Dodaj do ulubionych

Proponuje zmianę

03.01.10, 22:50
Proponuje w 2010 roku bardziej uporządkowaną formę naszego forum i
proszę obecnego administratora jamal_gda o kontakt i wykasowanie
postów w celu oczyszczenia atmosfery.

forum.gazeta.pl/forum/f,95079,Morenowe_Wzgorze22_24_26_28_30.html

Pozdrawiam

morenowe.wzgorze@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • dondiego7 Re: Proponuje zmianę 04.01.10, 13:36
      Dobry pomysł na tematyczne ujęcie spraw i problemów Mieszkańców Naszej
      Wzpólnoty. Forum "Morenowe wzgórze / PB EKO" pomogło w wielu sprawach
      dotyczących mieszkańców szczególnie w rozmowach z przedstawicielami firmy PB
      EKO ;). Może więc czas na zmianę :)...
      Jamal_Gda decyduj :)... pozdrawiam wszystkiego dobrego z Nowym Rokiem 2010:).
      • dondiego7 Prośba do Jamala_Gda 06.01.10, 20:47
        W związku z tym, że Pan(Pani) morenowe.wzgórze regularnie kasuje moje posty
        na swoim forum morenowe wzgórze 22,24,26,28,30 proszę o niekasowanie tego
        forum gdyż tamto forum staje się stronnicze. Pozdrawiam serdecznie
        kulturalnych sąsiadów.
        • morenowe.wzgorze Re: Prośba do Jamala_Gda 06.01.10, 20:59
          Wprowadza Pan chaos na forum, więc został Pan zablokowany na 3 dni.
          • dondiego7 Do morenowe.wzgorze założyciela pseudoforum 06.01.10, 21:36
            Ogólnie mówiąc stwierdzam fakty a prawda w oczy kole. Przykro mi skoro Pan
            (Pani) tak to odbiera. Aczkolwiek pisanie prawdy to moja domena i nie zmienię
            choćbyście wprowadzili ruch lewostronny na osiedlu to mam prawo do własnego
            zdania na każdy temat. A skoro nie mam znaczy forum jest stronnicze.
            • luke-gda Re: Do morenowe.wzgorze założyciela pseudoforum 06.01.10, 23:48
              To może i ja przyłącze się do dyskusji.

Po otrzymaniu praw administratora do MorenoweWzgórze22,24,26,28,30 zauważyłem,
              że forum jest bardzo ubogie w narzędzia do moderowania dyskusji. W pracy mam tę
              (nie)przyjemność, że zarządzam jednym forum i zajmuje to mnóstwo czasu. Tam jest
              masa opcji, a tu można jedynie wykasować posty. Gdyby było to forum mające różne
              opcje zarządzania nim to osobiście sugerowałbym nie kasowanie postów, a raczej
              ich przenoszenie do odpowiedniego forum. Don-diego - jakbyś ty postąpił? Pytam,
              bo za chwilę i ja mogę "musieć" kasować Twoje posty.
              • dondiego7 Re: Do morenowe.wzgorze założyciela pseudoforum 07.01.10, 09:45
                Nie rozumiem pytania jest dany temat i wypowiadamy się w konkretnej danej
                kwestii. Nie było spraw związanych z organizacją ruchu więc założyłem nowy
                temat. Mój post skasował autor forum Twój zaś został więc i temat pozostał co
                mnie cieszy. Nie użyłem niczego obrażającego w poście więc nie rozumiem po co
                ktoś zakłada forum skoro dopuszcza jedynie swój punkt widzenia w danej
                kwestii. Pozdrawiam z uśmiechem autora pseudoforum(żenada).
                Cieszę się że to nie ty Łukaszu kasowałeś posty choć autor pseudoforum to
                sugerował ;)
                Od razu zadam pytanie czemu chcesz kasować moje posty?... Zaznaczam że Ty i
                ja możemy mieć różne poglądy ja szanuję Twoje a Ty moje kasujesz bo jesteś
                administratorem? (Tak właśnie działa Straż Miejska u nas na osiedlu Przykład:
                Moje pytanie: "Dlaczego Panowie tu stoją przecież to strefa zamieszkania
                zakaz postoju?" Odpowiedź: "Yyyyyy bo mamy koguta." Acha ;) to samo z
                forum... Moje pytanie do pseudoadministratora: dlaczego mnie wyrzuciłeś? A
                gość na to: "yyyy bo jestem administratorem ;)").
                • dondiego7 Pomysły są coraz bardziej oryginalne :) 07.01.10, 11:49
                  Łukaszu pomysłów mam sporo a nie każdy je chce poznać jest mi wstyd za
                  mieszkańców narzucających swoje poglądy innym. Wstyd wobec spokojnej nie
                  ujadającej części mieszkańców oraz naszych gości. W każdym razie odsyłam Cię
                  do coraz bardziej oryginalnych pomysłów (sq2gcw i krisa-morenowewzgórze) na
                  pseudoforum. Wciąż jednak mam nadzieję że są ludzie chętni do rozmów a nie
                  przyjmujących bez uwag samowolę na osiedlu. I wciąż powtarzam że nie chodzi o
                  krytykę pomysłów czy zdjęcie znaku chodzi o bezmyślne postawienie znaku i o
                  realizację wspólnych dobrych i realnych pomysłów na drodze konsultacji i
                  ustaw z mieszkańcami w sprawach istotnych dla ogółu.
                  • luke-gda Re: Pomysły są coraz bardziej oryginalne :) 07.01.10, 12:02
                    Oczywiście jak najbardziej się zgadzam - pomysł powinien pojawić się w dyskusji
                    (np. forum), powinien zostać wypracowany jakiś konsensus, a następnie powinna
                    zostać napisana uchwała, która przejdzie lub nie.

Musimy przy tym przyjąć zasadę, że w jednym forum rozmawiamy o jednej sprawie
                    tak, aby coś w ogóle ustalić.

W zagadnienia wspólnoty MW włączyłem się dość późno - stąd moja niewiedza.
                • luke-gda Re: Do morenowe.wzgorze założyciela pseudoforum 07.01.10, 11:57
                  Jeśli miałbym usuwać jakikolwiek post to jedynie z tego powodu, że jest zupełnie
                  nie na temat. Postulat usunięcia znaku D-40 jest ważny i jako taki istnieje w
                  ogólnej świadomości. Chodzi mi o to, abyśmy trzymali się celu dyskusji w wątku,
                  bo inaczej nic nie ustalimy, a ludzie czytający niekończące się wymiany zdań czy
                  znak D-40 ma być czy nie i czy SM może czy nie może wchodzić na teren wspólnoty
                  po prostu się zniechęca.

Nie wiem czy się ze mną zgadzasz, ale jeśli moje uczestnictwo jako administrator
                  w forum miałoby na celu albo kasowanie wszystkich Twoich postów albo nie
                  kasowanie niczego to taki układ mnie nie interesuje.

Jeśli Ty byłbyś administratorem forum, a ja przy każdym wątku rozwodziłbym się
                  np. na temat psich kup to wydaje mi się, że miałbyś podobny pogląd. Bo czy psie
                  kupy są ważne? - dla mnie są i należy to uszanować. Czy mam pisać o nich przy
                  każdej okazji? - raczej nie, bo wtedy nie szanuję tego, że ktoś chce w spokoju
                  pogadać np. o malowaniu ścian piwnicy. "Żyj i daj żyć innym" - czyli wolność
                  kończy się tam, gdzie naruszamy wolność innych. Każdy ma prawo do własnego
                  zdania - stąd szanuję każdy pogląd, ale zachowuję prawo do własnego.

Ale się rozpisałem :) - przechodzę więc do meritum - normalnie widząc posty nie
                  na temat w innym forum, którym zarządzam tworzę nowy wątek i z uporem maniaka
                  wszystkie wrzucam w tamto miejsce - wtedy nie ma ostentacyjnego kasowania (jest
                  ślad, że był post) i jest odniesienie do postu w innym wątku. Tu niestety takich
                  narzędzi nie ma.

Moja sugestia byłaby taka, aby uruchomić jeden wątek - usunąć czy nie znak D-40
                  i tam będzie można dyskutować o tej sprawie. Pisanie wszędzie o tej sprawie
                  byłoby na prawdę męczące dla typowego forumowicza.

Powiedz więc proszę Diego, co wg Ciebie powinienem robić jako admin?
                  • dondiego7 Re: Do morenowe.wzgorze założyciela pseudoforum 07.01.10, 12:48
                    Jeśli mówisz o tamtym forum to dla mnie jest ono pseudoforum dlatego też tam
                    możesz pisać co chcesz przecież skoro jesteś drugim adminem (bo przecież ten
                    co założył musiał sobie znaleźć kogoś kim się zastawi) to sam sobie nie
                    skasujesz swoich myśli. Ja rozpocząłem wątek organizacji ruchu, ktoś inny o
                    piasku w piaskownicy, ktoś inny o malowaniu niestety mój post został
                    skasowany, nie któryś tam z kolei tylko pierwszy post na tamtym forum.
                    Pytanie gdyby mój pies nasrał Ci na wycieraczkę to ja pukał bym do drzwi do
                    Ciebie i zapraszał Cie na ciastko? Przepraszam Cię bardzo ale jeśli coś
                    kuleje to najpierw trzeba to naprawić zapewniam Cie że najpierw usunął bym
                    to "gówno" Pozdrawiam przepraszam za porównania. Oczywiście, wszystko jest
                    ważne każdy temat więc dlaczego moją uwagę skasowano nie wiem. Nie mówię że
                    znak nie zostanie skoro mieszkańcy zdecydują na tak i nie będzie innej
                    możliwości na prawne jego zniesienie. Ale póki co nie ma w tej sprawie
                    ustawy, to samo tyczy się pilota do naszej bramy oraz pisma do SM więc
                    napisałem że do czasu zebrania i stosownej ustawy powinien być zdemontowany
                    (nawiasem mówiąc rzecznik naszej Straży Miejskiej w Gdańsku stwierdził
                    równiez że wydanie naszej własności t.j. pilota do bramy jest dla niego
                    jakimś absurdem). Jest mi po prostu za to wstyd. Pozdrawiam.
                    • dondiego7 Do luke_gda 07.01.10, 12:53
                      Zwróć uwagę na admina Jamal_gda czy kasuje jakieś posty? wiadomo że gdyby
                      ktoś komuś ubliżał obrażał to powinno się zastanowić nad usunięciem postu
                      jednakże jeśli Ty nie zgadzasz się z moim zdaniem na jakąś kwestię i kasujesz
                      post to przepraszam ale chyba wyczerpaliśmy temat. Pozdrawiam i życzę dobrego
                      reprezentowania by pseudoforum wyrosło na forum z prawdziwego zdarzenia. Póki
                      co jednak skoro się zgadzasz na bycie współadminem to i odpowiadasz za chore
                      metody współzałożyciela.
                      • luke-gda Re: Do luke_gda 07.01.10, 13:14
                        Wg mnie każde forum ma swój cel - cel drugiego forum to podjęcie ustaleń. Moje
                        zdanie jest takie, że nieprzemyślane było usunięcie twojego wątku dotyczącego
                        znaku D-40 - gdyż była to też sprawa do załatwienia - stąd moja propozycja, że
                        będzie wątek o D-40 - bo może znajdą się osoby, o podobnym zdaniu jak Twoje i
                        przekonasz ich do twoich racji.

Myślę, że pisanie o konieczności usunięcia znaku D-40 (ten sam post wklejany
                        wiele razy) w wielu wątkach nie było najtrafniejszą odpowiedzią i zakończyło się
                        zablokowaniem pisania postów.

To, że ktoś zrobił mnie administratorem forum nie znaczy jeszcze, że nim będę -
                        napisałem na razie o odpowiedź dlaczego właśnie ja, a nie ktoś inny.

Co do kasowania postów - twierdzisz, że kasowałbyś je tylko wtedy, gdyby kogoś
                        obrażały. A wyobraź sobie dyskusję (werbalną) - myślę, że nie interesowała by
                        cię ona nie tylko wtedy jakby ktoś Cię obrażał, ale także gdyby cię
                        przekrzykiwał, albo, gdyby w dyskusji ją niepotrzebnie dominował kwestią, która
                        akurat Ciebie mało interesuje. Taka jest rola moderatora. Problem w tym, że
                        forum gazeta.pl nie daj narzedzi do moderacji - można tylko usuwać posty.

Mi brakuje ustalenia - po co zostało założone nowe forum i czym się różni od
                        tego? Jeśli nie będzie zasad (regulaminu forum) to każde działanie można podważyć.
                        • morenowe.wzgorze Re: Do luke_gda 07.01.10, 13:37
                          Forum zostało założone gdyż dotychczasowe stało się mało
                          przejrzyste. Mieszkańcy piszący na starym forum koncentrowali się
                          często na tym, aby komuś dopiec zamiast rozwiązać problem. Aby nowe
                          forum mogło sprawnie działać potrzebni są, admini. Czemu akurat to
                          te osoby a nie inne ? Los tak zadecydował!
                        • dondiego7 Re: Do luke_gda 07.01.10, 15:49
                          Miałem takie same zdanie jak Ty zwróć uwagę że nawet jako pierwszy je
                          pochwaliłem jak każdy dobry pomysł. Jednakże są pomysły które się nie
                          sprawdzają gdyż ludzie nie potrafią się w nich odnaleźć tak jak owy
                          pseudoadmin. Nie uczestniczę w pseudoforum mogę je jedynie krytykować za
                          jednostronność.
                          Zdania co do D-40 mamy podobne nie wiem czy pamiętasz ale ja nie mówię
                          zdecydowanego nie dla tego znaku. Póki co jest on samowolą dlatego uprzejmie
                          prosiłem o zdjęcie.
                          Post był wklejany wiele razy = widocznie ktoś kasował go wiele razy. Komuś
                          treść wyraźnie się nie podoba bo pasuje mu stan rzeczy jaki jest. I ma rację
                          to jego plac zabaw jego forum. Teraz i twoje brawo :)(dopóki się na to
                          zgadzasz).
                          Nie przypisuj mi zdań które nie wypowiedziałem a mianowicie nie powiedziałem
                          że kasowałbym obraźliwe posty lecz brał był pod uwagę taką ewentualność.
                          (przynajmniej ze względu na kulturę) :)
                          I nie myśl za mnie jeśli mogę Cie prosić gdyż każde zdanie współmieszkańców
                          czytam z uwagą i żadnego tematu nie pomijam. Skupiłem się na D-40 ponieważ
                          każdy wsiada na ten temat że tak ma być i już bez podania jakiegokolwiek
                          uzasadnienia dla postawienia znaku D-40. (Który nie spełnia tu swojej roli w
                          myśl przepisów drogowych jedynie zapewnia skuteczną walkę na linii sąsiad z
                          sąsiadem)
                          Ostatnia rzecz to napisałeś że nie wiesz po co to nowe forum a w pierwszym
                          zdaniu napisałeś o tym celu :) Hmmm ale nie bój sie nie skasuję tego postu
                          gdyż nie mam takich zwyczajów i na szczęście nie jestem pseudoadminem :)
                          pozdrawiam.
                          • luke-gda do diego 07.01.10, 16:22
                            i właśnie tu docieramy do sedna - czyli do zasad forum. Każde powinno mieć
                            jakieś - to na przykład zasad brak - czyli każdy pisze co chce i nikt nic nie
                            kasuje. Taka wola i prawo właściciela - tamto forum zostało założone w innym
                            celu i też taka wola i prawo autora, czyli pewnie Erty (tak dedukuję), która
                            chce mieć narzędzie do zgłaszania postulatów. Udział w forum wymaga
                            zaakceptowania zasad (tak to zwykle jest na forach). Jeśli komuś się zasady nie
                            podobają - może nie pisać i oczywiście nikt mu tego nie zabroni :):)

Oczywiscie wycofuję się - nie powiedziałeś, że byś kasował obraźliwe posty, ale
                            że byś rozważył taką ewentualność.

Nie chcę też myśleć za Ciebie - raczej staram się dyskutować (przecież moge).

Fakt, że jak się przeczyta posta to wychodzi lapsus - bo niby założyłem do czego
                            jest nowe forum (świadczy o tym jego ułożenie), a z drugie strony nie byłem tego
                            pewny - tu dziękuję za jasne postawienie sprawy przez morenowe.wzgórze.

Oba fora wg mnie są cenne - tu można jeździć do woli po tematach - tam wpisywać
                            konstruktywne uwagi i propozycje. Tu nikt nie skasuje postu nawet jak będą
                            leciały niecenzuralne słowa. Tam wykasują za byle spamowanie (pisanie poza
                            tematem). Za moment piszę posta o ustalenie zasad na nowym forum i kilka wątków,
                            które przydadzą się wszystkim (chodzi tu o informacje dotyczące uchwał).

Diego - cenię sobie Twoje uwagi i rozumiem o co Ci chodzi ze znakiem. Pozwól mi
                            się rozeznać w uchwałach - czy faktycznie znak jest postawiony bezprawnie czy
                            jest wykonaniem uchwały. Co do SM sam czuję, że sprawa jest nie do końca jasna.
                            I na koniec - nie unoś się proszę przy byle błahostce - po prostu trzymajmy się
                            tematu dyskusji (bądź kłótni :) ), dyskutujmy o argumentach, bo na rozmowy o
                            szczegółach nie starczy mi po prostu czasu.

Tak jak gdzieś przeczytałem - skupmy nasze wysiłki na działaniach pozytywnych.
                            • dondiego7 Do luke-gda 07.01.10, 17:05
                              Widzę, że sie zdecydowałeś.
                              Oceniłeś brakiem zasad - wolność wypowiedzi na forum Jamal_Gda brawo :)
                              Natomiast wywalanie wybranych postulatów na forum morenowe.wzgórze zasadami
                              brawo :)
                              Nic już tu nie dodam zresztą jak zauważyłeś nie ma mnie tam na Waszym
                              pseudoforum :). A tu nie chcę pisać rzeczy małokonstruktywnych. Można zrobić
                              coś Razem ale skoro wolisz inaczej powodzenia Ci życzę.
                              Dziękuję jedynie za przyjrzenie się chwiejnej konstrukcji śmietnika (smietnik
                              przed blokiem 28 i 30 fruwał przy ostatnich wiatrach) mam nadzieję, że
                              następne pieniądze mieszkańców nie będą wyrzucane w błoto.
                              Pozdrawiam.
              • sajon_pl Re: Do morenowe.wzgorze założyciela pseudoforum 07.01.10, 18:56
                Może czas założyć prawdziwe forum, z wszystkimi możliwościami moderacji i
                administracji, profilami użytkowników itp

Nie wiem czy jest sens starać się zarządzać forum które jako główną 'broń' ma
                kasowanie postów, ma ograniczona głębokośc wątków.

Nie jest problemem założenie forum, tylko opieka, było kiedyś coś
                www.morenowe-wzgorze.pl było tam 'normalne' forum ale nie było zainteresowania
                teraz widze że domena już wygasła.

Jeżeli jest zainteresowanie porządnym miejscem do wypowiadania się i np
                dołączania uchwał, ankiet itp to forum gazety wg mnie jest ubogie i założenie
                nowego będzie lepszym rozwiązaniem.

Skoro zakładamy nowe to może już coś porządnego?
                • morenowe.wzgorze Re: Do morenowe.wzgorze założyciela pseudoforum 07.01.10, 19:22
                  Jestem zdecydowanie za !!! Ale znacznie lepiej znam się na mechanice
                  niż na informatyce.Cała zabawa będzie miała sens, jeśli forum będzie
                  posiadać łatwy do zapamiętania adres, który dodatkowo będzie
                  umieszczany w rachunku od erty. Odnoszę wrażenie,że niewielki promil
                  mieszkańców wie o tym forum. Może serwer Biall-Netu by się nadał ???
                  Jeśli znasz się na tych sprawach to do dzieła
                  • dondiego7 Re: Do morenowe.wzgorze założyciela pseudoforum 08.01.10, 08:42
                    Zastanawiam się czemu się wypowiadasz skoro jesteś założycielem pseudoforum.
                    Chociaż byś tu zamilknął jeśli jesteś panem R. to rzeczywiście pięknie się
                    zachowujesz w imieniu mieszkańców na zasadzie: "Nie mam zdania idę za
                    większością bo tak wygodniej a jak ktos ma inne zdanie wyrzucam i nie ma
                    potrzeby wyjaśniania czegoś merytorycznie". Pomysł nowego forum Sajon jest
                    jak najbardziej dobry choć po nieudanej próbie nowego forum stworzonego przez
                    pseudoadmina się nie sprawdził wiec ja póki co zostaję przy tym co utworzył
                    jamal_gda. Pozdrawiam.
                    • luke-gda Re: Do morenowe.wzgorze założyciela pseudoforum 08.01.10, 10:54
                      Diego - każdy ma możliwość wypowiadania się na forum.

Czy gdybym ja założył forum "Morenowe Wzgórze - rowery" i wywalał (takie mam
                      prawo jako właściciel forum) wszystkie informacje, które rowerów naszej
                      wspólnoty nie dotyczą - to nie mógłbym się wypowiadać na pozostałych forach? Bo
                      mi się taka jednostronna demokracja nie podoba. Osobiście podoba mi się zarówno
                      to forum, jak i tamto - przecież nie muszę się "opowiadać za którąś stroną" nie
                      mamy wojny :) i tak jak mi się wydaję każdy (w tym) chce dobrze (oczywiście na
                      swój pokręcony sposób :) )
                      • dondiego7 Do luke_gda 08.01.10, 12:53
                        Rzecz w tym, że coś było na temat jak zauważyłeś a post został wielokrotnie
                        skasowany więc nie mogę traktować pseudoadmina morenowe.wzgórze poważnie.
                        Tak jak mówisz każdy ma prawo do wypowiedzi tu na forum lub na forum
                        proponowanym przez Sajona ale skoro osoba zakłada sobie swoje prywatne forum
                        to nie rozumiem wypowiedzi takiej osoby o chęci forum dla wszystkich skoro
                        jego forum ma inny charakter stronniczy nie zamknięty lecz stronniczy.
                        Może poprzednia wypowiedź nie była zbyt zrozumiała więc postarałem się
                        sprostować.
                        • dondiego7 Re: Do luke_gda 08.01.10, 13:02
                          Kontynuując Ty nadal dobrze się tam bawisz na pseudoforum gdzie ja zostałem
                          zablokowany (skoro masz prawo admina dawno powinieneś mnie odblokować skoro
                          jesteś za demokracją i chciałbyś by forum było rzetelne).
                          • luke-gda Re: Do luke_gda 08.01.10, 16:05
                            Chętnie bym cię odblokował, ale nie wiem jak. Mam wrażenie, że nie mam takiej
                            możliwości.

Czy gospodarz forum mógłby odblokować Diego?
                            • dondiego7 Re: Do luke_gda 08.01.10, 16:42
                              Dobre dobre ale to nie to forum :):) pozdrawiam :):)
                  • luke-gda Re: Do morenowe.wzgorze założyciela pseudoforum 08.01.10, 10:50
                    Jestem zdecydowanie za. Mi osobiście brakuje nie tylko możliwości moderacji (np.
                    przenoszenia postów nie na temat do wątków nadających się do tego), ale także
                    narzędzia do komunikacji z zarządem czy administratorem, możliwości zajrzenia do
                    uchwał i ... trochę prywatności -> bo nie wiem czy dobrze by było, aby np. nasze
                    uchwały czytali wszyscy w kraju - takie rzeczy powinny być dostępne po zalogowaniu.

Co do wykonania - myślę, że takie rzeczy powinna dostarczać Erta, zwłaszcza, że
                    rzecz raz zrobiona (forum+serwis dla mieszkańców konkretnej wspólnoty) mogłaby
                    jej dać możliwość udostępniania tego innym wspólnotom. Ale tego oczywiście nie
                    ma w umowie. Ewentualnie można by sprawdzić serwisy oferujące takie usługi
                    wspólnotom (typu moje osiedle, itp.)
                    • morenowe.wzgorze serwer 08.01.10, 11:07
                      Wysłałem zapytanie do biall-netu czy była by możliwość stworzenia
                      strony WWW i forum na ich serwerze. Czekam na odp.
                    • sajon_pl Re: Do morenowe.wzgorze założyciela pseudoforum 08.01.10, 11:41
                      Mam możliwość założenia i utrzymywania takiego forum, ale nie mam wystarczająco dużo czasu żeby moderować i organizować, ustalić podział działy, regulamin, załatwić z Ertą, uchwały itp., propozycje ankiety zdjęcia :)

1) forum założone adres morenowewzgorze.pl (domena dopiero co kupiona, ale powinna już działać, jak ktoś ma problem to niech poczeka kilka godzin)
                      2) szukam chętnych do moderacji! Luke, masz sporo energii zapraszam!

3) Koszta są w tym momencie minimalne wezmę na siebie.

Jak się postaramy to do spotkania wspólnoty będzie fajne forum z możliwością swobodnej wypowiedzi, jak i częścią merytoryczną, informacjami oficjalnymi itp

WSZYSTKICH chętnych zapraszam.
                      Forum otwarte, jest tam pusto, ale przeniesienie zawartości to chwila :)

pytania? uwagi? admin@morenowewzgorze.pl

• luke-gda Re: Do morenowe.wzgorze założyciela pseudoforum 08.01.10, 12:14
                        Jestem pod wrażeniem skuteczności działania

Zauważyłem, że aktywność na forum kosztowała mnie sporo czasu (oraz mojego szefa
                        :) ), ale chętnie się włączę w tak społecznie pożyteczną inicjatywę.

Co do moderacji, to dobrze by było, aby każde oddzielne podforum miało pełną
                        zapału osobę do moderacji, aby nie zajeździć "wolentariusza". Np. forum
                        dotyczące uchwał powinno być moderowane przez ertę, podobnie forum dotyczące
                        zgłaszania usterek.

Odpowiedzialność można rozłożyć, bo każdy z nas czuje się dobrze w innej działce
                        - mi np. brakuje różnych "zwariowanych" akcji (typu wspólne pikniki na trawce),
                        które tworzyłyby ciekawy klimat osiedla :). bo to czego w kraju brakuje - to
                        kapitał społeczny (czyli zaufanie, chęć współpracy, pozytywne nastawienie, itp.).
                        • sajon_pl Re: Do morenowe.wzgorze założyciela pseudoforum 08.01.10, 13:02
                          luke-gda napisał:

> Jestem pod wrażeniem skuteczności działania
                          >
                          > Zauważyłem, że aktywność na forum kosztowała mnie sporo czasu (oraz mojego
                          szefa :) ), ale chętnie się włączę w tak społecznie pożyteczną inicjatywę.

Ja mam w pracy blokadę na całe forum.gazeta.pl :D

> Co do moderacji, to dobrze by było, aby każde oddzielne podforum miało pełną
                          > zapału osobę do moderacji, aby nie zajeździć "wolentariusza". Np. forum
                          > dotyczące uchwał powinno być moderowane przez ertę, podobnie forum dotyczące
                          > zgłaszania usterek.

Mamy tam takie możliwości, możemy robić minifora, kategorie itp itd
                          Można założyć konta dla ERTy i jej pracowników. Zrobić 'hajdpark'.

Ale myślę że musimy zacząć od przeniesienia zawartości 'nowego-pesudoforum :)
                          jak to mówią' na nową stronę im szybciej tym mniej do przenoszenia :D.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka