Gość: paollo Skandal nad grobem A. Walentynowicz. Jak było n... IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.10, 20:00 Dajcie spokuj jakiś matolek chce podnieś swoją range i pompuje skandal najlepiej pominą to milczeniem a komentarze opierające śię na takich przesłankach też wiele mówia o rzetelności reporterskiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WWW Re: Skandal nad grobem A. Walentynowicz. Jak było IP: 77.223.222.* 23.04.10, 20:01 Jak zwykle to koszerna chroni POlitycznie słusznych, hehe, obłuda Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy ja mam weksel,gdzie pieniądze?teoretycznie u nich 23.04.10, 20:02 ale praktycznie u nas....ja-ja natirlich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Skandal nad grobem A. Walentynowicz. Jak było n... IP: 77.223.222.* 23.04.10, 20:05 Cenzura widze już działa. Prawda kasowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena2222 Re: Skandal nad grobem A. Walentynowicz. Jak było IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.10, 20:07 Od kogo wyszli. Skoro w takim stanie to nie od abstynenta. O jednych piszecie o innych nie. Rozdmuchujecie, podsycacie niezdrową atmosferę. Kochacie to. To już kampania przedwyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
uzaz Candelberry... 23.04.10, 20:07 po polsku kundel bury (z przeproszeniem kundla) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Głódż to znany wsztstkim ochlaptus. IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.10, 20:11 Więc co się dziwić,że nikt od niego nie wychodzi trzeżwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomek Skandal nad grobem A. Walentynowicz. Jak było n... IP: 134.217.96.* 23.04.10, 20:19 przeciez nalezy wiedziec, i chyba powszechnie wiadomo, ze niejedna kariera polityczna sie juz zachwiala, po pijackich ucztach z Panem w mitrze, obecnym gospodarzu palacu biskupiego. Tego Pana nie przpije nawet najtezsza glowa, wiec po co probowac, i skazywac sie na kompromitacje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Znów GW się wygłupiła 23.04.10, 20:19 "podawali klerycy z nowicjatu" Nowicjaty, tak zwany redaktorze, to są w zakonach, a Głódź jak na razie mnichem nie jest, jeno biskupem. A ci klerycy, to byli z seminarium, a nie z nowicjatu. Jeżeli takiej prostej rzeczy redaktory nie odróżniają, to jak można im uwierzyć w innych przypadkach? A co do meritum: przyszedł prikaz od naczalstwa, może od samego Michnika, że Najjaśniejszego Prezydenta Hrabiego Komorowskiego herbu Żyrandol bronić trzeba. Więc najemny pracownik wykonał polecenie. Jaka jest wartość tej pracy, każdy widzi. Ale Redaktor będzie mógł zameldować Tuskowi: zadanie wykonane... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Znów GW się wygłupiła 23.04.10, 21:05 co.ty.powiesz napisała: > "podawali klerycy z nowicjatu" > > Nowicjaty, tak zwany redaktorze, to są w zakonach, a Głódź jak na > razie mnichem nie jest, jeno biskupem. A ci klerycy, to byli z > seminarium, a nie z nowicjatu. Jeżeli takiej prostej rzeczy > redaktory nie odróżniają, to jak można im uwierzyć w innych > przypadkach? Ty zaś nie rozróżniasz jeszcze prostszej rzeczy - cytatu z czyjejś wypowiedzi od tekstu własnego dziennikarza. > A co do meritum: przyszedł prikaz od naczalstwa, może od samego > Michnika, że Najjaśniejszego Prezydenta Hrabiego Komorowskiego > herbu Żyrandol bronić trzeba. Więc najemny pracownik wykonał > polecenie. Jaka jest wartość tej pracy, każdy widzi. Ale Redaktor > będzie mógł zameldować Tuskowi: zadanie wykonane... A co do "meritum". To nie "meritum", a typowy "bluzg" na Michnika i GW kompletnie bez uzasadnienia w faktach. Nie prościej napisać po raz kolejny że nie lubisz Michnika? Przynajmniej będzie to prawda. No i "zadanie wykonane" to raczej bon mot nie z tej sfery towarzyskiej - to raczej twórca tego paszkwilu na ludzi składających wieńce mógł zameldować jak śp. Lech swojemu bratu Jarosławowi. Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Re: Znów GW się wygłupiła 23.04.10, 23:47 maaac napisał: > Ty zaś nie rozróżniasz jeszcze prostszej rzeczy - cytatu z czyjejś > wypowiedzi od tekstu własnego dziennikarza. Taaak? Cytat podaje się w cudzysłowie, ewentualnie kursywą. GW ma taki obyczaj, że miesza informację z komentarzem, cytat z wymysłami dziennikarza - wszystko po to, by przemycić swoje kłamstwa, wkładając je w czyjeś usta. I tylko wtedy, gdy ktoś ich zmusi grożąc procesem, po tygodniach na dole entej strony podają enigmatyczne sprostowanie. Owszem, można traktować jako cytat akapity lub zdania poprzedzone myślnikiem. Zacytowane przeze mnie słowa znajdują się jednak w akapicie bez takiego znaku, a to znaczy, że są to słowa dziennikarza. Przeczytaj jeszcze raz uważnie - myślenie nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
szatan.007 Skandal nad grobem A. Walentynowicz. Jak było n... 23.04.10, 20:22 najlepszy jest Kurski, no wiecie ten od ściągniętych gaci i autor "sukcesu" (dziadek z Wehrmachtu) śp. Prezydenta, idąc jego tropem , każde dziecko i każdego dorosłego we Francji po obiedzie Kurski by ścigał sądownie ... niech ten dziad , który PRAWA POLSKIEGO nie szanuje (prawy i sprawiedliwy)kolekcjoner mandatów, lepiej zajmie się swoim szefem i jemu niech znajdzie żonę (musi być Pierwsza Dama!) albo w ostateczności męża? ja tolerancyjny jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wafwad Co to za bzdury wwygadujecie??? IP: *.dip.t-dialin.net 23.04.10, 20:26 ADCaadQW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Co to za bzdury wwygadujecie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 20:34 Mialem glosowac na Komorowskiego ale jak Marszalek Sejmu,kandydat na prezydenta RP otacza sie takimi ludzmi??? Mowy nie ma:)Ci ludzie nie mieli szacunku dla zmarlej a przede wszystkim dla wlasnego szefa co swiadczy o tym ze facet jest mieciutki:):):) Na glownego prezia RP za maly:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiomisławPaliblant Re: Co to za bzdury wwygadujecie??? IP: *.e-wro.net.pl 24.04.10, 10:46 Ja też miałem głosować na Komorowskiego, ale z pewnych kręgów wiem, że jak miał 16 lat, to pociągnął za włosy jedną z koleżanek szkolnych. No mówię ci, dramat. Taki człowiek jest za mały po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Anna Walentynowicz IP: *.icpnet.pl 23.04.10, 20:31 Przykro czytać niektóre komentarze na temat Anny Walentynowicz. Jak mało wiemy o naszej historii. Ona była tylko prostą suwnicową... Co za pogarda dla człowieka w tej opinii. Gdyby nie kobiety, Anna Walentynowicz i Alina Pieńkowska, Wałęsa zgasiłby szybko strajk (te jego słynne spotkanie u dyrektora stoczni, załatwienie paru groszy więcej dla strajkujących); gdyby nie determinacja tych kobiet, nie byłoby Sierpnia. I tak naprawdę, to Anna Walentynowicz miała pokierować Solidarnością, ale powiedziała "nie", bo była kobietą (tak postrzegano wówczas kobiety, choć były najwaleczniejsze). Andrzej Gwiazda również nie zgodził się objąć przywództwo strajku, bo był inżynierem, wybrano więc Wałęsę, bo się sam palił do tego. Prosta suwnicowa była jedną z nielicznych, którzy dali podwaliny Solidarności. Prosta suwnicowa zasługuje na to, aby niepodległa Polska godnie ją pożegnała. Masz moją pamięć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gogelas Re: Anna Walentynowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 20:44 O widzę,że tworzysz historię od nowa czyżby napewno zyzak, Ci doradzał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gogelas Re: Anna Walentynowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 20:51 Miało byc oczywiście: O widzę,że tworzysz historię od nowa, napewno zyzak Ci doradzał. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek.kontra Re: Anna Walentynowicz 23.04.10, 21:44 No tak, wszelkie głosy krytyczne o Wałęsie, to od razu Zyzak... Strajk w stoczni w obronie wyrzuconej Walentynowicz zorganizował Borusewicz. Pienkowska w trakcie kryzysu strajkowego, kiedy większość stoczniowców wychodziła do domów (po spotkaniu Wałesy z dyrektorem stoczni) zamknęła bramę stoczni i wręcz siłą zatrzymała pozostałych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c zarny Skandal nad grobem A. Walentynowicz. Jak było n... IP: *.telkomadsl.co.za 23.04.10, 20:33 No nie rozumiem, czego sie czepiata; jak pamietam zawsze na pogrzebach sie pilo. A suwnicowa niech sobie spoczywa i da swiety spokoj ludziom wyksztalconym, za bardzo babsko rozuchwalilo sie. Powinna zostac na stale na suwnicy to by do tej pory zyla.... Odpowiedz Link Zgłoś
awatar_sm Hołota w którą stronę by nie szła zmierza do błota 23.04.10, 20:48 - spieprzaj dziadu, do błota Odpowiedz Link Zgłoś
kuma1 Skandal nad grobem A. Walentynowicz. Jak było n... 23.04.10, 20:38 Dziennikarskie hieny niech przestaną szczekać bo na drugi raz może już nikogo nie być.Czy ma tam leżeć w zapomnieniu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gd stypa u Flaszki IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 23.04.10, 20:41 no to wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
znak Skandal nad grobem A. Walentynowicz. Jak było n... 23.04.10, 20:41 Sądsząc po temacie, ten Dempc to wyjątkowe b.dlę, a Witkowski bije go na łeb! CHamstwo i prostactwo najwyższej klasy. To jest dopiero profanacja! Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Skandal nad grobem A. Walentynowicz. Jak było 23.04.10, 23:28 aleś Ty naiwne dziecię. czytaj między wierszami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Skandal nad grobem A. Walentynowicz. Jak było n... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 20:42 Komorowski nie zdążył jeszce usunąć chwiejnych (trunkowych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Bydło WSIoowego chowu IP: 109.243.23.* 23.04.10, 20:45 szkoda że się jeszcze nie wyszczali gdzieś w cmentarnej alei, kacapy. A tu możecie zobaczyć jak wyglądali ich nauczyciele/mentorzy/ przełożeni www.youtube.com/watch?v=bDk-RYEvY4E Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwykły obywatel Skandal nad grobem A. Walentynowicz. Jak było n... IP: 109.243.45.* 23.04.10, 20:47 Jeśli naprawdę mamy jakiś skandal to zadajmy sobie pytanie czy powinno się łączyć osobę marszałka Komorowskiego i Jego dorosłych przedstawicieli składających wieniec w imieniu swojego przełożonego z nieodpowiedzialnymi wypowiedziami o poczęstunku z dodatkiem napojów alkoholowych. Nawet usiłujący dopatrywać się tutaj związku nie powinien powiązać wszystkich osób w jedną całość. Chyba, że traktujemy takie wypowiedzi jako element kampanii przedwyborczej skierowanej przeciwko najpoważniejszemu kandydatowi na stanowisko Prezydenta Rzeczpospolitej. Niestety takie artykuły nic nie zmienią i Bronisław Komorowski zostanie następnym Prezydentem Rzeczpospolitej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: los Re: Skandal nad grobem A. Walentynowicz. Jak było IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 22:51 Jeśli naprawdę mamy jakiś skandal to zadajmy sobie pytanie czy powinno się łączyć osobę marszałka Komorowskiego i Jego dorosłych przedstawicieli składających wieniec w imieniu swojego przełożonego Ja bym ich z marszalkiem Komorowskim nie laczyl !!!! A to ciekawe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edward Re: Skandal nad grobem A. Walentynowicz. Jak było IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.10, 16:19 Anna Walentynowicz to jedna z kilku sztandarowych postaci SOLIDARNOŚCI - ważniejsza od posłów czy generałów. Jeśli wysyła się z wieńcem jakichś trzeciorzędnych urzędników, dla których uczta jest ważniejsza od spełnienia obowiązku ... Widzę tu brak szacunku czy nawet pogardę dla tych, którzy nie zrobili kariery. Ot, prosta kobieta, która "niepotrzebnie" próbowała budzić uśpione sumienia... Odpowiedz Link Zgłoś
awatar_sm Robotnicy Annie Walentynowicz cześć 23.04.10, 20:49 Ci pierwsi, prości, twardzi, nieprzejednani Ci nieprzekupni, Ci wspaniali Robotnicy Annie Walentynowicz cześć Z jednej myśli o jednej ojczyźnie zrodzeni Co później tylko przeszkadzali Robotnicy Annie Walentynowicz cześć Lewica nie chce, prawica nie widzi Omijana przez małych i miernych ludzi Robotnicy Annie Walentynowicz cześć Dziennikarze boją się prostych Opisywać bohaterów, prostej Robotnicy Annie Walentynowicz cześć Panie Wałęsa, Panie Tusk Nie czas się wstydzić wśród zaszczytów Robotnicy Annie Walentynowicz cześć I ten co nie chciał a musiał I tamten co nie chciał a musiał wziąć Robotnicy Annie Walentynowicz cześć Panowie Posłowie, Senatorowie Razem i głośno, niech świat wie i usłyszy Robotnicy Annie Walentynowicz cześć Bóg już nie wie komu zaprzedaliście dusze Ale to jej zawdzięczacie pasy, kontusze Robotnicy Annie Walentynowicz cześć Bez takich jak ona dziś Byście jedli świece i kapelusze Robotnicy Annie Walentynowicz cześć Innym medale, wstęgi, honory Pieśni i kwiaty, nokturny i znicze Robotnicy Annie Walentynowicz cześć Na pokładzie było ich 96 Była pamięcią dawnych, wielkich dni i jest Robotnicy Annie Walentynowicz cześć 15.04.10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kakol Skandal nad grobem A. Walentynowicz. Jak było n... IP: *.tkk.pl 23.04.10, 20:49 Zaczyna się obrzucanie błotem i wylewanie gnoju. Te metody stosował niejaki G.... - pewne i sprawdzone! Czemu nie wezwał policji do sprawdzenia stanu trzeźwości osób wykonujacych czynności służbowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gogelas Re: Skandal nad grobem A. Walentynowicz. Jak było IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 20:55 Masz rację,już Władysław Pobóg-Malinowski pisał: ..."Żre mnie ta nikczemność polska. Martwi i żre, że tak wszyscy w ślepej nienawiści, w jednym worku(...) Czasami jest tak źle, że wszystko chce się rzucić do diabła i plunąć na to paskudztwo, które Bóg pod nazwą Polaków stworzył! Polska, to wielka rzecz, ale Polacy to arcywielka swołycz......" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudi Skandal nad grobem A. Walentynowicz. Jak było n... IP: 109.243.243.* 23.04.10, 20:50 Jeżeli Witkowski mówi o sobie pod innym pseudonimem "nasz reporter" i nie potwierdza ustaleń, to jet to dla mnie sytuacja jak w przypadku Dr Jeckyll'a i Mr Hide'a - ciule! Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman a gdzieżeś się doczytał że ten reporter czegoś 23.04.10, 21:15 nie potwierdza, to autor tekstu w Gazecie twierdzi że redaktor portalu nie potwierdza bo w rozmowie z nim użył trochę innych sformułowań /bardziej delikatnych i wyważonych, ale ich sens jest taki sam/, ale to i tak nie zmienia faktu - że dla przedstawicieli marszałka ważniejsza była stypa i gorzałka niż złożenie wieńca na grobie Walentynowicz, wieniec złożyli bo nie chcieli go wieźć do Warszawy /znamienne/, a tak przy okazji Gazeta dokonała rzetelnej i pełnej lustracji redaktora lokalnego portalu, czyżby zmienili swój stosunek do lustracji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berkowaty dlaczego skandal? IP: *.static.adslpremium.ch 23.04.10, 20:50 To jest raczej prowokacja uszyta przez pana JW vel JF czy jakoś... Skoro ta sama osoba ma dwie różne opinie... no proszę, nie ściemniajcie mi. TAka osoba jest naczelnym, dziennikarzem... toż to tragedia dla tej gazety, czy tam portalu. Chłopaki od Komorowskiego byli z 2 biskupami na stypie, to co mieli pić wodę mineralną? Żanada polskiego dziennikarstwa jest przerażajaca, tego portalu niewyłaczając. Skutecznie podzielono Polaków Wawalem, teraz jesteśmy w środku kampanii wyborczej i nikt już nie uszanuje ostatnich powracających trumien... Witamy w Polaczkowie Dziennikarz jest zwykłą szmatą, nie oceniam przy tym w stanie jakiego alkoholowego spojenia byli czy nie przedstawiciele MArszałka Sejmu, obecnej Głowy Państwa Bart Kawinski Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman a w którym miejscu opinie tego redaktora portalu 23.04.10, 21:08 są różne - przecież on opisuje to samo, tylko na portalu używa bardziej ostrych sformułowań, w wypowiedzi do redaktorów Gazety /jeżeli jest przytoczona dosłownie/ sformułowania są bardziej uładzone, ale ich sens merytoryczny jest ten sam - Ci panowie według redaktora portalu sprofanowali uroczystości pogrzebowe Walentynowicz, zresztą sam opis redaktora Gazety w wystarczający sposób pokazuje niestosowność zachowań przedstawicieli marszałka, ważniejsza stypa i gorzałka niż pogrzeb Walentynowicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berkowaty spokojnie... IP: *.static.adslpremium.ch 23.04.10, 21:39 Panowie twierdzili, artykuł poranny, że dostali telefon od MArszałka, zęby jeszcze pojechać na grób Walentynowicz. Troszkę różne zaczynają być te relacje. JA nie chcę bronić tych panów, ale chcę przestrzec przed jednym. Manipulacja dziennikarska. Oni na pewno byli uwaleni po stypie z 2 biskupami, no wcięci byli. Powiedz mi po co taki temat, po co podpisywanie się dwoma różnymi nazwiskami? Tego nie rozumiem... ja tego w tym piśmie nie rozumiem Pani Anno, Spoczywaj w Pokoju... Nawet Twój największy przeciwnik oddał Ci honor pozdr. Bart Kawinski P.S. nie chcę ciągnąć dyskusji, jeśli ma się ona przerodzić w stek inwektyw. Nie godne to będzie Pani Anny Walentynowicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzio Pije piwko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 20:56 i wznoszę toast za to, że ta stara, wredna baba wreszcie zginęła i nie będzie już o niej słychać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sed Skandal nad grobem A. Walentynowicz. Jak było n... IP: *.centertel.pl 23.04.10, 20:59 Panie katka, czy to jest pseudo> Pan po wystepach w glosie wybrzeza co to pies w pysku niosl sie rozwinal, ja Panu proponuje wstrzemiezliwosc potyliczna, Pan nie mieszaj, bo Ania i inni swoja prawde maja, i moj i nas Pan Bog ich osadzi, ubawilo mnie ze ta delegacja przed wiencami skladanymy byla u flaszki, kwachu jest przykladem ze chlopski leb wiele wytrzyma jak sie chwial nad grobem symbolicznym mojego dziadka zamordowanym oficerem II/sz g w Katyniu miejscu uswieconym, sie potknal. A teraz Nam wymordowano caly sztab generalny, ktory sie wybral swiecic smierc mojego dziadka do katynia, chcialem podziekowac Panu Wajdzie ze to zrobil nam ma mysli film, moja rodzina jest spolecznie niedoskladna bo brak nam przodka jak wielu moim sasiadom, i uszanujmy ich poswiecenie.A dla Pana Katki powinszowania w weszeniu, ze sie sprzedajecie a moze jest cos dobrego w tym poswieceniu mojego znajomka porzadnego czlowieka Pana Lecha Kaczynskiego Patrioty, zeby Narod zyl w spokoju potylicznym i zadowoleniu, symbolizm, ale ziszczalny czesc ich pamieci. Odpowiedz Link Zgłoś