Dodaj do ulubionych

Dzwony kościelne a hałas

IP: *.chello.pl 01.03.04, 18:24
We Wrzeszczu przy ulicy Matejki jest poniemiecki ewangielicki kiedyś a
katolicki obecnie kościół garnizonowy. Znany z tego, że kiedyś wyrugano z
niego proboszcza po to aby znależć ciepłą posadkę dla księdza Cybuli /ten od
kaplicy w Belwederze i Wałęsy/. Nie wiem kto w tym kościele jest obecnie
proboszczem, nie mniej jednak ten ksiądz ma w nosie realia życia. Dzień w
dzień o 6 rano ogłasza przy pomocy elektrycznie napędzanego i elektronicznie
sterowanego dzwonu ogłasza pobudkę dla całej okolicy. Domyślam się, że wzywa
biednych, bo nie mających zegarka wiernych, do udziału w praktykach takich
czy innych, ale ma gdzieś tych, którzy po nocnj zmianie chcieliby pospać i do
kścioła się nie wyrywają ani rano ani wogóle. Nie wiem jak żyją z tym
problemem w Krakowie gzie jest 10 kościołów na hektar. Chyba dżwięki dzwonów
się interferują w tak doskonałym stopniu, że jeszcze tam nie ogłupieli, choć
biorrąc pod uwagę poinie o krakusach nie jest to takie pewne. Proszę, o ile
zwierzchnośćtego kościoła garnizonowegodo tego testu dotrze- dzwońcie ciszej.
Wszak cała obrzędowość posługuje się symbolami. Czy nie wystarczyłby dzwonek
o wadze 5 dkg. Też działa a kto ma potrzebę też go usłyszy.
Obserwuj wątek
    • Gość: vagina Re: Dzwony kościelne a hałas IP: *.utaonline.at 01.03.04, 18:45
      grzechy ci oczy zaslepily i dostalas /es neurozy moje dziecko. jest wielki
      post ,idz do spowiedzi i zastanow sie nad soba. zbadaj sie tez u doktora bo
      moze ci w uszach dzwoni od tego nedznego i podlego zycia jakie prowadzisz.
      pomysl nad swa dusza!!!!
      • Gość: żelazko gmbh Re: Dzwony kościelne a hałas IP: *.gdynia.mm.pl 01.03.04, 18:48
        odczep sie od mojej duszy, jest po konserwacji i ma certyfikat
        • Gość: dzwon Re: Dzwony kościelne a hałas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.04, 20:19
          certyfikat ISO????????/
          • Gość: AUDYT GMBH Re: Dzwony kościelne a hałas IP: *.gdynia.mm.pl 01.03.04, 20:22
            ISO 2004 DOPIERO CO PO AUDYCIE. MASZ PROBLEMY?
      • Gość: Ed Re: Dzwony kościelne a hałas IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 01.03.04, 19:01
        Ktoś kiedyś powiedział:

"Znam pewnego nieuka, który na udawanie mędrca poświęca tyle czasu i wysiłków,
        że gdyby obrócił je na naukę, byłby jednym z najmądrzejszych ludzi w Europie"

(xxxxxxxxxxx)
        • Gość: galileo gmbh Re: Dzwony kościelne a hałas IP: *.gdynia.mm.pl 01.03.04, 19:09
          ..a jednak sie kreci.....
      • Gość: juju Re: Dzwony kościelne a hałas IP: *.acn.pl 12.03.04, 23:34
        Takiego milutkiego masz nicka, Vaginko, a taka głupia. Jakie masz imię w
        zakonie? Przełożona jak do ciebie mówi? A w ogóle internet to narzędzie
        szatana, w Biblii nie opisane, więc spadaj na nieszpory
    • Gość: latajacy holender Re: Dzwony kościelne a hałas IP: *.gdynia.mm.pl 01.03.04, 21:25
      my tu w holandii mamy od chu chu pana depresje, a jednak nie tylko tulipany
      rosna. Narcyz nalezy do gatunku pereł w naszych depresyjnych botogrodach....
    • Gość: klecha Re: Dzwony kościelne a hałas IP: *.chello.pl 02.03.04, 17:06
      zawsze można sie wyprowadzić. Proponuję jakąś ustronną okolicę. Może Syberia.
      Tam nie ma kościołów.
      • Gość: Ed Re: Dzwony kościelne a hałas IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 02.03.04, 19:24
        Duży zakres poczucia humoru. A może by tak proboszcza z kościołem na
        Syberię? "Rydzyk dał nam przykład, jak zwyciężać mamy..." ;o((
        • Gość: juju Re: Dzwony kościelne a hałas IP: *.acn.pl 12.03.04, 23:36
          Syberia niebezpieczna jest dla klechów. Pamiętasz przygody dzielnego Śliwy w
          drodze do Irkucka? Proponuję Antarktydę, tylko niech pingwinów do zakonu nie
          zwerbują.
    • Gość: Ed Re: Dzwony kościelne a hałas IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 02.03.04, 19:21
      Wszystkie procesy, z którymi przyszło mi się zapoznać w tej sprawie, zostały
      przegrane. Zgodnie z opiniami fachowców od BHP w sanepidzie, hałas nie
      przekracza dopuszczalnych norm prawnych i nie trwa przez osiem godzin. Prawo do
      spokoju i odpoczynku po pracy obejmuje tylko okres od godz. 22.00 do chyba
      6.00. Oczywiście z małymi wyjątkami dotyczącymi świąt kościelnych ;o((.
      • Gość: jan To sprawa dla Wydziałów Ochrony Srodowiska IP: *.multicon.pl 02.03.04, 21:33
        Wydział Ochrony Srodowiska w gminie zajmuje się zanieczyszczeniami wód , gleby ,
        powietrza , oraz hałasami , w tym hałasami dzwonów koscielnych.
        Wiem , gdyż mam znajomą która w jednej z gmin pracuje w takim wydziale.
        Tymi sprawami sanepid raczej się nie zajmuje.
        • Gość: Ed Re: To sprawa dla Wydziałów Ochrony Srodowiska IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.03.04, 02:33
          Sugestia moja wynikała z faktu, że natężenia hłasu w zakładach pracy bada
          sanepid posiadając ku temu odpowiednie oprzyrządowanie.
      • Gość: Kafar Re: Dzwony kościelne a hałas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.04, 14:22
        Gość portalu: Ed napisał(a):

> Wszystkie procesy, z którymi przyszło mi się zapoznać w tej sprawie, zostały
        > przegrane. Zgodnie z opiniami fachowców od BHP w sanepidzie, hałas nie
        > przekracza dopuszczalnych norm prawnych i nie trwa przez osiem godzin. Prawo
        do spokoju i odpoczynku po pracy obejmuje tylko okres od godz. 22.00 do chyba
        > 6.00. Oczywiście z małymi wyjątkami dotyczącymi świąt kościelnych ;o((.
        -------
        To jakieś brednie Ed. Jakie 8 godzin? :))) Od 1 maja klechy dostaną po kulach,
        bo w UE nie wolno walić w dzwony bez opamiętania. Przepisy są korzystniejsze
        dla obywateli.
        • Gość: juju Re: Dzwony kościelne a hałas IP: *.acn.pl 12.03.04, 23:40
          Głupstwa. W Klechistanie klechy nie dostaną po kulach. Niezależne sądy będą
          rozpatrywać skargi na korzyść czarnych ze strachu przed wywołaniem z ambony. Bo
          to jest Polska właśnie. Nawet w UE
    • Gość: Kafar Dzwony kościelne a hałas - stosowne procesy w UE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.04, 21:07
      Dopuszczalne normy natężenia halasu w rejonach zamieszkanych przez ludzi są
      określone (chyba 40 dB). We wloszech kościoly przegrywaly procesy wytaczane
      przaz mieszkańców którym walono w dzwony , podobnie jak autorowi watku. Księża
      dzwonią ciszej i w bardziej cywilizowanych porach doby.
      U nas też musi to być wykonalne.
      • Gość: dziadFil Nie zaprzeczaj 1000-letniej tradycji!!! IP: 5.5.* / 80.58.44.* 06.03.04, 15:59
        To nasz kraj i będą nam nasze dzwony dzwonić tak, jak dzwoniły naszym dziadom i
        pradziadom!
      • Gość: jan Re: Dzwony kościelne a hałas - stosowne procesy w IP: *.multicon.pl 06.03.04, 22:29
        Myślę że i u nas zaczną sie procesy "hałasowe" , odszkodowania za utracony słuch
        itp. No i wtedy katabasy zaczną ściszać dzwony wystukujące elektrycznie ,
        brzydkie melodie.
        Widać że Dalikowo nr 2 potrzebne.
        • Gość: vagina Re: Dzwony kościelne a hałas - stosowne procesy w IP: *.utaonline.at 07.03.04, 16:14
          nie dalikowo ale prokurator jest potrzebny i to na ciebie !!!!!!!! juz
          zawiadomilam stosowne oragana o twoim postepowaniu i mam nadzieje ze dostaniesz
          wyrok!!!!!osobiscie reke do tego przyloze!precz z komuna!!!!precz ze zgnilymi
          reakcjonistami!!!!!!!!!!
          do urbana!!! na kube albo do korei pn komuchy!!!!!!!!!!
          precz z holota!!!!!

• Gość: * Re: Tobie też dzwony odbiły :) IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 08.03.04, 12:00
            Gość portalu: vagina napisał(a):

> precz z holota!!!!!
            >
            Jedyne, co ma sens w tym poście ;(
          • Gość: H56 Re: Dzwony kościelne a hałas - stosowne procesy w IP: *.comnet.krakow.pl 12.03.04, 19:12
            ?
          • Gość: juju Re: Dzwony kościelne a hałas - stosowne procesy w IP: *.acn.pl 12.03.04, 23:42
            Już cię zaczynałem lubić za szczególnie uroczą głupotę, a ty jeszcze i
            zamordystka-inkwizytorka jesteś... Wyjątkowy okaz ohydy. Jeżeli jesteś taka
            ładna jak mądra, to pewnie masz zakaz wychodzenia na ulicę
      • Gość: komu`bije`dzwonFIL .. kafarowi, antydzwonom i innym antychrystom ... IP: 5.5.* / 80.58.44.* 07.03.04, 16:52
        Ciesz się, że jeszcze słyszysz dzwon ... kiedy będzie bił tobie, to już nie go
        nie usłyszysz!
        • Gość: Ed Re: Dzwonnikoim na pohybel........................ IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 10.03.04, 01:27
          I dla tego te dzwony mam w 4 literach zarówno dzisiaj jak i później. Jedyna
          rółżnica polega na tym, że później mogą się zebrać wszysczy dzwonnicy na raz
          dając upust własnej fantazji a dzisiaj tego po prostu sobie nie zycze i do tego
          mam prawo.
          • Gość: henio56 kiecmany ,wy dranie! IP: *.comnet.krakow.pl 11.03.04, 20:22
            Ho,ho,ho, tzn. że problem dzwonów nie dotyczy tylko kruchtowego Krakowa.
            Musiałem zmienić okna na plastiki, wątek na forum nie wypalił. Tutaj temat
            przeciwko kościołowi to grzech. Niech sobie jeszcze podzwonią, w maju zaczniemy
            dzwonić jajami kiecmanów. Pozdrowienia. Acha, ta Vagina to jajcara czy kobita
            myśląca macicą.
    • Gość: Ed Re: Dzwony kościelne - "Tuba Dei" (Trąba Boga) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 15.03.04, 18:23
      Najważniejsze zawsze były największe dzwony kościelne :)

www.mowiawieki.pl/artykul.html?id_artykul=249
    • Gość: tomi ech dobrze ze kolo mnie nie ma zadnego kosciola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.04, 12:56
      przynajmniej spokoj mam. :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka