Dodaj do ulubionych

Klub bez dymka

IP: *.net-82-216-74.rev.numericable.fr 08.11.10, 08:55
palce zabaw:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Waldi Pic na wodę IP: *.chello.pl 08.11.10, 09:04
      Pracuję w szkole i widzę nauczycieli palących w toalecie pod znakiem zakazu palenia. Dyrekcja o tym wie i nic nie robi.To samo w przychodni. Kto to będzie egzekwował? Czy straż miejska będzie wchodzić do wszystkich łazienek w przychodniach, szpitalach, szkołach etc.
    • eventhorizon Wydzielone strefy dlapalących w lokalach... 08.11.10, 09:21
      są równie sensowne jak wydzielone strefy dla sikających w basenach.
      • Gość: Eve Re: Wydzielone strefy dlapalących w lokalach... IP: 195.205.137.* 08.11.10, 11:17
        Bardzo trafne porównanie:-) Hahaha
      • Gość: Ja Re: Wydzielone strefy dlapalących w lokalach... IP: *.chello.pl 08.11.10, 11:23
        Niby dlaczego? W innych państwach tak jest i bardzo dobrze się to sprawdza. Poza tym jesli by takich miejsc nie było, to palacze nigdzie nie mogliby normalnie egzystować. Czy to sprawiedliwe?
        • Gość: Zefiry Re: Wydzielone strefy dlapalących w lokalach... IP: 156.17.120.* 08.11.10, 11:34
          A czy trucie innych bez ich zgody i woli jest sprawiedliwe? Palacze są ostatnimi osobami, które w zaistniałem sytuacji żądać mogą sprawiedliwości.
        • Gość: kamillo Re: Wydzielone strefy dlapalących w lokalach... IP: 217.149.250.* 08.11.10, 11:38
          W Niemczech jest zakaz palenia w lokalach, ale jakoś nie wpływa to na zmniejszenie osób, które przychodzą. Ci, którzy chcą zapalić po prostu wychodzą. A dzięki temu w lokalach jest o niebo przyjemniej. Po powrocie wszystkie ubrania nie śmierdzą dymem. A co ciekawe, rano brak kaca! Często imprezuję i w Polsce i Niemczech więc mam porównanie. W Polsce rano głowa pęka, a w Niemczech rano jedynie suszy, a piję prawie takie same alkohole...
          • Gość: gość Re: Wydzielone strefy dlapalących w lokalach... IP: *.icpnet.pl 08.11.10, 12:05
            stwierdzenie że ktoś pije prawie takie same alkohole w Polsce i w Niemczech wcale nie oznacza że są takie same a to już jest różnica a skąd u nas tyle nielegalnych rozlweni?
            • hatake Re: Wydzielone strefy dlapalących w lokalach... 08.11.10, 15:11
              Gość portalu: gość napisał(a):

> stwierdzenie że ktoś pije prawie takie same alkohole w Polsce i w Niemczech wc
              > ale nie oznacza że są takie same a to już jest różnica a skąd u nas tyle nieleg
              > alnych rozlweni?

To stwierdzenie samo w sobie nie jest tak ważne jak fakty: palenie zwiększa kaca. Wiąże się to ze zmniejszeniem ilości tlenu w krwioobiegu.
          • Gość: swoboda_t Re: Wydzielone strefy dlapalących w lokalach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 12:09
            Mam to samo. Spośród moich znajomych zdecyedowana większość nie pali. Potrafimy balowć całą noc, wypić morze wódy, poprawić piwem i rano wstać jak gdyby nigdy nic. Wystarczy natomiast, że pójdę z jednym palącym kumplem do pubu na 3, 4 piwa - smród potem w całym mieszkaniu, rano głowa cięzka i niemsak w ustach. Wreszcie będzie normalnie - osoby hołdujące szkodliwym dla otoczenia potrzebom będą musiały się udać na stronę.
            • ponury_swiniarz W twoim przypadku palenie 08.11.10, 15:27
              wplywa korzystnie na twoje zdrowie. Ogranicza ilosc wypitego alkoholu. Nie wypijesz morza wódy, bo juz po trzech piwach bedzie Ci leb pekal. To jest argument przeciwko zakazowi palenia.
              No i oczywiscie swiadczy o tym, ze powolywanie sie na szkodliwosc dla zdrowia to pic na wode. Chodzi o mozlwiosc zachlania sie na smierc bez kaca ;)
            • Gość: gość Re: Wydzielone strefy dlapalących w lokalach... IP: *.147.70.203.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.11.10, 18:02
              więc dlatego powinny być pub dla palących i niepalących
    • Gość: fakej Trzeba zastosować model szwajcarski IP: *.csfb.com 08.11.10, 11:02
      tzn. rejestrować lokale jako palarnie i sprzedawać tam żywność i alkohol.
      Sam nie przepadam za dymem palonych liści, ale nie uważam żeby państwo powinno komuś mówić co wolno mu robić w swoim własnym lokalu.
      • Gość: swoboda_t Re: Trzeba zastosować model szwajcarski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 12:00
        Jak rozumiem należy znieść też np. kontrole sanepidu? I w ogóle wyłączyć "lokale prywatne" spod działania prawa danego kraju?
        • fakej Re: Trzeba zastosować model szwajcarski 08.11.10, 12:31
          Gość portalu: swoboda_t napisał(a):

> Jak rozumiem należy znieść też np. kontrole sanepidu? I w ogóle wyłączyć "lokal
          > e prywatne" spod działania prawa danego kraju?

Jeśli rola sanepidu ma się sprowadzać do takiej roli jaką odgrywał w zamykaniu sklepów z dopalaczami to w zasadzie tak. Zresztą ta organizacja już od dawna przekracza swoje kompetencje z jednej strony z drugiej olewając swoje obowiązki. Podejrzewam, że właściciele restauracji i pensjonatów mogliby sporo na ten temat powiedzieć.
          • Gość: Ax222 Re: Trzeba zastosować model szwajcarski IP: 213.192.80.* 08.11.10, 14:38
            Wystarczy, że Gesslerowa pokazuje w TV "ład i porządek" na zapleczach restauracji.
    • Gość: Pat Juz za tydzień klub bez dymka IP: 64.208.49.* 08.11.10, 11:16
      nie moge sie doczekac wkoncu koniec tych smierdzieli
      • Gość: ewel Re: Juz za tydzień klub bez dymka IP: *.chello.pl 08.11.10, 11:43
        popieram. w koncu beda truc tylko siebie, mam nadzieje.
        • Gość: gość Re: Juz za tydzień klub bez dymka IP: *.147.70.203.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.11.10, 18:07
          nie tylko siebie zaraz bedzie problem z lokatorami mieszkającymi nad pubem pewnie byś był zachwycony jak wracasz do domu i przedzierasz sie przez tłum palaczy
    • cafe_justysia Juz za tydzień klub bez dymka 08.11.10, 11:25
      Palacze,trujcie się sami!!!!Kto chce palić niech karnie wychodzi przed klub czy restaurację i marznie(ha,zobaczcie jak to miło palić i szczękać zębami jednocześnie:))
      W UK jest zakaz od ponad 3 lat,pracując w restauracji zawsze byłam narażona na bierne palenie,bóle głowy i śmierdzące powietrze wokoło mnie,powiedzcie,jaka to jest przyjemność jeść dobrą kolację i palić jednocześnie bo dla mnie to paranoja-i tak nie czujesz co jesz bo masz upośledzone kubki smakowe.
      • ponury_swiniarz Re: Juz za tydzień klub bez dymka 08.11.10, 15:29
        Trzeba sie bylo najac w pracy, ktora nie powoduje cierpien. W UK alurat masz wybor, potrzebuja np. do opieki dla starcow. Ja pracowalem w kilku lokalach za czasow studenckich i dym nigdy mi nie przeszkadzal mimo ze sam nie pale. Nie robcie z siebie meczennikow na sile.
      • Gość: michał Re: Juz za tydzień klub bez dymka IP: *.tcz.vectranet.pl 09.11.10, 11:20
        Siedź w swoim UK, głosu nie zabieraj i pracuj na zmywaku.
    • Gość: segvsgrcv Sorry, ale pan Balwicki gada głupoty. IP: *.cdma.centertel.pl 08.11.10, 11:28
      "Szkodzi każda ilość nikotyny i w każdym przypadku, kiedy osoba niepaląca jest narażona na inhalację dymu tytoniowego".
      Nikotyna jest akurat najmniej szkodliwym składnikiem dymu papierosowego.
    • Gość: palce Re: Klub bez dymka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.10, 11:29
      heheee
    • cafe_justysia Juz za tydzień klub bez dymka 08.11.10, 11:31
      Mój koment został usunięty więc piszę jeszcze raz:Palacze TRUJCIE SIĘ SAMI!!
    • Gość: crn Juz za tydzień klub bez dymka IP: 81.219.166.* 08.11.10, 11:38
      A jakie sankcje grożą za złamanie zakazu. I jeśli będzie to np. jakiś mały pub to karę dostanie właściciel czy palący?
      Jestem ciekaw jak będzie z egzekwowaniem tego zakazu.
    • kofoga Juz za tydzień klub bez dymka 08.11.10, 11:47
      Tiaa, trujcie się sami. Tylko palacze dostarczają naprawdę spora sumę do budżetu z podatków zawartych w papierosach. Towar jest legalny więc dlaczego nie mogę go używać zgodnie z przeznaczeniem gdzie chcę. Niech rząd zabroni sprzedaży, posiadania i palenia to wtedy problemu nie będzie. A jak można zabraniać palenia w prywatnych restauracjach, pubach czy kawiarniach, przychodniach czy szpitalach lub szkołach - prywatnych powtarzam? To zależy tylko od właściciela. sam nie palę żeby nie było.
      • krusty_the_clown Re: Juz za tydzień klub bez dymka 08.11.10, 11:56
        towar legalny ale uzywanie go nie pozostaje bez wplywu na otoczenie, dobrze ,ze to wprowadzaja
      • Gość: testdriver Re: Juz za tydzień klub bez dymka IP: *.portgdansk.pl 08.11.10, 14:05
        Z tej samej przyczyny dla ktorej ja nie moge puszczać Ci bąków prosto w twarz....
        • ponury_swiniarz Re: Juz za tydzień klub bez dymka 08.11.10, 15:31
          Nie? Podaj stosowny przepis. Jakie sa sankcje karne za puszczenie baka w twarz?
      • Gość: kTT Re: Juz za tydzień klub bez dymka IP: 193.104.221.* 09.11.10, 11:44
        Mylisz sie kolego. Podatki ze sprzedazy tytotoniu nawet w czesci nie pokrywają kosztow społecznych palenia papierosow. A nalezy do nich leczenie (z podatkow) wszelkiego rodzaju chorób zwiazanych z paleniem tytoniu- czynnym i biernym, choroby pluc, powiklania ciazy itd.
        • ponury_swiniarz Re: Juz za tydzień klub bez dymka 09.11.10, 12:15
          Mylisz sie kolego. Juz dwa lata temu Holendrzy przeprowadzili szczegolowe badania, z ktrych wynikalo, ze palacze kosztuja panstwo o wiele mniej niz osoby niepalace, ktore zyja dluzej i zapadaja na drogie w leczeniu starcze choroby.

Ale najlepiej byloby poprostu zlikwidowac przymusowa panstwowa sluzbe zdrowia i niech kazdy leczy sie sam. Nie biadolilbys wtedy ze z 'twoich' leczy sie pijakow, narkomanow czy palaczy.
    • Gość: gość Juz za tydzień klub bez dymka IP: *.icpnet.pl 08.11.10, 11:57
      a może by tak zakazać producentom dodawania szkodliwych substancji do wyrobów tytoniowych a nie wprowadzac coraz to nowe zakazy a co ze spalinami z samochodów kto tu bardziej szkodzi -temat rzeka
    • martishia7 Kafe fajka 08.11.10, 12:05
      Chciałam zapytać, co się ma w zamyśle ustawodawców z lokalami typu "kafe-fajka" do których przychodzi się w celu zapalenia sziszy. Może ktoś z redaktorów by się tym zainteresował? Właściciele mają już zwijać biznes i iść do domu?
    • ben-oni Juz za tydzień klub bez dymka 08.11.10, 12:10
      Po komentarzach ze strachem spostrzegam, że przeciwnicy palaczy i palenia w miejscach publicznych coraz bardziej przypominają sfanatyzowaną sektę czy nawet Ku-Klux-Klan.
      A te argumenty o smrodzie... Polacy śmierdzą, nie myją zębów, nóg, rąk po wyjściu z kibla, nie używają dezodorantów a wy fandzolicie o smrodzie papierosów jakby to był największy problem w kraju. I te głupoty o "śmiertelnych ofiarach biernego palenia..." jak słucham takich manipulacji to mnie krew zalewa. Umieracie od żarcia z Mc'Donaldsa a nie od biernego palenia (jakoś nie słyszałem o masowych zgonach w Ameryce Południowej czy np na Bałkanach, gdzie jarają tak, że aż im z uszu dymi...). Bierny palacz wchłania 0,06% tego co wdycha palacz. Dla tych po giertychowej maturze zadanie: oblicz ile musi wdychać biernie palacz, żeby wyszło na to, że wypalił całego papierosa?
      • Gość: logik Re: Juz za tydzień klub bez dymka IP: *.ip.netia.com.pl 08.11.10, 15:45
        "Bierny palacz wchłania 0,06% tego co wdycha palacz. "
        Skąd te dane? Ja znam inne.

"Wolność dla serbskiego Kosova!"
        Kosowo nie jest serbskie.
    • Gość: sdf Juz za tydzień klub bez dymka IP: *.toya.net.pl 08.11.10, 12:12
      Dlaczego Państwo zezwala na produkcję i sprzedaż trucizny??? Dlaczego, pytam się??? Tusku żądam odpowiedzi!
    • lemon-grass Juz za tydzień klub bez dymka 08.11.10, 12:13
      A ja żądam w takim razie odszkodowania od Państwa za to, że jako nastolatek (<18 lat) mogłem zacząć palić bo mimo iż ustawa zakazywała to i tak zakup papierosów był możliwy. Dziś palenie to nałóg, bardzo silny nałóg i wcale nie inny niż alkoholizm czy uzależnienie od ciężkich narkotyków.
      Skoro państwo przymykało oczy na przepisy bo chciało doić kasę z akcyzy to niech teraz płaci odszkodowanie.
      • Gość: ola Re: Juz za tydzień klub bez dymka IP: *.wroclaw.vectranet.pl 08.11.10, 13:49
        Odszkodowania żądaj raczej od pani ze spożywczaka, która wbrew prawu Ci te papierosy sprzedawała.
      • Gość: kTT Re: Juz za tydzień klub bez dymka IP: 193.104.221.* 09.11.10, 11:51
        Trafilles jak slepa kurą w płot.
        W Polsce nie ma na przyklad automatow z papierosami (w niemczech są), własnie dlatego, ze w ten sposob mogliby sie zaopatrzyc w papierosy nieletni.
        W Polsce obowiazuje zakaz sprzedazy tytodniu i alkoholu nieletnim.
        Jezeli mimo to udalo Ci sie nabyc papierosy, to znaczy ze ktos zlamal prawo.
        Panstwo natomiast splenilo swoj obowiazek.
    • Gość: hrabia le Comte Juz za tydzień klub bez dymka IP: *.alpha.krakow.pl 08.11.10, 12:15
      Do tego właśnie prowadzą rządy motłochu.Małżeństwo wymyślono dla kobiety i meżczyzny ,a knajpę dla palących (bo wódka lubi dym) . Totalniacy niczego nie uszanują , nawet wielowiekowej tradycji. Wstyd! Ach , gdyby hrabia- pradziad nie był aż tak leniwy , i kazał wybatożyć kilku pyskatych kmiotków, nie byłoby tego teraz.
      • Gość: Obłuda Państwa Re: Juz za tydzień klub bez dymka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.10, 12:34
        Nie wolno palić a Państwo trujące papierosy pozwala sprzedawać wszędzie bez ograniczeń i kasuje niezłą akcyzę za sprzedaż trucizny???
        A, Wy wszyscy przeczuleni niepalący będziecie zdrowsi ale biedniejsi - ktoś przecież braki wpływów do budżetu z akcyzy za papierosy będzie musiał uzupełnić - zabulicie na to z waszych kieszeni w jakimś nowym podatku. Tu nikt w tej sprawie nie będzie wygrany.
        I na koniec - jestem niepalący - ale nie cierpię obłudy. Śmierdzi w jakimś lokalu to tam nie chodzę i ani ja ani moje ubrania nie śmiedzą. Przyjmuje gości - jak palą to staram się to uszanować bo to goście, razem ustalamy gdzie wychodzą na papieroska skoro muszą i jest OK.
        • Gość: kTT Re: Juz za tydzień klub bez dymka IP: 193.104.221.* 09.11.10, 12:00
          Zarzucasz oblude, ale nie rozumiesz istoty sprawy.
          Panstwo nie zakazuje palenia. Mozesz to robic w Twojej prywatnej przestrzeni.
          Paleniu papierosow towarzyszy negatywny efekt zewnetrzny w postaci dymu i zapachu w zwiazku z tym Panstwo reguluje "spozywanie" papierosow.
          Efekt na budzet bedzie dodatni, gdyz zmniejsza sie koszty walki z nastepstwami palenia tytoniu - ktore przewyzszaja wplywy z akcyzy i podatku na papierosy.
    • Gość: Katarzyna Juz za tydzień klub bez dymka IP: *.wp-sa.pl 08.11.10, 12:36
      No nareszcie! Odliczam dni do wejścia w życie tej ustawy. Wreszcie będzie można iść do klubu i nie śmierdzieć następnego dnia i nie mieć mega kaca nawet po jednym piwie w oparach dymu. Ale dla mnie karygodne jest to, że nasza minister zdrowia Ewa Kopacz skrytykowała tę ustawę, bo sama lubi palić. "Jest to zamach na moją osobistą wolność" - powiedziała. Gdybym była premierem, to po takim haśle w ustach ministra resortu zdrowia, od razu bym ją zdymisjonowała!!! Wyjątkowo egoistyczne podejście do tematu. Ja nie chcę cuchnąć, a w przyszłości mieć raka przez palaczy, a chcę się bawić w klubach. Stwórzcie swoje lokale tylko dla palaczy i tam się wędźcie... tam by było najsensowniej.

• ponury_swiniarz Re: Juz za tydzień klub bez dymka 08.11.10, 15:38
        Tylko nie zapij sie na smierc :)
      • Gość: gość Re: Juz za tydzień klub bez dymka IP: *.147.38.21.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.11.10, 16:47
        Ty będziesz zadowolona a co z mieszkańcami danego budynku co jest pub tłum ludzi palących i hałasujących na bank pub nie dostanie zgody od wspólnoty mieszkaniowej na koncesje i będzie po pubie i juz bedziesz szukac pubów tylko poza miejscami zamieszkania super
    • Gość: m33 Juz za tydzień klub bez dymka IP: 82.177.132.* 08.11.10, 12:52
      Kolejne martwe prawo widzę... Kto to będzie egzekwował? Policja na disco służbowo będzie chodzić?
    • Gość: smutaska Juz za tydzień klub bez dymka IP: *.chello.pl 08.11.10, 12:56
      To jest chore. Ja będę palić gdzie mi sie podba, ale bynajmniej nie będę tego robić by ktoś mi mógł zarzucić, że dmucham mu w twarz. Nikotyna jest substacją legalną w Polsce(!), a te chore przepisy mam gdzieś. Dosyć mam tej psychozy. Można się załamać. Państwo łupi nas po kieszeniach i prześladuje.Policja będzie mogła mi skoczyć. Jestem na rencie,nie ociągam dochodu przekraczajacego 500 zł i leczę się psychiatrycznie (choruje na depresję).
      • cafe_justysia Re: Juz za tydzień klub bez dymka 08.11.10, 14:33
        Gość portalu: smutaska napisał(a):

> Jestem na rencie,nie ociągam dochodu przekraczajacego 500 zł
        >
        I jeszcze wydajesz kasę na fajki???Powodzenia...
      • Gość: sa Re: Juz za tydzień klub bez dymka IP: *.gdynia.asseco.pl 08.11.10, 15:51
        Przerażające. Ja nie palę i nigdy nie paliłem. Osiągam dochód na poziomie kilku średnich krajowych, jestem zdrowy na ciele i umyśle. I mój głos w wyborach jest tyle samo wart co osoby nieporadnej życiowo, z zaburzeniami psychicznymi, aspołecznej z inklinacjami anarchistycznymi.

Nikotyna jest substacją legalną w Polsce(!) - i co z tego? Legalnie można w Polsce kupić samochód, który rozpędza się do 250km/h, chociaż nie ma ani metra drogi na której wolno z taką prędkością jechać. Ewentualnie na zamkniętym torze, gdzie nie stwarza się zagrożenia dla innych..

• ponury_swiniarz Okropne 08.11.10, 19:08
          Chodze do teatru dwa razy w tygodniu, do Opery raz w tygodniu, do galerii sztuki codziennie po pracy, czytam ksiazki i nie ogladam telewizji!

To straszne ze moj glos jest tyle samo wart co jakiegos nuworysza chelpiacego sie tym, ile zarabia. Jezu Jezu co za kraj!
          • Gość: KTT Re: Okropne IP: 193.104.221.* 09.11.10, 12:07
            Ponury swiniarz, nic nie zrozumiales z tego co kolega napisal, wiec z tym czytaniem ksiązek to troche podkoloryzowales - przyznaj sie ;)
            • ponury_swiniarz Re: Okropne 09.11.10, 12:28
              przesadzilem. 'czytam' ksiazki audio w kiblu.
    • Gość: OLO BZDURY w Artykule IP: 217.153.207.* 08.11.10, 14:39
      Szanowni przestancie kłamać cytat
      "Zgodnie z prawem zapalić będzie można tylko w klubach, pubach i restauracjach o powierzchni większej niż 100 m kw. Ale i tam palacze po papierosa sięgną tylko w palarni z wentylacją."
      Bzdura
      W ustawie jest jasno napisane iż "Właściciel lub zarządzający lokalem gastronomiczno-rozrywkowym z co najmniej dwoma pomieszczeniami przeznaczonymi do konsumpcji, może wyłączyć spod zakazu określonego w art. 5, zamknięte pomieszczenie konsumpcyjne, wyposażone w wentylację zapewniającą, aby dym tytoniowy nie przenikał do innych pomieszczeń."
      Gdzie tu jest informacja że w lokalach do 100m kw będzie całkowity zakaz palenia ?

Najpierw sie czyta a później pisze artykuły
      WSTYD

Olo
    • Gość: uczeńKoguta Mnie palącemu się podoba. IP: *.chello.pl 08.11.10, 18:14
      Byłem w Irlandii i tam z podobnym zakazem sie spotkalem. Nie bylo dla mnie problemu wyjsc przed pub zeby zapalic, przez to robilem to nawet rzadziej. Jak byla imprezowania to zazwyczaj tez wydziolona palarnia. Nawet zaczelo mi sie to podobac, takie utrudnienia sluza rzuceniu palenia. Wiele osob ma tak, ze pali przez towarzystwo, ciezko sobie odmowic, moze latwiej by bylo odmowic sobie przy piwie, jak nie pali sie nad nim. Zawsze cos.
      Dziwi mnie tylko, i szkoda, ze nie ma o tym mowy w artykule, dlaczego nie zauwazylem w zadnym klubie przygotowan do wydzielenia palarni, a moze tak trafialem, az mi sie nie chce wierzyc, ze kazdy to olewa i sugeruje klientom wychodzenie na dwor.
      • ponury_swiniarz Re: Mnie palącemu się podoba. 08.11.10, 19:10
        Tylko dlaczego panstwo musi stosowac przymus wobec wszystkich zeby pomoc paru obywatelom o slabej woli.
        • Gość: mimi totalne bezprawie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.11.10, 05:47
          >Zakaz palenia na przystankach już obowiązuje, ale mało kto go przestrzega

po co wam jakiekolwiek prawo, od razu sie pozabijajcie

• merlinka99 Re: palącemu się podoba 10.11.10, 13:15
        Wydzielenie palarni w lokalu przeciez by kosztowalo, a knajpiarze chca przeciez zarabiac na klientach za wszelka cene. Ich zdrowia takze...
    • panbramkarz Zakaz palenia w klubach. Czy będzie przestrzega... 09.11.10, 10:50
      "liczba blisko 8 tys. osób, które umierają w Polsce co roku z powodu biernego palenia"
      No to "panstwo" powinno sie cieszyc o ilez to mniej bezrobotnych, ile zwolnionych mniejsc pracy no i o ile mniej emerytur do wyplacenia.
      Wystarczy ze w miare szybko w Polsce umrze okolo 3 milionow ludzi i mamy rozwiazany problem bezrobocia oraz wzrost gospodarczy w przemysle "podziemnym".
      Ja bym dolozyl jeszcze akcyze na trumny.

• Gość: marcys Zakaz palenia w klubach. Czy będzie przestrzega... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.10, 10:54
      Jak wynika z poniższych komentarzy, każda okazja jest dobra do plucia żółcią na innych. Palacze, rudzi, studenci, biznesmeni, renciści, kulawi, czarni, czerwoni i zieloni - pozabijajcie się nawzajem, przynajmniej bezrobocie spadnie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka