Dodaj do ulubionych

W Centrum Medycyny Inwazyjnej jak u "Doktora Ho...

05.01.11, 13:37
hehe
ale zupełnie inaczej, niż w House MD to centrum zadłużą i pogrążą

i doktor nie będzie na zawołanie, ale kiedy ON zdecyduje, że ma czas

no i pielęgniary zagdaczą pacjentów: "no co się tak uwalił, niech ruszy, potrzyma przyrodzenie, o tak!, jakby tak do żony celował to nigdy by dzieci nie miał"
Obserwuj wątek
    • Gość: jug W Centrum Medycyny Inwazyjnej jak u "Doktora Ho... IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.11, 18:44
      CMI może jak u dr House'a a kontrakt z komputera jak dla dr Dolottle'a. personelu jak w mrowisku, prym będą wiedli salowi i personel pomocniczy itd.
      • Gość: alex Re: W Centrum Medycyny Inwazyjnej jak u "Doktora IP: *.cust.tele2.se 05.01.11, 19:27
        ahaha, tylko kadry brak. zupelnie jak u dr. Housa, tylko bedzie brakowac dobrych lekarzy. no chyba, ze sprowadza ich z zagranicy.
    • Gość: prorok Re: W Centrum Medycyny Inwazyjnej jak u "Doktora IP: 200.46.168.* 05.01.11, 19:32
      A kiedy juz to Centrum wyposaza w najnowoczesniejszy sprzet i aparature z naszych podatkow
      to pani Kopacz, jej kolezanki i koledzy, wynajma ten caly budynek prywatnej spolce
      za "godziwa" stawke 100 tys. rocznie, w ramach "prywatyzacji" sluzby zdrowia.
      • Gość: gruba Re: W Centrum Medycyny Inwazyjnej jak u "Doktora IP: *.lublin.hypnet.pl 06.01.11, 15:45
        Z ust mi to wyjąłeś. Od razu sobie pomyślałam, że za chwilę to sprywatyzują za grosze :)
    • Gość: sebi Re: W Centrum Medycyny Inwazyjnej jak u "Doktora IP: 46.113.111.* 05.01.11, 19:39
      + salowi na gazie gubiący próbki pacjentów w drodze do laboratorium, bo "ku** szefie jedna w tą czy w tą"
    • Gość: pikaczu W Centrum Medycyny Inwazyjnej jak u "Doktora Ho... IP: 94.254.157.* 05.01.11, 20:43
      o widzę że będą montowane najlepsze na świecie windy
    • Gość: gotrek pensje też będą nie takie jak w housie. IP: *.chelmnet.pl 05.01.11, 22:16
      chyba, że ta młoda lekarka z ostatnich odcinków 7 sezonu także bierze 3400 brutto za miesiąc...
      • Gość: a21 Re: pensje też będą nie takie jak w housie. IP: *.mlyniec.gda.pl 06.01.11, 05:08
        czy to mało na polskie warunki?
        • Gość: gotrek Re: pensje też będą nie takie jak w housie. IP: *.chelmnet.pl 06.01.11, 11:10

czy to jest malo? nie jest tragicznie malo, czasem lekarz na etacie z doswiadczeniem ma pensje rzedu 3000 brutto. na reke rezydent dostanie 2320 pln... na dyzury mlodzi rezydenci nie sa wysylani (pominawszy zabiegowcow - chirurdzy maja dyzury praktycznie zaraz po studiach). tyle, ze dyzur w tygodniu to praca od 15 do 8 rano, a w weekend 24 godziny w szpitalu - latwe to to nie jest. a zadna przychodnia, klinika nie zatrudniu rezydenta nie specjalisty... wiec pozostaje przez te 5 lat rezydentury zasuwac za 2300 pln na miesiac, trzymajac w rekach odpowiedzialnosc za zdrowie i zycie innych ludzi. i ponownie - czy to jest duzo czy malo za taka prace?
    • Gość: Smok Tusku je oddłuzy, za twoją kasę.W końcu to 3miasto IP: *.unknown.vectranet.pl 05.01.11, 22:33
      .
    • Gość: Znajomy Katarzyna Szychta IP: *.mad.east.verizon.net 06.01.11, 00:38

Katarzyna Szychta

Na mieście mówią, że Katarzyna Szychta to szczery do bólu człowiek, profesjonalista w każdym calu, ciekawy aczkolwiek trochę uparty dyskutant, sumienny pracownik, perfekcjonista w każdym calu, szef wszystkich szefów, cud Tuska, moje szczęście, osoba o słowiczym głosie, a zwłaszcza ktoś kogo uważamy za przyjaciela.

• Gość: Koniec wszystkiego Bandyci z PO IP: *.mad.east.verizon.net 06.01.11, 01:01
      goo.gl/CGgsM
    • Gość: Lekarz z USA Kiedy płemieł Fusek zabdykuje IP: *.mad.east.verizon.net 06.01.11, 05:25
      Kiedy płemieł Tusek-Fusek zabdykuje z powodu złego stanu zdłowia ?
      No kiedy?
      • tim7 Re: Kiedy płemieł Fusek zabdykuje 06.01.11, 13:30
        Wtedy, kiedy nauczysz się języka polskiego. Nie ma słowa "zabdykuje". Jest zaś słowo "abdykuje". Łoś.
    • Gość: dana W Centrum Medycyny Inwazyjnej jak u "Doktora Ho... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.11, 08:56
      Zeby tylko jeszcze Hausa mieli,,,ech,pomarzyć....może on i cham i gbur,i dziwak, ale lekarz ma umieć leczyć, tylko tego od nich chciejmy....
    • cyranocyrano Re: W Centrum Medycyny Inwazyjnej jak u "Doktora 06.01.11, 09:46
      Już się ucieszyłem, ale zobaczyłem, że to tylko szpital publiczny, więc burdel będzie jak we wszystkich pozostałych (a w najlepszym przypadku nieźle zorganizowane prywatne folwarki ordynatorów).
    • Gość: niewierny Tomasz A gdzie jest Michał Tusk? IP: *.ip.jarsat.pl 06.01.11, 11:34
      czytam i czytam te doniesienia z 3miasta i nie widze tekstow Pierwszego Kolejarza RP niejakiego M.T.Jestem ciekawy jak tam sie jezdzi za tym Wielkim Murem?Polak Chinczyk dwa bratanki i do bitki i do szklanki-
      • tim7 Re: A gdzie jest Michał Tusk? 06.01.11, 13:29
        Tylko na tyle cie stać..? Słabizna...
    • Gość: Lopez Re: W Centrum Medycyny Inwazyjnej jak u "Doktora IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 06.01.11, 15:19
      > i doktor nie będzie na zawołanie, ale kiedy ON zdecyduje, że ma czas

no to przecież tak jest z Housem :P
      • tom.gorecki Re: W Centrum Medycyny Inwazyjnej jak u "Doktora 07.01.11, 08:51
        Gość portalu: Lopez napisał(a):

> > i doktor nie będzie na zawołanie, ale kiedy ON zdecyduje, że ma czas
        >
        > no to przecież tak jest z Housem :P

House, tak, ale reszta biega do pacjentów gremialnie.
        Myślałem, że znasz serial.
        • Gość: Lopez Re: W Centrum Medycyny Inwazyjnej jak u "Doktora IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 07.01.11, 14:30
          Myślałem, że jesteś inteligentny. Wspominam tu o kimś innym?
    • Gość: mamusia W Centrum Medycyny Inwazyjnej jak u "Doktora Ho... IP: *.limes.com.pl 06.01.11, 15:37
      ale fajnie!!!! :D
    • Gość: ups W Centrum Medycyny Inwazyjnej jak u "Doktora Ho... IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.11, 15:44
      nie ma kasy na nic,nie bedzie i na mycie tych szyb,juz widze ten budynek za kilka lat...
    • pi_rez W Centrum Medycyny Inwazyjnej jak u "Doktora Ho... 06.01.11, 16:20
      budowa tego szpitala kosztowała lekko 100mln zł , na pewno będą pieniądze na mycie.
    • delivered W Centrum Medycyny Inwazyjnej jak u "Doktora Ho... 06.01.11, 17:10
      No tak budujemy nowe szpitale i chwała... ale mentalność służb medycznych ciągle a la Gierek.
      tak np: idę się zarejestrować do lekarza w przychodni, wszędzie komputery a kobieta dalej wszystko przepisuje do starego notesu mimo, że to samo ma na ekranie monitora. Otwiera notes is sprawdza czy się zgadza z komputerem bo jak się domyślam ta kobieta myśli, że komputer tylko czyha aby ją oszukać. Jak się widzi coś takiego to mam ochotę wprowadzić kary cielesne w miejscu pracy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka