskarzac.I apel do czl PS UG wiecej prawdy w prawdzie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar de noms Re: polityczka? IP: *.gdynia.mm.pl 02.02.04, 13:51 Nogal - synu komornika i policjantki... a KTO sfałszowł wybory na WNS w 2002/2003?? a KTO przydzielał kolegom akademiki? a KTO sfałszował delegację do Zakopanego?? (jak tam dyscyplinarka?? ) włąśnie TY jesteś taka sama menda jak reszta... chcesz robić karierę?? rób... noś dalej za kimś teczkę... wspinaj się wspinaj... my patrzymy i czekamy... na kolejne potknięcia.. aż upadniesz na samo dno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Tomka Re: polityczka? IP: *.gdynia.mm.pl 02.02.04, 14:29 Drogi Tomku.K ciesze sie bardzo ze piszesz milo mi cie uslyszec po latach.Szkoda tylko ze w taki sposob rozmawiamy ze soba ale coz sam tego chciales ! ! ! po pierwsze - zostalem oczyszczony z pomowienia mnie o jakies falszerdstwo delegacjii do Zakopanego! ( cieszysz sie ?) po drugie - akademiki przydziela komisja socjalna a nie ja po trzecie - wybory do WNS-u nie byly sfalszowane a jesli uwazasz ze byly to powinienes zglosic to do prokuratury a nie publicznie oskarzac ( za takie slowa mozna posc do sadu o znieslawienie latwo to drogi Tomku udowodnic przez IP ) po czwarte - rodziny "kolego" w to nie mieszaj bo (juz napewno spotkamy sie w sadzie ) po piate - kariery nie chce robic napewno na uczelni w tym tym PS UG po szoste - co do teczki to ty masz chyba wieksze doswiadczenie w tym anizeli JA !! Ps. Tomku twoj zal mnie przeraza nie bede tobie wyciagal zadnych spraw ,szkoda mi sie znizac do takiego ponizajacego stylu rozmowy !!! A czy zejde na same dno nie sadze a wiesz czemu bo nie wziolem ani zlotoweczki i nie zrobilem nic zlego czego moglbym sie wstydzic w przeciwienstwo do innych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek K. Re: polityczka? IP: *.gdynia.mm.pl 03.02.04, 03:58 to akurat nie ja podpisałem się jako mar coś tam ale widze że piejesz do mnie cienkim głosikiem w pełni się zgadzam z powyższymi zarzutami sam wiesz Pawełku jak było sam dobrze wiesz te 100 kart wiecej w urnie niż było wydanych..itd. wyjebane mam na prokuraturę - w chwili obecnej gówno mnie obchodzi ten cały wasz parlament - jest takie przysłowie " na każdego skurwysyna czeka w końcu gilotyna " kariery nie zrobisz na pewno na UG a tym bardziej w PSUG - takie plotki słyszałem, że Cię tam już nie lubia... jak mi przykro a jeżeli chodzi o teczuszki... to nie bardzo rozumiem o co Ci dziecino chodzi.. i oczywiście że nie zrobiłeś nic złego. nigdy. jasne. i naprawdę barzdo głęboko w to wierzysz. Twoja sprawa chłopaczku i jeszcze jedno - bardzo chętnie z Tobą "porozmawiam"... z dziką rozkoszą... mój numer telefonu się nie zmienił TYLKO ARKA GDYNIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat nogala zadrzyj z najlepszym-zginiesz jak reszta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.04, 15:27 normalnie ręce opadają mi do samej ziemi!! nie masz odwagi podpisać się pod swoją wypowiedzią?? czy może obawiasz się odpowiedzi?? fajnie ze obrażasz ludzi, których nie znasz!! wiedz jedno jak cię dorwę, to cie obiję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek K. Re: zadrzyj z najlepszym-zginiesz jak reszta IP: *.gdynia.mm.pl 03.02.04, 04:04 wypowiedź mar coś tam to nie ja ;) ale rozumiem że Ty też piejesz do mnie sam Pawełek nie ma odwagi? a co do meritium - z tego co pamiętam to chyba nie pomylił zawodów Waszych rodziców. wiec nie wiem o co ten cały zgiełk przecież komornik i policjant to bardzo potrzebne społecznie zawody. nie ma się czego wstydzić TYLKO ARKA GDYNIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat nogala Re: zadrzyj z najlepszym-zginiesz jak reszta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.04, 16:47 a czy ja jadę na Ciebie?? poprostu stwierdziłem, że jakiś PALANT troszkę przegina podając do publicznej wiadomości zawody naszych rodziców... nie wstydzę się zawodów jakie wykonują moi rodzice, wręcz przeciwnie jestem z nich dumny pozdrawiam serdecznie ps a co do mojego brata, to sorrki ale nie uzgadniamy zeznań, ponieważ niegdy nie mieliśmy takiego zwyczaju, a po drugie jesteśmy teraz o jakieś 700 km od siebie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord Viader Re: polityczka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.04, 16:05 Misiu Kolorowy, zdaje sie, ze Nogal podpisal sie swoją ksywą wnoszę z twojego postu ze nie miales na to odwagi. Moze to i lepiej, bo gdybys sie podpisal to moglbys miec na glowie maly procesik o znieslawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: polityczka? IP: *.am.gdynia.pl 02.02.04, 21:43 widze stare dobre sprawdzone metody.strachy na lachy a może pod mur i na muszke takich co chcą coś powiedzieć, brawo brawo. Panie Rektorze jak długo jeszcze? widzę że szkolenie sie chłopakom przydało. 5000 tysiecy w las nie poszło, droga ta firma od szkoleń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek K. Re: polityczka? IP: *.gdynia.mm.pl 03.02.04, 04:40 " > Witam serdecznie > Jestem członkiem PS UG te wszystkie dziwne sprawy ktore znalazły sie gazecie > i szereg innych postanowilem zadać na wyborach parlamentu niestesty nikt w > sposob jasny nie potrafil mi na nie dac odpowiedzi.Dlaczego? :))) oni znaja > odpowiedz ale my raczej sie jej nigfy nie dowiemy." starasz sie pozyskać wyborców?? :P to trochę dziwne że Ty jako członek PSUG nie orientujesz się w działalności PSUG czyżbyś nie interesował się działaniami Organizacji do której zostałeś wybrany?? hehe wiesz... to forum czytają ludzie inteligentni - przestań się bawić w socjotechnikę, skoro nie umiesz. w powyższej wypowiedzi starasz się przedstawic siebie jako zwykłego biednego studenta, który choć jest w PSUG to nie wie co się dzieje... jacyś "ONI" nie chcą Ci powiedzieć... i "MY" się nigdy nie dowiemy - czemu ma służyć tu liczba mnoga?? czemu wypowiadasz się w imieniu innych?? czyżby po to, aby spróbować ukazać się jako osoba stojąca po tej samej stronie barykady co przecietny student?? oj...ileż sprytu ;D wszystkie te dziwne sprawy... czyżby zmieni się układzik czy tylko Ty już jesteś poza nim? bez pozdrowień TYLKO ARKA GDYNIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nogal Re: polityczka? IP: *.gdynia.mm.pl 03.02.04, 08:01 Drogi Tomku układy układami ale złodziejstwa nie zniose .Nie jestem biednym chłopcem piwko tez zdazylo sie wypic i na konferencje pojezdzic zreszta jak 3/4 parlamentu ( nie ukrywam tego ),wiesz sam jak jest tez jezdziles i piles a teraz sie odcinasz od tego wszystkiego?;)))) Mi zazucasz wiele rzeczy ktore nie pokrywaja sie z prawda chocby te karty w wyborach.Powtarzam jesli masz cos to zgłosic powinienes albo do prokuratury albo do sadu kolezenskiego lub komisjii dyscyplinarnj , chetnie sie obronie od tych i innych pomowien ktore ciagle padaj pod moim nazwiskiem. Tomu a co do samej oranizacji to cięzko być lubianym jak ujawnia sie takie rzczeczy i przegręty .Przypominam ,że podobne rachunki zaciekawily mnie na wyborach parlamentu i zadalem przewodniczacemu pytanie dlaczego tyle? Odp była - tyle to musi kosztowac !!!!!!Wiec wybacz ale ja nie mam tego w dupie w przeciwienstwie do innych i nie pozwole aby na takie pierdoly $ szły ,są bardziej potrzebne rzeczy jak chocby zmiana regulaminu studiow ktory jak zostanie wprowadzony to dotaniemy my jako studenci (wszyscy ) ostro po dupie, a co do pieniedzy to fakt moim zdaniem obserwujac od jakiegos czasu to wszystko z boku to KASA nie idzie na NAJBARDZIEJ POTRZEBUJACYCH tylko na TZW KOLESIOWSKA KLIKE KOL NAUKOWYCH I OSOB !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ug Re: polityczka? IP: *.am.gdynia.pl 02.02.04, 21:36 a ileż było imprezek sponsorowanych przez parlament w zeppelinie, a kto tam pracował? wstawcie se lepiej alkomat do biura parlamentu. ciekawe ile razy ich policja za pijaństwo i burdy spisywała? ale tego się nie dowiemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: polityczka? IP: *.am.gdynia.pl 02.02.04, 21:27 rozumiem żarcie 5000, rozumiem autokar 1600 choć to są zbyt drogie koszty ale sprawy fizycznie namacalne, ale nie rozumiem co kryje sie pod 5000 tysiącami za szkolenie? kto zgarnął tę kasę i za co? za rozmowę z 17 studentami nazwaną warsztatami? ciekawe i warte wyjaśnienia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Bachlec PG Re: polityczka? IP: *.gdynia.mm.pl 02.02.04, 21:57 Panowie /Panie czemu boicie sie podpisywać pod wypowiedziami??? Dla odważnych Świat należy tylko dwoch sie odkryło??? Troche odwagi za krzaczkami każdy jest mocny !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student nic dodać nic ująć IP: *.gdynia.mm.pl 01.02.04, 10:05 "Rozrzutny sposób sprawowania swoich funkcji przez "dorosłych" radnych nikogo już nie dziwi. Widać, że młodzi przedstawiciele podobnych organów uczą się od nich nadzwyczaj szybko. Pozostaje mieć nadzieję, że pozostali studenci uważniej przyglądać się będą swoim przedstawicielom i - w kolejnych wyborach - wybiorą tych, którzy z większym szacunkiem podchodzą do wydawania publicznych pieniędzy." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszołomobójca a kołom naukowym 400 PLN na kwartał ! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.04, 14:30 Jak zapewne wiecie, Parlament Studencki zajmuje sie tez rozdzialem pieniedzy na kulture studencka, studencka dzialalnosc naukowa itd. Czy wiecie ile PS UG daje kazdemu studenckiemu kołu naukowemu ? 400 zlotych NA KWARTAL !!!! Jak sie osobno wnioskuje, to jeszcze rzuca jakies marne ochlapy, typu dodatkowe 500-600 zlotych rocznie. Z tego wszystkiego ma sie sfinansowac obozy naukowe, wyjazdy na konferencje, jakies materialy, literature. Takich kol jest ze 20-30, od ornitologow i chemikow po historykow i rusycystow. A tu w dwa dni 17 osob przepuscilo 12 000 zlotych na jakies pierdoly. To sa kpiny, zwyczajne zlodziejstwo, niczym sie nierozni od jakiegos tam SLD, czy innego PO, PiS albo jakiejs tam Samoobrony (w zaleznosci od tego kto gdzie i kiedy), czyli "doroslych" zlodziei. Ja tez kiedys bylem w parlamencie studentow UG, pamietam ze mielismy kupe roboty, przydzielalismy kase na kola naukowe (musielismy opracowac system punktacji za osiagniecia i plany, zeby nie przydzielac "po rowno"), fundusz socjalny, w kolegium elektorow wybieralismy rektora, wiec trzeba bylo kandydatow przesluchac, organizacja swiat studenckich, ale nie przypominam sobie zebysmy jezdzili na szkolenia do drogich hoteli. A jesli nie bylo rzeczywiscie w weekend zadnej wolnej auli (kpina !) to chyba w osrodku "Orle" na Wyspie Sobieszewskiej jest taniej. I nie kosztowaloby to 12000 zlotych ! Trzy lata temu robilem tam konferencje za 47000 zlotych, ale dla 100 osob !! Trzy noce, wyzywienie, cztery sale, listopad. Uniwersytet czesto organizuje tam zjazdy, zreszta jak nie w "Orlu" to obok jest cala masa innych osrodkow konferencyjno-hotelowych, pensjonatow itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student UG wybory hahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.04, 18:47 jak Cię proszę, chyba nie startowałeś, albo nie przyglądałeś się wyborom przeprowadzanym na UG! to nie ma dokładnie nic wspulnego z demokracją-w regulaminie jest zupełnie co innego zapisane. Rektorowi na rękę jest to, bo wiesz ktoś musi go poprzeć na drugą kadencję- auto i dom trza z czegoś splacić... złożenie protestów wyborczych WALI rktora, dopiero prasa wszystko rozdmuchuje- mama nadzieję że to nie koniec artykułów o PRZEWAŁACH na UG, bo ktoś musi za to beknąć..... tak już poprostu dalej być nie może, to nie jest kurde polityka-tyko NAUKA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszołomobójca Re: wybory hahaha IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.04, 20:59 > jak Cię proszę, chyba nie startowałeś, albo nie przyglądałeś się wyborom > przeprowadzanym na UG! to nie ma dokładnie nic wspulnego z demokracją-w > regulaminie jest zupełnie co innego zapisane. > > Rektorowi na rękę jest to, bo wiesz ktoś musi go poprzeć na drugą kadencję- > auto i dom trza z czegoś splacić... startowalem, wybieralem itd. Tylko ze to bylo bodaj 9 lat temu... Inny swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Strekowski Re: nic dodać nic ująć IP: *.conex.net.pl 03.02.04, 15:15 HAHAHAHAHAHA na ostatnich wyborach na wydz. Zarządzania jedni kandydaci mnie przekupywali cukierkami a drudzy kuponem na piwo:)))) a odpowiedź na pytanie o program... eh. szkoda słów. I ty powiadasz zeby bardziej odpowiedzialnych wybierać??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiksa Re: Gdzie szkolą się studenci - parlamentarzyści? IP: 193.50.44.* 01.02.04, 19:34 Na Wydziale Prawa i Administracji wybory do PS to fikcja. Komisja skrutacyjna podaje juz przed zliczeniem glosow kto wejdzie do PS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Gdzie szkolą się studenci - parlamentarzyści? IP: *.energis.pl 02.02.04, 19:16 Na Wydziale Prawa i Administracji wybory do PS to fikcja. Komisja skrutacyjna podaje juz przed zliczeniem glosow kto wejdzie do PS. W zyciu większych bzdur nie słyszałem wybory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Gdzie szkolą się studenci - parlamentarzyści? IP: *.energis.pl 02.02.04, 19:29 były tajne. Niech się ujawni ta osoba, która takie rzeczy pisze, bo ja juz mam dosc - jak ktos wypowiada sie nad czymś o czym nie ma zielonego pojęcia. Proszę nie mieszac spraw samorzadu studenckiego na WPiA UG ze sprawami Parlamentu Studentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubi Re: Gdzie szkolą się studenci - parlamentarzyści? IP: *.ds.univ.gda.pl 01.02.04, 19:35 W końcu się ktoś za nas wziął i czas na to najwyzszy!!! Nazywam się Tomasz Bubella i od paru lat jestem członkiem naszego kochanego Parlamentu.Chcialbym parę rzeczy sprostować: a mianowicie udział w konferencji brało 17 studentów, co wcale nie znaczy, że wszyscy tam obecni byli członkami parlamentu. Po drugie proszę nie mieszać w tę konferencję ludzi związanych z organizacją zeszłorocznych Neptunaliów. Poza Szymonem Łażewskim nikt z koordynatorów nie brał udziału w szkoleniu.Po trzecie celem tego szkolenia nie było szkolenie, tylko spotkanie towarzyskie, oraz przygotowanie się do wyborów w parlamencie.Po czwarte to, że przewodniczący naszego parlamentu jest nieosiągalny nie jest nowośćią. Pamietam jak w trakcie zaszłorocznych Neptunaliów błagałem Sławka o pomoc w ich organizowaniu, a on po prostu wyłączył komórkę i uciekł.Dla niewtajemniczonych, razem z koleżanką byłem głównym koordynatorem tej imprezy.Po piąte ta konferencja to nie jest jedyna tego typu inicjatywa Parlamentu.Pieniądze są notorycznie wydawane na różnorakie imprezy często zamknięte dla szerszego grona studentów.Ale to już inna bajka.Pewnie się zastanawiacie dlaczego się poDpisuję własnym nazwiskiem? Dlatego że mam dosyć tego co się dzieje w Parlamencie.Oczywiscie sam też nie jestem niewiniątkiem; Też jeżdziłem na takie konferencje i też piłem darmowe piwo za pieniądze parlamentu.Jednak w jakimś momencie coś we mnie pękło i starałem się z tym walczyć-ale przegrałem i dlatego teraz czynnie już nie uczestniczę w pracach parlamentu-wycofałem się dobrowolnie.I nie wierzcie,że ten artykuł, ani poprzednie, ani następne coś zmienią. Ludzie trochę pokrzyczą, oburzą się a potem im przejdzie, zaś parlament będzie działał tak jak działa obecnie, czyli: niczemu nie służące poza piciem kolejne konferencje, kolejne mocno zakrapiane imprezy.Prawdopodobnie bardzo mi się dostanie za to co tutaj wypisuje ale mam to gdzieś.Możecie mnie straszyc sms- ami, dyscyplinarkami, sądami koleżeńskimi i wyrzuceniem ze studiów, a ja i tak nie będę siedział cicho. POZDRAWIAM WSZYSTKICH, miejmy nadzieję, że będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Bubiego Re: Gdzie szkolą się studenci - parlamentarzyści? IP: *.gdynia.mm.pl 01.02.04, 19:46 Stary odważny jesteś !!!Szacuneczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek K. Re: Gdzie szkolą się studenci - parlamentarzyści? IP: *.gdynia.mm.pl 03.02.04, 04:07 brawo Toudi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Gdzie szkolą się studenci - parlamentarzyści? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.04, 16:31 jak odejdziesz z UG to bedzie na BANK lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hunt muszą odpocząć żeby owocnie.. IP: *.lan / *.waw.pl 02.02.04, 14:46 pracować na rzecz studentów. Warchoły, ale tak jest na prawie każdej uczelni.Wyjazdy szkoleniowe,sesje wyjazdowe, jakoś trzeba wydać kaskę. samorząd nie powinien dostawać ani grosza z uniwerku, bo BSSy i tak robia to wszystko co studenty tylko taniej.Kiedyś były korporacje studencki(teraz też są,ale mniej)i jakoś nikt po pańtwową kaskę nie prosił.Przewodniczący Kowalski z Parlamentu Studentów RP pokazał wszystkim samorządowcom dobry przykład,jak organizować konferencje bez uczestników ale za to z rachunkami.I dotacjami z MENiSu.Szkoda że ci ludzie już w tak młodym wieku się degradują i zaczynają kraść(choć pewnie nie uważają się za złodzieji ale za ortnych studentów,przyszłość narodu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ćwikła Re: Gdzie szkolą się studenci - parlamentarzyści? IP: *.chello.pl 03.02.04, 00:10 Teść arykułu jak i szybkość jego realizacji świadczy jednoznacznie o tym, że jego autor dzaiłał pod dużą presją zewnętrzną obrażonych członków PS UG po przegranych wyborach na przewodniczącego. Są to ludzie, którzy wpierw spędzają całe dnie na siedzeniu w biurze parlamentu, traktując go jak swój drugi dom, utorzsamiając sie z jego poczynaniami. Sami jeździli na Konferencje, pili piwo na imprezkach samorządu uśmiechali się poklepywali, ogólnie dobrze się bawili (niektórzy kilka lat z rzędu)a w momencie porażki hmmmm coś w nich pęka i zachowują się jak dzeici, którym skradziono lizaki, czyli... "jak tak to ja się pójdę poskarżyć". A że w tym wieku mamie skarżyć się nie wypada więc pozostaje Gazeta. Więc poszli niczym "Jazon po Złote Runo" i napotkali na pana Chrzana, który skarg wysłuchał, zachłysnął się niekiedy niesprawdzonymi plotkami i zupełnie nieprofesjonalnie wysmarował artykuł. Artykuł, który jest płytki i mało merytoryczny, który co prawda działa na korzyśc "argonautów" wprowadzając ogólny zamęt. Ale który godzi w ludzi, którzy w Parlamencie naprawdę działali i robili dużo dobrego. A takich osób nie brakowało i nie brakuje! (temu nie zaprzeczą nawet te mądre drzewa które ten artykuł nagrały). To przykre ale cóż niektórzy nie potrafią pogodzić się z porażką! P.S. Panie Chrzanie - czekam na artykuł ukazujący obiektywną prawdę o całości pracy Parlamentu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pstolars Tak po prostu jest. 03.02.04, 10:45 Watpie ze wybory do parlamentow wydzialow czy parlamentu studentow sa notorycznie falszowane. Ugrac jak najwiecej dla siebie to po prostu mentalnosc wielu studentow, reprezentowana przez ich przedstawicieli w Parlamencie. Tacy po prostu jestesmy i to jest smutne. Nie wystarczy zmienic Pana Kowalskiego na Pana Nowaka jesli Pan Nowak mysli dokladnie tak samo. Zamiast rotacji na stanowiskach lepiej zmienmy swoje wlasne myslenie. Wtedy latwiej bedzie wybierac naszych przedstawicieli na podstawie potencjalu i checi do dzialalnosci spolecznej a nie na podstawie fajnych butow, tego ile z nami wypili lub za kim nosza teczki. Pzdr Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na pohybel Re: Tak po prostu jest. IP: *.gdynia.mm.pl 03.02.04, 14:46 Nie wim czy falszowane sa notorycznie, czy nie. Wiem jednak napewno, ze zdarzaja sie falszerstwa, ktore Pan Rektor ds Studenskich nazywa eufemistycznie "nieprawidlowosciami". Na niektorych wydzialach zwyciezcy wyborow w ich trakcie zdardzali niebywala zazylosc z czlonkami komisji wyborczej. Zeby bylo ciekawiej, w odpowiedzi na postulaty niektorych kandydatow o powolanie wskazanego przez nich meza zufania, komisja meza zaufania wybierala sobie sama. Przeciez to jakis absurd!!! Nie bez znacznia jest rowniez fakt, ze dziwnym trafem wybory w tym roku wygraly osoby, pod adresem ktorych padaly podczas ubieglorocznych wyborow podejzenia o powodowanie "nieprawidlowosci", w wyniku ktorych wygraly osoby, ktore w tym roku zasiadly w komisji wyborczej i "liczyly" glosy. Czy mamy do czynienia z zastosowaniem zasady wzajemnosci? Bledne kolo? Nie od dzis wiadomo, ze wyciezca wyborow znany jest przed ich koncem. Smucic moze jedynie fakt, ze na wladzach uczelni nie robi to wrazenia. Obiektywna prawda na temat parlamentu jest taka, ze kosztuje nieproporcjonalnie duzo w stosunku do tego co daje. Biuro parlamentu jest chyba najlepiej wyposazonym pomieszczeniem na UG. Pralamentarzysci maja ksero, na ktorym kseruja marialy zwiazane jedynie z dzialanoscia paralemntu. Ostatnio nabyli bindownice, ktorej zapewne uzywaja jedynie do oprawy dokumetow zwiazanych z dzialanoscia paralemntu. Nowoscia rowniez jest profesjonalna niszczarka, ale ja to chyba kupiono jedynie dla prestizu. O cieklokrystalicznych monitorach nie wspomne - wszak trzeba trzymac pewien standard, a przeciez sprzety tej klasy w instytucjach zasilanych z publicznych pieniedzy sa czym calkowicie powszechnym. Poza sprzetem biurowym bardzo duzo kosztuja rozmaite "imprezy integracyjne". Od 1000 - liczne "otrzesiny" podczas ktorych czlonkowie parlamentu rozdysponowuja wedle walsnego uznania kupony na piwo, albo opijanie zwyciestwa w wyborach do prezydium parlamentu w Igreku, do okolo 3000 - sierpniowa impreza parlamentu w sopockim zeppelinie. Ciekawostka - o wszystkich rachunkach wie Prorektor i wcale nie bulwersuje go fakt, ze tyle kasy idzie na alkohol :)))) O konferencjach dla prominentnych studentow UG polaczonych z noclegiem w Hotelu Gdynia (bo tam taniej), paintballach za 3000, dziwnie wysokich rachunkach (nie tylko za telefon), licznych wyjazdach na konferencje (z ktorych poza kacem niewiele wynika) i innych patologiach szkoda chyba gadac. Ostatnio czlonkowie parlamentu przedluzyli sobie kadencje z roku do 2 lat. Coraz czesciej rowniez utajniane sa posiedzenia paralemntu. Przedstawiciele dzisiejszego skladu parlamentu beda w na wiosne 2005 wybierali nowe wladze rektorskie. Moze obecny Prorektor ds Studenckich pozwala na przewalanie takiej kasy i inne "nieprawidlosci", bo liczy na popracie przyszlych elektorow ??? Nie, nie. To niemozliwe. To zbyt zalosne by bylo prawdziwe...... Zal, ze przewalana jest taka kasa, podczas gdy koła naukowe nie maja praktycznie zadnych pieniedzy na dzialanosc naukowa, gdu stypendia socjalne wynosza okolo 150 zl, a naukowe niewiele wiecej - bo przeciez niema pieniedzy. Najlepiej bylo by zlokwidowac Parlament, bo nic parwie z jego dzialanosci dobrego nie wynika. Bez wsparcia parlamentu imprezy w Galaxy beda sie odbywaly tak jak sie odbywaja, a Neptunalia na duzo wyzszym poziomie,a przy tym za duzo mniejsze pieniadze zorganizuja zapewne z przyjemnoscia czlonkowie Akademickiego Cenrtum Kultury UG. A wewnetrze pekniecie Bubiego jest spowowodowane chyba jedynie faktem, ze od korytka zostal odsuniety. Podobnie rzecz sie ma z Nogalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Varth Tak tak IP: *.ds.univ.gda.pl 03.02.04, 17:15 Paru "kolegow" widac nie moze sie pogodzic z przegrana w wyborach...takie to juz zycie. Niektorzy jednak potrafia zachowac klase (jesli sie nie myle) tak jak byly wiceprzewodniczacy(moge sie mylic). Szacunek. Co do pozostalych, to zaczeli ujadac niczym sfora psow. Jednen z kolegow odsunietych od żłoba, tepy jakis jak mniemam(bo jak nazwac inaczej wyglaszanie niesprawdzonych informacji), oskarza bezpodstawnie PS UG. Moze oskarzysz kogos konkretnie? Ja czuje sie urazony. Ale o czym my tu wogole rozmawiamy(tzn. piszemy)? Proponuje redaktorom z "Gazety" zrobic zdjecie przegranym i zatytulowac je MSCICIELE. ZGODA BUDUJE, NIEZGODA RUJNUJE... Sprawy wewnetrzne powinno sie roztrzygac we wlasnym gronie, a nie nasylac watpliwej jakosci pismakow. Wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAT Re: Tak tak IP: *.univ.gda.pl 03.02.04, 19:27 Jestem tego samego zdania by przegranych zagnać pod mur i za zszarganie dobrego imienia Parlamentu Studentów UG, jak i samej Uczelni roztrzelać. Podejrzewam,że sami nie zdają sobie sprawy jaki bat na siebie ukręcili. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Tak tak 03.02.04, 20:09 Varth: > Jednen z kolegow odsunietych od żłoba [...] oskarza bezpodstawnie PS UG. Zaraz, wyjaśnij mi to jeszcze raz, bo nie skumałem. To u Was tam istnieje jakiś żłób? A więc czy wzmiankowanemu przez Ciebie koledze Jednenowi społeczność studencka odebrała mandat do jej reprezentowania a oddała go koledze Varthowi; czy też kolegę Jednena społeczność studencka odsunęła od żłobu a kolegę Vartha przysunęła do żłobu? Za moich dawnych czasów władze organizacji ,,reprezentujących'' studentów to zdecydowanie były tylko żłoby oraz kuźnie działaczy partyjnych a nie żadne reprezentacje. Ale to było dawno, węgiel jeszcze wtedy był młody, nie wierzę, żeby takie obyczaje mogły jeszcze przechować się do dzisiaj w niezmienionej postaci... - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na pohybel nie nie nie IP: *.gdynia.mm.pl 04.02.04, 03:42 > Paru "kolegow" widac nie moze sie pogodzic z przegrana w wyborach...takie to > juz zycie. ciekawi mnie jak rozumiesz slowo "przegrana"??? jesli uwazasz, ze przegral radio samochodowe ktos, komu do auta sie wlamali, to zgoda. Jesli natomiast masz na mysli potoczne rozumienie tego slowa, to z przegrana w wyborach moglibysmy miec do czynienia jedynie wowczas gdyby wybory zostaly uczciwie przeprowadzone. > Jednen z kolegow odsunietych od żłoba, tepy > jakis jak mniemam(bo jak nazwac inaczej wyglaszanie niesprawdzonych > informacji), oskarza bezpodstawnie PS UG. Moze oskarzysz kogos konkretnie? Ja > czuje sie urazony. ktore z informacji sa twoim zdaniem wyssane z palca? o jakim zlobie mowisz? czy siedzisz przy nim?? jesli uczestniczysz w tym co dzieje sie w ps ug w sposob swiadomy, to nie ma powodu bys czul sie urazony. poprostu zastawnow sie co robisz. jesli natomiast uczestniczysz nieswiadomie, to daj sobie czem predzej z tym spokoj:) > ZGODA BUDUJE, NIEZGODA RUJNUJE... a jeszcze bardziej rujnuje zgoda na potologie... > Sprawy wewnetrzne powinno sie roztrzygac we wlasnym gronie, a nie nasylac > watpliwej jakosci pismakow. Wstyd... DULSZCZYZNA!!!!!! trudno mowic o sprawach wewnetrznych, gdy temat dotyczy publicznych pieniedzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na pohybel nie nie nie IP: *.gdynia.mm.pl 04.02.04, 03:44 > Paru "kolegow" widac nie moze sie pogodzic z przegrana w wyborach...takie to > juz zycie. ciekawi mnie jak rozumiesz slowo "przegrana"??? jesli uwazasz, ze przegral radio samochodowe ktos, komu do auta sie wlamali, to zgoda. Jesli natomiast masz na mysli potoczne rozumienie tego slowa, to z przegrana w wyborach moglibysmy miec do czynienia jedynie wowczas gdyby wybory zostaly uczciwie przeprowadzone. > Jednen z kolegow odsunietych od żłoba, tepy > jakis jak mniemam(bo jak nazwac inaczej wyglaszanie niesprawdzonych > informacji), oskarza bezpodstawnie PS UG. Moze oskarzysz kogos konkretnie? Ja > czuje sie urazony. ktore z informacji sa twoim zdaniem wyssane z palca? o jakim zlobie mowisz? czy siedzisz przy nim?? jesli uczestniczysz w tym co dzieje sie w ps ug w sposob swiadomy, to nie ma powodu bys czul sie urazony. poprostu zastawnow sie co robisz. jesli natomiast uczestniczysz nieswiadomie, to daj sobie czem predzej z tym spokoj:) > ZGODA BUDUJE, NIEZGODA RUJNUJE... a jeszcze bardziej rujnuje zgoda na potologie... > Sprawy wewnetrzne powinno sie roztrzygac we wlasnym gronie, a nie nasylac > watpliwej jakosci pismakow. Wstyd... DULSZCZYZNA!!!!!! trudno mowic o sprawach wewnetrznych, gdy temat dotyczy marnowania publicznych pieniedzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: PANIE SZCZYGIELSKI IP: *.univ.gda.pl 03.02.04, 20:01 PANIE SZCZYGIELSKI NIE PERDOL SIE I WYTNIJ ICH PAN DO KOŃCA W PIZDU !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: PANIE SZCZYGIELSKI IP: *.gdynia.mm.pl 03.02.04, 21:58 PAN SZCZYGIELSKI chyba już dość "POWYCINAŁ" ale chyba KASKI z naszych studentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;)))) BRAWO MIKOŁAJ !!! IP: *.gdynia.mm.pl 04.02.04, 07:01 Widze,że wróbelki zaczeły ćwierkać !!!!:) super tylko szkoda, że ciękim piskliwym głosem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Domski COŚ PĘKŁO! Parlament? Samorząd? SAMOWOLKA!!! IP: *.lpp.com.pl / *.com.pl 04.02.04, 08:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Domski COŚ PĘKŁO! 8-o Samorząd???? SAMAOPAS I SAMOWOLKA! IP: *.lpp.com.pl / *.com.pl 04.02.04, 08:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parlamentarzysta Re: Gdzie szkolą się studenci - parlamentarzyści? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.02.04, 09:35 funkcję w prezydium PSUG pełniłem kilka lat temu. wtedy już było podobnie. osobą którą wspominamy ze znajomymi bardzo szczególnie jest Jarosław Szczukowski. może ktoś z Gazety zainteresuje się panem Jarkiem i jego Panią Poseł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezimienny student Re: Gdzie szkolą się studenci - parlamentarzyści? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 12:10 Ciekawe który to raz się szkolili?... Bo nie pierwszyzna, że nie przydzielają kasy, o którą się jak pies pod drzwiami skamle. Onegdaj podobnie bywało... i tu taka maleńka myśl- jaka uczelnia tacy studenci. Ci najlepsi... I nawet szkolenie za 12000 nic już tu nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Bubella Re: Gdzie szkolą się studenci - parlamentarzyści? IP: *.univ.gda.pl 05.02.04, 19:38 A konfident Bubella chodzi od redakcji do redakcji i na swoich kumpli donosi. On jest już zarówn na dzielnicy, jak i na Uczelni skończonj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Gdzie szkolą się studenci - parlamentarzyści? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.04, 14:26 Naprawde serdeczne gratulacje! Doprawdy mozna tylko pozazdroscic panu Szczygielskiemu dobrego samopoczucia jakie prezentuje. Bo przeciez nic sie nie stalo prawda? A ze jakis dziennikarzyna "uwzial sie na tak szlachetna i zasluzona instytucje jaka jest parlament no to doprawdy pech nieziemski....." Juz teraz widac bowiem jak wazne i cenne bylo owo szkolenie w Gniewie,wsrod ktorych na pewno wiele daly zwlaszcza te majace na celu " podniesienia umiejetnosci w zakresie komunikacji spolecznej,wystapien publicznych, marketingu politycznego..." pieniedzy"...Odpowiedzi na zarzuty marnostrastwa sa bowiem niemal tak doskonale jak odpowiedzi naszych politykow, ale to juz doprawdy kwestia doswiadczenia i nai chybi pan Sz. szybko te braki nadrobi..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Pan Przewodniczacy Szczygielski .... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.04, 14:29 Naprawde serdeczne gratulacje! Doprawdy mozna tylko pozazdroscic panu Szczygielskiemu dobrego samopoczucia jakie prezentuje. Bo przeciez nic sie nie stalo prawda? A ze jakis dziennikarzyna "uwzial sie na tak szlachetna i zasluzona instytucje jaka jest parlament no to doprawdy pech nieziemski....." Juz teraz widac bowiem jak wazne i cenne bylo owo szkolenie w Gniewie,wsrod ktorych na pewno wiele daly zwlaszcza te majace na celu " podniesienia umiejetnosci w zakresie komunikacji spolecznej,wystapien publicznych, marketingu politycznego..." pieniedzy"...Odpowiedzi na zarzuty marnostrastwa sa bowiem niemal tak doskonale jak odpowiedzi naszych politykow, ale to juz doprawdy kwestia doswiadczenia i nai chybi pan Sz. szybko te braki nadrobi..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student UG Re: Gdzie szkolą się studenci - parlamentarzyści? IP: *.ds.univ.gda.pl 04.02.04, 18:57 no ja mysle, ze to banda karierowiczy, ktorym zalezy tylko na tym, zeby miec co do CV dopisac. Potrafie wymyslec 1000 sposobow, na ktore te pieniadze moglyby sie pozytecznie przysluzyc studentom i Uniwersytetowi. Na nastepnych wyborach nie glosuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronka Re: Gdzie szkolą się studenci - parlamentarzyści? IP: *.multicon.pl 04.02.04, 21:11 To co ujawniła Gazeta to tylko wierzchołek góry lodowej. Nikt nie kontroluje wydatków Parlamentu. Pieniądze przeznaczone na koła naukowe są rozdzielane na niejasnych zasadach, topnieją w gąszczu lewych faktur i rachunków. Wybory do parlamentu to od zawsze fikcja, miejsca ustalone są przez kolesiów. Liczy się tylko to czy dobrze pijesz na tzw. szkoleniach i co komu możesz załatwić. Ci ludzie liczą po studiach na karierę polityczną i tak tworzą się "ordynackie". Chcę żyć w kraju w którym takie "kariery" nie będą czymś "normalnym" i łatwym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec PANIE SZCZYGIELSKI ILE TO BYŁO !!! IP: *.gdynia.mm.pl 05.02.04, 06:41 Panie Szczygielski powiedz PAN ilej PAN wziął ????????? No i ile wydał na głosy aby wygrać wybory co ?????? O Klonowskim ( aplikancie sędziowskim ) wiemy że dostał 12000 zl na zdjęcia, niejaki Łażewski jedzie do Dablina , Piasek jak zwykle będzie zajmował sie materiałami promocyjnymi PS UG ( zamowienia, negocjowanie ceny - często wyższej aniżeli człowiek by przyszedł z ulicy!!! ) No panowie "podzielcie się swoją historia " - to jest "wasza chwila prawdy" Ps. Więcej osób nie znam bo pisze to o czym sami wyżej wymienieni mówia nadermiar często na syto zastawianych alkoholem imprezach !!!! Na których ostatnim czasie często z w/w bywałem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec Re: PANIE SZCZYGIELSKI ILE TO BYŁO !!! IP: *.gdynia.mm.pl 05.02.04, 06:45 1200 zł na zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UG Re: PANIE SZCZYGIELSKI ILE TO BYŁO !!! IP: *.univ.gda.pl 05.02.04, 20:17 Pan też z GSA ?? Organizacji w którą skruszony Tomasz Bubella usiłował pompować kasę z Parlamentu?? Tomka już nie ma - kto będzie sponsorował GSA ?? O dziwo sporo tu komentarzy członków tej organizacji!! Odpowiedz Link Zgłoś